Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Én piacon a sajtárustól vettem kimértet.
Téglatest rúd, olyan 5 cm*8 cm, ebből vettem egy darabot, ami kb. 3 élesztőnek felel meg.
Nem Budafoki, valami cseh cuccnak tűnik, de Magyarul is rajta van, hogy élesztő.
Kék a csomagolása és fekete a felirat. Nem mondom meg a márkáját, mert csak egy része van az én csomagolásom, így csak tippelhetnék.
De hát ez egy bevett gyógyító eljárás. Semmi új nincs benne, "ezer" éve használják, elvileg oltóanyagot is tudnak gyógyult beteg véréből készíteni.
És ugye már kipróbálták néhány emberen, akik egy részénél sikeres volt a kezelés, egy részüknél nem.
Értem én, hogy ez egy új vírus....
Ez a régi, "békebeli" ára, úgy értem, helyzet előtti.
45-50 Ft körüli volt a sárga kocka.
Szerencsére ebből tényleg kevés kell és ritkán.
Én ennyiért vettem fél kg budafokit, nem tévedés, ennyi az ára nálunk egy kisboltban.
És folyamatosan van, már kb egy hónapja.
Ma vettem az 5 dekásat 91 Ft-ért Coopban.
Fél kg 910 ft. Sárga Budafoki, a hagyományos.
Én sem tudtam, de nálunk nem csipegetve lenne és nem romolna meg:-)
Majd karaácsonyra...
Sajnos, ezt nem tudom. Nem tartom valószínűnek, mert FB-on fél kg-os tömbre utalt a gyártó. Ez pedig jó nagy volt, saccra kb. mint 4 csomag kristálycukor egymás mellett.
"Az utóbbi hetek nagy megpróbáltatás volt számunkra, igyekeztünk minden kommentre reagálni, és többszáz Messenger üzenetre válaszolni. Eljött az ideje, hogy csokorba gyűjtsük a kérdéseiteket és egyben megírjuk a válaszainkat, annak ellenére, hogy számtalanszor megosztottuk a sajtóban is megjelent nyilatkozatunkat a jelenlegi helyzetről.
- Bezárt a gyár?
☝️Nem, a gyár nem zárt be, teljes kapacitással gyártunk és szállítunk.
- Miért nem gyártanak többet? Állítsanak be még egy műszakot!
☝️Gyárunk folyamatos műszakban működik, 24 órában, hétvégén is, ünnepnapokon is gyártunk. Abban az esetben tudnánk még egy műszakot beiktatni, ha a nap 36 órából állna 😉 Minden üzemnek van egy kapacitása, a 100% nem lehet 120%. Az élesztőgyártáshoz is, mint bármely termékgyártáshoz, idő kell.
- Miért nincs élesztő a boltok polcain?
☝️A probléma összetett. Először is, számos import termék, legyen az friss vagy szárított élesztő, eltűnt a hazai boltok polcairól, hiszen a pánikvásárlásnak köszönhetően egész Európában élesztőhiány van. Ahogy fentebb írtuk, mi gyártunk és szállítunk, minden olyan kereskedelmi egységbe, ahová eddig is szállítottunk. Nem a megszokott mennyiséget, hanem annak a többszörösét. Sőt, hogy valamelyest csökkentsük a termékhiányt és segítsünk a kereskedelmi partnereinknek kielégíteni a vásárlói igényeket, piacra dobtuk az eddig sütőiparnak gyártott 500g-os kiszerelésű termékeinket
Az a tömbös az ugyanúgy Budafoki? Mert láttam ilyen szétcsomagoltat a CBA-ban de nem vettem, mert ki tudja mit rejt a csomag, főleg átcsomagolva.
Az a sárga kis papír mágikus tulajdonságokkal bírhat, abban eláll az élesztő, ha megbontom, átcsomagolom, légmentes dobozolom pár nap alatt megbarnul, megszárad, majd elfolyik.
Mert előbb meg kellett bizonyosodni, hogy az eljárás használ, és nincs súlyos mellékhatása.
Így is lerövidítették a folyamatot, legalábbis szerintem.
Az élesztő?
Régen... mittomén idén februárban 45 Ft volt, 2 hete ha jól emlékszem 85 Ft-ért vettem.
Nálunk a mogyorós csoki hiánycikk pár hete. Érthetetlen.
Élesztő is az volt, de az már van.
Na, írok valami okvetlenül rombolót:
91 Ft-ba kerül a Budafoki élesztő Coopban :)
Mielőtt oda futamodsz, kedves Kristóf, elárulod hogy miért gondolod?
Vicc,
"Nem én lettem hűtlen hozzád, te hagytál el engemet."