Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

54763. bd8f0b56fe
2017. febr. 3. 06:14
Nincs szentebb kötelék a baráti hűségnél. Lélek és nem vér szerinti rokonságot kötni csak az ember képes.
54762. Cilumiluci
2017. febr. 2. 21:29

Csodára várva

.Fájdalmaink közt botladozva

rohanunk által az életen,

félvakon tapogatózunk,

hogyha szemünk látni képtelen.

.Tétova álmaink nyomát

követjük halkan, félszegen,

bádogkeblünk üresen kong,

reményünk mégis végtelen.

.Behunyt szemmel futunk tovább

nem nézünk egyszer sem hátra,

nyűtt lelkünkben vágy bitangol

csavarog, csodára várva.

.Kócos üstökünk szél cibálja

züllesztené a vak hitet,

valahol Óz a nagy varázsló

majd nekünk is ad egy új szívet.

.Kormányos Sándor

54761. Cilumiluci
2017. febr. 2. 13:14

Néha az is elég, ha valakire gondolunk. Ha tudjuk, hol van és mit csinál, és a lelki szemünkkel látjuk. Arra való az emlékezet és a képzelet. Hogy elő tudd varázsolni. Ez a varázslat...

Emylia Hall

54760. Cilumiluci
2017. febr. 2. 13:13

"Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot"

(Dan Millman)

54759. Cilumiluci
2017. febr. 2. 10:48

A dolgok napfényes oldalát keressétek, ne az árnyékosat."

Robert Baden-Powell

54758. bd8f0b56fe
2017. febr. 2. 10:16
“Az anya a legigazabb barát, amikor kemény, hirtelen próbákkal találjuk szemben magunkat; amikor a hányattatások átveszik a jólét helyét.”
54757. bd8f0b56fe
“A jó barát olyan valaki, akivel együtt semmi különöset nem tesz az ember, aztán rájön, hogy a “semmi különös” nagyon is különös. A jó barát mindent elmesél magáról neked. A jó barát olyan valaki, aki tényleg örül, ha győztél, és megdolgoztál a sikerért. Olyan valaki, aki előtt nem kell védekezned, és nem kell jó benyomást tenned rá. A jó barát ennek a sok csodálatos valakinek a megkapó egyvelege, akivel közös emlékeid lesznek majd, akinek adsz, és akitől kapsz - ő a “most és mindörökké jó barát.” (ismeretlen)
54756. bd8f0b56fe

Mikor kigyúlnak a fények,

pajkos tündérek zenélnek.

Huncut mosollyal egy Rád kacsint,

kicsi kendőből csillámot hint,

így adja át üzenetemet:

Boldog szülinapot Neked!

54755. Cilumiluci
2017. febr. 2. 10:13
"A macskák alszanak, mert ez az egyetlen céljuk az életben. Az emberek alszanak, hogy legyen erejük macskájukat kiszolgálni." /Ismeretlen/
54754. bd8f0b56fe
2017. febr. 2. 06:07
“Egyre inkább az az érzésem, hogy az életünk egyetlen mondat, csak nem tudjuk kimondani, hogy mi az… A nagy találkozások, a lélekközeli pillanatok mindig azok voltak, amikor valakit megszerettem. Az igazi csoda a barátság, a valódi, emberközeli kapcsolat, amikor egyszer csak repül velünk az idő, és az az érzésünk, hogy mi már valahol találkoztunk. Néha egy pillanat többet ér, mint egy egész esztendő.” (Müller Péter)
54753. bd8f0b56fe
„A barátság igazi dicsősége nem az egymás felé kinyújtott kéz, nem a kedves mosoly, nem is a társaság öröme, hanem a lelki-szellemi megvilágosodás, amelyben részed lehet, amikor rádöbbensz, hogy egy embertársad hisz és bízik benned!” (Ralph Waldo Emerson)
54752. bd8f0b56fe
“A barátság oka nem lehet véletlen, sem az egymásra utaltság. Még kevésbé az azonos világnézeti beállítottság vagy politikai célkitűzés. A barátság oka egyedül a barátság maga.” (Wass Albert)
54751. bd8f0b56fe
“Nincsen szebb kora az emberiségnek, mint az első ifjúság évei. Azon láncok, melyek akkor köttetnek, nem szakadnak el örökké, mert nem a világban kerestünk még akkor barátokat, hanem a barátainkban leltük fel az egész világot.” (Kölcsey Ferenc)
54750. bd8f0b56fe
2017. febr. 2. 06:06

“Semmibe se kerül, de sokat ad.

Gazdagabbá teszi azokat, akik kapják, és mégsem juttatja koldusbotra azokat, akik adják.

Egy pillanatig él csak, de az emléke örökké megmarad.

Senki sem olyan gazdag, hogy meglehetne nélküle, és senki sem olyan szegény, hogy ne lenne gazdagabb tőle.

Boldoggá teszi az otthont, táplálja a jóakaratot az üzleti életben, és a barátság biztos jele.

Nyugalom a megfáradtnak, napfény a csüggedőnek, világosság a szomorkodónak, és a természet legjobb orvossága a bajok ellen.

Mégsem lehet megvenni, elkérni, kölcsönadni vagy ellopni, mert nem áru, csak önként lehet adni.

54749. bd8f0b56fe
2017. febr. 2. 05:51
A barátom csendes angyal, újra megtanít repülni, ha a szárnyaim már nem emlékeznének, hogyan kell.
54748. bd8f0b56fe
A jó barát garantálja, hogy kihoz a börtönből, de az igazi barát ott fog ülni melletted, amíg ki nem szabadulsz.
54747. bd8f0b56fe
Ha nem akarod, hogy titkodat megismerje az ellenség, ne mondd el a barátaidnak. (B. Franklin)
54746. bd8f0b56fe
2017. febr. 1. 18:00
"Nagyra becsülöm azt a barátom, aki időt talál számomra a naptárában, de még jobban szeretem azt, aki elő sem veszi a naptárát, ha rólam van szó." (Robert Brault
54745. bd8f0b56fe
„Azt mondják, a szerelem költővé tesz. Gyakran. A barátság az életet teszi költőivé és költészetté. A szerelemből a költészet hamar kivész, mert a szerelemnek minden csak eszköz, hogy a világegyetem két legnagyobb ellentétét, a férfit és a nőt egybeolvassza. A barátság maga ez a poétikus kapcsolat. És a verseket nem írjuk, hanem éljük.” (Hamvas Béla)
54744. bd8f0b56fe

Egyedül vagyok...

Veletek...

távoli, ismert, s ismeretlen barátok...

S ha azt érzed, hogy senki sem gondol Rád,

ha azt érzed, hogy egyedül vagy,

valaki akkor is figyel és szeret a távoli ismeretlenség homályából...

54743. bd8f0b56fe
2017. febr. 1. 17:59

"A kép hallgat, az emlék mesél,

Emlék nélkül-e kép semmit sem ér,

Ha ez a kép gyűrött lesz és kopott,

Akkor se felejtsd el, HOGY VOLTAM,

S TALÁN VAGYOK......!"

54742. bd8f0b56fe
2017. febr. 1. 17:59
"A jó barát az az ember, aki az emberiség azon részéhez tartozik, akivel emberi módon tudunk viselkedni." George Santayana
54741. bd8f0b56fe
2017. febr. 1. 17:57
Egyszerű mások életében turkálni, őket bántani, leszólni, beszólni, megalázni, áskálódni, ahelyett, hogy magaddal foglalkoznál. Az életeddel, már ha van. Hiszen akinek van, annak épp elég abban elmerülnie. Az tölti fel, az teszi boldoggá, teljessé, elégedetté, és csak az érdekli, hogy ebben az állapotban maradjon. Nem izgatja a rosszindulat, a gonoszság, hiszen a saját életét sem ezzel tölti meg. Az, aki gonosz, a hétköznapjaiban is az. Akkor, amikor eszik, amikor alszik, mindig. A gonoszság viszont felemészt, megöl, megsemmisít, hiszen elveszi a fókuszt a legfontosabb dologról: saját magadról.
54740. Cilumiluci
2017. febr. 1. 11:35

"Ahhoz, hogy meglásd a tavaszt, ha tényleg látni akarod, előbb túl kell élned a telet."

Rumer Godden

54739. Cilumiluci
2017. febr. 1. 07:31

"...Csak élni, élni emberek!

Időnk oly gyorsan el pereg,

egy perc csupán az élet...

de ez a perc lehet csodás

teremtő munka, alkotás

amely megőriz téged!"

54738. Cilumiluci
2017. febr. 1. 07:31

Kezdjetek el élni, hogy legyen mit mesélni

Majd az unokáknak, mikor körbeállnak

Mikor körbeállnak, az ágyadon ugrálnak

Hogy legyen mit mesélni, kezdjetek el élni!

Kezdjetek szeretni, hogy legyen min nevetni,

Hogy milyen bolond voltam, hogy neked udvaroltam

Neked udvaroltam, az öledbe borultam

Többé onnan el sem tudtam menni, kezdjetek szeretni!

Kezdjetek szeretni, hogy legyen min nevetni,

Hogy milyen bolond voltam, hogy neked udvaroltam

Neked udvaroltam, az öledbe borultam

Többé onnan el sem tudtam menni, kezdjetek szeretni!

Kezdjetek nevetni, csak semmi melodráma

Senki bele nem halt még komédiába

Ripacsok, színészek, az élet a tiétek

Minek ölre menni, kezdjetek szeretni!

jó néha sötétben a holdat nézni,

hosszan egy távoli csillagot igézni.

jó néha fázni, semmin elmélázni,

tavaszi esőben olykor bőrig ázni,

tele szájjal enni, hangosan szeretni.

jó néha magamat csak úgy elnevetni,

sírni ha fáj, remegni ha félek,

olyan jó néha érezni, hogy élek.

Kezdjetek el élni, hogy ne kelljen félni

Az utolsó órában, mikor már mindent megbántam

Ezerszer megbántam, oly sokáig vártam

Hogy elmúlt az élet…

…kezdjetek el élni!

/Dalszöveg:Pásztor Anna/

54737. bd8f0b56fe
2017. febr. 1. 06:30

„Aki szeret, annak varrd fel a szakadt gombját , mert könnyen

meglehet, hogy felvarrja más.

Aki szeret , annak hallgasd meg baját, gondját, mert könnyen

meglehet, hogy meghallgatja más.

Aki szeret, azzal sose légy morc, goromba, mert könnyen meglehet,

hogy rámosolyog más.

Aki szeret, szeresd, s öleld meg naponta, mert könnyen meglehet,

hogy megöleli más.

És akkor hidd el! - nem ő a hibás!”

54736. bd8f0b56fe

„Ha igazad van, megengedheted magadnak,

hogy megőrizd a nyugalmad.

Ha nincs nem engedheted meg, hogy elveszítsd.”

54735. bd8f0b56fe

Az ártó emberek inkább zavarodottak, mint rosszak, és néhány perc a társaságukban lehet, hogy fárasztó másoknak, de nekik éjjel-nappal együtt kell élniük önmagukkal. Bántani őket ilyen nagy szenvedés mellett nem lenne sportemberhez méltó.

Ole Nydahl

54734. Cilumiluci
2017. jan. 31. 10:28

"Minden nap új reménnyel ébred,talán lesz egy új esély,minden nap változhat az élet..."

/Caramel /

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook