Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

54701. bd8f0b56fe
2017. jan. 26. 17:08
“A világ legtöbb fontos dolgát olyan emberek érték el, akik akkor is tovább próbálkoztak, amikor már semmi sem segített.” (Dale Carnegie)
54700. bd8f0b56fe
“Ha rugalmas vagy és hagysz másokat olyannak lenni, amilyenek, akkor egy rakás stressztől kíméled meg magad. A lelki béke a megváltozott hozzáállásból származik, nem pedig a megváltozott körülményekből.” (Andrew Matthews)
54699. bd8f0b56fe

Az ember egy napon rádöbben arra,

hogy az életben igazán semmi sem fontos.

Sem pénz, sem hatalom, sem előrejutás, csak az, hogy valaki szeresse őt igazán.

54698. 8da56b30fc (válaszként erre: 54694. - Pipi57)
2017. jan. 26. 16:35
szép....
54697. Cilumiluci
2017. jan. 26. 16:19

" Álmodj magadnak szép napot, Ha már a nyár úgy itt hagyott. Álmodj magadnak színeket, Ha benned minden szürke lett. Álmodj nyíló virágokat, Andalító illatokat, S mire elér újra a tél, mesédben minden dalra kél! "

(Shakespeare )

54696. Pipi57
2017. jan. 26. 13:46

"Az életnek egyedül a szeretet ad értelmet: ez azt jelenti: minél több szeretetre és odaadásra vagyunk képesek, annál értelmesebbé válik az életünk."

- Hermann Hesse

54695. Pipi57
2017. jan. 26. 13:45

"Magányod falát csakis belülről lehet áttörni. Senki kívülről bemenni nem tud hozzád, ha nem nyitsz ajtót neki. A legnagyobb szeretettel sem. A legnagyobb szerelemmel sem. Egyik ember a másikat önmagától nem tudja megváltani. Segíteni lehet, várni lehet, remélni lehet, dörömbölni lehet, kaparni kívülről a falat lehet, enyhíteni is lehet jósággal, odaadással, áldozattal és megértéssel a másik kagylóba zárt életét, de ha nem képes kitörni, nem lesz igazi találkozás. A kitörés pedig nem azt jelenti, hogy utat török a másikhoz, hanem hogy önmagamat megszeretem. Jó viszonyba kerülök a saját halhatatlan lelkemmel, és akkor nincs is szükség kitörésre - a fal leomlik. A zárt kagyló kinyílik. Egyszer csak kiderül, hogy nincs fal, nincs kagyló - én teremtettem meg az önvédelmi mágiámmal. Néha szükség van rá, de milyen boldogság kijönni belőle, és rádöbbenni arra, hogy szeretetre méltók vagyunk."

- Müller Péter

54694. Pipi57
2017. jan. 26. 13:45

"Ahogy egyre idősebb leszel, megtanulod, hogy két kezed van: az egyik, hogy magadon segíts, a másik pedig azért, hogy másokon."

- Audrey Hepburn

54693. Pipi57
2017. jan. 26. 13:41

"Fogd meg erősen a saját kezedet, adj erőt magadnak, és éreztesd zaklatott, boldogtalan és félelmektől gyötört lelkeddel, hogy van egy igazi barátja: önmagad."

- Müller Péter

54692. Pipi57
2017. jan. 26. 13:40

"Csak egy nagy ölelésre vágyom, egy olyanra, ami ha csak egy percre is, de eltüntet minden problémát, és elhiteti, hogy minden rendben lesz annak ellenére, hogy tudom, már most a helyén van minden. Nem kell több, nem vágyom másra, csak egy erős karra, ami megvéd és támogat. Megölel és megnyugtat. Átkarol és védelmez. Figyel rám, ha elbotlanék, és felhúz, ha már úgy érezném, nincs erőm. Akkor talán könnyebb lenne. De most nincs itt az ideje. Nincsenek ölelések, nincs támasz, de nem is baj. Meg kell erősödnöd. Az Élet segít benne. De valahogy néha... néha csak úgy jó lenne egy ölelés. Hiába. Emberek vagyunk."

Oravecz Nóra

54691. bd8f0b56fe
2017. jan. 26. 06:17

Minden életkornak megvannak a maga veszteségei (...), még a fiatalságnak is, amikor az ember először a gyermekkorát veszíti el, majd elmúlik a fiatalsága is. És minden első élmény nagyon erős, a veszteségeket is beleértve.

Kim Stanley Robinson

54690. bd8f0b56fe
2017. jan. 26. 06:16
Az a sok csoda, amit ajándékul adott az élet, mind megmutatta, hogy volt miért, és van miért. Van miért élni, küzdeni, szenvedni és kitartani, mert mindennek oka van, és később összeáll majd a nagy egész, amit ma még nem láthatunk. Nem véletlenül születtünk a világra, feladatunk van, utunk, amit be kell járni, és észrevenni a szépségeket, bármily kacskaringós is legyen az út. Mert nincs tudatosulás fájdalom nélkül.
54689. cicaaa65
2017. jan. 26. 05:26

" Ne csukd be a lelked ajtaját! (...) Az öröm is vendég. Ha elreteszelve találja az ajtót, szaladhatsz utána."

Alkyoni Papadaki

54688. bd8f0b56fe
2017. jan. 25. 19:04
Az a sok csoda, amit ajándékul adott az élet, mind megmutatta, hogy volt miért, és van miért. Van miért élni, küzdeni, szenvedni és kitartani, mert mindennek oka van, és később összeáll majd a nagy egész, amit ma még nem láthatunk. Nem véletlenül születtünk a világra, feladatunk van, utunk, amit be kell járni, és észrevenni a szépségeket, bármily kacskaringós is legyen az út. Mert nincs tudatosulás fájdalom nélkül.
54687. bd8f0b56fe
2017. jan. 25. 19:03

Hogy élsz? Mit csinálsz? Mi a neved? Miért jöttél a földre? Azt hiszed, csak úgy lehet átsétálni és átszemlélni egy életet? Megmérlek, és könnyűnek talállak. Nem voltál elég jó. Szakadozottan és fájdalmasan visszatért: nem - voltál - elég - jó. Hiú voltál és gyáva a jóságban. Igenis, programot kell csinálni belőle, a jóságból, ha már hiú és gyáva vagy hozzá, s ha nem megy másképp. Nem az a baj, hogy nem marad utánad semmi, hanem az, hogy rossz marad. Nem leszel se jó trágya, se fárosz. Minden percben vége lehet az ünnepélynek. Most, holnap, holnapután. Kezdd el újra, másképp. Most, azonnal, minden perc drága. Ha még ötven éved van, akkor is drága minden perc. Mit fekszel itt? Egy világ zúg körülötted, s neked üres a szíved.

Márai Sándor

54686. bd8f0b56fe
2017. jan. 25. 19:03

Vannak, akiknek az a sorsuk, hogy találkozzanak. Bárhol legyenek is. Bárhova menjenek is. Egy napon találkoznak.

Claudie Gallay

54685. bd8f0b56fe
2017. jan. 25. 19:02

A mosolygós embereknek sem könnyű a sorsa, csak másképp élik meg. Derűsen, és ez a nehezet is könnyebbé teszi. Az örömöt nemcsak kapjuk, de belülről csináljuk is, és ez fontosabb.

Müller Péter

54684. bd8f0b56fe
2017. jan. 25. 19:02

Az életet csak hátratekintve lehet megérteni, de élni előre nézve kell.

Sören Kierkegaard

54683. Cilumiluci (válaszként erre: 54681. - Barai)
2017. jan. 25. 18:19
:(
54682. Cilumiluci
2017. jan. 25. 18:19

" Sötétség vagy Világosság "

Hogy a sötétség vagy a világosság uralkodik-e Benned, arra választ ad egy régi indián történet:

Egy öreg indián az unokájának mesét mondott:

Ami a fehér és fekete farkas örök harcáról szólt.

A kis unoka egyszer csak azt kérdezte:

- És melyik fog győzni?

Az öreg indián így felelt:

- Amelyiket táplálod.

54681. barai (válaszként erre: 54680. - Cilumiluci)
2017. jan. 25. 17:22
:( ....
54680. Cilumiluci
2017. jan. 25. 13:48

Ezt most inkább csak így :'(

[link]

54679. e4b8a8b24f
2017. jan. 25. 10:09

Olyan nagyképűen,magabiztosan szoktunk ítélni!Megvan a véleményünk:ez ilyen,az olyan.Pedig dehogy tudjuk,milyen a másik ember!Egy másik életből csak a felszínt látjuk,a jéghegy csúcsát.De hogy mi is történt egy másik ember életében születésétől kezdve mostanáig,hogy mitől lett ilyenné,milyen terheket hordoz,mennyi érték és szépség van benne,csak talán nem volt aki előcsalogassa,észrevegye-sokszor alig-alig sejtjük!

Székely János

54678. jojócska
2017. jan. 25. 09:01
Ha birtokolni szeretnél egy tulajdonságot,viselkedj úgy,mintha már a tiéd volna!
54677. Cilumiluci
2017. jan. 25. 08:12

“Kisgyermek koromban nem értettem, miért csak az emberekért kell imádkoznom. Miután édesanyám lefekvés előtt megpuszilt, magamban kiegészítettem az esti imát egy általam kiötölt fohásszal valamennyi élőlényért.”

(Albert Schweitzer)

54676. Cilumiluci
2017. jan. 25. 07:23

“Mindig használj jóízű szavakat, hiszen soha nem tudhatod,

mikor kell lenyelned őket.”

54675. Cilumiluci
2017. jan. 25. 07:18

Egy álom akkor válik céllá, amikor lépéseket teszel a megvalósítás irányába."

(Bo Bennett)

54674. Cilumiluci
2017. jan. 25. 07:11

“Az életben az a legnagyobb boldogság, ha meggyőződhetünk róla, hogy önmagunkért szeretnek, vagy pontosabban szeretnek bennünket, annak ellenére, hogy önmagunk vagyunk.”

Victor Hugo

54673. bd8f0b56fe
2017. jan. 25. 06:26
Ördög is voltam, gyönyörű angyal, ahogy jólesett éppen. Földre rogytam, szálltam az égen. Voltam hű és hűtlen. Hol gazdag voltam, hogy nagyon szegény, bátor, bár néha féltem, de senki ne mondja rám; Nem az álmaimnak éltem♥!
54672. Cilumiluci
2017. jan. 24. 17:31

Ne sírj kérlek

Anya! Ha hallanád amit én,

könnyeidtől reszket az ég

Könyörgöm, ne sírj kérlek,

hogy életem ily korán ért véget

Anya! A fájdalmam elmúlt már

Odafent várt reám a mennyország

Ha hiányzom hunyd le két szemed,

s újra ott leszek veled

Ne várjatok már haza,

ez volt Isten akarata

Az Úr magához rendeltetett

Angyalként törlöm már könnyeteket

Anya! Könyörgöm ne sírj,

előttünk nyitva áll a lélekhíd

Azon szabadon járhatunk, kelhetünk

Bár nem érintheti már egymást két kezünk

Utolsó könnyeimet értetek ontom

Ki tudja miért, így volt megírva sorsom

Szemetekben gyöngyszemmé váltam,

mely utolsó utamon rám találtak

( Jolie Taylor )

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook