Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Csakis azzal törődsz, hogy őszinte légy. De nem gondolod-e, hogy ez az állandó törekvés az őszinteségre egy kicsit hamis és hazug?
Jules Renard
"...
Hát ne fordulj vak hevedben
A világ és rendje ellen...
Úgy tekints az emberekre,
Hogy a föld se jó,se ferde:
Se gyönyör,se bú tanyája,
Csak magadnak képe,mása.
Ki sóhajtoz,ki mulat.
A világ csak-hangulat."
(Reviczky Gyula-Magamról c. vers)
"Kissé hasonlítanunk kell egymáshoz,
hogy megérthessük egymást,
de kissé különbözni is kell egymástól,
hogy szerethessük egymást."
Geraldy
Nekem nem kell a valóság! Én varázslatot akarok!
Tennessee Williams
"Mindenki azt állítja,hogy a megoldáson gondolkodik.Pedig nem így van.Meg szeretnék szerelni az autót,de ők a biciklivel foglalkoznak.Az elmélet persze az,hogy mindenki a megoldást keresi,de készítenek egy tökéletes biciklit és csodálkoznak,hogy az autó nem működik.Nem azzal foglalkoznak,amivel kéne.Rossz a cél.Elméletben jó,de gyakorlatban nem történik a megoldással semmi,mert nem azt bütykölik,hanem a problémát."
(Ugródeszka c. könyv-Szikszay Csaba)
"Gondolj a szépre, és széppé válik az is, amiben eddig nem láttál semmi szépet. Gondolj a jóra, és a rossz máris más értelmet nyer."
Hioszi Tatiosz
"Az ember nem tud csodát tenni. A csodák nem ott történnek elsősorban, ahol az emberek hajszoltan ide-oda futkosnak, ahol valamit ki akarnak kényszeríteni. Csodák ott történnek, ahol az ember várni tud. Aminek valóban növekednie kell, annak türelmes várakozásra van szüksége."
Anselm Grün
"Ki vagy te?
Nem ismerem ezt a Warnert.
Sosem ismerném fel ezt a Warnert.
Mosolyog magában.Visszaül és azt mondja:
-Senki másnak nem kell tudnia.
-Ezt hogy érted?
-Én tudom,ki vagyok.Ez nekem elég."
Amint gyermeket szül az ember, igazán soha többet nem gondolhatja, hogy "én". Mindig csak "mi". Mi a legjobb "nekünk". Noha ami "nekünk" a legjobb, az gyakran pocsék "nekem".
Jennifer Crusie
Minden nőnél van jobb nő,
Minden bajnok legyőzhető.
Minden hiány pótolható,
Minden, minden, minden eladó.
Minden csoda csak látomás,
Minden furcsa mindig, ami más.
Minden új nap új ajándék,
Mer` az egész csak játék.
Junkies
"Álmomban mentünk együtt,
hangtalanul csevegtünk,
befordultál a sarkon,
pedig én nem akartam,
s mert az egyedüllétet
nem bírom ki, csak ébren,
fölriadtam. És féltem."
A vágy pillére az elérhetetlenség.
Boldognak lenni oly könnyű,
Hisz ezt akarod , vagy nem ?
De Te szenvedsz, és eltakarod, hogy ez kell.
A dolognak a titka csak annyi,
Hogy nincs jel,hogy mikortól élvezd
Isten ajándékát.
Hát merj örülni, szeretni, táncolni,
Születni,meghalni,
És szállj el !
"Nem tudod, melyik a te utad, de van segítség. Nézed a térképet, figyeled a táblákat, hogy megtaláld. Mert ezt az utat neked kell megtalálnod. Ám van, hogy nem te találod meg az utat. Hanem az út talál meg téged. Az út, ami a tiéd, amely célodhoz vezet. Nem neked kell keresgélned, nem neked kell kutatnod utána. Nem neked kell elképzelned, hogy milyen lehet. Mert az út, a te utad megtalál. Mert az út, a te utad ismer téged. És egy napon ott fog állni előtted. Lehet, hogy nem ismered fel azonnal. De van segítség. Hogy észrevedd, hogy felismerd őt. Van segítség. A szíved, a lelked. Lehet, hogy első pillantásra ez az út más, mint amit magadban elképzeltél, ám a szíved, a lelked érzi, tudja, hogy ő az. Hogy megtaláltad. Hogy ez az út vezet célodhoz. Hogy ez az út az Életed, a Célod. És akkor... akkor lépj rà..."
Csitàry-Hock Tamàs
"Annyi emberrel találkozunk az életben,de csupán néhány gyakorol nagy hatást szívünkre és lelkünkre.Ők azok,akik kitöltik gondolatainkat,s akik mindig fontosak maradnak számunkra:igaz barátaink."
(Susan Polis Schutz)
Ha bírálnak téged, akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják, akinél a labda van.
Bruce Lee
Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek.
Jókai Mór
" Az unalom az élet betegsége.
Meggyógyításához kevés kell:
szeretni valakit,
Vagy akarni valamit."
Alfred de Vigny
Azzá válunk, amiről gondolkodunk.
A szeretettel teli gondolatok
szeretettel teli életet és szeretettel teli kapcsolatokat hoznak létre.
-Adam J. Jackson-
"Az elégedettség titka: nem sajnálni, ami nincs. Értékelni, ami van."
Lin Jü-tang
Szív és az Ész,
Egy józan, egy merész.
A kettő párharcából
Dől el, merre mész"
Ossian
A türelem igazi próbája az, amikor valaki jótett helyébe jót vár.
Feleki László
Az üzenet zsírokban szegény,
Koleszterin mentes,
És rászokni nehéz.
Az üzenet cukorban gazdag,
Mézzel teli,
És feladója az olvasót nagyon szereti!
Boldog születésnapot!
8 napon túl azt remélem,
A születésnapod annyira különleges volt,
Mint te.