Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

51131. cicaaa65
2016. jan. 8. 19:11

" Az öröm abból ered, hogy valaki meg tudja látni azt, ami szép és jó az életben. "

Móricz Zsigmond

51130. 2131676ebb
2016. jan. 8. 19:04
“Az embernek érzelmekre is szüksége van, mert gyengédség és szeretet nélkül az élet csupán afféle lélektelen gépezet.”
51129. Pipi57
2016. jan. 8. 18:41

„Ha boldog akarsz lenni, arra gondolj mindig, amid van. Azt becsüld meg, ami már a tied. Azt értékeld, amit már neked adott az élet, s azt szeresd mindennél jobban, aki melletted kitartóan ott van. De ne siránkozz, és ne keseregj, s ami a legfontosabb: ne elégedetlenkedj. Tudd, hogy amiben még nincs részed, azt majd később megadja neked az élet. De addig is örülj a legapróbb dolgoknak, amik csak úgy az öledbe potyognak. Egyszerűen csak légy hálás az életért, s a boldogság, mint jutalom jön majd feléd…”

(Lippai Marianna)

51128. Pipi57
2016. jan. 8. 17:50

"Ma az emberek azt várják el, ha valaki gyászol, azt mutassa a külvilág felé. Járjon feketében, zárkózzon be évekig, a szomszéd lássa őt kisírt szemekkel. De a gyász nem egy produkció, amit meg kell mutatni. A gyász egyedül az enyém. Az én döntésem, hogyan élem meg, és sikerül-e túljutnom rajta."

Lippai Marianna

51127. 9345b11ecc
2016. jan. 8. 15:55

"Írjunk levelet Sztálin elvtársnak!"

idézett a butaságról

51126. 94bbbd484c
2016. jan. 8. 12:20

„Aki ragaszkodik a haragjához, az hasonló ahhoz az emberhez, aki forró szenet tart a kezében azzal a szándékkal, hogy megdobjon vele valakit: csak saját magát égeti meg vele.”

(Buddha)

51125. cicaaa65
2016. jan. 8. 05:44

Az ember általában reggel döbben rá, hogy jóval többet is alhatott volna. Ekkor azonban késő már. Kezdődik a nappal, s én, még mindig a szerelemnél maradva, azon tépelődöm, hogy évezredek óta erről szól az élet és a művészet, s mégis, ahány megfogalmazás, annyiféle arculat. Ezzel ellentétben a reggel mindig egyforma, fel kell tápászkodni: irány a fürdőszoba, a konyha, az iroda. Hallottunk már gyöngyéletről, de gyöngyreggelről soha.

Vavyan Fable

51124. 563b626108
2016. jan. 7. 22:19

Don't be unconscious on your f##ing phone all day.

Lady Gaga

51123. barai (válaszként erre: 51122. - Cilumiluci)
2016. jan. 7. 22:03
:) Igaz :)))
51122. Cilumiluci
2016. jan. 7. 21:04

Utazó: Milyen időnk lesz ma? Juhász: Olyan, amilyet én szeretek. Utazó: Honnan tudod, hogy olyan időnk lesz, amilyet szeretsz? Juhász: Miután rájöttem, uram, hogy nem lesz mindig olyan idő, amilyet szeretek, megtanultam szeretni azt, amit kapok. Így aztán biztos vagyok benne, hogy olyan időnk lesz, amilyet szeretek." A boldogságunk vagy a boldogtalanságunk attól függ, ahogyan az eseményeket fogadjuk, és nem az események természetétől.

(Anthony de Mello)

51121. 94bbbd484c
2016. jan. 7. 19:28

"Aki másokat ismer, okos. Aki magát ismeri, bölcs. Aki másokat legyőz, erős. Aki magát legyőzi, hős"

(Lao-Ce)

51120. cicaaa65
2016. jan. 6. 18:41

Elolvastam pár könyvet, láttam néhány filmet, képet, szobrot. De egyik sem tudta megmondani nekem, mitől tökéletes a tenger. Vagy azt, hogy honnan fakadnak indulataink; egyáltalán minek jövünk a világra, s ha már itt vagyunk és úgy-ahogy agyoncsapjuk az időt, mivégre kell elmenni végül? Ott vannak a nagy írók. Álomgyönyörűen írnak, borzongsz a szépségtől, de elfogy az utolsó betű is, leteszed a könyvet, és még mélyebb benned a hiány, ha több is a tiszta élmény.

Vavyan Fable

51119. hottie
2016. jan. 6. 11:09

"Az utánzás a hízelgés legőszintébb formája."

Jeaniene Frost

51118. Pipi57
2016. jan. 4. 13:39

"Szeresd az életet! Mindent szeress benne! Beleértve magadat is. Ha már elmúlt sok-sok év az életedben, akkor is. Mert nem az a lényeg, hogy mennyi vagy most és hány éves leszel, vagy, hogy leszel-e egyáltalán. És nem is az a lényeg, hogy mi volt eddig, vagy mi nem volt, mi történt, esetleg mi nem történt. És még csak az sem lényeges, hogy van-e, vagy nincs ránc az arcodon. Nem ez a fontos. Csak is az életed és hogy miként éled a jelened, s ezzel együtt a kortalan lelked, ami mindig ott van benned és veled. Hiszen ha igazán szereted a lelked, hozzáidomul a tested, s így összhangban lesz mindened. Így élni az életet pedig maga a csoda, s ami egyben az örök fiatalság titka. "

(Lippai Marianna)

51117. 94bbbd484c
2016. jan. 4. 13:34

"Nem Isten teszi ilyenné a világot, hanem mi."

(Watchmen - Az őrzők)

51116. cicaaa65
2016. jan. 4. 05:53

Van a szeretet... Megfoghatatlan, megzabolázhatatlan, elsöprő. Nem kérdezi, jöhet-e, egyszer csak itt áll előtted, beléd bújik, birtokba veszi szívedet, és nincs mit tenni. Próbálhatsz menekülni, elbújni, próbálhatod elkergetni, de nem lehet. Hiába kérdezed: miért pont őt választotta - nem felel. Hiába mondod neki: nem lehet - hallgat. És szeret. Szeret tovább. Szereti őt, akit választott. Akaratod, eszed, próbálkozásaid ellenére.

Csitáry-Hock Tamás

51115. Cilumiluci
2016. jan. 3. 21:44

MONDD MI A SZERETET

Könnyű szeretni azt, ki kedves,

szelíd, jóságos és figyelmes,

ki mindig csak ad, de sose kér,

Ó, mennyire szeretjük mindezért.

De azt szeretni, aki durva,

szava sértő arca mogorva,

tudod, hogy tüskés, mégis szereted,

Na látod, ez a szeretet.

Könnyű szeretni a jó barátot,

élvezni vidám társaságot.

De a szenvedőt, ha szánja szíved.

Ha éhezőnek nyújtasz kenyeret.

A tétovának adsz egy jó tanácsot.

Vigasztalod a sírót, hogyha látod.

Letörlöd a fájó könnyeket.

Na látod, ez a szeretet.

Aki becéz vagy lágyan simogat,

hogy tudjuk szeretni azokat.

De szeretni a mindig lázadót,

a hitetlent vagy a támadót,

a közönyöst, a bűnöst, szennyest.

Ilyenek vagyunk, s az Isten így szeret,

irgalma megnyitotta az eget.

Na látod, ez a szeretet.

51114. 2131676ebb
2016. jan. 3. 12:33
El kell engedd a múltat, hogy lehessen jövőd!
51113. 16b5d6ae34
2016. jan. 3. 11:58

Megsérteni csak tisztességes embert és tisztességes asszonyt lehet; a tolvajnak azt mondani, hogy tolvaj, csak ténymegállapítás.

Lev Tolsztoj

51112. d72c7086ec
2016. jan. 3. 10:44

Néha kell az ember életébe egy-egy vihar,amely felrázza.Megrettenti.Ami után más életet kezdhet és új céljai lehetnek.Ami után ismét szépnek láthatja a világot.

(Lakatos Levente)

51111. 403e722b12
2016. jan. 3. 06:50

"És végül az utolsó kérdések: Ki lesz a történet főhőse? Ki húzza el a függönyt?Ki irányítja a tánclépéseinket? Ki kerget az őrületbe? Ki ostoroz és adja ránk a győzelmi koronát, ha túléljük a lehetetlent? Ki ő? Ki teszi mindezt velünk? Ki segít, hogy az életünkkel tisztelegjünk a szeretet előtt? Ki küld ránk szörnyeket, azt énekelve, hogy sose halunk meg? Ki tanít meg rá mi a valódi és mi a nevetséges hazugság? Ki dönti el, hogy miért élünk és miért halunk meg? Ki láncol le minket, és ki őrzi szabadságunk kulcsát? Mi magunk! Megvan minden fegyvered a harchoz, HÁT KÜZDJ!"

(Sucker Punch / Az álomháború)

2016. jan. 2. 23:34

Amikor 5 éves voltam, anya azt mondta, a boldogság a kulcs egy szép élethez. Amikor iskolába mentem, és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt írtam: "boldog". Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet. ♡

/John Lennon/

51109. Cilumiluci
2016. jan. 2. 20:08
Próbáld meg elképzelni az életet időmérés nélkül. Valószínűleg nem tudod. Tudod, hogy milyen hónapot, milyen napot és évet írunk. Van egy órád a faladon, vagy a kocsid műszerfalán. Van egy beosztásod, egy naptárad, egy meghívásod egy vacsorára vagy egy filmre. Mégis körülötted senkit sem érdekel az idő. A madarak sosem késnek el. A kutyák nem néznek folyton az órájukra. Az őzek nem számolják vagy ünneplik a születésnapjukat. Egyedül az ember méri az időt. Egyedül az ember számlálja az órákat. És pont emiatt van, hogy egyedül az ember szenved egy bénító félelemtől, amit semmilyen más teremtmény nem visel el. A félelemtől, hogy egyszer kifut az időből.
51108. cicaaa65
2016. jan. 2. 08:12

"Megmondom a titkát,édesem a dalnak:

Önmagát hallgatja, aki dalra hallgat

Mindenik embernek a lelkében dal van,

És a saját lelkét hallja minden dalban

És akinek szép a lelkében az ének

Az hallja a mások énekét is szépnek"

/Babits Mihály :A második ének (1928)/

51107. bd8f0b56fe
2016. jan. 2. 06:05

Amint lehet. Ha majd megoldódnak a gondok. Ha megteremtettem a feltételeket. Ha megteremtetted a feltételeket. Ha rendeződnek a körülmények. Ha nem lesz közöttünk fal. Ha… De te ne akkor szeress. Ne akkor, ha… Hanem amikor érzed. Akkor és ott szeress, amikor és ahol érzed. Mert a feltételek, a körülmények mindig változnak. Akadályok jönnek-mennek, mindig lehetnek. Ha ezektől

teszed függővé, sosem fogsz szeretni. Két ember kapcsolatában sosem az akadályok számítanak. Hanem a szeretet. Ami az akadályokat is lebonthatja. Ha megélik. Mert az akadályok csak részei az életnek, amik folyamatosan alakulnak, és akár már holnap eltűnhetnek. A szeretet viszont örök. Ne majd szeress

51106. bd8f0b56fe
2016. jan. 2. 06:03

"Az összevisszaságban találd meg az egyszerűséget, a hangzavarban a harmóniát. A nehézségek közt mindig ott van a lehetőség."

Albert Einstein

<I>

51105. bd8f0b56fe
2016. jan. 2. 06:03
Azon a napon, amikor az ember beengedi szívébe az igaz szeretetet, mindaz, ami jól el volt rendezve, összekuszálódik, és megrendül minden, amit helyesnek és igaznak tartottunk." A világ tehát akkor válik valódivá, amikor az ember megtanul szeretni - egészen addig csak hisszük, hogy tudjuk, mi a szerelem, de nincs bátorságunk szembenézi igazi valójával. A szerelem vad erő. Ha meg akarjuk zabolázni, elpusztít. Ha börtönbe akarjuk zárni, a rabszolgájává tesz. Ha meg akarjuk érteni, cserbenhagy és összezavar.
51104. cicaaa65
2016. jan. 1. 15:39

Te Új Világ, jóra törekvő,

bár te lennél az a rég várt,

békét hozó, csodás esztendő,

mely az Idők méhében érik

talán már évmilliók óta...

s most a mi Századunk tüzében,

most válik nagy... igaz valóra...

Boldog új évet, emberek!

Várnai Zseni

51103. 94bbbd484c
2016. jan. 1. 14:21

"Tarts be az ígéreteidet, és megtartod a barátaidat."

(Hull a pelyhes)

51102. 94bbbd484c
2016. jan. 1. 13:45

"Mik teszik jobbá a világot? Apró rögtönzött kedvességek."

(Evan, a minden6ó)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook