Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Szerintetek a nagy fákat/kettőt láttam az este amit lefújtak/ miért fújtak be? A tetejéig fújták le. Közben repült mindenhova a szer.
A férjem azt mondta,ő már párszor hallott helikoptert is körözni éjjel.
Az embereknek be kéne látniuk, hogy ezek az intézkedések az érdekükben történnek.
Itt Budapesten szeretném viszonylagos biztonságban érezni magam, ha hetente egyszer kimegyek kaját vásárolni.
Ne kívánd. Én erdélyi vagyok, nálunk kijárási tilalom van vagy 3 hete, és kezd rémálommá válni. Ahhoz, hogy kimenj vásárolni, saját felelősségre kitöltött nyilatkozat kell hozzá minden egyes alkalommal, megadott formátumban, helyesen kitöltve, mert ha nem, büntetnek. És nem olyan összegre, hogy kifizesd a farzsebedből. Tudod, kezd elfogyni a papír a háztartásokban.
Olyan abszurditások vannak, hogy apu nem hozhatja haza anyut a szomszéd faluból, ahol dolgozik, este, amikor bezár a bolt, mert büntetnek érte.
Nagybátyám nem mehet ki a telkére dolgozni, ahol gyümölcsfái vannak, és évek óta megtermeli a zöldséget a családnak és a rokonságnak, mert nincs őstermelői bizonyítványa.
És igen, tele van a város intézkedő rendőrökkel, az emberek már jobban félnek tőlük, mint a vírustól.
Ez engem is aggaszt, kimondottam aggodalommal tölt el.
Az is, hogy nem vírusról beszél x, hanem háborúról.
Az a cinikus kijelentés is, aggaszt, hogy a 4 év után, nem kötelező érettségizni, senki nem mondta, hogy kötelező lenne. Nem szeretem az ilyen kommunikációt.
Engem kifejezetten zavar és félelemmel tölt el, hogy nem egészségügyi emberek képviselik prominensen a járvány elleni védekezést.
Zavar az is, hogy megjelenik egy rendelkezés és annak végrehajtását nem ellenőrzik. Egy rendőrt nem láttam még mikor kimentem vásárolni, nemhogy egy éppen intézkedő rendőrt. A környéken pedig rengeteg ember van az utcán.
Szia.
Ha jól értettem te/ti Németországban éltek.?
Valóban mától teljes bedobással mától újra kezdődik az élet ott, vagy csak ez is egy hamiskás hír?
Mondjuk, ha pl. Albániába jut maszk, meg több helyre ajándékba, akkor talán a saját adóforintjainkból itthon is oszthatnák ingyen.
Olyan ez, mintha a gyerekemnek nincs cipője, de a szomszédénak veszek, lássák milyen 'facagyerek vagyok.
Meg mi a fenének az óriás plakátokon hirdetni, hogy korlátozások vannak? Hány milliókba kerül ez a felesleges dolog?
Aki nem kel útra nem látja, aki úton van, az meg érzi, tudja, hogy mehet. Akkor miről beszélünk?
Ez is nagyon fontos és előre mutató adat, de számomra az fontosabb ki, hogy vészeli át. Ki kerül súlyos állapotba. Mert itt hallunk, látunk az észre sem vette, enyhe náthától a súlyos két oldali tüdőgyulladáson, légszomjon, nehézlégzésen, 40 fok fölötti magas láz több napon kersztülin át a gépi lélegeztetés, halállal végződő esetekről.
Hát csökkenhetne már 1,0 alá az biztos. Sokan fellélegezhetnének.
"Egy fertőzött hány embernek adja tovább a vírust?
A fertőzőképességet mutató reprodukciós ráta (R0 érték) a koronavírus (SARS-COV-2) esetében 2 és 5 közötti, ami azt mutatja meg, hogy egy beteg hány embert fertőz meg, mielőtt fertőzésképtelenné válik. Átlagosan egy fertőzött 2,2 embert fertőz tovább, tehát az R0 érték: 2,2. Az influenza R0 értéke 1,3. Addig, amíg az új koronavírus R0 értéke 1,0 alá nem csökken, a járvány tovább terjed."
Azért nehéz erről a helyzetről leválasztani a politikát.Az,hogy milyen intézkedések vannak egy országban,meg milyen “alappal” (egészségügyi intézmények állapota,lakosság állapota) indulnak neki a küzdelemnek,eléggé determinált a politika által.Nem orvosok vannak döntéshozói pozícióban,hanem politikusok.Akiket “elvileg” demokratikusan mi szavaztunk az ország élére anno...
A városunknak új,ellenzéki polgármestere van.Hogy jön ez ide?Úgy,hogy az ő hozzáállása,intézkedései testesítik meg nekem,amit egy ideális világban egy politikustól elvárnék:rendszeresen,transzparensen tájékoztat,meghallgat szakértőket és civileket is,gyorsan és felelősségteljesen dönt,döntései logikus érvelésen alapulnak,hitelesen,példa értékűen él és minden létező módon azon van,hogy a város a legkevesebb emberélet elvesztésével vészelje túl ezt az (első vírushullám?) időszakot.Lehet törlik a bejegyzésem,de nem bánom.