Ki milyen praktikák alapján tudja beosztani úgy a konyhapénzt, hogy ne érezze hóvégén azt, hogy megfullad a nadrágszíj szorításától? (beszélgetés)
Ugyan már! Köszi, hogy utána néztél!
Maradnak a homeo bogyóim.
Szia!
Sajnos nincsen jó hírem. Átlapoztam a könyvet, de olyan, hogy felfázás, sehol nem szerepel benne. Megfázással több oldalon keresztül foglalkozik, de felfázást nem találtam. Vesével kapcsolatban pedig csak a vesekő van benne.
Ne haragudj, sajnálom, hogy nem tudtam segíteni.
Szia!
Örülök, hogy bevált a módszer. Én is éppen ma takarítottam ki a mikrót.
Ami a könyvet illeti, sajnos nem egy olcsó dolog. Mi akciós áron 4000 Ft-ért szereztük meg. Kerestem a neten több boltban is. A Bookline honlapján találtam a legolcsóbbat. Kutass te is, hátha van máshol is. A Readers Digest kiadó adta ki. 10 író van feltüntetve. Az összeset nem akarom felsorolni: Pamela Mason, Sheena Meredith stb.
Szia!
De jó, hogy írtál! :) Múltkor kipróbáltam a mikrót ecetes vízzel kitakarítani, ahogy javasoltad és valóban sikerült. :) Olyan gyönyörűen letakarította a "szétdurrant" kocka margarint, hogy öröm volt nézni! :D
Meg tudnád írni, hogy ennek a könyvnek ki az írója és melyik kiadó jelentette meg?
Mert engem érdekelne a dolog.
Előre is köszönöm.
Júj de régen jártam erre!
A párom nemrégen beszerzett egy remek könyvet, erről szeretnék írni nektek.
Címe: 1001 otthoni gyógyír
Különböző betegségekre hatásos házi gyógymódok szerepelnek benne. A drága gyógyszereken is sokat lehet spórolni különféle házi praktikákkal.
Írok példát a könyvből:
Torokfájás esetére lehet házilag készíteni többféle garganizáló keveréket.
- 2,5 dl meleg vízbe tegyünk 1 teáskanál tengeri sót. A sós oldat enyhíti a fájdalmat és fertőtlenítő hatású.
- 1 pohár meleg vízbe csavarjuk bele 1 citrom levét. A savas tartalmú folyadék elpusztítja a baktériumokat és a vírusokat. /citrom helyett használhatunk 1 evőkanál ecetet is/
- 1 pohár meleg vízbe tegyünk fél teáskanál szódabikarbónát. Ez a keverék csökkenti a gyulladást.
Szívesen keresek még ki gyógymódokat, ha valakit konkrét dolog érdekel.
Ki festeti közületek a haját?
Arra lennék kíváncsi, hogy melyik az a hajfesték, amely érzékeny fejbőrűeknek is kíméletes és jó, de árban baráti?
Ahhoz már hozzászoktunk, mert a vízforralót és a kávéfőzőt is ecettel szoktam vízkőteleníteni. :) Majd sűrűn szellőztetünk, most úgyis olyan enyhe, tavaszias a hőmérséklet odakint.
Hány percig kell bent hagyni a mikróba az ecetes vizet?
Tudtok valami hűtőbe tehető csodaszert?:)
Itt gondolok a szagtalanításra,és arra hogy a termékek tovább frissek maradjanak.
Próbálta már valaki az ecetet a mikróban?
Én tegnap ecetes vizet tettem be 5 percre. Csodálatosan leoldotta a rászáradt ételmaradékokat, csak le kellett törölnöm. És az ecet még fertőtlenít is. Olcsó és környezetbarát.
Szombaton jártunk a párommal a Metroban. Szódabikarbóna mindössze 236 Ft 1 kg. Rendesen feltankoltunk belőle.
:) érdekes.nekem még nem lett ilyen színű a kezem,de ha vmi befogja akkor citrommal dörzsölöm be és lejön.
én a ruhákat is azzal fehérítem egy kis szódabikarbóna hozzáadásával.
Sziasztok!
Kérdés: Biztos mindenki járt már úgy, hogy krumpli vagy zöldségpucolás után akárhogy és akármivel most a kezeit, mégis, félóra súrolás után is úgy néztek ki a kezei, mintha még mindig koszos lenne. Mivel tudjátok ledörzsölni a bőrötökről? Nekem tanácsolták már a citromsavat, de azonkívül, hogy majd szétmarta a bőröm, nem kopott le a zöldségpucolás nyoma az ujjamról.
Milyen tuti tippetek van?
Mert azért kesztyűben csak nem fogok krumplit pucolni...!
Szódabikarbóna csak fehér ruhákhoz jó?
És mennyi kell egy mosáshoz?
Kenyeret én is szoktam sütni.Sokkal jobb mint a bolti:)
Most pl nokedlit szaggatok(maradt egy kis pörkölt)
szerintem jobb mint a bolti tészta,és olcsóbb is.
Ha már nokedli,szoktam tojásos nokedlit csinálni.Hozzá egy kis saláta és pár forintból megvan az ebéd:)
További ajánlott fórumok:
- Nyugdíjas élet - ügyek-bajok, tapasztalatok, praktikák
- Sütés főzés praktikák fortélyok
- Ti milyen területeken "szorítjátok meg a nadrágszíjat"?
- Mindenféle praktikák, gyógynövények, teák, stb...amik segítik a fogamzást.
- Reformkonyha - élelmiszerek, receptek, praktikák
- Milyen fogfehérítési praktikák és kezelési módok vannak?