Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Ez azért furcsa, mert nekünk tegnap azt mondta az igazgató, hogy úgy lesz, mint tavaly, nem kell aláírni, nem kell küldeni, csak elektronikusan feltölteni. Persze erről még nem látok sehol hivatalos megerősítést...
Jó lenne tudni mi az igazság.
Általános iskolások pályaválasztása 2020
A tanulmány a pályaválasztás előtt álló, nyolcadik osztályos általános iskolás tanulók továbbtanulással, szakma- és pályaválasztással kapcsolatos terveit, céljait, valamint szüleik ehhez kapcsolódóan felmerülő tanácsait, szándékait vizsgálja. Az eredmények a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2020-as országos pályaorientációs vizsgálatán alapulnak.
A pályaorientációs vizsgálat adatfelvételének keretében 10 163 nyolcadik osztályos tanuló töltötte ki a kérdőívet.
A VöMG kiírta, hogy 19-ig kiteszik :)
De úgyis azt írjátok előre, amelyiket a legjobban szeretnétek!
Hát mi lenne, ha sokan írnánk az OH-nak, hogy legyenek szívesek hosszabbítsák meg a módosítási határidőt mondjuk 26-ig.
Amúgy nem tudsz mást csinálni, mint itt információt gyűjtesz és a vágyálom sorrendet hagyod bent. Én is ideges vagyok, de hát majd dönt a szofver. Király lesz.
Én is az idegösszeomlás szélén vagyok. Az ofő kéri a sorrendet legkésőbb 22-ig, mert nekik 25-ig el kell juttatniuk a papírokat, és még előtte alá is kell írni...
De a Vörösmarty sem rakta még ki, a Teleki is csak 22-re ígéri, a László meg 22-e estére. Jól kiszúrtak velünk. Ez most teljes vakrepülés.
Én itt tanultam és működik.
Tehát Word-öt nyitsz, abban kinyitod a PDF-t, akkor átkonvertálja. Majd ezt átmásolod az Excelbe és voila tudsz vele dolgozni.
Nekem fiam járt oda biosz-kémiára, 2019-ben végzett Szerintem teljesen gyerekbarát, nem olyan lenézős. hogy mi vagyunk a hú meg ha gimi. Neki mat-fizika szakos volt az őfője, verte beléjük azt is rendesen. Tanulni kell, bárhova be lehet onnan is jutni.
Közlekedésileg jó helyen van.
Gyerek egyáltalán nem kesergett, hogy pl a Lászlóba nem jutott be, szerintem jól érezte magát ott.
Az érettségi évét veszik elvben figyelembe. A legfrissebb számban a 2019-es adatokat.
De a jövő évi HVG szám összeállítói gondban lesznek, mert elmaradt 2020-ban a rendes évi komperenciamérés, így jelentősen változtatniuk kell majd a rangsorolás szempontjain amúgy is.
Vajon a suli dicsőségének számít a külföldi továbbtanulás?
Egy gyerekbarát iskolát keresnék neki, lehetőleg reál osztály, ahol nem kell sokat szorongani, de lehet tanulni is. (Mondjuk a Szinyeiben a biosz-kémiára van esélye, de betenni egy mat-fiz érdeklődésű gyereket biosz-kémiára, hát ez nagy kérdés. A matekon ott is 100 felett áll sajnos.)
Az Egyetemi most leghátul van, előtte még Petőfi és Budenz is ott van, de szerintem azt hátrébb kell tennünk. Viszont ugye jó pár suli nem fogja kitenni az ideiglenest csak 22-én, ami nagyszerű, mert az ofő hamarabb kéri a módosítót úgy néz ki.
Major külföldi továbbtanulási %-ai (2019,2020,2021)
(nincs adat, 20%, 10%)
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?