Keresztény anyukák (beszélgetés)
Halihó merre vagytok? Írtam ki egy új fórumot nézzetek be Gyermeket nevelni Istenfélelmében.
Gergő nálunk most kezdett el félni az égzengéstől, tűzijátéktól, repülőktől.. ui utóbbiaknak meg van az a jó szokásuk,ohgy eset 10kor húznak el a fejünk felett.. drága jó gripenek.
Sziasztok anyukák!
A gyerkőcök félelmeiről szeretnék kérdezni titeket, valamint azok megszelidítéséről...
Panni kb 10 napja éjszaka fél a sötétben, mintha egyik napról a másikra történt volna, így betettünk egy enyhe hangulatvilágítást: 0.5 W égős kis bocit formázó világítótestet.
A vihartól nem fél, a dörgéstől sem, hacsak nem nagyon közel volt és hirtelen jött.. Ilyenkor odabújik hozzám én meg elmagyarázom, hogy két felhő összeütközött és azért dörgött. Villámlást csak egyszer látott, de az nem zavarta.
A nagyon hangos dolgoktól szintén fél és a bácsiktól is.... mondjuk az idősebb korosztálytól. Sajnos nincs nagypapája, így idegenkedik tőlük.
A gyereketek mitől fél, és hogyan kezelitek ezt, mivel oldjátok a félelmét?
Hát sok erőt!
Kell is a kikapcsolódás, pihenés, legalább nyárra!
Ne foglalkozz velük!
Milyen ügyintézés?
Miért vagy lelkileg oda?
A masszőr barátnő kincset érhet, nekem sajnos nincs.
hihi én vagyok akkor a rangidős a gyerekkel:)
Gergő 2 éves 4 hónapos, Levente 6 éves
Jól vagyunk mi is... most éppen bent kuksolósan.. nincs kedvünk a hűvös lakásból a hőségbe menni.
Bár én lelkileg még oda vagyok egyelőre nem vagyok hajlandó intézni tovább Levetném ügyeit.. kéne két helyre is időpontot kérnem.. de eddig csak a masszőr barátnőmmel hoztam össze egy kávézós maszirozos találkát.
Örülök, hogy jól vagytok!
Köszi, mi is jól. Bár még anno gyerekek nélkül azt hittem, hogy türelmes vagyok. Most már tudom, hogy nem.
Tegnap egy 7 éves kisfiú (szülő nélkül volt) a játszótéren, és rám szállt, állandóan beszélgetni akart. Azzal hencegett, hogy ő milyen erős, stb. Megkérdeztem, hogy szerinte ki a legerősebb a világon. (Biztos voltam benne, hogy valami mesehőst mond)
Ezt kérdezte: Mármint, hogy ki a leghatalmasabb?
Mondtam: Igen, így is mondhatjuk.
Ő erre: Jézus Krisztus.
Úgy örültem.
Panni 19 hónapos, így ár prímán érti, hogy nem szabad, de élvezi...
MI jól vagyunk. Minden rendben.... Játszunk, fejlődünk...
Ti?
Nálam is kiönti a kicsi fiam. A kislányom rend és tisztaságmániás, ő nem élvezte, sőt sírt, ha kiborult valami étel, és azonnal ruhacsere.
Viszont a fiam, ő olyan élvezettel malackodik, pancsol. Én meg feltakarítom. Az etetőszék is lemosható. Arra meg figyelek, hogy csak asztalnál egyen-igyon.
Azért sem csinálok nagy ügyet belőle, mert még kicsi, és ezáltal is felfedezi a világot. Majd kinövi.
Hogy vagytok?
Lőrinc is mindent kiönt. :)
Mondjuk még nagyon pici, úgyhogy egyelőre nem adom a kezébe a poharat, csak én itatom. :)
Szia!
Ezt mi sokáig játszottuk Gergővel,de Leventémmel is. Iszik és a maradékot kiborogatja... hát türelem és sok sok magyarázat után leszoknak róla.
Sziasztok anyukák!
Egy kérdésem lenne... a ti gyerkőcötök ki szokta önteni az innivalójukat csak úgy élvezetből?
Panni nagyon sokszor...és leszidás sem látszik hatni ... Ti mit csináltok?
Nekem annak idején a védőnő segített, hogy hova kell menni. Kérdezd meg, mert az önkormányzat is szokott adni segélyt, ingyen ebédet, stb. ha az egy főre jutó jövedelem x Ft alatt van. Sőt, munkát is segítenek találni, az meg a legjobb segítség.
Keress meg a településeden keresztényeket, ők is biztos segítenek. Én is szoktam itt helyben, amivel tudok.
Ez nagyon aranyos!
Még egy dolog amit a gyerekekkel lehet csinálni: imádkozni! Együtt este megköszönni a napot, majd engedni, hogy ő is beszéljen ha akar.... Mi majd lassan elkezdjük úgy kb 2 éves kor környékén. :)
Spenótot ebédel a család, a kisgyerek kér áldást:
Jövel Jézus, légy vendégünk, EDD meg, amit adtál nékünk! Ámen