Ki milyen praktikák alapján tudja beosztani úgy a konyhapénzt, hogy ne érezze hóvégén azt, hogy megfullad a nadrágszíj szorításától? (beszélgetés)
Én ezt a fele-fele arányt egy Zöldülj! című tévéműsorban láttam, azért akarom így keverni.
Egyébként azért fordulok mostanában az ilyen háziszerek felé, mert szegény földünk amúgy is rettentően szennyezett, szerintem kerülni kellene a vegyszerek használatát amennyire csak lehetséges.
Állítólag két anyaggal helyettesíteni lehet a háztartásban a tisztítószereket, ezek pedig az ecet és a szodabikarbona. Ezekkel tökéletesen ki lehet takarítani a lakást. Hát én most ezekkel kísérletezek.
Rendben, amint megtudok még valamit, megírom, mert inkább a természetes módszerek híve vagyok, mint a sok boltban kapható vegyianyagé.
Kérdés: Próbálta-e már valamelyikőtök az elektromos szúnyogriasztót, ami konnektorba dugva olyan anyagokat párologtat magából, amely taszítja a szúnyogokat és ezáltal nyugodt éjszakája lehet az embernek? Igaz-e ez, vagy csak ez is egy reklám, hogy az emberek zsebéből pénzt húzzanak ki?
Érdemes-e megvenni?
Szia!
Köszi a válaszokat.
Nálam már egy ideje tervbe van az ecetes vízzel történő ablakpucolásra való átállás, csak azt várom, hogy az utolsó flakon bolti ablaktisztítóm is elfogyjon. Amiért egyszer fizettem, azt nem szeretném kiönteni. Még kb. 2 centi van a flakon alján. Utána már öntöm is fel az üres flakont fele-fele arányba víz és ecet keverékével.
Erről a babérleveles megoldásról viszont még nem hallottam. Egy próbát mindenképpen megér, nem vesztek vele semmit.
Szia!
Igen, a ragacsos légyfogó valami undormány, igazad van! Én is utálom! Viszont nemrég utánanéztem és állítólag a babérlevél és az ecet távol tartja a legyeket. Állítólag vissza kellene térni az ecetes vízhez ablakpucolásnál, mert a legyek utálják a szagát és így az ablakon sem tévednek be. Babérleveleket kis gézlapocskákba, mint egy pici zsákocskát kell felfüggeszteni az ajtó, vagy ablakszélre és az is távol tartja őket.
Én még most fogom kipróbálni ezeket a módszereket, mert nálunk meg az ablakon szöknek be, és amíg nincs szúnyogháló, addig valahogy el kell űzni őket.
szia!
Én régóta festem a hajam és már sok mindent kipróbáltam.a Fara-t még nem,de én szerintem ha igényes szép hajat szeretnél akkor a palette termékek alá ne add! Azok sem olyan vészesen drágák,de nem marja szét a fejbőröd,nem szárítja ki a hajad,és szép fényes lesz a hajad...
Nekem az XXL color jött be a legjobban,az olcsó kategóriából.
Én még sose próbáltam, mert az ilyen étel jellegű ragacsos dolgoktól mindig ódzkodtam, hogy a hajamra kenjem.
Hallott-e már valamelyikőtök egy bizonyos Fara nevű hajfestékről. Ha igen, mennyire hajkímélő és mennyire jó vagy rossz ez a hajfesték? Mert árban elég baráti, de kíváncsi lennék arra, hogy azért ilyen olcsó, mert sz..r, vagy azért mert nem elég neves a gyártója és drágábban nem tudná eladni?
A méz meg a tojás egy kész ragacshalmaz lenne a hajon. Azt utána levinné a víz?
Az ecetes vizes öblítést viszont én is használom, az tényleg jó a hajnak.
Sziasztok!
Van itt valaki, aki nem bolti samponnal mossa a haját? Valami házi praktika sampon helyett? Ami a zsírt is leviszi, és nem rongálja a hajat. Létezik ilyen?
nem szeretem dörzsölgetni...
a venis szappan nekem se joo semmire
a w5 nem is valami drága szerintem, és elég sokáig elég
folt: lidl ben lehet kapni (lehet máshol is) w5 folt tisztító por.
én ugy szoktam h a foltot benedvesítem szorok rá a porból összehajtom a rucit h ne jöjjön le és jooo forró vízet engedek rá és hagyom állni fél napot.
a gépzsír szerű foltot is kiszedte nekem :)
További ajánlott fórumok:
- Nyugdíjas élet - ügyek-bajok, tapasztalatok, praktikák
- Sütés főzés praktikák fortélyok
- Ti milyen területeken "szorítjátok meg a nadrágszíjat"?
- Mindenféle praktikák, gyógynövények, teák, stb...amik segítik a fogamzást.
- Reformkonyha - élelmiszerek, receptek, praktikák
- Milyen fogfehérítési praktikák és kezelési módok vannak?