Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Hagyjuk már. Nincsenek ezek semmire felkészülve. Egyrészt nem állnak ott egész nap.
Másrészt ezeket ellenőrzik, 100 másik kézen, gépen átmegy mielőtt forgalomba kerül. Harmadrészt, szerinted ki fogja szándékosan mérgezni? Mi a garancia arra, hogy később nem ő kapja meg azt a konzervet akár. Érted? Nincsen benne logika. Semmi.
De bizony olyan helyzet van, ahol a lakosság élete veszélyeztetve van.
Nem, nem csak nálunk vannak ott a katonák segíteni más szervezeteket.
De most nem háború van, emberek! Semmi sem indokolja a katonai megszállást!
Érdekes, hogy ez csak nálunk lett szükséges, nem?
Kinti hőmérsékleten, és kintről, buszra felszállva nem gondolom, hogy pontosan mér olyankor. Szerintem.
Nekünk úgy csináltâk meg a buszjáratokat, hogy eddig felvettünk 3 városból embereket, most külön jár busz x, y, z helyen. Egymás mellett nem ülhetünk. A buszvezetőnek kötelező a maszk, kesztyű, viszont a sofőr mögötti ülés el van zárva egy szalaggal, nem ülhet oda senki.
Felszállás csakis a hátsó ajtón, távolságot egymás között megtartva.
A buszunk nem a cég előtt áll meg, hanem hátul megy be, és az ajtóig visz minket. A többi busz itt-ott áll meg, hogy ne egyszerre érkezzünk meg csoportba verődve. A csekkolók át lettek rakva, szintén emiatt. Egyelőre ennyi volt a változás, de majd jövő héten kiderül mik az újdonságok.
Azt ugye tudjátok, hogy ők nincsenek non stop ott? Itt is van egy konzervgyãr. Nem írom le melyik, ismeri mindenki a termékêt. Néha mennek ki ellenőrizni, ennyi.
Ugyan, ez a szöveg része. Továbbra is azt mondom, azért kotlanak felette, hogy ne tűnjön el.
Ismerősöm eu. gyártó üzemben dolgozik. Az őket beszállító buszra is már ellenőrzötten (lázat mérnek) és maszkban, kesztyűben szállhatnak fel. A buszokban is tartani kell a távolságot, ezért már eleve úgy állítják össze a műszakot.
Az üzem területére belépve is ellenőrzik őket.Az öltözőket is átrendezték. Minden, korábban esetleg bent tartott dolgot ki kellett vinni. Csak az éppen munka előtt levetett dolgaik lehetnek benne. Vetkőzés, fertőtlenítés, beöltözés, fertőtlenítés és csak így léphetnek a munkaterületre.
Tudod nálunk milyen biztonsági rendszer van? Semmilyen. Leszâllok a buszról, van egy beléptetőkapu, ami csak a kártyáddal működik. Aztán szintén van egy belêptető a csarnokhoz. Sehol egy őr, semmi. Kifelé még a kártya sem kell. Ergó simán ki tudnál vinni bármit.
De voltam olyan helyeken ahol fémdetektoros kapurendszer működött (telefont gyártottak) és ott nem tudtál kimenni csak úgy. A legêrzêkenyebbre volt állítva, még a melltartócsatod is besìpolt. Olyankor egy paraván mögé kísértek, és le kellett vetkőznöd, amíg a kézi detektorral âtvizsgâltak. Bezony.
Ilyen helyzetben valamilyen mértékben visszatérünk a tér gazdálkodáshoz. Vagyis az ország szükségleteihez szabják a termelést.
Nem veszik figyelembe, hogy mondjuk Győrben az adott árut drágábban el lehet adni, mint Szabolcsban, az az elsődleges szempont, hogy mindenhova eljusson a szükséges mennyiség.
"békeidőben" is kerültek húskészítményekbe gombostűk, ugye?
Vagy pl. a dolgozók folyamatos elhordása, pakolása a táskákba.
Ezt mondom én is. Hogy erre már azelőtt is voltak emberek. Nem gondoltam egy percig sem, hogy be fognak állni dolgozni. Jómagam is gyártásban dolgozom cca 15 éve, csak hoztam példákat, mivel van némi râlâtâsom.
Érdekes, hogy pont az élelmiszer az amire ráãlltak. Úgy gondolom semmi más célt nem szolgálnak ezek az emberek mint arra, hogy menet közben ne tűnjön el. De lehet csak én nézem ki OV-ból, hogy ezt kijâtssza.
Mi most úgy fogunk menni, hogy "A" csoport dolgozik 5 napot. "B" csoport fog az azt követő héten 5 napot. Addig nekünk állásidő.
Nem. Nem fognak aranyat gyártani, csak élelmiszert, ami alakosságnak létfontosságú. Ezért kíván különös biztonságot veszélyhelyzetben.
Nem olyan különleges dolog ez, minden ország alkalmazza, minden országnak, minden nemzetgazdaságilag fontos termelő egységnek van ilyen forgatókönyve. Csak ezt nem oktatják le, mint a túzvédelmet, vagy a munkavédelmet, mert csak a felsőbb vezetésnek, biztonságiaknak kell róla tudniuk.
A katonák nem a gépek beállításához értenek, hanem a szervezéshez, ellenőrzéshez, stb... nem fognak odaállni a gép mellé dolgozni,viszont meg fogják mondani, hogy hány gépnek kell menni egy műszakban, hogy a termelés folyamatos legyen. Vagy megmondják majd, hogyan gazdálkodjanak az emberi erőforrással, hogy az kipihent legyen.
Egyébként ilyenkor arra is gondolni kell, hogy milyen célpontot nyújthat radikálisoknak.Elsőként az ivóvízkészletekhez rendelnek ki katonákat azok védelmére.