Kedvenc idézetek (beszélgetés)
" Az öröm abból ered, hogy valaki meg tudja látni azt, ami szép és jó az életben. "
Móricz Zsigmond
„Ha boldog akarsz lenni, arra gondolj mindig, amid van. Azt becsüld meg, ami már a tied. Azt értékeld, amit már neked adott az élet, s azt szeresd mindennél jobban, aki melletted kitartóan ott van. De ne siránkozz, és ne keseregj, s ami a legfontosabb: ne elégedetlenkedj. Tudd, hogy amiben még nincs részed, azt majd később megadja neked az élet. De addig is örülj a legapróbb dolgoknak, amik csak úgy az öledbe potyognak. Egyszerűen csak légy hálás az életért, s a boldogság, mint jutalom jön majd feléd…”
(Lippai Marianna)
"Ma az emberek azt várják el, ha valaki gyászol, azt mutassa a külvilág felé. Járjon feketében, zárkózzon be évekig, a szomszéd lássa őt kisírt szemekkel. De a gyász nem egy produkció, amit meg kell mutatni. A gyász egyedül az enyém. Az én döntésem, hogyan élem meg, és sikerül-e túljutnom rajta."
Lippai Marianna
"Írjunk levelet Sztálin elvtársnak!"
idézett a butaságról
„Aki ragaszkodik a haragjához, az hasonló ahhoz az emberhez, aki forró szenet tart a kezében azzal a szándékkal, hogy megdobjon vele valakit: csak saját magát égeti meg vele.”
(Buddha)
Az ember általában reggel döbben rá, hogy jóval többet is alhatott volna. Ekkor azonban késő már. Kezdődik a nappal, s én, még mindig a szerelemnél maradva, azon tépelődöm, hogy évezredek óta erről szól az élet és a művészet, s mégis, ahány megfogalmazás, annyiféle arculat. Ezzel ellentétben a reggel mindig egyforma, fel kell tápászkodni: irány a fürdőszoba, a konyha, az iroda. Hallottunk már gyöngyéletről, de gyöngyreggelről soha.
Vavyan Fable
Don't be unconscious on your f##ing phone all day.
Lady Gaga
Utazó: Milyen időnk lesz ma? Juhász: Olyan, amilyet én szeretek. Utazó: Honnan tudod, hogy olyan időnk lesz, amilyet szeretsz? Juhász: Miután rájöttem, uram, hogy nem lesz mindig olyan idő, amilyet szeretek, megtanultam szeretni azt, amit kapok. Így aztán biztos vagyok benne, hogy olyan időnk lesz, amilyet szeretek." A boldogságunk vagy a boldogtalanságunk attól függ, ahogyan az eseményeket fogadjuk, és nem az események természetétől.
(Anthony de Mello)
"Aki másokat ismer, okos. Aki magát ismeri, bölcs. Aki másokat legyőz, erős. Aki magát legyőzi, hős"
(Lao-Ce)
Elolvastam pár könyvet, láttam néhány filmet, képet, szobrot. De egyik sem tudta megmondani nekem, mitől tökéletes a tenger. Vagy azt, hogy honnan fakadnak indulataink; egyáltalán minek jövünk a világra, s ha már itt vagyunk és úgy-ahogy agyoncsapjuk az időt, mivégre kell elmenni végül? Ott vannak a nagy írók. Álomgyönyörűen írnak, borzongsz a szépségtől, de elfogy az utolsó betű is, leteszed a könyvet, és még mélyebb benned a hiány, ha több is a tiszta élmény.
Vavyan Fable
"Az utánzás a hízelgés legőszintébb formája."
Jeaniene Frost
"Szeresd az életet! Mindent szeress benne! Beleértve magadat is. Ha már elmúlt sok-sok év az életedben, akkor is. Mert nem az a lényeg, hogy mennyi vagy most és hány éves leszel, vagy, hogy leszel-e egyáltalán. És nem is az a lényeg, hogy mi volt eddig, vagy mi nem volt, mi történt, esetleg mi nem történt. És még csak az sem lényeges, hogy van-e, vagy nincs ránc az arcodon. Nem ez a fontos. Csak is az életed és hogy miként éled a jelened, s ezzel együtt a kortalan lelked, ami mindig ott van benned és veled. Hiszen ha igazán szereted a lelked, hozzáidomul a tested, s így összhangban lesz mindened. Így élni az életet pedig maga a csoda, s ami egyben az örök fiatalság titka. "
(Lippai Marianna)
"Nem Isten teszi ilyenné a világot, hanem mi."
(Watchmen - Az őrzők)
Van a szeretet... Megfoghatatlan, megzabolázhatatlan, elsöprő. Nem kérdezi, jöhet-e, egyszer csak itt áll előtted, beléd bújik, birtokba veszi szívedet, és nincs mit tenni. Próbálhatsz menekülni, elbújni, próbálhatod elkergetni, de nem lehet. Hiába kérdezed: miért pont őt választotta - nem felel. Hiába mondod neki: nem lehet - hallgat. És szeret. Szeret tovább. Szereti őt, akit választott. Akaratod, eszed, próbálkozásaid ellenére.
Csitáry-Hock Tamás
MONDD MI A SZERETET
Könnyű szeretni azt, ki kedves,
szelíd, jóságos és figyelmes,
ki mindig csak ad, de sose kér,
Ó, mennyire szeretjük mindezért.
De azt szeretni, aki durva,
szava sértő arca mogorva,
tudod, hogy tüskés, mégis szereted,
Na látod, ez a szeretet.
Könnyű szeretni a jó barátot,
élvezni vidám társaságot.
De a szenvedőt, ha szánja szíved.
Ha éhezőnek nyújtasz kenyeret.
A tétovának adsz egy jó tanácsot.
Vigasztalod a sírót, hogyha látod.
Letörlöd a fájó könnyeket.
Na látod, ez a szeretet.
Aki becéz vagy lágyan simogat,
hogy tudjuk szeretni azokat.
De szeretni a mindig lázadót,
a hitetlent vagy a támadót,
a közönyöst, a bűnöst, szennyest.
Ilyenek vagyunk, s az Isten így szeret,
irgalma megnyitotta az eget.
Na látod, ez a szeretet.
Megsérteni csak tisztességes embert és tisztességes asszonyt lehet; a tolvajnak azt mondani, hogy tolvaj, csak ténymegállapítás.
Lev Tolsztoj
Néha kell az ember életébe egy-egy vihar,amely felrázza.Megrettenti.Ami után más életet kezdhet és új céljai lehetnek.Ami után ismét szépnek láthatja a világot.
(Lakatos Levente)
"És végül az utolsó kérdések: Ki lesz a történet főhőse? Ki húzza el a függönyt?Ki irányítja a tánclépéseinket? Ki kerget az őrületbe? Ki ostoroz és adja ránk a győzelmi koronát, ha túléljük a lehetetlent? Ki ő? Ki teszi mindezt velünk? Ki segít, hogy az életünkkel tisztelegjünk a szeretet előtt? Ki küld ránk szörnyeket, azt énekelve, hogy sose halunk meg? Ki tanít meg rá mi a valódi és mi a nevetséges hazugság? Ki dönti el, hogy miért élünk és miért halunk meg? Ki láncol le minket, és ki őrzi szabadságunk kulcsát? Mi magunk! Megvan minden fegyvered a harchoz, HÁT KÜZDJ!"
(Sucker Punch / Az álomháború)
Amikor 5 éves voltam, anya azt mondta, a boldogság a kulcs egy szép élethez. Amikor iskolába mentem, és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt írtam: "boldog". Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet. ♡
/John Lennon/
"Megmondom a titkát,édesem a dalnak:
Önmagát hallgatja, aki dalra hallgat
Mindenik embernek a lelkében dal van,
És a saját lelkét hallja minden dalban
És akinek szép a lelkében az ének
Az hallja a mások énekét is szépnek"
/Babits Mihály :A második ének (1928)/
Amint lehet. Ha majd megoldódnak a gondok. Ha megteremtettem a feltételeket. Ha megteremtetted a feltételeket. Ha rendeződnek a körülmények. Ha nem lesz közöttünk fal. Ha… De te ne akkor szeress. Ne akkor, ha… Hanem amikor érzed. Akkor és ott szeress, amikor és ahol érzed. Mert a feltételek, a körülmények mindig változnak. Akadályok jönnek-mennek, mindig lehetnek. Ha ezektől
teszed függővé, sosem fogsz szeretni. Két ember kapcsolatában sosem az akadályok számítanak. Hanem a szeretet. Ami az akadályokat is lebonthatja. Ha megélik. Mert az akadályok csak részei az életnek, amik folyamatosan alakulnak, és akár már holnap eltűnhetnek. A szeretet viszont örök. Ne majd szeress
"Az összevisszaságban találd meg az egyszerűséget, a hangzavarban a harmóniát. A nehézségek közt mindig ott van a lehetőség."
Albert Einstein
<I>
Te Új Világ, jóra törekvő,
bár te lennél az a rég várt,
békét hozó, csodás esztendő,
mely az Idők méhében érik
talán már évmilliók óta...
s most a mi Századunk tüzében,
most válik nagy... igaz valóra...
Boldog új évet, emberek!
Várnai Zseni
"Tarts be az ígéreteidet, és megtartod a barátaidat."