Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Nem tudunk róla semmit.
Nem lehet, hogy később is megcsinálhatjátok a szóbelit? Német tanárnéni azt mesélte, hogy tavaly az írásbeli után volt a bezárás és június elején tartották csak meg a szóbelit.
Azért ennél egy picit bonyolultabb, de valószínűleg nem az idegen nyelv miatt nehéz egy matek emelt szintű érettségi feladatsor :)
Valóban, divattervezés esetén nem hátrány az olasz. Főleg abban az esetben, ha ott akar tanulni.
Köszi 🙂
Én is feltételezem, hogy meglesz, csak jó lett volna hallani valakiről, akivel ez mostanában megtörtént, hozzáteszem magántanár nélkül gondolom.
Fogalmam nincs a színvonalról. Igazából nem is mondta senkinek h jár, nekem is megtiltotta, mert félt h nagyon rosszat ír és kinevetik, ezért is készült az EKG-ba és nyugodt szívvel mondta, hogy ő nem ír központit. Aztán mégis bemerészkedett egy távoli gimibe megírni, ahol tuti senkivel nem találkozhat...
Mindkét tanárt szerette függetlenül a szinvonaltol, de ő ilyen, szereti a tanárokat... (idős szülei vannak, na)
És végül Ti hova? (Bocsánat, nem követtem...)
Sziasztok!
Valaki tudja, hogy az Árpád gimi,4 évfolyamos német osztályában a német milyen szintről indul?
Nekem a hatodikos járt előkészítőre az E5-be (eleinte off majd online volt) de a matekot nem éreztük nagy számnak én csalódtam benne, ha újrakezdehetném csakis külön matektanár.
(Valszeg sokkal többre jutottunk volna)
A magyar az jó volt, tanár nemkülömben, az más, hogy az enyém annyira nem rajong se az irodalomért, se a nyelvtanért.
Köszi az inputot, azért ez mégis durva, hogy ma a tankönyvek max nehezéknek jók, meg esetleg pusztítani az erdőket ... :-(
Bocsi off
Két gyerekem jár(t) a Fazekasba.
Tutifix, hogy egyik sem tanul(t) előre.
A nagynak megvoltak a maga érdeklődési területei, de azokon kívül csak a kötelezőket hozta. A kisebbik még azt sem. :-D (és nem, nem fáj neki, hogy nem kitűnő).
A többségnek a verseny jó buli, de van egy megszállott kisebbség, aki az eredményre hajt. Nálam a nagy készült a neki fontos versenyeire, a kisebbik még azt sem...
Igen, vannak olyan gyerekek, akik nagyon teljesítménycentrikusak. A legtanulósabb osztály a természettagozatos.
De saját tapasztalatom nem az, hogy a gyerekek egymással versengnének azon, hogy ki jár előbbre a tananyagban. Pláne, hogy olyan pocsékok a központi könyvek, hogy abból rendesen megtanulni anyagokat nem lehet (és ez több tantárgyas tapasztalat), így sok esetben maximum kiegészítőként használják. De sok tantárgyból egyáltalán ki sem nyitják. Úgy pedig nehéz 4-5 oldallal előrébb járni.
Mindkettőt😁😁
De legalább az egyik variációt. Most DSD1-ezik a gyerek, ma volt a szóbeli vizsga. A papír is fontos, de most is az tetszik, hogy könnyedén beszél, gondolkodás nélkül használja a nyelvet.
Én is megcsinálom.
Talán nem baj ha tt-s mellett egy olaszos is lesz.
Egy személyes, nagyon friss tapasztalat, hátha segít. Mi tegnapig úgy voltunk vele, hogy a felkészülésbe ölt rengeteg munkával végül a gyerek elveszítette az aranyat, és az ezst nem igazán csillogott szépen. Maradt a kompromisszum, amíg a szem ellát. Rengeteg fejtörés és dilemmázás után végül tegnap vettünk egy nagy levegőt és böktünk. Gyorsan átalakítottam a döntésnek megfelelően a sorrendet, nyomtam egy entert, és lezártuk a kérdést (top 5-ös iskolák között ment a kesergés, szem nem marad szárazon). Ma nyugi van, jóra hallgattuk, a gyerek megy a frissen választott iskolájába, tuti lesz, megnyerte az ezüstöt és így a legjobb, hurrá. Jó lesz így. Szerintem próbáld ki te is :) Sok sikert!
Az álomiskolát azért letettük az utolsó helyre, bosszúból :) Nyaljanak sünt.
Nagyon egyszerű: ha emelt olaszt letesz vki mellé egy tárgyból olaszul érettségizik, akkor megkapja a felsőfokú nyelvvizsgát.
Matekból "olaszul" érettségizni nem nagy kaland, mert ha látod, hogy x2+2x+36=3X2-2, akkor sejted, mi a dolgod. :-)
Nekem ezt a lányom szinkronúszó példaképe magyarázta el, aki oda járt. De ő egyébként divattervezőnek készül, ezért biztos jó lesz vmire az az olasz nyelvtudás. _:-)
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?