Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
De ez a keszletezest erinti, egyebet nem.
A termelesbe csak nem kotyognak nagyon bele, ha meg vinni kell ki tudja hova, ki tudja mikor, ki tudja mennyit, akkor arrol akkor kell donteni, utana meg ho-rukk, fel a kamionra, azon mar csak nem kell sokat malmozni.
Az elemezes tervezesenel amugy sem hiszem, hogy a katonai gyakorlat, azt eszed, amit kapsz mukodne, amig ha korlatozott is, de szabad gazdasag van.
En inkabb gondolnam taktikanak a ceg reszerol, hogy nehany diszpintyet odakernek (akiket ugysem ok fizetnek) mielot meg a tetljes ceg feulgyeletet einstandolna a kormany, mint a dobozosoknal.
Mindenki a saját szűrőjén keresztül érzékeli a világot és mindenki élethelyzete és tapasztalása is más és más.
Ezért kellene mindenki véleményét tiszteletben tartani és lehetőség szerint nem egymás torkának esni.
A mindennapi ember véleménye is a saját meggyőződésén, hovatartozásán átszűrve jelenik meg.
Az sem objektív.
Így már értem.
Na ezt én sem, de gyanítom nemsokára kiderül mi céljuk van vele.
A termelésirányítók az átlagos hétköznapokra vannak felkészülve, a katonaiak a különleges helyzetekre.
Egyrészt a kiképzésük, másrészt a mögöttük álló infrastruktúra miatt.
Ettől függetlenül a papírgyárat nem értem.
Az én életem nagyon egyszerű, mert csak 2 szabályhoz kell alkalmazkodnom.
1,---A feleségnek mindig igaza van.
2,---Ha nincs igaza, olvasd el az első szabályt megint.
#######################
Ha még nem értettük meg egymást, akkor olvasd el a 6277-es hozzászólásomat.
Ez az egyik része.
Ez a másik, amit leginkább nem értek.
- Bármi olyan probléma jelentkezne mind a termelésben, a szállításban vagy éppen a cég működésében, amit ők maguk nem tudnak megoldani, vagy gyorsabb megoldás kell hozzá, akkor a mi feladatunk az, hogy ezeket a lehetőségeket továbbítsuk a Központi Iránytó Törzs felé, vagy helyben megoldjuk - tájékoztatott Bus Gábor, a Honvédelmi Irányító Csoport vezetője.
Mire való a termelésirânyîtó? Erre.
Csak azt próbáltam mondani, hogy mind ezt az egészet lehet politikamentesen is.
Mint ahogy korábban, számtalanszor lehet itt olvasni, hogy "nem értem" ez vagy az miért történik...S rögvest jön, hogy mert ez vagy az a politikus, ez és ez a politika....
Közben pedig valójában semmi köze az egésznek a politikához, csak azzal a legegyszerűbb magyarázni, hogy mert ez vagy az a politikus....aztán lehet, ha jobban belegondolunk éppen politikamentesen, az emberekért, egy cégért, egy lakosságért, egy városért tesznek ezt, vagy azt.
Továbbra is azt mondom, hogy mindenbe bele lehet venni a politikát és semmibe sem. Csak nézőpont és akarás kérdése. Az orvos sem az alapján gyógyít, a bolti sem aza alapján üti az összeget, stb...
Ha van politikai véleményem, azt inkább egy nem politikamentes helyen teszem, mert ott szabad, itt nem.
Aki politizálni szeretne olyan helyet keres, aki pedig nem, az mást.
Hogy is tudna akárki olyan intézkedéseket hozni amivel "mindenki" megvan elégedve? Mi itt véleményeket írunk,ami az egyik legegyszerűbb dolog.
Az újságírók is azt teszik legtöbbször, de ők abból élnek, nekünk pedig van komputerünk,amivel regisztráltunk ide.
Köszönöm, de én inkább maradok a politikamentes Hoxánál.
Jobban hiszek itt egy-egy Hoxás orvosnak-ápolónak, bolti eladónak, biztonsági őrnek, stb., mint sem különböző politikai irányzatú írásnak, vagy akár képeknek.
Mindent be lehet állítani (még a képet is), úgy hogy az egyfajta irányvonalat képviseljen, de a mindennapi emberek tapasztalatait nem, legyen bármilyen titulusú itt a nicknév mögött.
Pl. én mindenféle cikket olvasok, aki olvasni vagy képeket akar nézegetni, annak itt van egy link, megjegyzés nélkül.
Még mindig logikusabb, mint az állami irányítás a dobozgyárban.
A katonai irányítás akkor lépközbe, ha mondjuk a termékek szétosztásánál kell segítség, logisztika.
Szervezésben, fegyelemben, ellenőrzésben nagyon jók és egy esetleg "fejvesztett" vezetést tudnak higgadtan irányítani.