Kedvenc idézetek (beszélgetés)
"Amikor félek, megnyitom a szívem, és hagyom, hogy a szeretet eloszlassa a félelmet."
Louise L. Hay
"Hiányzik a világod. Az az édes levegőjű. Ami egyszerre tart távol magától és egyszerre szippant be, mielőtt túl távol merészkednék. Hiányzik az a fajta döbbenet, amit kiváltottam sokszor belőled, és az a kíváncsiság, amit nekem szenteltél. És a tettek, amiket soha nem értettél, de végtelenül kívántál."
(Albert Tímea)
Annyi mindent szeretnék neked mondani, de nem is tudom, hol kezdjem. Talán azzal, hogy szeretlek? Vagy hogy a veled töltött napok voltak a legboldogabbak életemben? Vagy, hogy az alatt a rövid idő alatt, amióta megismertelek, arra jutottam, hogy nekünk együtt kell maradnunk? (...) Tudom, hogy mostantól ezerszer újra át fogom élni az együtt töltött napokat. Hallani fogom a nevetésedet, látni fogom az arcodat, és érezni fogom, ahogy megölelsz. Mindez hiányozni fog, jobban, mind képzelnéd.
Nicholas Sparks
Bár nem mindig emlékszünk pontosan arra, miért is voltunk boldogok, azt sohasem felejtjük el, hogy azok voltunk.
(Wystan Hugh Auden)
Sokszor mondták már, hogy önző vagyok; én meg néha azt kérdezem magamtól: "Mire van hát joga az embernek?"... Mikor annyi nyomorúságot, annyi szenvedést lát maga körül, nem mer követelődzni... És mégis, az én szívem követelődzik, és kiabál: "De igen! Jogom van rá, jogom van egy kis boldogságra, egy icipici boldogságra!"...
(Romain Rolland)
Az a legfontosabb, hogy élvezd az életet, hogy boldog légy - ez minden, ami számít.
(Audrey Hepburn)
Nevess magadon, és nevess az életen. Ne gúnykacaj vagy önsajnálattól tocsogó nevetés legyen ez, hanem gyógyír, csodaszer, amely enyhíti a fájdalmat, kigyógyít a depresszióból, és segít megfelelő távolságból kezelni az adott pillanatban szörnyűnek látszó kudarcokat.
(Og Mandino)
Boldogok, akik nevetni tudnak önmagukon, mert nem lesz vége szórakozásuknak.
Gyökössy Endre
Jobb egy pillanat boldogság
s elégni a szépben
mint az örök unalom
ezért galacsinná gyúrjuk
egész életünket
s elpöcköljük messzire
hisz erre van az élet
inkább vagyunk egyetlen pillanatra
szépnek része, és szűnünk meg
utána, mint hogy öröklétre
legyünk kárhoztatva nem élve a szépet.
Don Marquis
Abban a pillanatban szerettem volna visszamenni az időben, és újra átélni minden együtt töltött pillanatot. Még egy titkos mosolyt, még egy közös nevetést. Még egy izzó csókot. Őt megtalálni olyan volt, mint olyasvalakit megtalálni, akiről nem is tudtam, hogy keresem. Túl későn jött az életbe, és most túl korán megy el.
(Becca Fitzpatrick)
Az emberek olykor azt gondolják, hogy a szerencséjüket a saját bölcs döntéseiknek köszönhetik. Ez néha így is van, de legtöbbször csak a véletlen tehet róla.
A. M. Jenkins
"Mosolyogj, ha esik az eső, és akkor se add fel, ha minden összeesküszik ellened."
(Bear Grylls)
A legszebb ajándék: egy mosoly. Egy ölelés.
Vagy még az sem - csak egy gondolat: "Szeretlek".
Müller Péter
"Imádok a véletlenre gondolni
- arra, ahogy egy
elejtett szó, egy kavics a
cipőben az egész
világegyetemet
megváltoztatja."
Szeretni és szeretve lenni olyan, mintha kétfelől sütne ránk a nap.
David Viscott
„Sírva jöttél világra, s körülötted mindenki mosolygott,
Úgy menj el, hogy mosolyogj és körülötted mindenki sírjon.”
Szeretem, mikor hozzád bújhatok,
Szeretem, mikor ajkadra csókot adhatok,
Szeretem, ha melletted fekhetek,
Szeretem, ha kezemet kezedbe tehetem,
Szeretem, mikor édesen nézel rám,
Szeretem, mikor azt mondod:
szeretlek cicám!
Szeretem minden egyes porcikád,
Szeretem, hogy szerethetlek csak téged
és senki mást!
Messze vagyok toled messze,
nagyon távol, de, ha szíved
szeret, megtalálhat bárhol. Mindig
velem vagy lázas éjszakákon, benned
lesz majd minden boldogságom. SzeretIek!
"Ámulni még, ameddig még lehet,
amíg a szíved jó ütemre dobban,
Megőrizni a táguló szemet,
mellyel csodálkoztál gyermekkorodban."
(Áprily Lajos)
Mondom néktek: mi mindíg búcsuzunk.
(...)
A csöndtől, mikor hang zavarta fel,
A hangtól, mikor csendbe halkul el,
Minden szótól, amit kimond a szánk,
Minden mosolytól, mely sugárzott ránk,
Minden sebtől, mely fájt és égetett,
Minden képtől, mely belénk mélyedett,
Az álmainktól, mik nem teljesültek,
A lángjainktól, mik lassan kihűltek.
"Néha egy pillantás vagy egy mozdulat többet ér mint maguk a szavak. Egy-egy apró figyelmességbe Lényed egész szeretete belefér. Bármi,amit jó szívvel teszel szebbé teszi mások életét!
A csoda benned van, Te kelted életre. Minden nap szép lehet, csak nézz a szívedbe. Engedd a lelked szabadon szállni, és a boldogságot magadba zárni!"
Hajnal Anna
Ha adsz csak úgy tedd, hogy tudd nem várhatsz érte semmit. Ha kapsz csak úgy fogadd el, hogy tudd majd kell érte valamit tenni. Ha szeretsz csak úgy, hogy nem biztos, hogy úgy fognak szeretni ahogy te. Ha elég volt, akkor lépned kell, de tudd, hogy az elején nagyon nehéz lesz. Mert ilyen az élet.
Elvis Matthew Urban