Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

50981. cicaaa65
2015. dec. 16. 20:29

Van, hogy csak egy pillanatot kapsz... Ami megérint. Egy mosolyt, egy kedves szót, egy ölelést. Aztán a pillanat elillan. Te pedig szomorúan nézel utána, és nem érted, miért... Miért csak ennyit kaptál? Aztán lassan kezded megérteni. Azért kaptad, hogy újabb erőd legyen. Hogy amikor már majdnem feladtad álmaidat, megérezd, hogy mire vágysz. Hogy ne érd be kevesebbel. Hogy újra átérezd, milyen az Igazi Pillanat. És várd tovább. Kitartóan. Mert eljön az a pillanat is. Ami örökké tart.

Csitáry-Hock Tamás

50980. d72c7086ec
2015. dec. 16. 15:16

"Kétféle ember létezik:a jó és a rossz.A jó ember jobban alszik,viszont úgy néz ki,a rosszak jobban élvezik az ébrenlétet."

(Woody Allen)

50979. d72c7086ec
2015. dec. 16. 08:49

"Minden rosszban van valami jó,és minden jóban valami rossz.Persze,ezt sokszor lehetetlen felismerni az adott pillanatban.Mi emberek vagyunk,az Élet megtestesítői.Az élet pedig mindig egyensúlyban van.Élet és halál,férfi és nő,jó és rossz,szép és csúnya,nyerni és veszíteni,szeretni és gyűlölni.Elveszteni és megtalálni."

(Cecelia Ahern)

50978. turkkati
2015. dec. 16. 08:46

"A szeretet és a hála minden negativitást felold, bármilyen formát öltsön is. Ez a két érzés képes tengereket szétválasztani, hegyeket megmozgatni, és csodákat véghezvinni."

Rhonda Byrne

50977. ed37ae2b06
2015. dec. 16. 08:32

Magadból kell magadnak adnod, motivációt csiholnod, olyan igazán megedzettet, ami aztán tűzön-vízen átvisz. Hiszen csak te vagy magadnak. Mindenki más ideiglenes átutazó. Ki rövidebb, ki hosszabb ideig marad az életedben, de nem kötheted a boldogságodat és a képességeidet másokhoz. Önmagadnak kell lenned minden körülmény között, és talán pont ez a legnehezebb. Egyensúlyban lenni minden életkörülményben önmagaddal.

Oravecz Nóra

50976. 94bbbd484c
2015. dec. 15. 20:39

"A legtöbben azt az utat járják, amit kijelölünk nekik. Félnek új utakat felfedezni, de nagy ritkán felbukkannak ilyen emberek, mint maguk, akik ledöntenek minden akadályt, amit az útjukba teszünk. Akik rájönnek, hogy a szabad akarat olyan adomány, melyet csak akkor tanul meg használni az ember, ha megküzd érte."

(Sorsügynökség)

50975. cicaaa65
2015. dec. 15. 20:18

Meg lehet változtatni a sorsot? Egyrészről minden el van döntve, le van írva. Másrészről van szabad akaratunk. A döntéseink is meghatározzák a sorsunkat. Lehetetlennek tűnik, hogy ez a kettő - a végzet és a szabad akarat - együtt létezhessen, mégis ez a helyzet. Ahol ez a kettő összeér - ahol a végzet találkozik a szabad akarattal - ott jut szerephez az emberi viselkedés.

Morgan Rice

50974. 16b5d6ae34
2015. dec. 15. 08:34

A fecske nem ember, mégis visszavágyik a szülőföldére. Ha nem vágyakozna, nem térne vissza. (...) Az ember is csak egy helyen van otthon, másutt mindenütt idegen.

Gárdonyi Géza

50973. 16b5d6ae34
2015. dec. 15. 08:26

Ne higgy a meséknek! Minden sztori, amely úgy végződik, hogy "boldogan éltek, amíg meg nem haltak", ökörség. Vidám befejezés nem létezik. Sőt. Befejezés sincs. Az élet megy tovább, két kanyarral arrébb már mindig történik valami új. Legyőzhetsz hatalmas akadályokat, dacolhatsz ezer veszéllyel, farkasszemet nézhetsz a gonosszal, a végén dicsekedhetsz is vele - de az még nem befejezés. Az élet mindig odébb taszigál, megtáncoltat, meggyötör és megtör, új erőpróbát vagy tragédiát lök eléd, nem ereszt addig, amíg csak el nem éred az egyetlen valódi befejezést - a halálodat. Amíg szufla van benned, a történet pereg tovább.

Darren Shan

50972. Cilumiluci
2015. dec. 14. 11:31

Várnai Zseni: Úgy megnőttél, szinte félek

Amikor még piciny voltál,

olyan nagyon enyém voltál,

engem ettél, engem ittál

rám nevettél, nekem ríttál.

Mikor később nagyobb lettél,

mindig messzebb, messzebb mentél.

Először csak a kiskertbe,

aztán a nagy idegenbe.

Ha itt vagy is, csak elnézel,

akkor is nem engem nézel.

Nem anyádat, nem apádat,

valami más csillagtájat.

Úgy megnőttél, szinte félek,

már a válladig sem érek.

Alig-alig hihetem már,

hogy ölbéli bubám voltál.

Én voltam-e óriási,

vagy Te lehettél parányi?

Sosem voltál nehéz nekem,

nem éreztem gyöngeségem.

Melletted most kicsiny lettem,

ágaskodik hát a lelkem,

nőni akar, hogy elérjen,

homlokodig, hogy felérjen.

Húzol engem Te fölfelé,

mint a napfény maga felé,

fát, virágot, lombos ágat, -

fölemeled az anyádat.

50971. 94bbbd484c
2015. dec. 14. 11:24

"Az emberek rettegnek attól, ami bennük van. Pedig csak ott találják meg, amire szükségük van."

(A békés harcos útja)

50970. Cilumiluci
2015. dec. 14. 11:09

Juhász Gyula:

Karácsony felé

Szép Tündérország támad föl szívemben

Ilyenkor decemberben.

A szeretetnek csillagára nézek,

Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,

Ilyenkor decemberben.

…Bizalmas szívvel járom a világot,

S amit az élet vágott,

Beheggesztem a sebet a szívemben,

És hiszek újra égi szeretetben,

Ilyenkor decemberben.

…És valahol csak kétkedő beszédet

Hallok, szomorún nézek,

A kis Jézuska itt van a közelben,

Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,

S ne csak így decemberben.

1902

50969. 16b5d6ae34
2015. dec. 14. 08:26

Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.

Rejtő Jenő

50968. cicaaa65
2015. dec. 14. 05:38

Bármikor, amikor úgy döntünk, hogy egy helyzetben meglátjuk a szeretetet, akkor előrehaladunk - főleg azért, mert nem tudjuk az embereket egyszerre szeretni és neheztelni rájuk!

Andrew Matthews

50967. Cilumiluci
2015. dec. 13. 18:39

"Az ember csak akkor valósítja meg önmagát, ha vállalja a "kilátástalan cselekvés hősiességét".

Jean-Paul Sartre

50966. d72c7086ec (válaszként erre: 50951. - 94bbbd484c)
2015. dec. 13. 15:55

:)

Ha akarsz lenni kicsit boldogabb:

Tartsd kicsit távolabb a dolgokat

Magadtól-s nem fognak gyötörni.

Nem fogsz a percek rejtett zátonyán

Boldogtalan hajó Te,összetörni.

Ne ismerkedj a dolgok lényegével,

Csak friss hamvával,csillogó színével.

Úgy,mint a fecske a víz tükörével.

(Reményik Sándor)

50965. cicaaa65
2015. dec. 13. 15:37

“A boldogságot nem lehet ajándékba kapni. Egyetlen titka: adni, mindig csak adni, jó szót, bátorítást, mosolyt, hitet, és sok-sok önzetlen, tiszta szeretetet.”

Goethe

50964. d72c7086ec (válaszként erre: 50960. - Cilumiluci)
2015. dec. 13. 11:57
:)
50963. d72c7086ec
2015. dec. 13. 11:37

"Egy csók a szádra,lángoló,piros,

a többi már zuhogva záporoz,

betakar minden fedetlen helyet,

homlokod,nyakad,szemed,füledet,

s aztán hol tested még rejti magát,

a csók-zápor a ruhádon tör át,

s végül csuklódra,hogy kék ereid

vigyék el szerelmemet szívedig."

Kuczka Péter

50962. cicaaa65
2015. dec. 12. 22:33

A zene gyógyít...

Nyugtat, békességet ad. A lágy dallam elvarázsol, békét hoz a szívedbe, elfelejtesz mindent. Árad feléd, árad beléd. Szétárad benned, feloldja a félelmeket, aggodalmakat, a fájdalmakat. Megnyugtat. Megnyugtatsz. Mert te vagy a zene. A dallam. A legszebb. Ez a dallam árad felém, amikor meghallom hangodat. És szeretem a hangodat. Szeretem hallgatni. (...) Betöltesz, megnyugtatsz, elvarázsolsz. Meggyógyítasz. A legszebb zenével. Önmagaddal.

Csitáry-Hock Tamás

50961. 94bbbd484c
2015. dec. 12. 22:07

"Minden, amit teszünk, visszaszáll ránk."

(Kickboxer 3)

50960. Cilumiluci
2015. dec. 12. 21:41

Ernest Hemingway: Soha ne légy szomorú

Soha ne légy szomorú, ha a valóság túl rideg,

s ne keseredj el, ha nem találod helyed.

A valós élet olyan, mint a csörgedező patak,

előfordul néha, hogy nehezebben halad.

Ha nem találod céljaid, ne gyötörd magad,

idővel majd alakul, mi e percben csak gondolat.

Kérdezhetnéd, miért élünk, de senki nincs, ki választ ad,

minden napunk küzdelem, mely mindhalálig megmarad.

Ha csalódott vagy, s úgy érzed, hogy minden hullám összecsap,

gondolj bele, mennyi ember vállalná sorsodat.

Mindig csak a jóra figyelj, s hibáidat elfeledd,

ha önmagadat elfogadod, könnyebb lesz az életed.

Ha nem látod a fényt, a Napot, nyisd ki jobban a szemed,

gondjaid közt tartogat még csodákat az életed.

Mindig csak a mának élj, s az örök szabályt ne feledd:

A holnap mindig tiszta, mivel nem szennyezi semmi tett.

Erin McGuire| Illustrations

50959. cicaaa65
2015. dec. 12. 16:52

“Ha gyenge vagy hozzá, hogy harcolj, öleld át ellenséged. Amíg mindkét karja átölel, addig nem tud fegyvert fogni rád.”

7 év Tibetben című film

50958. b1dbc250b6
2015. dec. 12. 16:51

mi a nyugodt, hűséges férj titka?

"üres zacskó, tele has"

50957. cicaaa65 (válaszként erre: 50956. - B1dbc250b6)
2015. dec. 12. 16:51

:))

Kedves tőled, hogy ezt mondod ...

50956. b1dbc250b6
2015. dec. 12. 16:48

lehet, hogy szakállas aforizma:

az ellenség egy olyan barát, akiről még nem derült ki...

50955. Cilumiluci
2015. dec. 12. 16:41
“Egyszer egy indiai hercegnõ édesapjától kapott gyûrûvel felkeresett egy hindu bölcset. Azt kérte tõle, hogy véssen a gyûrûbe olyan bölcsességet, mely a szomorú napokon vigasztalja, a nehéz helyzetekben bátorítja, a boldog idõszakokban pedig óvatosságra inti. A bölcs pár nap múlva visszaadta a gyûrût. Egyetlen szót vésett bele: elmúlik..”
50954. cicaaa65
2015. dec. 12. 05:50

Semmi sem gyógyít úgy, mint a mosoly és a nevetés. Ha könnyedebb lélekkel éljük a világot, azt mutatja: szívünk a helyén.

Douglas Pagels

50953. 1e53ba4657
2015. dec. 11. 07:57
Sok ember baratnak latszik,es nem az.Sok ember nem latszik annak,megis az.
50952. cicaaa65
2015. dec. 11. 05:35

A tavasz nem csak önmagában szép, nem csak önmagáért szereted. (...) A tavaszban ugyanis már ott van a nyár ígérete. A ragyogó napsütésé, a melegé, az életé. Még nincs nyár, de már tudod, hogy jön, hogy az következik. Így a boldog várakozás ideje is a tavasz. És így kétszeresen szép. De van egy még szebb tavasz. Ami a szívedben, a lelkedben ébred. És ez a tavasz a legszebb, a legfontosabb. Mert ha a szívedben, a lelkedben tavasz él, akkor az ablakon túl lehet tél, lehet vihar, lehet bármi... ha kinézel, te csak virágzó magnóliát, nyíló virágokat, repdeső katicákat, csörgedező patakot látsz. Mert a lelkedből látod. A tavaszt. Szíved tavaszát.

Csitáry-Hock Tamás

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook