Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Ki milyen praktikák alapján tudja beosztani úgy a konyhapénzt, hogy ne érezze hóvégén azt, hogy megfullad a nadrágszíj szorításától? fórum

Ki milyen praktikák alapján tudja beosztani úgy a konyhapénzt, hogy ne érezze hóvégén azt, hogy megfullad a nadrágszíj szorításától? (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
2010. febr. 4. 17:37

Sziasztok!

Tegnap /02. 03./ megjelent egy cikk itt a Hoxán. A címe: Takarítsunk környezetbarát módon. Olvassátok el, érdemes. Fő téma az ecet és a szódabikarbóna.

198. benvik (válaszként erre: 196. - Benvik)
2010. febr. 4. 14:15
A sajtot ugyan így, csak dupla panírban. Meg nem veszem a méregdrága bolti változatát, és még finomabb is. Bár én a házi sajtot panírozom be, ami szintén olcsóbb, mivel 900Ft-ért veszem kilóját, és össze sem lehet hasonlítani a boltival. Egyszer idehívok egy kis segítséget, aki addig játszik a gyerekekkel, és akkor elteszek egy nagyobb mennyiséget.
197. benvik (válaszként erre: 196. - Benvik)
2010. febr. 4. 14:09
tálcára
196. benvik (válaszként erre: 194. - 874eb11dfd)
2010. febr. 4. 14:09
Én először egy tálsára teszem, folpakkal elválasztva őket. Amikor megfagy, le lehet szedni a folpakot, és be simán zacsiba. Így nem tapad össze. Én fagyottan sütöm, mint a bolti hasonló készítényeket.
195. 35491a860f (válaszként erre: 194. - 874eb11dfd)
2010. febr. 4. 13:51
kicsit igen, de úgysem fagyosan sütöd meg, hanem ugyanúgy megvárod, amíg kiolvad, mint minden mást, amit kiveszel a fagyasztóból és ha megvárod a kiolvadást, akkor gyönyörűen szét lehet szedni az összetapadt húsokat és nem sérül a panír.
194. 874eb11dfd (válaszként erre: 192. - Benvik)
2010. febr. 4. 13:49
bocsi, lehet hülyeség...de olvastam ,hogy bepanírozva teszitek a húst a mélyhűtőbe.. de nem ragadnak össze ott a húsok??
193. 35491a860f (válaszként erre: 192. - Benvik)
2010. febr. 4. 13:46
Akkor te olyan vagy, mint én. Én is hasonlóképpen csinálom a dolgokat. :D
192. benvik
2010. febr. 4. 11:33
Vészhelyzetekre meg tettem el a mélyhűtőbe bepanírozva húst, sajtot, fasírozottat. Csak ki kell sütni, így soha nem kell vennem méregdrága előrecsomagolt valamiket. Van lefagyasztva pörkölt is, csak tésztát kell hozzá kifőzni, és kész. A lecsó meg üvegben van:-)
191. benvik (válaszként erre: 190. - 2ef29f8a82)
2010. febr. 4. 11:30
Én egyszerre nagyobb adagot csinálok a pizzaszószból, és az is megy a mélyhűtőbe kis edényekbe. Így csak előkapom, be a mikróba, és kész. Mire kiolvad lereszelem a sajtot, kockázom a sonkát, kinyújtom a tésztát.
190. 2ef29f8a82 (válaszként erre: 189. - Benvik)
2010. febr. 4. 11:26

nekem nincsen, de anyósom felajnnlotta, hogy odaadja az övét, ugyse használja. de akko elkérem.

na igen, pizzát mi se rendelünk. A házi finomabb, és sokkal olcsóbb, pedig többmindent teszek rá. :)

189. benvik (válaszként erre: 188. - 2ef29f8a82)
2010. febr. 4. 11:24
A receptem szerint az 1 kilós olyan 100Ft-ból. Na de tudom hogy mi van benne. Mert sokan nem tudják, de a bolti kenyérben van tartósító, meg még pár E betű. Na meg nem fogdossa össze előtte mindenki. Olyan 2 napont sütök, és imádom a frissen sülő kenyér illatát. De lehet benne kalácsot sütni, pizzatésztát dagasztani. Szóval nagyo megéri. Hamarabb elkészül a pizza, mint ahogy a futár ideér:-) Az enyémbe lehet még bugettet is sütni, mert a lányom teljesen oda van a sajtos stangliért. Szóval spórolok, és ugyanakkor tudom mit eszik a család, ami két kisgyerek mellett nekem nem mindegy.
2010. febr. 4. 11:17

jujjj ez nagyon jó!

Nagyon jól csinálom. Én pesti vagyok, ugyhogy ez nem ennyire megoldható.

Bocs, hgy nem írtam receptet, de sajnos nem tudok:D Majd ha arra kerül a sor, utánanézek, hogy miféle receptek léteznek, és egy szimpit kiválasztok:)


A kenyérsütésen én is gondokoztam, mert nagyon ritkán eszünk kenyeret. ált két vagy három naponta veszünk, de sokszor rajtunk marad az a fél kiló is, ilyenkor ön a pirítós, vagy a bündáskenyér.


Mennyiből jön ki egy kenyér ha te sütöd?

187. benvik
2010. febr. 4. 11:06
Na akkor én is leírom a praktikáimat, ha már így bepofátlankodtam. Szóval anyóséknak van egy jó nagy telkük, tele gyümölcsfával. A fiam születésekor kaptunk tőlük egy hatalmas mélyhűtőt ajándékba, azt telepakoltam, így van bőven zöldség gyümölcs. Ami nem fért bele, az meg befőttesüvegbe került. Így tudom mit eszünk, nem valami agyontartósított szemetet. Vidéken lakunk, és nem messze lakik tőlünk egy hentes, aki tart állatokat. Onnan vesszük a húst, így látom hogy min nevelkedtek. Annyiba kerül, mint a boltba, de ezerszer különb. Nem messze tőlünk van egy tanya, ahol bocikat tartanak, és 150 Ft egy liter eredeti bocitej. A szomszéddal felváltva járunk érte. Ott vesszük a sajtot, meg a túrót is, jóval a bolti ár alatt. Kenyeret itthon sütöm, így olcsóbb, nem kell elmenni a közértbe, és nincs meg a veszélye annak, hogy mást is veszek, mert megkívánom. Üdítőt is csak ritkán veszünk, nem messze van egy erdő, ami tele van bodzával:-) De a meggyszörp is isteni. A mélyhűtőbe meg van pár üveg must is.
186. benvik (válaszként erre: 184. - 2ef29f8a82)
2010. febr. 4. 09:30
Ez a kethup nagyon jól hangzik. Paradicsomlevet tettünk el tavaly, de a kethup még jobb ötlet. A lányom imádja, így legalább az töménytelen E betű kimarad beőle. Receptet le tudnád írni?
185. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 184. - 2ef29f8a82)
2010. febr. 4. 09:15
Így igaz,bűn ezeket elpocsékolni.A recepteim között van kecsap is.Nézd mefg.
2010. febr. 4. 08:50

Anyéknak hatalmas kertje van, mostmár szinte csak gyümölcsfákkal beültetve.

Amióta elköltöztem senki nem szedi le a gyümölcsöt, mert sokáig dolgoznak, és vagy elfelejtődik, vagy nincs kedv hozzá. Ugyhogy eldöntötem, idén bármi terem, leszedem, fagyasztom:)

Szeretnék idén csinálni ketchupot, és paradicsomlevet is. Mert rengeteget használok belőle. Mivel vidéken lakunk, ill anyuék, én megtermesztem a paradicsomot, és abból fog készülni. Rengeteget lehet vele spórolni:)

183. 35491a860f (válaszként erre: 182. - Lady Blakeney)
2010. febr. 1. 19:06
Nekünk 2 fiókos a kombinált hűtő fagyasztórésze
182. Lady Blakeney (válaszként erre: 180. - 35491a860f)
2010. febr. 1. 16:28
Fogalmam sincs, hogy a fagyasztó mennyit fogyaszthat. Nekünk sincsen. Kombinált hűtőszekrényünk van. A fagyasztórésze sajna nem túl nagy, csupán 3 fiókos. Folyamatosan szedjük ki belőle a főznivalót, és a felszabadult helyre rakom mindig az új szerzeményeket. Csak így tudom megoldani. Ma éppen gombát mostam, aprítottam és raktam bele.
181. 8559ed0e1b (válaszként erre: 179. - 35491a860f)
2010. febr. 1. 15:56

Mert elfelejtenénk bediktálni,de az Elmű szabja az általányt is.

Amikor a víz óra állást kell leírni és bedobni a ládába azt is mindig az utolsó pillanatban tesszük.

180. 35491a860f (válaszként erre: 178. - Lady Blakeney)
2010. febr. 1. 15:15
Egyetértek! :DDDD Így kell ezt csinálni! Én is így szoktam! Amit csak lehet, én is elteszek a fagyasztóba, csak az a baj, hogy a miénk elég kicsi, így túl sokmindent nem tudok belepakolni. Készülünk fagyasztót venni, de még egyéb okok miatt egyelőre halogatjuk. Egyébként a fagyasztó nem fogyaszt sok áramot?
179. 35491a860f (válaszként erre: 177. - 8559ed0e1b)
2010. febr. 1. 15:13
Miért vagytok általányba? Mi havonta diktáljuk be, vagyis neten küldjük be az Elmünek a mérőállást és az alapján számláznak és a decemberi villanyszámlánk is csak 200 Ft-al volt több, mint előtte, pedig éjjel-nappal égtek a karácsonyi fények. Nem irigyellek! Azt hiszem, dobnék egy hátast, ha kiküldene az Elmü egy 40.000 Ft-os villanyszámlát.
2010. jan. 31. 18:40

Sziasztok!

Ami a fagyasztót illeti, az szerintem nagyon jó találmány. Rengeteg mindent belepakolok.

Amikor cseresznye érik a kertben több zacskónyit lefagyasztok. Télen szuper a gyümölcslevesbe.

Amikor akciós a paradicsom meg a paprika, mindig főzök több adag lecsót, az is a fagyasztóba kerül télre.

A múltkor a párom hozott több kiló cukkinit, mert az volt olcsó. Megmostam, uborkareszelőn lereszeltem, és már a fagyasztóban van.

Lefagyasztok megmosott és konyhakészre aprított káposztát, karfiolt, répát is. Mindig ami éppen akciós a boltokba. Kígyóuborkát is szoktam lefagyasztani lereszelve.

A virsli sem hiányzik a fagyasztónkból.

2010. jan. 31. 15:25

Lassan jön az éves Elmű számla különbözet tavaly sem úsztuk meg 40ezer alatt...az általányunk 7500Ft.(ennek a fele a kapcsolási díj amit nem kommentálok)

Ilyenkor jól jönnek ezek a praktikák.

Párat kipróbáltam.

Köszi mindenkinek:

176. 8559ed0e1b (válaszként erre: 175. - 35491a860f)
2010. jan. 31. 15:21

Én mostanában pocsékolok:(

Kevés időm van,kapkodok össsze-vissza...:(

2010. jan. 31. 13:26
és legalább megnyugtató az is, hogy nem pocsékoltam el semmit
174. 35491a860f (válaszként erre: 173. - 8559ed0e1b)
2010. jan. 31. 13:26
virslit és párizsit is szoktam lefagyasztani és tényleg nagyon jól jön hóvégén különféle ételekbe.
2010. jan. 31. 08:08

Én mindig fagyasztok le csirkemellet,zöldségeket stb...


És milyen jól jön hó végén:)

2010. jan. 30. 18:18
Még egy jó praktika. Amikor megmarad valamilyen levesből és már nem kéri senki se. Pl: húsleves, halászlé, paradicsomleves. Kis adagokban elteszem a fagyasztóba. Így ha pl: olyan ételreceptet ások elő, amibe húsleves leve, vagy halászlé sűrítmény kell, akkor csak elő kapom a fagyasztóból és nem kell külön vásárolgatnom hozzá. A fagyasztott paradicsomlevest meg rengeteg olaszos étel mártásához fel lehet használni. Még akár lasagne-hez is.
2010. jan. 30. 18:01
Mi történt? Már nincsenek spórolós praktikáitok?
170. 35491a860f (válaszként erre: 168. - F06aab7466)
2010. jan. 23. 16:09
Én a Lactacyd-ot és utána sokáig az avonosat használtam, de amint megtudtam, hogy egy egészséges nőnek nem is kellene használni, rögtön abbahagytam.
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook