Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Mi németben vagyunk érdekeltek, de nem biztos, hogy Apit tesszük befutónak. Sok egyéb között a nem teljesen biztos német miatt vacillálunk, hova soroljuk...
Szerintetek, ha betelefonálna (vagy mail-ezne)az ember, lenne info, hogy a 290-ből hányan kérnek németet, magyarul mik az esélyek hogy indul csoport?
Szted az jó ötlet, ha én itt bármiről is véleményt formálok? :)))
VPnéG? Nekünk oda csak hatosba mentek oszt társak, de az a benyomásom, hogy inkább reálos suli, szóval nem lehet rossz. :) Nekem az épület nagyon tetszik. :) Ennyit, hogy diplomatikus maradjak. :)
Lehet ezt viszonylagos hidegvérrel is csinálni. :)
Én tavaly igazán a végére pörögtem rá, de akkor nyugisabb volt és kevesebb gyerek.
Annyira nem szokatlan azért. Voltál már pasi is. :))) BOCS!
A VPG reál tagozatáról tudnál véleményt formálni? Vagy bárki más.
E5, nyelvi osztály.
De, ahogy én látom, az igazi kibocsátó nem ez az iskola, sokkal inkább a diákolimpikonokban dúsabb Fazekas, Api, meg a Radnóti.
Krőzusnak nem kell lenni, de van, akinek az indulótőke sincs meg.
Van, aki itthon sem tudná kicsengetni az albérleti díjat a gyerekének, és nem rizikózik azzal, hogy külföldre küldi azzal, majdcsak lesz valahogy.
Ha gondolod, gyere át a kint tanulós fórumra, ott mindez nem off, ellenben érdekelhet többeket.
De, nagy segítség, köszönöm.
A Kőrösi - nyilván látom én is - nem reálos kicsit se, miközben az Árpád, bár nyelvi osztályt indít, hagyományosan jó matekból. Ezért a Kőrösi (és még távolság miatt) ki fog esni nekünk, és Árpád, Könyves ... és itt meg is állunk, mert oda reális esély van a bekerülésre.
A Szerbet kell még "humán faktor" (nem oktatás) szerint behelyezni.
(8) A tavalyi jelentkezésszámokhoz képest - a Kosztolányiban a természettudományos tagozaton (fél osztály) 12 %-al, a társtudos tagozaton (fél osztály) 19 %-al emelkedett a telentkezések száma. Ez szerintem nagyon jellemző szám a valós jelentkezésszám-emelkedés területén, hogy a jelentkezések száma 12-19 % között nőtt ÁLTALÁBAN.
(Természetesen ez is csak egy észrevétel, csomó ellenpéldával, de szerintem JELLEMZŐ.)
1./ Nekem fiam van, kijárási korlátozással, gondolhatod mennyit költ ruhára. 😊 Éttermek zárva, szeret főzőcskézni, a többiekkel összeállva nagytételben vásárolnak ingyenes házhozszállítással, és a küldött képek alapján több halat és zöldséget eszik, mint mi itthon.
2./ az angol diákhitel konstrukciója olyan, hogy akkor is felvette volna, ha hajlandóak és képesek lettünk volna kifizetni a tandíjat, mert lehet, hogy vissza sem kell fizetnie, illetve a hitel £-ban megállapított összege nincs kitéve a forint árfolyamromlásának.
De nem OFF-olok tovább itt egyetemi cuccokkal.A lényeg, hogy nem kellett az angliai továbbtanuláshoz krőzusnak lenni, persze lehetett úgy is nekivágni; gondolkodásmód kérdése.
SZIG :
Kedves Felvételiző Diákok! Kedves Szülők!
A Covid helyzet miatt a szóbeli felvételi eljárás ideje meghosszabbodott. Így az ideiglenes felvételi rangsort az eredetileg tervezett időpont helyett, legkorábban március 19-én, pénteken, a kora esti órákban tudjuk közzétenni.
Infó a Szent István honlapján:
"A Covid helyzet miatt a szóbeli felvételi eljárás ideje meghosszabbodott. Így az ideiglenes felvételi rangsort az eredetileg tervezett időpont helyett, legkorábban március 19-én, pénteken, a kora esti órákban tudjuk közzétenni."
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?