Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

48015. Cilumiluci (válaszként erre: 48013. - Barai)
2014. nov. 27. 20:54
:*
48014. Cilumiluci
2014. nov. 27. 20:53

"Figyelj,ha egyszer meghalok, elfújok

néhány csillagot, mint tortán a

gyertyát, hát csak ne sirassatok...

Figyelj,ha egyszer meghalok, némák

legyetek, s szótlanok, ha temettek, ne

földeljetek, s szóval ne méltassatok... Figyelj, ha egyszer meghalok, könnyek

nélkül búcsúzzatok, ha ismertetek,

megértitek, ha nem, minek

hazudjatok...Figyelj, ha egyszer

meghalok, három edénybe rakjatok,

szétosztván az isteneim között.. gyermekeimnek adjatok...

Figyelj, ha egyszer meghalok, ők érteni

fogják, mire gondolok, és ott adnak a

szélnek engem, ahol a leginkább

boldogok... Figyelj.. ha egyszer

meghalok, vidámak legyetek, s boldogok, örvendjetek a tudásért, hogy

én már jó helyen vagyok... Figyelj, mert

egyszer meghalok.., de most kellenek a

szép napok... A törődés, a tiszta

gondolat, őszinte szeretet, társ-tudat..,

mert a szívem még ..hallod? Még eleven, még dobog, most kell, hogy

szeress, mert most még élek, most

örülök a virágnak, ha kapok.. most

még.. figyelsz rám??..mert most még itt

vagyok..."

48013. barai (válaszként erre: 48008. - Cilumiluci)
2014. nov. 27. 20:16
(Y) Nem is marad itt! :P
48012. 96c7e4d0bf
2014. nov. 27. 19:06

Nem tudom, mit rejt a sorsod, mosolyt hoz-e vagy könnyeket.

Tanuld meg hát feledni a rosszat, s őrizd meg a boldog perceket.

Ernest Hemingway

48011. 16b5d6ae34
2014. nov. 27. 11:47

Minél jobban kötődünk valakihez, aki függ tőlünk, mert szeretjük, vagy egyszerűen csak ismerjük, annál erősebb a fájdalom és a szenvedés.

Héléne Berr

48010. 96c7e4d0bf
2014. nov. 27. 11:43

Mindenféle érzelemmel találkoztam. Meghallgattam a

kínból fakadó sikolyokat és a hahotákat. Minden, ami

emberi, nyitva volt számomra. Mindent éreztem és

értettem egyszerre. A világ elmékkel volt benépesítve,

melyek mindenféle szélnél gyorsabban örvénylettek,

menedéket és szabadulást keresve a változás

kényszere elől, élet és halál dilemmája elől-célt,

biztonságot, örömöt keresve; megkísérelve, hogy

értelmet adjanak a rejtélynek. Az emberek mindenütt

kavargó, elkeseredett keresésben éltek. A valóság

soha nem felelt meg álmaiknak, pedig a boldogság ott

volt a közelükben-ott, ahol soha nem keresték. És

mindennek forrása az emberi elme volt.

Dan Millióan

48009. 16b5d6ae34
2014. nov. 27. 10:54

Elmentél,

és magaddal vittél engem is,

aki itt maradt,

nem hasonlít hozzám.

Babits Ferenc

48008. Cilumiluci
2014. nov. 27. 10:30

"Minek örüljek?" - kérdezheted.

Annak, hogy élsz, hogy vagy, hogy halhatatlan vagy.

Annak, hogy jólesik a friss víz, a kenyér, az eső és a meleg nap.

És a hó, és a jég, és annak, hogy erős vagy, és ha holnap mindenedet elsodorja az ár, akkor is képes vagy összeszedni magad. Ha kell, a semmiből. Annak, hogy a végtelen égbolt van a fejed felett - és azon túl, amit szemmel már nem látsz, ott a hazád.

Müller Péter

2014. nov. 26. 23:03

Három kincs van, a szeretet...az elégedettség...és az alázat. A szeretet teszi az embert bátorrá , az elégedettség teszi az embert nagylelkűvé , az alázat teszi az embert képessé arra, hogy uralkodjon.

Hamvas Béla

48006. Cilumiluci (válaszként erre: 48004. - 16b5d6ae34)
2014. nov. 26. 21:30
:)
48005. Cilumiluci
2014. nov. 26. 21:30

Meg kell értened, hogy mindennek megvan a maga ideje. Semmi sem történik előbb vagy utóbb, mint arra megérne. Egyetlen találkozás, emberi kapcsolat sem lép be mindaddig az életedbe míg nem állsz készen rá. Mindez egy tökéletes isteni terv része. Hisz minden személy egy darabka, mely csak akkor passzol a helyére, ha annak eljött az ideje, hogy beilleszkedjék az életedbe. Mindezt akkor, mikor leginkább szükséged van rá, segítvén abban, hogy megtanulj valamit vagy éppen továbblépj. Felesleges ellenállni, hiszen akár így teszel, akár nem, attól még részei lesznek az életednek. Ki-ki egy találkozás erejéig, és lesz, aki végigkísér utadon.

Golden Dawn

48004. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 48001. - Cilumiluci)
2014. nov. 26. 10:57
Nagyon jó! Egyetértek:)
48003. 030473ade6
2014. nov. 26. 10:25
We never know the true value of a moment until it becomes a memory.
48002. bd8f0b56fe
2014. nov. 26. 08:20
A boldogságunkat nem építhetjük a többi ember (...) szenvedésére. A boldogság nem személyes ügy...
48001. Cilumiluci
2014. nov. 26. 08:17

"Bizonyos dolgokhoz nincs már türelmem. Nem azért, mert arrogáns vagyok, hanem egyszerűen azért, mert az életem elért egy pontra, ahol már nem akarom az időmet olyan dolgokra pazarolni, amelyek elszomorítanak vagy fájdalmat okoznak. Nincs türelmem a cinizmushoz, a szélsőséges kritikához és bármiféle elváráshoz. Már nem akarok olyanoknak megfelelni, akik nem kedvelnek engem, olyanokat szeretni, akik nem szeretnek viszont, olyanokra mosolyogni, akik nem mosolyognak vissza rám. Többé egyetlen percet sem pocsékolok azokra, akik hazudnak, vagy manipulálnak. Úgy döntöttem, nem tűröm meg a tettetést, a képmutatást, az őszintétlenséget és az üres gazsulálást. Nem érdekelnek a pletykák. Gyűlölöm a konfliktust és a hasonlítgatást. Egy olyan világban hiszek, ahol az ellentétek megférnek egymás mellett, ezért elkerülöm a konok és rugalmatlan embereket. A barátságban nem állhatom a lojalitás hiányát és az árulást. Nem jövök ki azokkal, akik képtelenek bátorítani és dícsérni. Untatnak a túlzások és nehezen viselem azokat, akik nem szeretik az állatokat. És mindezek felett, nincs többé türelmem azokhoz, akik nem érdemlik meg a türelmemet."

(Meryl Streep)

48000. sz.julia
2014. nov. 25. 08:49

Hiányzik nekem bármi is? A jövő. (...) Az, ami nem történt meg. A véletlenek, melyek belefolynak az életbe, a napok, amelyek majd eltelnek, olyan dolgok eredményei, amik már rég elkezdődtek; minden, amit valamiképpen az irányít, amire én vágyom. Ez az, ami hiányzik, amit nem ismerek: a jövő.

Tore Renberg

47999. sz.julia
2014. nov. 25. 08:47

Nem látni azt, akit szeretünk - elvonási tünetekkel jár. Egész testével érzi az ember, hiányzik valami alapvető, mintha nem tudnál többé lélegezni vagy járni. Minden másnak csökken a jelentősége.

Tore Renberg

47998. sz.julia
2014. nov. 25. 08:45

Nem számít, miről beszéltetek utoljára. Csak az, hogy mit mondtatok egymásnak hónapokon keresztül.

Nora Roberts

47997. sz.julia
2014. nov. 25. 08:44

Mindennapi örömöm voltál, és mégis eltűntél az idő

vadonjában. Szétfoszlottál a semmiben. Már nem tudom,

hogyan és miért.

Jelenj meg újra, teljes valóságodban. És bocsáss meg

mindent. Nélküled a semmi vár reám. Az vár reám, hogy

mint elanyátlanodott lélek éljek ebben a kietlen világban.

Paolo Santarcangeli

47996. sz.julia
2014. nov. 25. 08:41

Jó vagyok, de nem egy angyal, követek el bűnt, de nem vagyok ördög. Csak egy kislány vagyok a nagyvilágban, aki próbál találni valakit, akit szerethet.

Marilyn Monroe

47995. sz.julia
2014. nov. 25. 08:39

Az ördög először az elmét téveszti meg, aztán felfalja a szívet.

Stephen King

47994. sz.julia
2014. nov. 25. 08:38
Az ördög nem alszik. Fülig csipás lehet már a rohadék
2014. nov. 24. 22:09

Ha valamiért vagy valakiért áldozatot hozok, az nem elvesz belőlem, hanem hozzám ad. Annak a lemondásnak az ereje belém költözik... A dolgok láthatatlanul, a rajtunk túli világban összefüggenek.

Schäffer Erzsébet

47992. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 47991. - Cilumiluci)
2014. nov. 24. 21:02
47991. Cilumiluci
2014. nov. 24. 20:54

Ez a férfi 80 éves és minden reggel reggelit visz a feleségének. Kérdezték tőle: Miért van az Ön felesége öregek otthonában? Ő azt válaszolta: Mert Alzheimer kórban szenved. Ekkor azt kérdezték tőle: Az Ön felesége foglalkozna azzal, ha Ön egy reggel nem hozna reggelit neki? A férfi azt válaszolta: Ő nem emlékszik... Nem tudja azt sem, hogy én ki vagyok. Öt éve nem ismer már meg.

Meglepetten mondták neki: Milyen csodálatos dolog! Ön még mindig viszi a feleségének a reggelit annak ellenére, hogy ő már nem is ismeri meg Önt?

A férfi elmosolyodott, a szemeibe nézett, megszorította a kezét, aztán azt mondta: "Ő nem tudja, hogy én ki vagyok, de én tudom, hogy Ő kicsoda!"

47990. b5cd866fd6
2014. nov. 24. 15:20
Aki a földön áll,nem zuhanhat le a felhők közül.
47989. Cilumiluci
2014. nov. 24. 15:18

"A képzelettől veszem kölcsön, amit a valóság nem ad meg nekem."

(Charlotte Bronte)

2014. nov. 23. 18:31
A hiba az élet része. Ha nem hibázol, nem tanulsz, és ha nem tanulsz, soha nem változol.
47987. sz.julia
2014. nov. 23. 10:06

Egyetlen módon gyógyíthatod meg az életed. Ha magadba merülsz és önmagadat gyógyítod meg. Békét kötsz magadban minden múltbeli eseménnyel, traumával, félelemmel, bánattal. Az életed benned zajlik. És ennek a legfélelmetesebb része, hogy neked kell önmagadba nézned, nem teheti meg más helyetted.

Robert G. Smith

47986. kalasanszi
2014. nov. 23. 00:27

"Egyszerű lenne a képlet, ha a bántalmazó kapcsolat egyből egy pofonnal indulna. Mert azt szó szerint a bőrödön érzed. De mire a tested érzi a fájdalmat, addigra a lelked már elgyötört.

Nem úgy kezdődik, ahogy hinnéd.

Nem azok osztják a pofonokat, akikből kinéznéd – és nem azok a bántalmazottak, akikről egyszerű és kényelmes feltételezni.

Hétköznapi es hihető módon indul.

Bárki lehet áldozat."

(Takács Hajnal)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook