Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Csürheted-csavarhatod.
Ha néznél híreket vagy olvasnál, akkor belefutottál volna ebbe.
És még egyszer: ha gondod van ezzel, akkor egyeztess a vezérrel vagy Gulyással vagy bárkivel, de ne velem;)
A statisztikát nem én csináltam;)
Ha problémád van vele, akkor a vezérrel kell erről beszélgetnek:DDD
A két oltás után megbetegedettek és meghaltak száma
3,7 millió második oltást kapott személy után azt tudjuk mondani, hogy 8193 ember betegedett meg csupán közülük. 455-en haltak meg közülük.
A Pfizernél: kb 1,5 millióan kaptak két oltást is ebből a vakcinából, közülük 3657-en betegedtek meg, 268-an hunytak el.
Moderna: 209 ezer ember kapott két oltást, 204 ember betegedett meg, 25-en hunytak el.
AstraZeneca: 181 ezer ember kapott két oltást, 816 ember betegedett meg, 12-en hunytak el.
Szputnyik: 809 ezren kaptak két oltást, 697 megbetegedés, 13-an haltak meg.
Sinopharmot 848 ezren kaptak, 2800-an betegedtek meg, 206-an haltak meg.
Bízok benne!
Én még márciusban megkaptam a második oltást, illetve vasárnap megettem egy nagy doboz jégkrémet:DDDD
És ma kiadnak egy olyan információt, hogy a beoltottak közül, hányan betegedtek meg a második oltás után és hányan haltak meg.
Ezt vakcinánként mondta el.
Kb. számoltam és az astra után betegednem meg legtöbben 0,45% kb. És a kínai után haltak meg legtöbben (koronavírusban) 0,026%.
A legkevesebb megbetegedés szputnyik 0,086%, a legkeveseb elhunyt pedig szintén szputnyik 0,002%.
Megbetegedés szerinti sorrend (legkevesebb->legtöbb sorrendben):szputnyik, moderna, pfizerm kínai, astra
Elhunytak szerinti sorrend (legkevesebb->legtöbb sorrendben): szputnyik, astra, moderna, pfizer, kínai
Tehát, a legjobb vakcina a szputnyik ezek alapján...
És most azon gondolkodom, hogy a hétfőn kezdődött nyirokcsomó, majd fülfájdalmam és utána a köhécselés, vajon újra kovid e?
Nagyon bízok benne, hogy nem, mert amikor kovidos voltam, teljesen más tüneteim voltak...
Pontosan!
A tesóm és én sem teljesen egyformán reagáltunk ugyan arra az oltásra, pedig mi azért genetikailag elég egyformák vagyunk, de így volt ez a kovid esetében is...
Az jusson már eszébe mindenkinek, hogy minden ember szervezete másképp reagál, ezekre az oltásokra, az egyik könnyebben viseli azt, amit megszenved a másik.
Ilyen alapon nem kellene minősiteni, hogy melyik milyen.
És azt nem mondta, hogy miért akar a pfizer után kínait?
Nekem az összes pfizeres ismerősöm jól van. Egy azt mondta, hogy ne adatja be a másodikat, mert 2 napig rosszul volt (hőemelkedés, izomfájdalom, fáradtság), utána meggondolta magát és mégis kéri;) Ebbe vicces, hogy a 70 feletti anyja is pfizert kapott és nevetgél a lányán, mert neki meg semmi baja nem volt, max. egy kis fáradtság az oltás utáni napon:)
A férjem a kínaitól hetekig fáradt volt és fájtak az ízületei, de ennek ellenére nem mondta, hogy nem oltat, de mostanában a harmadik oltást hallva, kíváncsi, hogy mi lesz, kell e?
Astrától a barátnőm volt 2 napig rosszul (rázta a hideg, izomfájdalma volt, hőemelkedése), de eszébe se jutott, hogy ne adassa be magát.
Szputnyikos ismerőseim kis fáradtsággal megúszták.
Tehát, a legtöbb ismerősöm, elég sok van! Gond nélkül túl van az oltásokon, néhány kivétellel;)
Ne csüggedj, lesz ez még jobb! Még egy pici javítás kellene. Nem külömböztet, hanem különböztet. Ne sértődj ám meg!
Egyébként gratulálok a bicajozásodhoz! Nem is olyan kis út az. Én csak Széplakfelsőtől Siófokig tettem meg egyszer még gimis koromban. Most nem hiszem, hogy menne.
Én is, fiam is, és minden ismerős panaszmentes a Pfizer után. Van itt is egy téma ahová Pfizert kapottak írnak tapasztalatot, de rosszat nem olvastam. Hát, sok mindentől függ ez. Kis százaléknak, vagy ezreléknek lehet valami panasza épp úgy, mint minden anyag után amit belénk tolnak valamilyen formában. Azok az idősek meg ki tudja mitől haltak meg. Lehetett olvasni azt is, hogy az oltástól függetlenül is meghaltak volna, olyan bajuk volt.
Nem tudom volt-e már a híradóban valamelyik csatornán, mert most jöttem be a kertből.
Most a híradóban lesz riport, hogy sokan harmadik oltást követelnek, mert nincs ellenanyagjuk a kínai után.
Hát majd meglátjuk.
Én ezzel kapcsolatban annyit tapasztaltam, hogy a férjem is és a fiam is volt kovidossal nem rövid ideig és nem kapták le, de lehet, hogy ez a betegségnek köszönhető....
Pfizernél meg azt lehet olvasni, hogy ugye az elején volt, hogy többen meghaltak, akik idősek voltak, illetve sokan mutogatják a karjukat, hogy milyen lett a pfizer után, valamint sokan mondják, hogy a második inkább nem kell, mert betegek lettek tőle.
Az ismerőseim jól vanna a pfizer után is.