Kedvenc idézetek (beszélgetés)
"Ha arra törekszel, hogy az örök mértéket kövesd:
ne botránkozz azokon, kik nem erre igyekeznek, hanem törekvéseik ingadozva ágaznak a sokféle véges és változó mérték között. Ne azt nézd, hogy mijük nincsen, hanem, hogy mijük van; mert még a legnyomorultabbnak is van olyan lelki kincse, mely belőled hiányzik. Kifogásolni, fölényeskedni bárki tud; tanulj meg mindenkitől tanulni."
Weöres Sándor
"Hamvas Béla ír arról, hogy az élethez sok kelléket kell beszerezni: ruhákat, házat, íróasztalt, sublótot, étkészletet, autót, telket, kerti zuhanyozót, és az egész élet azzal megy el, hogy bekellékezzük az életünket. Erre mondja Hamvas, hogy nem kell ennyi kellék, nincs szükség rá. Ez egy pótcselekvés, aminek eredménye az, hogy az ember nem él valódi életet, mert ezzel a pótcselekvéssel elmegy az idő, és az életre már nem kerül sor. Tehát, a kellékek kultuszára azért van szükség, hogy ne kelljen valódi életet élni. Áttolódik a hangsúly, mintha ez lenne az élet értelme, lényege, hogy minél többet birtokolni."
/Popper Péter/
"Az egyedüli dolog, amiért érdemes ezen a földön élni, az az, hogy az ember tudjon szeretetet adni és elfogadni is.
Csak ez teheti boldoggá az embert."
Simon András
Volt egyszer egy madár. Két tökéletes szárnnyal és gyönyörű, fénylő, színes tollakkal áldotta meg a sors. Az olyan állat, amely szabadon repülhet az égen, boldoggá teszi azt is, aki nézi. Egy napon megpillantotta ezt a madarat egy nő, és beleszeretett. (...) A nő csodálta, tisztelte, rajongva szerette a madarat. De egy napon arra gondolt: mi lesz, ha a madár egyszer majd távolabbi hegyeket is meg akar ismerni? És megijedt. (...) És azt gondolta: "Csapdát állítok neki. Ha megint jön, többé nem repülhet el tőlem." A madár szintén szerelmes volt belé, és másnap megjelent, ahogy szokott, de beleesett a csapdába, és fogoly lett. A nő kalitkába zárta, és egész nap nézte. (...) Mivel a madár nem repülhetett, nem tudta kifejezni a létének értelmét, és lassan elhervadt, elveszítette tollai ragyogását, és megcsúnyult. (...) Egyik nap elpusztult a madár. A nőt elfogta a bánat, és éjjel-nappal rá gondolt. De nem a kalitkára emlékezett, hanem arra a napra, amikor először meglátta boldogan repülni a felhők között. (...) A madár nélkül az ő élete is elvesztette az értelmét, és a halál hamarosan bekopogtatott hozzá. "Miért jöttél?" - kérdezte a halált. "Hogy újra együtt repülhess a madaraddal" - felelte a halál. "Ha hagytad volna, hogy mindig elrepüljön és visszajöjjön hozzád, csak még jobban szeretted volna és csodáltad volna, most viszont még ahhoz is rám van szükséged, hogy újra találkozhass vele."
Paulo Coelho
Magyarnak lenni: tudod, mit jelent?
Magasba vágyva, tengni egyre - lent;
Mosolyogva, mint a méla őszi táj,
Nem panaszolni senkinek, mi fáj.
Sajó Sándor
Távolságtartó vagyok. Nem bízom már meg senkiben. Semmiképpen sem hiszem el, hogy "majd jövök", meg "elviszlek", meg "meglátogatlak", meg "elmegyünk nyaralni", meg "szeretlek", meg "hűséges vagyok hozzád", vagy egyáltalán "számítasz valamit".
Koncz Orsolya
A meztelenség elve hogy kitárul az elme
De, kihat a szemre a helyszín szemle.
Ragad a pillanat ha egy döntést én hozok meg
Ha választani kell azt úgy is én sz*pom meg
A szabadság szó önmagában gyengéd vadság
Definiált elvek hogy a lényeget halogassák
Hisz mindenütt jó, de legjobb a szabadban
Szalmaszállal a szájban szalmakalapban
Nincs idő se tér, nincs hajtás a keresetér’
Ami keveset ér hiába volt heves a tél
Nem „S” a cél hanem „XXL”
Nyári lágy szellő forró napsugárral bizniszel
Testem lelki fröccse aki kapcsolati tőke
Azon dolgok egyike miben maradnék örökre
Sosem voltam elég bátor utat engedni e szavaknak
Ha testem leláncol, hogyan születhettem szabadnak?
Hát kitárom két karom, az élet úgy is kitanít
Egekbe repít, egyszer süllyed mint a Titanic.
Az öröm a szeretet frekvenciájához kötődik, amely a legmagasabb és legerőteljesebb rezgésszint. A szeretetet nem veheted kézbe. Azt csak a szíveddel érezheted. A szeretet létállapot. Láthatod jeleit más embereken, de a szeretetet - mint érzést - neked kell átélned, neked kell együtt rezegned vele.
Rhonda Byrne
Egy jó kutyának halála után a legjobb helye a gazdája szívében van.
Minden kutya a mennybe jut, mert nem olyanok, mint az emberek. A kutyák természetüknél fogva jók és hűségesek.
"A sebesült szív olyan, mint a törött bordák amit senki sem lát,
de fáj minden alkalommal, amikor lélegzik"
„Szeret a szívünk, hát nevet a dal,
Vigye a hírünk egy zeneangyal,
Csoda az élet és csoda a tánc,
Marad végleg ez a szeretetlánc.”
"Az élet csak arasznyi repülés földtől a földig.
A világnak mindegy, hogy meddig élsz,
de neked és nekem ez most az egyetlen,
az első és az utolsó bevetés!"
LGT
Azzá válunk, amiről gondolkodunk.
A szeretettel teli gondolatok
szeretettel teli életet és szeretettel teli kapcsolatokat hoznak létre.
/??/
Ma, mielőtt kimondasz egy bántó szót, gondolj azokra, akik nem tudnak beszélni.
Mielőtt panaszkodsz az ételed íze miatt, gondolj azokra, akiknek nincs mit enni.
Mielőtt panaszkodsz a férjedre vagy a feleségedre, gondolj azokra, akik Istenhez fohászkodnak, hogy legyen társuk.
Ma, mielőtt panaszkodsz az életre, gondolj azokra, akik túl hamar mentek el a másvilágra.
Mielőtt siránkoznál amiatt, hogy túl nagy távolságon kell vezetned, gondolj azokra, akik ugyanezt a távolságot gyalog kell megtegyék.
És amikor fáradt vagy és panaszkodsz a munkádra, gondolj azokra a munkanélküliekre, akik szívesen végeznék a Te munkádat.
És amikor gyötrő gondolatok rosszkedvűvé tesznek, mosolyogj egyet és gondolj arra, hogy élsz és csodálatos, ami körülvesz.
Várnai Zseni: Szeretni...
Szeretni ezt az életet,
az egyetlent a végest,
Szeretni még ha bánt is,
ha mostohánk is néhanap,
de kék az ég, és süt a nap,
van benne boldogság is.
E szép és szörnyű kor során
csodákat tesz a tudomány
a titkok titka tárul,
a tudás fája lombosul,
de atom felhő tornyosul: