Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Eszerint, akkor inkább a vérhígítás lenne fontos?
Arra kíváncsi lennék, hogy a nálunk megbetegedett idősek, miért haltak meg, mert szerintem az emberek nagy része szed ilyeneket. Aszpirin protektet, ami vérhígító...
Egy barátnőm küldte, egy másik, aki Olaszországban él, megerősítette, hogy ez egy olasz szaklapban megjelent cikk - bár nem a teljes - hevenyészett fordítása. De a lényeg benne van és érthető. Az eredeti cikket nem találtam meg.
'Több olasz kardiológus most már nemcsak feltételezi, hanem konkrét adatok alapján alatamasztja, hogy a koronavírussal fertőzöttek problémája nem légúti hanem szív és érrendszeri (cardiovascolare).
Az erős gyulladás következtében( a vírus ahol behatol tönkreteszi a sejteket) intravénás véralvadás jön létre és így trombòzisok - thrombok alakulnak ki az érrendszerben. A tüdőn valójában ezek látszódnak és ezt nem volt könnyű megállapítani.Tehát vénás mikrotrombózis okozza a halált nem a tüdőgyulladás.
Ezért van az, hogy ebben az állapotban a lélegeztető gépek már nem segítenek.
Előzmény; a kínaiak állítólag azt mondták,hogy nem kell gyulladásgátlót adni a betegeknek. Ezert volt magas az elhalálozás márciusban Olaszországban és most az USA.ban(ők állítólag még betartják ezt).
Ezek az új felfedezések pont az ellenkezőjét mondják. A gyulladás (amikor a láz nagyon magas és azt nem csökkentik) előkészíti a talajt a thromboknak és amikor ez az állapot sokáig elhúzódik visszafordíthatatlanná válik. Ez az oka annak, hogy fiatal, egészséges embereket is elvisz a vírus.
Ezt a tényt bizonyítja az udinei kórházban használt oxigén - ozono terápia ami oxigént ad a perifériás részeknek, csökkenti a gyulladást mert megköti a szabadgyököket és megakadályozza a véralvadást (DIC )ami a trombo - embóliat okozza a tüdőben.
Következmény; a betegnek a kardiológus és a háziorvos együttműködésével megfelelő gyulladás és véralvadás csökkentőket adnak(nagyon fontos a mennyiség a periódus..ezeket nem lehet önállóan szedni!!!).
Erről most már napok óta ad hírt az olasz tv. megszólalnak a kutatók az orvosok. Most jelentették be, hogy mától elkezdődik minisztériumi engedéllyel az eparina nevű gyógyszer kipróbálása. Ezt felismerve most már sokkal kevesebb ember kerül a kórházba mert így a betegséget otthonról is lehet kezelni. A lényeg,hogy a gyulladást kezelni kell már a kezdeti stádiumban.
Ehhez tartozik még az a jó hír, hogy végre felállították a task force csoportokat amelyek orvosokból es ápolokból állnak. A kezdeti tüneteknel lehet őket hívni, kimennek a családhoz,megcsinálják a tesztet, adnak gyógyszert és otthagyják az elérhetőségüket( email,telefon) így a betegek állandó felügyelet alatt vannak.
Így gyorsan lehet lépni ha rosszabbodik a helyzet és időben megkapják a megfelelő gyógyszereket.'
Igen, fura. Mi is egyszerre frissítünk.
Én már valamelyik nap is észre vettem ezt a fura frissítési eljárást. Néhány perc, de fura...
Persze, csak nekem fura hogy nem egyben teszik ki az aktuális információkat, először a számláló emelkedett csak, később megjelent a "cikk", aztán majd valamikor az elhunyt fül alatti tábla is frissül. Nekem aki erre egyszer néz rá, ma történetesen az eset szám frissítése után az a téves info jött le, hogy szerencsére nem volt elhunyt. Aztán meg sajnos de.
Ahogy írtam nálunk az IT nem enged ki egy másodpercre sem fél-igazságot a honlapra.
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1916 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 17 krónikus beteg. Ezzel 189 főre emelkedett az elhunytak száma, 250-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 784 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 61-en vannak lélegeztetőgépen.
A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.
Koronavírus oldalon érdekesen frissítenek, az esetszám már frissült, az elhunytak száma még nem. Fura.
Nálunk az IT ha frissít egy oldalt, egyben tesz ki minden változást.
Már egy része frissült.
82 új beteg (összesen:1916), elhunytak nem frissültek még...
Ezt hol találtad?
A koronavirus.gov.hu szerint "csak" 82 új eset és nincs új elhunyt
Ezek szerint visszamehetnek a kórházakba az ellátásra szoruló hazaküldött emberek?
Mert most kiderült,hogy oké,egy-ket het alatt fél tudnak szabadítani x helyet.
De nincs rá szükség.
Még az Olaszoknál sem kellett ennyi ágy,pedig ők is 70 millióan vannak.
most néztem a hiradót,egy szó nem sok annyi nem esett arról,mára mennyi változás történt virusügyben tegnap óta,
kerestem a neten,ott sincs frissités,
massziv katona anyuka vagyok,
nem csak akkor kellenek a katonák amikor árviz van,meg hófúvás,most vészhelyzet van ,ennyi,
Leírtam,az egész hadgyakorlat.
Milyen gyorsan tudnak lépni ha nagyobb a baj.