Keresek egy filmet/rajzfilmet... (beszélgetés)
Légyszíves, nekem is írd meg priviben, érdekel a film engem is...
előre is köszi!!
Ugyanez, porton leírva:
Walt Koontz (Robert De Niro) előítéletekkel teli agglegény. Szerencsétlen agyvérzést szenved és nem képes jó ideig beszédben kommunikálni. Az orvosok által javasolt kezelésnek részét képezik a gyötrelmes énekórák. Walt szomszédja éppen énektanár. Rusty (Philip Seymour Hoffman) nemi operáció előtt álló transzvesztita férfi és máris annyit cseveg, akár egy nő. Az egyszerre megrémült és dühös Walt kénytelen-kelletlen elfogadja Rusty segítségét, aki pedig éppen az ilyen szűk látókörű fazonokat utálta mindig is a legjobban. Esendő mese az előítéletekről és az egymásra utaltságról.
Főszerepben: Robert De Niro, Philip Seymour Hoffman
igen ez az :)
ezer köszönet
:D
Neked beugrott, nekem gugli kellett hozzá. :D
Nem ez az?
Amikor egy New York-i bérház egyik lakója kifosztja a helyi főgengsztert, az embereivel ostrom alá veszi a házat. A kialakult tűzpárbajban egy másik lakó, egy nyugdíjazott rendőr megnyomorodik, és elveszíti beszédképességét.
Bár ki nem állhatja transzvesztita szomszédját, mégis, amikor újra meg akar tanulni beszélni, hozzá fordul, hogy énekórákat vegyen tőle. A két férfi egyformán előítéletes: a rendőr nem szereti a melegeket, a szomszéd pedig a korlátolt konzervatívokat.
Ennek a címe: Hibátlanok
Basszus...
Nem jut eszembe nekem sem, pedig már láttam...
Eszembe jutott egy film amit rég láttam, és már az eszem se a régi, ezért a sztorin kívül semmi más nem jut eszembe róla:)
Egy rendőr a főszereplő, akinek egy emelettel feljebb van egy travi énekes szomszédja.
Persze nem bírják egymást, és még ráadásul a szomszéd otthon is zongorázik, ettől még unszimpibb a rendőrnek.
A rendőr megsérül, és lebénul plusz még beszélni is nehezen tud, és a végén a travi szomszéd segít neki talpra állni, és persze örökös haverok lesznek a végén :)
Aki tudja a címét az segítsen, köszönöm :)
én A villikirály címen ismertem...
"Vas István: A villikirály
Ki vágtat a szélben, az éjen át?
Egy apa az, ő viszi kisfiát.
Karjába szorítja gyermekét,
átadja teste melegét.
- Fiam, mért bújsz az ölembe, ki bánt?
- Apám, nem látod a villikirályt?
Koronája fehérlik, uszálya suhan.
- A köd gomolyog, csak a köd, fiam.
"Jöjj hát velem, édes gyermekem!
Játszhatsz gyönyörűen énvelem,
mutatok majd tarka virágokat,
anyám arany ruhákat ad."
- Apám, jaj, apám, mondd, hallod-e már,
mit igér suttogva a villikirály?
- Fiam, csak csitt, ne mozogj, ne beszélj:
a száraz avart zizzenti a szél.
"Most, szép fiú, jó fiú, jössz-e velem?
A lányaim ápolnak majd szeliden.
Már járják az éjben táncaikat,
s álomba táncolnak, dúdolnak."
- Apám, jaj, apám, nézd, ők azok,
a villi-királykisasszonyok!
- Látom, fiam, ott fehérlenek
a sűrű sötétben a vén füzek.
"Szeretlek, a szépséged ingerel:
eljössz, vagy erővel viszlek el."
- Apám, most bántott, jaj, de fáj!
Megfog, nem ereszt el a villikirály!
Borzongva az apa üget tovább,
karolja nyöszörgő kisfiát,
a ház kapuján bajjal bedobog:
karjában a gyermek már halott."
Borzongató...
Hát így nem egyszerű... :)) De a 4 év az nagggyon durva :D Én megőrültem volna. De ügyes vagy,hogy meglett végül.
Nem tudtok semmit továbbra sem a filmről amit keresek?
4 év???
min gondolkodtál addig? újraírtad? :)
és ez alapján meg is találtam, amit kerestem Képes Géza műfordításában A tündérkirály
még egyszer köszönöm :)