Kinek van szívritmuszavara, ki esett át szívkatéterezésen? (beszélgetés)
Kedves Basset! Jobbulást kívánok, szörnyű lehet, hogy már december óta szenvedsz:( Orvos remélem látott...Vigyázz magadra!
Én szerencsére nem vagyok beteges típus, egy éve kb. nem voltam beteg. De lekopogom, nehogy elkiabáljam, így aztán elég a ritmuszavaraimra koncentrálni. Az sem jobb:(
Hát igen nekem társul a pánik betegség, igaz mostanában kordában tudom tartani már nincs, mert ez is a fejben dől el. Soha nem jártam orvosnál ezzel kapcsolatban nem szedek nyugtatót eszemben
sincs. Ez a félelemtől van ezt kell valahogy leküzdeni ami nagyon nehéz.
Az akupunktúra meg a természetgyógyászat,biorezinencia ezeket érdemes kipróbálni Én még itt Tatabányán nem találtam ilyen természetgyógyászt akihez mennék akupunktúrára de keresgélek. Mondjuk Én legszívesebben Kínai orvoshoz mennék szerintem Ők
jobban értenek hozzá.Budapest tele van velük de hát az messze van oda járkálni.
Hát lehet,,hogy nem sikerült a ablációd? Ez sajnos benne van van aki 6x is volt már.
Nyugodt napot!
Sziasztok,
ma meg erős szél fúj, úgyhogy ezt is megérzem.
Én mikor a 4 éves kisunokámmal vagyok egyedül akkor szoktam kicsit megijedni, ha nem érzem jól magam. A multkor megbeszéltem vele, hogy ha látja hogy nem vagyok jól, akkor ne ijedjen meg, hanem menjen át valamelyik szomszédhoz és szóljon. Szerintem megértette, igy aztán megnyugodtam. De volt olyan hogy kimentem vele sétálni, mert ott legalább vannak emberek, és ha baj van hamarabb tudnak segíteni. De persze még nem volt olyan baj.
Csak megtudná valaki fejteni hogy mitől van, az jó lenne. Étel, időjárás, stressz, hormon?
Sziasztok Kislányok!
Jucibb drága, nagyon sajnálom, hogy nem voltál jól:(((( és, hogy érezted megint azt az érzést ami miatt volt az ablatio:( Tegnap valami volt a levegőben, mert én is folyamatosan extráztam, este pedig Frontin 0,25-öst nyomattam be + még a ritmuszabályzómból felet, ahogy szoktam, és így tudtam elaludni.
Én a műtét után folyamatosan extráztam, aztán lassan kikopott, legalábbis azt hittem. De ugyanúgy megvannak. A doki nekem azt mondta, hogy én hajlamos vagyok rá és együtt kell vele élnem. Lényeg, hogy azt az érzést nem szabad éreznem, ami miatt az ablatio volt. Tehát, hogy üt egyet, aztán pedig össze-vissza apró kicsiket rendszertelenül. Mielőtt égetett, előtte direkt megkérdezte, hogy ez az az érzés??? én mondtam, hogy igen. Erre mondta, hogy ezt az érzést nem szabad már soha többet érezni, aztán elégette és nem is éreztem azóta már. Viszton az extrák azok vannak:( menses, időváltozás, idegeskedés, és tegnap lépcsőzés hatására is:( Azt mondta, hogy az extrákkal ne foglalkozzak, no de azt nem lehet, mert az óhatatlanul is ilynkor mindig úgy megijed. Én meg egyenesen pánikba esem, hogy hátha megint újra az lesz és vissza kell mennem.
Az extra nálam a következőt jelenti és a doki szerint is: dobog normáisan, majd egyszercsak azt érzed, hogy egy óriásit bedobban és mintha alig akarna továbbdobbanni, egyet kihagy. Aztán van egy másik variációja is, amikor dobog és hirtelen egymásután kettőt dobban ugyanabban az időintervallumban, mint mikor egyet szokott. Én így hívom, dupláz, kihagy. Nos ez az extra. De utána dobog rendesen tovább, max gyorsan, de ez lehet az ijedtségtől is. Nekem idáig még csak ezek voltak, a ritmuszavar nem jelentkezett.
Jucibb, neked mikor jelentkezett először ugyanaz az érzés, ami miatt abláltak?
Bevallom, hogy én is félek mindig amikor egyedül vagyok, hiába tituláltak már gyógyultnak, még mindig bennem van a félsz, hogy mi lesz ha mégis.... Ehhez idő kell. Te is biztos azért félsz, hogyha rosszul leszel, akkor mi lesz a kisfiaddal, veled, stb. Ismerős az érzés, csak vigyázni kell, mert ez egy idő után átmegy pánikba és attól az Isten mentsen mindenkit.
Azt nem tudom, hogy a természetes gyógymódok közül melyik lenne a hatásos. A lényeg, hogy fejben kell rendbetenni a dolgot, ha szervi baj nincs. És azt a legnehezebb:(:(
Én mindig azzal nyugtatom magamat, hogy vannak ennél szörnyűbb betegségek is... de hát mindenkinek a saját baja a legnagyobb.
Ritmusos napocskákat mindenkinek!:)
Nekem egy hatalmas nagy dobbanás az extra. Nem tudom, hogy a többiek hogy élik meg, de nekem nagyon fáj.
Natalie! Nem azt mondta a dokid, hogy akinek volt katéterezése, hajlamosabb az extrákra. Egyáltalán mik ezek az extrák?
Drága Lányok!
Remélem, mindenki jól van! Nekem egész nap , és tegnap is voltak extráim, sőt ma az egykori ablatió előtti felgyorsulásom volt, össze-vissza kalimpával, igaz fél perc után abbahagyta. Mostmár tényleg nem tudom eldönteni, hogy sikeres volt e nekem az ablatio vagy sem, ez normális e , vagy sem. Jelenleg frontin, 0,25-öst szedek, hogy ne őrüljek meg. Nem tudjátok véletlenül, hogy normális e ez? Köszönöm, hogy meghallgattok, mert sokszor már olyan szánalmasnak érzem magam.
Soha nem tudok teljesen lazítani, és a legjobban akkor félek, ha az öt éves kisfiammal vagyok.
Folyamatosan a net -et bűjom, újabb és újabb infok után kutatva.
Most az egyik ötletem, hogy nem lehet e ezen a problémán akupunkturával segíteni.
Szia!
Nekem kifejezetten ajánlották a sportot mert, nekem
olyankor nincs, csak ha nyugodt vagyok.
Legszívesebben egész nap ugrálnék. Heti x tornázom itthon muszáj a súly miatt is meg jól is esik.
Szia Okina!
Igen, már több, mint egy héte, hogy dolgozom, muszáj volt mennem. Igazából még érzem, hogy nem vagyok a régi, csak néha elfeledkezem róla, cipekedek és eröltetem magamat. Aztán érzem a szorítást a mellkasomban és csodálkozom, hogy miért nem vagyok Superman:( Ma pedig egész nap extrázom, de valami borzalmasan, a kedvem is kicsit elment:( Egyet kihagy, kettőt dupláz, egy megy negyedóránként. Remélem csak a fronttól van. Ritmuszavar nem volt, annak nem is szabad lennie.
Ti hogy viselitek ezt a kettős frontot? Szörnyű?:((
Szia Natalia,
örülök hogy most már jobban vagy, mit tudsz csinálni? Sétálgatsz vagy talán már dolgozni is jársz? Az ugyan még korai lenne.
Azt nem tudom hogyan különböztetitek meg a ritmuszavart meg az extrázást. Nekem tegnap a melegfront alatt voltak extrák. De nekem hasonló érzetű volt mindkettő. A pacemaker kontrolon le tudják olvasni hogy mi volt, de már "csak" extrát mondtak hogy volt, ritmuszavar nem. Talán azért annyira nem éreztem magam rosszul.
Most a lányomnál jöttek elő extrák, meg is ijedt, mert ő is még csak 30 éves. Küldték pajzsmirigy vizsgálatra is, de a végén vashiányt állapítottak meg egyenlőre. Azt mondta az orvos lehet hogy ettől van neki. Hát kiváncsi vagyok, pár hónap alatt kiderül.
Azért azt nem, de tényleg ellazít, Én elég rosszul alszom többször is fent vagyok ,aztán csodálkozik
az ember ,hogy fáradt.
Ajánlanék nektek egy teát akár ha feszültek vagytok idegesebbek vagy ha alvás gondotok lenne.
Bio Mandala Night Flight Éjszakai repülés filteres tea.Citromfű,levendula,kamilla,koriander,kardamont tartalmaz Én Dm-ben vettem de biztos van máshol is.
Sziasztok!
Én most jól vagyok. Várom a telefont, hogy mikor kell mennem katéterre. A hétvégén kinn voltunk Ukrajnában, elég cidri volt, de túl sokat nem rohangáltam, elég jól bírtam. A hidegtől, a fázástól nagyon ki tudok készülni. Pl. ha hidegben fürdöm (meleg, sőt, forró vízzel, ahogy szeretem), öltözéskor meg tudok fulladni rendesen... Míg megtörölközöm, felöltözöm, közben didergek és sietnék is... Jaj, de utálom!!! :(
Hogy vagytok Kislányok?
Én ma egész nap extráztam, gondolom a front miatt. Érdekesek ezek az extrák is. Van amelyik nem zavar, de van olyan, amelyik belehasít, annyira fáj. Ti nem szoktatok különbséget érezni közöttük? Szerencsére ritmuszavar nem volt, elvileg nem is lehet...
Nekem az a tapasztalatom, hogy néhány fontos erős személyiség melletted sokat segít: egy orvos, egy férj, vagy egy barát(nő)... Aki, ha rád néz és azt mondja, "már pedig minden rendben lesz", akkor azt fenntartások nélkül elhiszed. Nekem ilyen a férjem, most, úgy néz ki, találtam egy ilyen orvost is, bár a legtöbb orvosban én megbízom, a barátaim pedig olyanok, hogy nagyjából ráéreznek mikor van tényleg baj és mikor csak nyavalygok... :)
De egyébként kicsit tényleg frusztrál, új emberekkel, csak nálam a "másik oldalon" jön ki, én nem visszahúzódok, hanem tüskés leszek: "ha nem tetszik, mehetsz..." :S - hát ez se jó...
Az első gyereknél még nem voltál beteg vagy csak nem tudtál róla?
Nekem ezzel a típusú betegséggel van 2 gyerekem... Az orvos azt mondja, ez rendben van, én meg az, hogy ez Isten csodája, ajándéka... :)
Sok erőt és kitartást kívánok neked nagyon tetszik ez az idézet is.
Nagyon nehéz ezt lelkileg elviselni, hiszen aki egészséges nehezen érti ezt meg nem is tudja mi ez.
A férjem szokta mondani fáj a hátam itt meg ott, Én erre csak egy napra cseréljünk inkább az fájna kit érdekel, csak ilyenkor látja az ember mi a kis és mi a nagy probléma.
Szia!
Semmelweis Kardiológia Budapest.Igen ablátió volt
már 2x de sajna nem sikerült az extrákat eltüntetni.
Én az inyjekciót sem éreztem egyáltalán nem fáj, helyi érzéstelenítést adnak és utána a katéter.
További ajánlott fórumok:
- 24 órás szívritmus-mérőt(nem tudom a pontos nevét) akarnak feltenni rám.Mi az? Mekkora valamit képzeljek el?
- Időnként nagyobbat dobban a szívem? Lehet, hogy szívritmus zavarom van?
- Fiatalon szívritmus zavar?
- Ez "csak" sima szivritmus zavar?
- Volt valakinek terhesség alatti szívritmuszavara?
- Valaki tud bővebbet a szívritmuszavar miatti szívkatéterezésről?