Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban fórum

Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban (beszélgetés)

A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

❮❮ ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... ❯❯
4925. Shephard (válaszként erre: 4923. - Estella)
2007. szept. 22. 21:16

Ügyes vagy, gratulálok :)

Kell is a biztatás, mindenkire ráfér néha :) Ha mélypontra kerülsz itt mindenkire számíthatsz, lelkesítésben jók vagyunk :)

4924. Shephard (válaszként erre: 4922. - Igynogy)
2007. szept. 22. 21:13

Akkor már igazi kis felnőtt, ha 2 hetet simán vesz az oviban :)

No igen, egy festés sosem kis dolog, meg aztán a takarítás utána!!!

Jó éjt nektek is :)

4923. estella
2007. szept. 22. 21:09

Sziasztok!

Hosszabb eltűnés után újra jelentkezem.

LÉnyegében 8 nap híján végigcsináltam a 90 napost a nyáron, 6 kiló ment le összesen. Ezt azóta is tartom, pedig most kicsit elszaladt velem a ló.Sajna a diéta utolsó periódusára annyira lelassult a fogyás, hogy elment a kedvem, bűnöztem plusz egyéb lelki dolgok is nehezítették a szigort. Két hétig csináltam fehérjediétát, délig gyümi aztán csak fehérje, nem volt rossz, de nem volt olyan változatos mint ez a kúra. Úgyhogy visszatérek, én is október 1-től szeretnék kezdeni. Karácsonyig csúcsformába kell lendülnöm :)

Ja, egy hónapja rendszeresen edzek, heti 3-4 alkalommal, ami a formálásban már most is sokat segít. Szóval újult erővel, lelkesedéssel, kitartással kezdek hamarosan :)

Kitartást mindenkinek, bíztatásban is igyekszem én is jó lenni :)

Estella

4922. igynogy (válaszként erre: 4921. - Shephard)
2007. szept. 22. 21:09

Szia!

Nagyon ügyi vagy ám! Én azt nem is néztem mennyi a BMi változás, de majd megnézem, hagy dagadjon a májam :D Én soha-de-soha nem voltam csontkollekció, max amikor híztam meg :D :D Nem tudom hogy állna nekem a 62 kiló. Nagyon büszke lehetsz magadra, hogy megállod bűnözés nélkül.

A gyerkőcök megvannak, a nagy már 2 hete oviba jár, semmi gond nincs vele. A kicsi meg rosszcsontkodik egyre többet, már kikészít. :)

Megyek most én is pihenni, ígérem többször felnézek majd, de most volt aktuális a festés, és nagy munkába voltunk.

Jó éjt mindenkinek!!

4921. Shephard (válaszként erre: 4918. - Igynogy)
2007. szept. 22. 20:45

Szia!

Rég voltál erre :)

Az tuti, hogy én sem leszek sose az ideális súlyomban, mert elég magas vagyok és úgy néznék ki, mint egy anorexiás, viszont 10 kilóval többel marha jól nézek ki :) Pár évvel ezelőtt sikerült odáig lefogynom, s tartottam is 2 évig, aztán...

Amikor elkezdtem idén fogyizni leginkább a BMI index riasztott meg, mostanáig nem számoltam ki újra, de gondoltam egyet és tegnap megtettem! S képzeld, 37,77-ről 32,60-ra csökkent :) Tudom, hogy ez még nem túl rózsás, de lesz jobb is, viszont már nem a legveszélyeztetettebb kategóriában vagyok :) Úgy látszik mégiscsak fogyok :) Még kb 5 kiló minusz és megvan még egy kategória :) Na ilyenkor érzem azt, hogy tényleg megéri és csak kitartás kell hozzá :)

A fura az, hogy lassan a 70. napnál vagyok, s eddig sosem ettem olyat ami tiltott lett volna aznap, és ilyenkor büszke vagyok magamra, nem is értem hogy gondolhattam az elején, hogy nem fog ez menni nekem :)

Október 1.-je mindjárt itt van :) Üdv újra a fedélzeten :) Hogy vannak a gyerekek?

4920. Shephard (válaszként erre: 4919. - Norci78)
2007. szept. 22. 20:32

Szia!

Én eddig 67 nap után kereken 10 kilót adtam le :)

Tudom, hogy van egy másik forum is, de azt hiszem az az, hogy ki tud többet le adni? De ez nem biztos, bocsi ha tévedek :)

Meg aztán én már jóval régebben csinálom, meg az elejétől kezdve erre a fórumra írtam, és szeretem a hagyományokat :) Ha jól tudom, akkor rajtam kívül időben legrégebben Loni csinálja, Ő utánam kezdte kb 2 héttel! Előttünk pedig Igynogy volt a rangidős, de Ő most éppen pihizik :)

4919. norci78 (válaszként erre: 4917. - Shephard)
2007. szept. 22. 19:20

szia

nem csak te csinálod! Van egy másik fórum, ahol kb. szept.9-10-én kezdte mindenki!

Te hány kilot fogytál már?

4918. igynogy
2007. szept. 22. 18:21

Shephard: Gratulálok én is nagyon szép eredmény! Én most csak odafigyelek a kajára, -22 kilónál tartok! Október 1-től ismét 90 nap hajrá! :) Most néztem meg az ideális testsúlyomat, 62,1-nek kellene lennem :( Hát annyi biztos hogy soha nem leszek. Az még 12,8 szal 13 kiló mínusz. :((( Nagyon elkenődtem :( De sebaj! JÖvő ilyenkorra biztos meg lesz :D Ahogyan én most kívánom a kajcsikat!! :( Ma is sztapit ettem igaz csak azt egész nap! Én most így fogyizom!

MIndenkinek kitartást, október 1-től én is csatlakozom! :)

4917. Shephard
2007. szept. 22. 12:35
Hát ez hihetetlen, napok óta alig van itt élet! Vagy már csak én csinálom a 90 naposat?
4916. Shephard (válaszként erre: 4914. - Andreamano)
2007. szept. 21. 21:01

Köszönöm szépen, nagyon jól esik a gratuláció :)

Nálam még úgy igazán sosem állt meg a fogyás, max olyan volt, hogy a következő 4 nap elteltével való mérlegeléskor is ugyanannyit mutatott, de aztán újabb 4 nap múlva már jóval kevesebbet :) Így még tippem sincs, mit kéne tenni, bár szerintem én tutira a következő 4 napban sokat ennék a megengedettekből :) Nálam ez bevált, meg jót is tesz a léleknek :)

4915. Hiyono (válaszként erre: 4910. - Loni)
2007. szept. 21. 17:45

Köszi!:)

Ma már szerencsére jobban vagyok, be is vánszorogtam a suliba, bár szerintem volt hőemelkedésem.De szerencsére csak 4óra volt, aztán sipirc haza!:)

Te hogy vagy??

4914. andreamano (válaszként erre: 4904. - Shephard)
2007. szept. 21. 08:19

Sziasztok!

Nagyon büszke vagyok rád!Szívből örülök veled!:)))

Egyébként a súlyom nekem is áll 5 kiló ment le eddig,meg megbetegedés előtt állok,jövőhéten meg elutazunk,ott meg háromszori kaja lesz,már megkérdeztem,sajna az én kedvemért nem kotyvasztanak külön,és konyha sincs az apartmanban,háááát ez van!Egyébként amikor lefoglaltuk még szó sem volt róla,hogy diétázom így,még örültem is neki,hogy nem kell főznöm!

Na de szeretném magam jól érezni,mert már nagyon régen nem voltunk sehol sem,és úgy gondoltam,hogy utána ugyanúgy folytatom majd!Ja,és biztos a fele kajámat,persze ha ízlik Neki a pici fogja megenni,sokat fogok úszni,és szaunázni,és végre remélem pihenünk egy kicsit!:)))

4913. Loni (válaszként erre: 4912. - Lillycsajszi)
2007. szept. 20. 17:35

Na, erre nem tudok válaszolni........:( Szerintem folytasd.

A mandula gyüminapon mehet- de csak kb egy maréknyi.

Az nem baj, ha a gyümölcsöt elosztod délelőttre. Lényeg, hogy ebéd előtt egy órával már ne egyél gyümit.

2007. szept. 20. 17:30
Jah és mégvalami: ha kb a kúra felénél egy 3napos program közbe szól, mikor a kajálást nem tudjuk úgy megoldani ahogy kellene, újra kell kezdeni a 3nap után, vagy folytatható, és nem befolyásolja nagy mértékben a kúrát? Lécci, segítsetek:)
2007. szept. 20. 17:24

Sziasztok!

Lenne megint pár kérdésem..bár már valahol olvastam..de:$ a mandulával mi a helyzet? és az baj ha nem egyszerre tuszkolok le a torkomon pl:3almát, hanem elosztva óránként?

Loni...azért ne legyél túl szigorú magadhoz, biztos hogy újra el fog indulni:)

4910. Loni (válaszként erre: 4908. - Hiyono)
2007. szept. 20. 17:03
Gyógyuljál!!!
4909. Loni (válaszként erre: 4904. - Shephard)
2007. szept. 20. 17:00

Wow! Gratulálok! Nagyon jól haladsz!

Én most megint megálltam. Ezért arra gondoltam, hogy jövő héten ún szigorú, egyszínű napokat tartok. Fehérjenapon csak tej - egy liter elosztva egész napra.

Keményítőnapon kalóriaszegény zöldség - pl spenót. Szénhidrát napon nincs csoki meg süti. És azután gyümi meg víz. Remélem, ezzel elindul újra.

4908. Hiyono
2007. szept. 20. 14:41
Huh...bevettem gyógyszert, és ettem egy picit, és kicsit jobban vagyok...:)
4907. Hiyono
2007. szept. 20. 14:01

ÁÁÁ!!Tök beteg vagyok, ez a harmadik napom itthon...de holnap már szeretnék menni a suliba..:(

Bár hála égnek nincs most lázam, csak hőemelkedésem.

Tömöm magam Cvitaminnal, meg meleg teát sizok sokat, hát remélem jobban leszek holnapra.

Tegnap előtt lementem a dokihoz, aki csak arra a napra írt ki (..) de olyan rosszul érzem magam, hogy nem tudnék suliba menni, így a szüleim igazolják.

És persze étvágyam nincs, ettem pár falatot, de azt is úgy nyomtam le a torkomon...:S

4906. Shephard (válaszként erre: 4905. - RLindi)
2007. szept. 20. 12:05

Köszi :)

Bizony, bár most sokkal könnyebben ment, mint az első alkalommal, meg gondolom kapóra jött a költözés is, mert időm sem volt enni :) De azért nagyon szép kerek ez a szám :)

4905. RLindi (válaszként erre: 4904. - Shephard)
2007. szept. 20. 11:43

Gratulálok! nagyon-nagyon szuepr ez az eredmény!

Gondolom vártad azért már a mai napot,végre egy kis finomság a két szűk nap után:-)

4904. Shephard
2007. szept. 20. 11:38

Hahóóóóóó!

Csak én vagyok itt? :)

Na szóval, 66 nap elteltével és a 2. víznap lejártával az eredmény kereken -10 kg :) Nagyon klassz, szinte el sem hiszem :) Pedig muszáj, mert ez van, hál'istennek :)

Ma fehérjenapom lesz, sok-sok banánturmixal, némi joghurttal és krémtúróval :) Meg aztán majd főzök is valami husit :)

Csak az örömömet akartam megosztani veletek :)

Szép napot mindenkinek :)

4903. Shephard
2007. szept. 19. 22:04

Sziasztok!

Ismét itt vagyok, de látom erre a madár se járt :( 2 napja költöztem, s most lett netem megint, hál'istennek :) Mintha el lettem volna vágva a világtól!

Hogy álltok? Nálam ma víznap van :) Bár ezt most nagyon könnyen viseltem, mert egész nap dolgoztam, így eszembe se jutott, hogy egyek! Igazából tegnap gyüminapom volt, de egész nap csak ittam, gondoltam rá, hogy víznapot tartok, de aztán úgy döntöttem, hogy betartom a szabályokat :) Este megettem 3 banánt, meg 2 nektarint :)

Vettem egy új mérleget, már előre rettegtem, hogy vajon milyen súlyt fog mérni, de szerintem nem vészes, pont annyit mutat, mint a másik 4 napja :)

Most ennyi, de mától megint gyakran jövök :)

4902. Loni (válaszként erre: 4900. - Bellamaria)
2007. szept. 18. 10:23

Igen, ahogy Lindi is írta.

A sajtot csak a kivételezettek kapják rá. :)) Egyébként van néhány sajt, aminek a szénhidrát értéke magasabb, mint a fehérje. Azt esetleg lehet használni. Pl ha ünnepi ebédet főzöl, és úgy jön ki a lépés, hogy épp szénhidrátnapra esik. De a főszabály az természetesen a sajt nélküliség. :)

4901. RLindi (válaszként erre: 4900. - Bellamaria)
2007. szept. 18. 10:18
Sztem ez az eredeti recept(azaz nem csak fogyókúrába beilleszthető). Értelemszerűen szénhidrát napon nem rakunk rá sajtot magunknak,de a család többi tagjának (akik nem fogyókúráznak) meg igen. Legalábbis én igy szoktam.
2007. szept. 18. 10:12
Loni: hogyhogy főtt tészta és rá sajt? Az egyik szénhidrát napra való, a másik pedig fehérje.
4899. Loni
2007. szept. 18. 09:23

A hétvégén ismételten kezembe akadt a Testkontroll című könyv. Még valamikor kamaszéveimben olvastam, és már akkor is megfogott benne valami, bár nem lettem lelkes követője. Szóval most újra átlapoztam.

És azt találtam benne, hogy a szezámmag nagyon értékes kalciumforrás. Simán ki lehet váltanivele a tejet és a sajtokat. Mármint kálcium tekintetében.

Így hát utánanéztem. Íme:

Energiatartalma magas ugyan, mint minden olajos magnak, ám, mivel jórészt csak díszítésre használjuk, így egy-egy alkalommal ez nem jelent túl nagy energiamennyiséget. Fehérjetartalma kiemelkedő, bár mint általában a növényi fehérjék, nem tartalmaz minden esszenciális aminosavat megfelelő arányban és mennyiségben. Jelentős zsírtartalma van, de zsírsav-összetétele kedvező, többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag. A kísérletek szerint a szezámolaj lassítja az emberi rosszindulatú bőrdaganatsejtjeinek a növekedését. Koleszterint nem tartalmaz, sőt, zsírsav-összetétele és szezamintartalma miatt csökkenti a vér és a máj koleszterinszintjét. Ezt a bélből való koleszterinfelszívódás gátlásával, valamint a májban lévő koleszterinszintézist (képzést) végző enzim működésének a megakadályozásával éri el. Javasolható tehát a magas koleszterinszintű betegeknek, valamint érelmeszesedés esetén. A szezámmagban található szénhidrát főleg keményítő. Magas élelmirost-tartalma miatt cukorbetegek, fogyókúrázók, székrekedésben szenvedők, kismamák, idős emberek is színesíthetik vele étrendjüket. A hántolatlan mag diétásrosttartalma magasabb ugyan, de héja kissé kesernyés, és viszonylag sok oxálsavat tartalmaz, mely az arra hajlamosaknál elősegíti a vesekő kialakulását. Az ásványi anyagok közül kalcium- és vastartalma érdemel említést. Kalciumtartalma hozzájárul a csontritkulás megelőzéséhez vegán étrendet követők, tejfehérje-allergiások és tejcukorérzékenyek esetén. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a szezámmag maga is allergén lehet, és élelmiszer-allergiát okozhat az arra hajlamos egyéneknél. Bár jó vasforrásnak látszik, ám hasznosulása valószínűleg nem túl kedvező. A vitaminok közül kiemelkedő az anyagcsere-folyamatokhoz nélkülözhetetlen B1-, B2-vitamin- és a niacin-, valamint a szabadgyökök hatástalanításában fontos szerepet játszó E-vitamin-tartalma.

A hazai boltokban hántolt és hántolatlan magot vásárolhatunk. A szezámmagot ne tároljuk sokáig, mert magas zsírtartalma miatt avasodásra hajlamos. Felhasználás előtt célszerű szárazon kissé megpirítani, mert így dióízűvé és -illatúvá válik. Továbbá hő hatására a benne lévő emésztést gátló anyagok lebomlanak. A serpenyőbe egyszerre ne tegyünk sokat, és hogy ne égjen le, folyamatosan kevergessük. Saláták ízesítésére, panírozáshoz, kenyerekhez, édességekhez, müzlik alkotórészeként használhatjuk. Ha kávédarálón ledaráljuk a magot, majd mozsárban finom porrá törjük, finom ízesítőanyagot kapunk. A hidegen sajtolt szezámolaj értékes salátaolaj, bár íze kissé fanyar, ezért lehetőleg más étolajjal keverve alkalmazzuk.

10 deka hántolt szezámmag:

639 kcal

26,3 g fehérje

58,4 g zsír

9,4 g szénhidrát

Ca 670 mg

Na, akkor ezek szerint inkább fehérjenapon lehet fogyasztani.

2007. szept. 17. 20:38
Köszönöm szépen a segítséget:) remélem sikerül a kúra..már körülbelül két hete kezdtem el, de nem merek még a mérlegre állni...majd csak egy hónap után. Ti mióta csináljátok?:) Tök jók a receptek is, amiket írok, így tényleg változatossá lehet tenni az étrendet.
4897. Loni
2007. szept. 17. 12:18

Viszont ez használható:

Paradicsomos tészta

Együtt a konyhában

Borajánlat az ételhez: St. Andrea Rosé 2006 Eger

Hozzávaló:

1 liter paradicsomlé

2 gerezd fokhagyma

1 csipet só

1 teáskanál szárított oregánó

25 dkg penne tészta

10 dkg reszelt sajt

2 csokor petrezselyem

Egy nagy lábosban felforraljuk a paradicsomlevet, majd belereszeljük a fokhagymagerezdeket. Hozzászórjuk a csipet sót és a szárított oregánót. Majd miután az egészet alaposan összekevertük, beleöntjük a tésztát, és nincs más dolgunk ezek után, minthogy megvárjuk, hogy a paradicsomlé újra felforrjon, és a tészta megpuhuljon.

Ha a tészta elkészült, már tálalhatunk is. A paradicsomos tésztát tányérokra szedjük, majd meghintjük a reszelt sattal és az apróra vágott petrezselyemmel.

4896. Loni (válaszként erre: 4895. - RLindi)
2007. szept. 17. 12:08

Nos, ezt a Stahl konyhájában láttam. Sajnos, rosszul néztem. Van benne tejszínes sajt és ricotta is. Bár... a tejszín inkább szénhidrát, mint fehérje.

Végül arra jutottam, hogy egyszer kipróbálom. Monjuk egy víznap előtti szénhidrátnapon........

Sütőtökös lasagne

A pestóhoz:

2 dkg fenyőmag

2 gerezd fokhagyma

4 dkg friss bazsalikom

5 dkg parmezán vagy parmezán jellegű sajt (pl. Grana Padano)

1 dl olívaolaj

só és frissen őrölt bors

A ricottás krémhez:

50 dkg ricotta

2 gerezd fokhagyma

1½ dl tejszín

1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió

só és frissen őrölt bors

A sütőtökös krémhez:

kb. 60 dkg kész sütőtökpüré

1 evőkanál morzsolt zsálya

1 késhegynyi cayenne bors

3 dl tejszín

50 dkg lasagne

25 dkg tejszínes krémsajt

5 dkg parmezán vagy parmezán jellegű sajt (pl. Grana Padano)

A sütőt előmelegítjük 220 fokra (gázsütőn 7-es fokozat).

A pestóhoz a fenyőmagot egy kis, száraz serpenyőben mérsékelt tűzön pár perc alatt kevergetve megpirítjuk, aztán megpucoljuk a fokhagymát és finomra zúzzuk, majd a fenyőmaggal együtt beletesszük egy turmixgépbe. Hozzátépkedjük a bazsalikomleveleket, hozzáreszeljük a parmezánt, hozzáöntjük az olívaolajat, megsózzuk-megborsozzuk, és az egészet pikk-pakk összepépesítjük.

Elkészítjük a ricottás és a sütőtökös krémet. A ricottához hozzákeverjük a megpucolt, összezúzott fokhagymát, a tejszínt és a szerecsendiót, aztán megsózzuk-megborsozzuk. A sütőtökös krém ennél is egyszerűbb: a bébiételes sütőtökpürét megsózzuk, és hozzáadjuk a zsályát, a cayenne borsot meg a tejszínt.

Összeállítjuk az ételt. Egy 30x20 cm-es tepsibe belefektetünk egy réteg lasagna-lapot, erre rásimítunk 5 evőkanál ricottás krémet, és rápötyögtetünk 8 kávéskanál pestót. Most megint egy újabb réteg tészta jön, amelyre ráöntjük a sütőtökös krém ½-ét, és ráteszünk 8 kávéskanál pestót. Az összeállítást addig folytatjuk, amíg tartanak az alkotóelemek, és közben figyelünk rá, hogy a végén csak sima tészta maradjon legfelül.

Az összeálított lasagne tetejére rákenjük a tejszínes krémsajtot, ráreszeljük a parmezánt, és 30 perc alatt rotyogósra összesütjük a forró sütőben.

❮❮ ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook