Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Keresztény anyukák fórum

Keresztény anyukák (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
1252. Serry (válaszként erre: 1251. - Dolores)
2012. máj. 21. 10:40
Már dolgozm egy ideje a kollégiumban nevelőtanárként. Most majd búcsút veszek a lányaimtól. S megyek át az iskolaszárnyra tanítani. Kisfiamnak meg tetszik az új iskolája, ott nem sokráa szülői értekezlet lesz.Jövöre ismét elsős lesz.:)
1251. dolores (válaszként erre: 1249. - Serry)
2012. máj. 20. 20:52

Gratulálok!

Áldott munkába állást neked!

1250. Betsabé (válaszként erre: 1249. - Serry)
2012. máj. 19. 14:43

De jó!

Gratulálok!

Mégis igaz, hogy a felhő mögött is süt a nap!

1249. Serry
2012. máj. 7. 21:01

Sziasztok anyukák!Áldjon meg benneteket az Úr!


Jó híreim vannak. Megvan a megfelelő iskola és én is munkahely váltás előtt állok, kipróbálhatom magam kamaszok oktatójaként is.

1248. Serry (válaszként erre: 1247. - Dolores)
2012. márc. 13. 22:46

Van fejlesztő pedagogus és pénz is...

De hagyjuk ez nem lehet magyarázat......

Mert már megkaptam,ohgy fejlesztik mindnet megtesznek... oviról van szó egyházi volt az is.. Igen a beengedték az intézménybe a kijelölt utazó gyógypedagogust. Az ovi által foglalkoztatott és gyülekezeti tag ( őt is külön fizették) fejlesztő pedagohgua ,meg foglakozott a többieki iskola felkészítésével....


Szóval megjártuk

Igazad van olyan iskola kell ahol fel tudják vállani.. talán meg is találom....

1247. dolores
2012. márc. 13. 21:26

Köszönöm a válaszokat...Mindenki küszködik ezek szerint...


Sajnálom, Serry... Én egy református suliban dolgoztam és oda mindenkit felvettünk, ha problémás is volt, olyat is akit máshova nem vettek fel. (Pl. mozgássérült, viselkedészavaros).

Az az igazság, hogy amikor kikerül a pedagógus az egyetemről/főiskoláról nincs felkészítve arra, hogy sajátos igényű gyerkőcöt fejlesszen. Saját bőrömön tapasztaltam ezt. Aztán fiatal pedagógusként ingyen foglalkoztam a gyerkőccel, órák után, hogy felzárkóztassam...és kerestem a módját, hogy hogyan...nem biztos, hogy meg is találtam. Nálunk nem volt fejlesztőpedagógus, nekünk kellett a problémákat megoldani.

Szóval én helyedben nem egyházi iskolát keresnék, hanem olyat, aki fel van rá készülve. Az egyházi suli pénzügyi gondokkal is küszködik, így nem tudnak fejleszteni...továbbtanulást biztosítani. Sajna...

1246. egypt (válaszként erre: 1245. - Serry)
2012. márc. 12. 13:00
Sajnálatos... Pont egy egyházi sulinak kéne megértőbbnek lennie.
1245. Serry
2012. márc. 12. 09:56

másik kérdés...

Mit tapasztaltok arról,ohgy egyes egyházi intézmények mennyire befogadóak a más gyerekekkel? Én ismét csalódtam katolikus iskola nem vette fel, mert az átlagnál kicsit több fejlesztésre van szüksége. Amire elhordani megoldottuk volna....

1244. Serry (válaszként erre: 1243. - Egypt)
2012. márc. 12. 09:55

Könnyebb?? Ezen én most mosolygok.. Nagyobb volt a rend mikor még itthon voltam velük:)

könnyebb annyiban,hogy mikor délelőtt még itthon vagyok ők nincsenek,mert iskolában , óvodában vannak. De igazán kitakarítani csak akkor tudok ha 16-órára megyek dolgozni. akkor sem mindent. változó délutáni munkarendben vagyok, férjem meg állandó délelőttös. Így hét közben alig látjuk egymást. A fiúknak szó szerinti anyahiányuk van. Így reggel azon versengenek kit vigyen anya suliba vagy oviba.

Nagy takarítani kéne ezerrel.. de nem megy ,mert délelőtt mindig akad a bevásárláson kívül elintéznivaló. most éppen az iskolai beíratás miatt rojjuk a köröket. a nagyobbiknak keressük a megfelelőt, mert itt csak 1 éve volt. Háládatlan feladat.

1243. egypt (válaszként erre: 1242. - Dolores)
2012. márc. 11. 22:16
Én ugyanígy...:) Vagy házimunka, vagy gyerek... Szerencsére kicsi a lakásunk, hamar ki lehet takarítani (persze nem túl alaposan), akkor szoktam, mikor Barni anyuéknál van péntekente. Főzni ritkán szoktam, hétvégén mindig valamelyik nagyszülőnél eszünk és kapunk pár napra való kaját. Vasalni alvásidőben szoktam. Nem baj, pár év múlva könnyebb lesz, bár akkor meg már dolgozni fogok...
1242. dolores
2012. márc. 11. 21:05

Kedves 2 vagy több gyerekes anyukák!


Hogy csináljátok? Hogy csináljátok, hogy a gyerekekkel is foglalkozzatok és ellátjátok a ház körüli teendőket(főzés, mosás, takarítás, vasalás, rendrakás...)? Kis gyerekkel hogy csináljátok (csináltátok)?

Sajnos én azt tapasztalom, ha a házimunkát csinálom, akkor a gyerekek kárára megy, ha a gyerekekkel vagyok, a házimunka marad... próbálom, is is az arany középutat megtalálni, de így is rengeteg munka marad el, kutyafuttába csinálok mindent...Szörnyű......


Ti tudtok valamilyen jó tippet, ötletet, bevált módszert? NAGYON szükségem lenne rá.

Kösz.

1241. dolores (válaszként erre: 1240. - Dolores)
2012. jan. 23. 10:50
Elkezdtem őket hallgatni...jók, de vannak benne olyan dolgok, amiben nem értek egyet. Az is lehet, hogy nekem kell ezeket helyre tennem..
1240. dolores
2012. jan. 22. 11:29

Sziasztok kedves anyukák!


Hogy vagytok? Család, gyerekek?


Meg szeretném veletek osztani ezt a linket:

[link]

Ez egy imahét (Jan. 8-tól kezdődő) anyaga, ahol különböző lelkészek szolgálnak a KEGYELEMről.

Mindenkinek ajánlom. :)

1239. dolores (válaszként erre: 1238. - Lampakorte)
2012. jan. 9. 13:42
Köszi lampakorte! Ezt még megemésztem, elmélyülök benne. :)
2012. jan. 9. 12:16
1 János 4. Bocsika... Elírtam.
1237. lampakorte (válaszként erre: 1236. - Dolores)
2012. jan. 9. 12:12

Az első igén gondolkoztam. Szerintem ez egy célt mutató ige. Hogy mi legyen a cél. Ha az előző igéket is hozzánézem, úgy szerintem tökéletessé lenni a szeretetben. (Isten pedig ugye maga a tökéletes szeretet) Megtanulni megbocsájtani, szeretni mindig mindenkit. Feltétel nélkül. A másik ami eszembe jutott, ez szintén egy cél dolog, hogy Istenre nézve, hozzá hasonlítani magunkat, és nem a többi hívő ember életéhez mérve megnyugodni a sajátomban. Ha Istenre nézek, mindig lesz hova fejlődni. Ha Rozika néniéhez, vagy a lelkészemhez, vagy valaki emberhez, az rossz.


Ján. 13.34-35-öt: "Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; a mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást. Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok."


János 1:4

Szeretteim, szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van, és mindenki, aki szeret, Istentől van, és mindenki, aki szeret, Istentől való és ismeri Istent. 8Aki nem szeret, nem ismeri az Istent, mert az Isten szeretet. 9Az Isten szeretete abban nyilvánul meg bennünk, hogy az Isten elküldte a világba egyszülött Fiát, hogy általa éljünk. 10A szeretet nem abban áll, hogy mi szeretjük Istent, hanem hogy ő szeret minket, és elküldte a Fiát bűneinkért engesztelésül. 11Szeretteim, ha az Isten így szeretett minket, nekünk is szeretnünk kell egymást. 12Istent soha senki nem látta. Ha szeretjük egymást, bennünk marad az Isten, és a szeretete tökéletes lesz bennünk. 13Abból tudjuk, hogy benne élünk, ő meg bennünk, hogy a Lelkéből adott nekünk. 14Láttuk és tanúságot teszünk róla, hogy az Atya elküldte a Fiút a világ Üdvözítőjéül. 15Aki vallja, hogy Jézus az Isten Fia, abban benne marad az Isten, és ő is az Istenben. 16Megismertük és hittünk a szeretetben, amellyel Isten van irántunk. Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad. 17Abban teljesedett ki bennünk a szeretet, hogy bizalommal várjuk az ítélet napját, mert ahogyan ő, úgy vagyunk mi is ezen a világon. 18A szeretetben nincs félelem. A tökéletes szeretet kizárja a félelmet, mert a félelemnek köze van a büntetéshez. Aki tehát fél, abban nem tökéletes a szeretet. 19Azért szeretjük (az Istent), mert ő előbb szeretett minket. 20Ha valaki azt állítja, hogy: "Szeretem az Istent", de testvérét gyűlöli, az hazug. Mert aki nem szereti testvérét, akit lát, nem szeretheti az Istent sem, akit nem lát. 21Ezt a parancsot kaptuk tőle: Aki Istent szereti, szeresse testvérét is.


Ez a hit alapja, és célja, lényege. Szerintem...

1236. dolores
2012. jan. 8. 21:54

Sziasztok Anyukák!


Nekem lenne egy kérdésem. Mostanában újraolvasom Máté evangéliumát és megakadtam valamin, amit már ismertem, de mégis fennakadtam rajta.


1.A Hegyi beszédből: MT. 5:48. Ti azért legyetek tökéletesek, mint ahogy mennyei Atyátok tökéletes.


Jézus nem azt mondja, hogy törekedjünk a jóra, a tökéletesre, hanem, hogy legyünk azok. Ő is nagyon jól tudja, hogy mennyire tökéletlenek vagyunk, akkor miért kér tőlünk ilyet? Mindenben Őt keressük, hogy hiányosságunkat kipótolja ..de biztos nem mondta hiába. De vajon miért? Ti értitek, hogy miért?


2. Az aranyszabály. Mt. 7:12. Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény, és ezt tanítják a próféták.


Nincs kivétel, hogy egyesekkel nem. Ezt is elvárásnak érzem...és persze kiteszi az embert minden fájdalomnak magát, hisz nem védekezik... Ide szúrjatok... Nem tudom, nem tudok ennek sem megfelelni.


Tudom, hogy az Úr így is szeret NAGYON, és úgymond nem kell megfelelnem, de ezekben a versekben mégis ilyesmit hallok ki.


Ti hogy vagytok ezzel?

1235. dolores
2012. jan. 6. 23:53

Kedves Anyukák!

Mindenkinek ajánlom a COURAGEOUS (A bátorság emberei)c. filmet, ami Amerikában szeptemberben jött ki. Írtam róla egy pár sort a naplómba. :)

1234. dolores
2012. jan. 6. 14:38
Megvan...és Panni nagyon szereti/szerette...most nem az van terítéken, de én is mindenkinek ajánlom, tényleg jó kis könyv. :)
1233. Betsabé
2012. jan. 6. 14:06
Ajánlom a Döme című kis mese-könyvet. A gyerekeim 3 és 4 évesek, és nagyon szeretik!
1232. Betsabé
2012. jan. 6. 14:05

Én nem kereszteltettem meg egyik gyerekemet sem. Majd ők eldöntik, hogy akarnak-e. Én is 14 évesen döntöttem, és jó, hogy nem volt erőltetve.

De mindenkinek úgy kell tennie, ahogy helyesnek érzi.

1231. dolores
2012. jan. 5. 21:50

Panni lányomat fél évesen kereszteltük családi körben(kb. 12-14 ember) május 10.én 2009ben... Esztert meg 9-10 hónaposan fogjuk...majd május-július derekán. Nekünk bejött, hogy jó időbe, illetve melegbe kereszteljük...így kint a kertben ünnepelhettünk. :)

Amúgy én is református vagyok, három hónaposan voltam megkeresztelve...de most felnőttként szimpatikus nekem a felnőtt keresztség..de én is megkereszteltettem a lányomat és majd a kicsit is.

2012. jan. 4. 16:23
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat. Remélem a kisfiam sem dog nagyon sírni. Én is úgy gondolom, hogy inkább a szűkebb családot hívjuk csak meg.
1229. l.luiselotte (válaszként erre: 1226. - UjFehérAnna)
2012. jan. 2. 22:00

Hogy hogy viselte a vizzel való keresztelést ?

Sirt, de nem nagyon, pedig augusztusban volt. De a fiammal egy napon kereszteltek egy lényegesen fiatalabb még pólyás babát, ő végigsírta ( üvöltötte ) a szertartást, igy az én fiam sirása felejtős. Akkor úgy éreztem, és ahogy olvasom a hsz-okat, hogy a 1,5 éves keresztelendő gyerek már " öreg ". utána ref. oviba járt, ahol kiderült hogy a 26 gyerekből még 10-en sem voltak megkeresztelve. Most elővettem a keresztelős képeket, nagyon szép volt, kis szőke gyerek, fehér hosszúujjú ingben, kis nadrágban,. fehér térdzokniban és cipőben. Ez a 90-es évek elején volt, én fekete bőrruhában voltam. Nálunk is csak egy ebéd volt, a bnőm a k. anya - az ebédet akkor még a szüleim - az anyai nagyszülők - lakásán tartottuk.

1228. Serry
2012. jan. 2. 20:27

Mi is reformátusok vagyunk az első kisfiamnak 4 hónaposan volt a keresztelője a húgom és férjem barátja lettek a keresztszülők. a másodiknak 7 hónaposan volt neki a sógornőm és az unokabátyám lett a keresztszülője

nem tartottunk egyik esetben sem nagy"bulit" csak a szűk család.

Mivel kicsik voltak jól viselték.

2012. jan. 2. 18:37

Reformátusok vagyunk.

Senkinek nincs testvére, igy csak a nagyszülőket és a keresztanyát. ( k. anya egyedülálló, k. apa nics )

1,5 éves volt a fiam, amikor meg lett keresztelve.

2012. jan. 2. 17:59

Szia. Pár kérdés melült fel bennem és gondoltam megkérdezem nálatok hogy volt hátha segít nekünk is a döntèsbe. Na meg van ami csak úgy kíváncsiságból kérdezek. :)

Kiket hívtatok meg a keresztelőre? Csak a szűk családot hívtátok meg vagy több rokont is. Barátokat hìvtatok?

Hány hónaposan volt a keresztelő?

Hogy viselte amikor a homlokát leöntötte az atya szentelt vízzel?

Egylőre ezek jutottak eszembe.

1225. Serry (válaszként erre: 1224. - UjFehérAnna)
2012. jan. 2. 09:21

Szia!

Hallgatlak:)

2012. jan. 2. 06:34

Sziasztok. Szeretnèk csatlakozni hozzátok.

Január végèn lesz az akkor már 5 hónapos kisfiam keresztelője és ezzel kapcsolatban szeretnék èrdeklődni.

1223. dolores
2012. jan. 1. 21:05

Ezzel az őskeresztény áldással kívánok mindenkinek boldog új esztendőt.Nem kívánom neked,

hogy a szenvedések halvány árnyéka se hulljon rád az új esztendőben.


Nem kívánom azt sem,

hogy minden napod sikerekből álljon,

mint ahogy azt sem kívánom,

hogy soha ne kelljen a bánat egyetlen könnycseppjét se ejtened.


Még azt sem kívánom, hogy ne eméssze fájdalom lelkedet valakiért.


Mindezeket nem kívánom neked, hiszen te is tudhatod:

az emberek minden újévi fogadkozásuk ellenére jószerivel ugyanazok maradnak.


Azt kívánom, hogy megsejtsd, megértsd, sőt megéld:

a könnyek megkönnyíthetik a szívedet,

a szenvedés megtisztítja a lelkedet,

a fájdalom és a szükség közelebb visz a betlehemi Isten-gyermekhez,

akinek mosolyánál, mint égi harmat a szomjúhozó földre, vigasztalás hull szívedre.


Szívből kívánom neked, hogy az újesztendőben is legyen mustármagnyi hited,


kelljen bár nem várt kereszteket emelned,

tűnjön minden úgy, hogy minden igyekezeted ellenére kicsúsznak a kezedből a dolgok,

lábad alatt elporlik a szilárdnak vélt talaj, s egyre távolibb óhajtott célod.


Szívből kívánom, hogy annak az ajándéknak az értéke,

amit Isten szeretett Fiában karácsonykor neked is adományozott,

napjaid számával növekedjék benned!


Ő segítsen abban, hogy örömet ébressz azok lelkében, akiket szeretsz, s akiket nem,

aki minden nap érdemes a barátságodra, aki felé bizalommal nyújthatod ki a kezed,

amikor támaszra szorulsz, akivel együtt szembeszegülhetsz ordító oroszlánokkal,

s akivel a legmeredekebb utat is mered vállalni.


Azt kívánom neked, hogy az újesztendő minden másodpercében maradjon veled

Az emberré lett Isten gyermekien tiszta és feldajkáló mosolya.

S Te is maradj Ővele minden szempillantásban Isten áldó keze alatt.

(Őskeresztyén áldás)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook