Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Komoly? 😲
Megkérdezhetem, hogy hol van ez a hely ahol laksz?
Én nem vagyok idősotthon "párti", de az elmondásod alapján a tiétek nem átlagos, nem az a kép rajzolódik ki előttem, ami bennem él egy ilyen otthonról.
Köszönöm ,ha vége ennek a rémálomnak egy kupacba gyűjtöm a családomat otthon és megölelgetem Őket .
Nagyon várom .
Isten éltessen ,jó egészséget és minden jót kívánok!💐🌷🎂
Nálunk ,,csak ,,két szülinap ,két névnap egy ballagás és egy diplomaosztó marad el áprilisban.
Mi maradunk a seggünkön Németországban jó ideig.
Végülis nem feltétlenül kell statisztikát hamisítani, csak 1-2 olyan mutatószámot előkotorni, amivel alá lehet támasztani azt, amit bizonyítani akarok.
Milyen szépen feledésbe ment az elmúlt időkben a volumen-index (pedig milyen nehéz volt megtanulni!), helyette maradt a forgalom indexe, és eszükbe sem jut kitakarítani a kapott értékből az árindex zavaró hatását!!!
Ez nem politika, középiskolás gyerekeket tanítanak ezekre a dolgokra! Aki pedig felnőtt korára elfelejtette, vagy olyan helyen tanult, ahol ez nem volt téma, őket lehet vakítani ilyen számokkal.
Piroska52, Isten éltessen téged is és a pici unokádat is, szeretettel köszöntelek benneteket! A helyzet ellenére legyetek boldogok, és igenis vidámak, hiszem éltek, majd amikor eljön az idő, tudod majd 100 évesen, akkor megszűnünk vidámkodni.
Minden jót kívánok!
Nem szabad így felfogni, a saját lelked rombolod vele. A humort nem szabad feladni, építi a lelket. Testvérem 42 évesen tüdőrákban hunyt el. A haláloka senyvesség volt. Tehát rettenetesen lefogyott. Ő azzal viccelődött, hogy spórol , ha a hasát keni naptejjel, a hátára is jut. Belül mit érzett nem tudhatjuk, de kifelé akkora pozitívenergiát küldött, hogy még a környezetét is pozitívvá tette. Egy pillanatig nem okolt senkit.
Vissza a vírushoz, tudom mindenki másként él át mindent, de a keserűség, ingerültség, depresszió nem építi a lelket.
Inkább bohóckodjon valaki, de vegye természetesen komolyan a helyzetet. A kettő nem zárja ki egymást. Maradj egészséges, meg persze mindenki!
Igazad van.
Viszont azt gondolom, hogy a megadott betegségek nem valósak, mert magyarország egy "beteg" ország (nem úgy!). A lakosság 97%-a 40 éve felett rendelkezik valamilyen betegséggel, amivel lehetne ezt magyarázni.
Jó reggel!
Ez egy napi adat. Ebből még nem tudok pozitívra váltani - látva az előző napokat.
Arányaiban sok az elhunyt ember. 10%
Azzal pedig, hogy kiírják az eredeti betegséget és kort hamis ismeretet adnak. Sokan azt gondolhatják, hogy ők nem tartoznak ebbe a körbe, így meg sem betegedhetnek.
Nem gondolom azt, hogy mindenkinek félnie kéne, de legalább komolyan venni és védekezni.
Valószínűleg a dr. Ternák-féle fejtegetésben rejlik ennek titka, statisztikában. Kit hogyan, hová könyvelnek el?
"A hazai adatok alapján – összehasonlítva a legjobban érintett Olaszországgal, Spanyolországgal, Hollandiával vagy Svájccal – nagyon jól állunk, de a statisztikákból, amelyeket közölnek, hiányzik – régóta, és más országokban is –, hogy a megtalált fertőzöttekből mennyi a tünetmentes, mennyi az otthon kezelhető tünetes beteg, és hányan szorulnak kórházi ellátásra. Ezen adatok nélkül a járvány várható hatása, lefolyása nem tervezhető, és az eddig felvázolt szcenáriók, amelyek tömeges, esetleg több százezres nagyságrendben vizionálnak megbetegedéseket itthon, csak a tippelés szintjén maradhatnak, és lehet, hogy felesleges kiadásokra sarkallják a döntéshozókat, akiknek a legrosszabbra kell felkészülniük. Ha figyelmen kívül hagyjuk azt az orvosi evidenciát, hogy a teljesen panaszmentes vírushordozó és a vírusban megbetegedett személy fogalmát összekeverjük, a számítások könnyen félrevezetőek lehetnek, tehát a fogalmakat pontosan meg kell határozni. Hasonlóan kell – szerintem – számolni az elhunytakat is. Ha egy idős, számos más alapbetegségben szenvedő személy még koronavírus-pozitív is lesz, viszont ezzel a fertőzéssel kapcsolatban nem alakulnak ki tünetek, akkor az elhalálozását nem lehet a vírus rovására írni. Az is kérdés például, hogy megvizsgálta-e valaki, hogy ezek az időskorú, vagy más súlyos betegségben szenvedők, fertőzöttek voltak-e a hagyományos influenzavírussal. Mert annak következtében egy szezonban igen sok, akár több ezer idős ember hal meg egyébként is."
Köszönjük szépen!
Nem köszöntésért, hanem inkább felháborodásként írtam. Mert kissé felfoghatatlan, hogy felnőtt embernek a születésnap a legnagyobb problémája s ezen még jókat viccelődik:-(
Hát valahogy nekem már nincsen sok kedvem viccelődni 5 hét után.