Ki milyen praktikák alapján tudja beosztani úgy a konyhapénzt, hogy ne érezze hóvégén azt, hogy megfullad a nadrágszíj szorításától? (beszélgetés)
Igen, én is jártam már így. Van egy nagyon régi márka a Bip. Azt hittem jó. Megvettem az 1 litereset. Tiszta híg volt az egész, emiatt tök hamar elfogyott. Azóta csak cif és jar-t használok, de szeretnék megkérni mindenkit, aki tud ugyanolyan sűrűségű mosogatószert, mint a Cif + Jar, csak feleárban, az mindenképp szóljon! Nagyon hálás lennék, mert most extraspórolás van nálunk! Muszáj, amíg fel nem lendül az anyagi helyzetünk újra!
ja, egyébként tisztasági betétből próbáltam ki egyszer a lidl-st. hát, mit ne mondjak... átázik :o azóta meg főleg nem kísérletezgetek.
nem tudom... én akkor sem váltanám le.
vannak dolgok, amik jók, bejönnek, és azon valahogy nem tudok spórolni :)
ez tényleg jó, én sokáig használtam.
viszont mostanában sokszor járok sötét ruhákba és ezért fontos, hogy ne hagyjon semmilyen foltot a deo. így a rexona v dove stiftnél kötöttem ki, ami nekem nagyon bevállt.
hát igen a d.ve jó, csak az ára nem annyira :D
nekem van adi**as-egy fos,baba-nagyon jó,kék do*e meg egyenesen tökéletes! :)
házi tojást,húsokat,lekvárt,savanyút,befőttek ilyesmik...Ő mindig rak el ilyeneket nyáron,zöldségek meg nekünk vannak nyáron a kertben,így marad az is bőven!azt meg Ő viszi!csere bere! :))
Lidl félét még nem vettem, de jókat hallottam róla. Nekem az egyik legjobb a Tesco-s volt. (Lassan pénzt kérhetnék tőlük, annyit dícsérem őket. :D) De van egy, a neve Charme asszem.. Nem túl drága, de jó, és sokáig tart!
Mosogatószer.. Én ma pont azon gondolkoztam, hogy soha többé nem veszek meg olyat, amit nem ismerek.. Nekem a tapasztalat az, hogy lehet egy olcsóbb, ha fele annyi idő alatt elhasználod, mint a drágábbat. Ugyanis akkor pont ugyanott vagy, csak mondjuk közben nem vagy sík ideg, hogy még mindig zsíros.. Vettem a Tesco-ban (saját termék: Poppy) 129 Ft-ért egy litereset.. Kb egy hetes, de már a negyede hiányzik.. És nem vagyok az a locsolós fajta.
Tök egyetértek. A Naturella nekem jobban bevált, mint az O.B., és kb. fele áron van...
Sőt, abban is szintén a DM-s is bevált. Egyedül a Rossmannos az, ami nagyon fos.
24 órás izzadsággátló spraykel kapcsolatban mik a tapasztalatok? Én nagyon sokáig a drága Rexonát használtam. Most is van egy dobozzal a szekrényben, de időközben kipróbltam 1-2 árbarátabb dezodort és azok is beváltak. Pl: Lidl-s és Penny-s 24 órás deók is ugyanolyan jók és az áruk is jobb.
Sziasztok csajok! :) Nemcsak az ob tampon jó. Az újfajta zöld dobozos Naturella is nagyon jó, szinte ugyanolyan, mint az ob csak kicsit barátibb az ára! Sőt, az DM-es tampon is jó. Betétek közül úgyszintén a Naturella és a DM-es nálam bevált. És sokkal kedvezőbb árakon jutok hozzá, főleg, ha akcióban vannak. Szerintem hülyeség, hogy mindenki minden termékről azt hiszi, hogy csak a legdrágább a legjobb. Tudjátok miért olyan drágák az ob és társai? Mert a sok-sok reklámot velünk a vásárlókkal fizettetik ki. Nem azért drága, mert az a legjobb a világon, hanem a reklámot ki kell valakinek fizetni. Ráadásul azért reklámoznak sokmindent a tévében, hogy elvakítsák az embereket, hogy az minőségileg jobb, mint társai és a vevők nehogy megvegyék a hasonlóan jóminőségű, de árbarát termékeket. A reklámozott termékek 90%-a ugyanolyan minőségű, mint a középárkategóriás termékek, csak agyonra vannak reklámozva és ezért árulják drágábban! Ne dőljetek be mindennek, mert ez pusztán marketing, a marketing meg = emberhülyítéssel, hogy 1-2 nagymenő gyorsan meggazdagodjon.
én se változtattam ebben...inkább legyen a megszokott, :)
szia!
nekem ez egy olyan termékkör, amiben nem vagyok hajlandó a váltást megkockáztatni :s
ha tampon ob, ha betét always.
A felmoso vizbe en mindig ecetet teszek.Fertotlenit is,es gyonyoruen csillog a ko tole.A zuhanytalcat is azzal tisztitom.
sziasztok. én tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Nők vagyunk, minden hónapba menzesz van. Kérdésem, hogy szerintetek az a tampon is jó, ami nem márkás, gondolok itt mindenre ami nem O.B? Én eddig csak azt használtam, mert tudom, hogy biztosan jó.
hozatok anyámmal ezt-azt...:))
Egyszer mondta nekem valaki, hogy pl: a padlót mossam fel samponnal. Na tudod, mikor mosnám samponnal, amikor még a plafon teteje is habos lenne tőle? Viszont nemrég jártam a CBA-ban és feltűnt nekem, hogy van egy Universal nevű mosógél 249 Ft-ért 3 literes. Próbálta már valaki? Mennyire megbízható? Mert az ennyire olcsó dolgokba nem hiszek! Na max. az ilyen lenne jó szerintem követ felmosni. De ruhák mosásához kételyeim vannak.
Ahány eurós bolt, annyi ára van. Én már jártam olyan 100 Ft-os boltban, ahol alig voltak 100 Ft-os cuccok, inkább közelítettek a 4-500 Ft-hoz. Szóval, ez a boltvezetőtől is függ szerintem, hogy mit mennyiért ad el.
Fura.. :) De még azért az is jobb sokkal, mint az 500...
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Most én is Domestost használok a felmosáshoz, de gondoltam talán van valamilyen házi praktika is, ami nem káros a természetre. Mint például a vízkőoldó helyett az ecet, vagy a lefolyótisztító helyett a szódabikarbóna stb.
Egyébként én is 1 eurós boltban veszem a Domestost, de nem 290 Ft-ért. Nálunk érdekes módon 400 Ft.
Nyugodtan próbáld ki! Semmi baja nem lesz tőle, csak ne felejts el szellőztetni. :)
van hideg zsíroldóm de mikrót még nem tisztítottam vele.De ha nem marja meg akkor kipróbálom:)
Köszi:)
de nem a mikróban,mert megmarja:)
Köszi a tippet, ezt is ki fogom próbálni. :D
jénaiba tegyél jó tömény mosogatószeres vizet és kapcsold be a mikrót. hagyd, hogy forrjon jó pár percig. szépen leold mindent, aztán csak ki kell törölni.
a grillrácsra meg azt mondják, nem kell tisztítani, mert az valóban úgy működik, hogy egyszerűen leég róla a szennyeződés.
gáztűzhelyre hideg zsíroldó. csodákra képes.
én egy műanyag tálba rakok ecetes vizet,berakom a mikróba,legalább 10 percre...szépen leviszi a zsírt a mikróból!
További ajánlott fórumok: