Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

2009. márc. 10. 00:57
"A gyerekkorod felét azzal töltöd, hogy azt kívánod, bárcsak felnőtt lennél, aztán amikor felnőtt leszel, a fél életedben azt kívánod majd, bárcsak gyerek lehetnél újra. Úgyhogy ne sokat rágódj azon, hogy mi a helyes a Te korodban, és mi nem! Csak tedd, amit jónak látsz!"(Kevin Brooks)
2009. márc. 9. 19:36

A sors akkor állít minket nagy döntések elé, amikor a legkevésbé sem számítunk rá. Ilyenkor derül ki, elég bátrak vagyunk-e, hogy megváltoztassuk az életünket. Ilyenkor nem tehetünk úgy, mintha mi sem történt volna, és nem hivatkozhatunk arra, hogy még nem vagyunk felkészülve a döntésre. A próba nem vár. Az élet nem néz hátra.

Paulo Coelho

2009. márc. 9. 19:28
Néha azért játsszuk az elérhetetlent, hogy megbizonyosodjunk a másik érzelmeiről.
2009. márc. 9. 18:21
“Ha gyűlöljük ellenségeinket, hatalmat adunk nekik – hatalmat álmunk, étvágyunk és boldogságunk felett. Táncra perdülnének örömükben, ha tudnák, mennyire nyomasztanak minket. Gyűlöletünk csöppet sem árt nekik, de saját nappalainkat és éjjeleinket pokollá teszi.” (Dale Carnegie)
2009. márc. 9. 17:17

Csak a boldogság óráit számolom.

Goethe

2009. márc. 9. 16:19

A bölcsek azt tanácsolják,

hogy amikor egy ismeretlennel találkozol,

fordulj felé alázattal és nyitottsággal,

mert nem tudhatod

mestered lesz vagy tanítványod!

/Egy szerzetes/

2797. TrinithY
2009. márc. 9. 09:37
A jövő nyugtalanít, a múlt fogva tart, ezért a jelent elmulasztjuk. /Gustave Flaubert/
2796. TrinithY
2009. márc. 9. 09:37
A jövő nyugtalanít, a múlt fogva tart, ezért a jelent elmulasztjuk. /Gustave Flaubert/ állapotra módosult
2795. TrinithY
2009. márc. 9. 09:36
Aki teljesen feladja a múltért a jelenét, talán a jövőt is elveszíti. /Szepes Maria/
2794. TrinithY
2009. márc. 9. 09:36
Nem szeretek hátra nézni, meg a múlton rágódni. Sokkal jobban érdekel a jövő. Olyan vagyok, mint az aranyhal: azt látom, ami közvetlenül ott van az orrom előtt. /Hugh Laurie/
2793. P64
2009. márc. 9. 09:08

"...fogd meg erősen a saját kezedet, adj erőt magadnak, és éreztesd zaklatott, boldogtalan és félelmektől gyötört lelkeddel, hogy van egy igazi barátja: önmagad."

Müller Péter

2009. márc. 8. 19:55
“A jó barát olyan valaki, akivel együtt semmi különöset nem tesz az ember, aztán rájön, hogy a “semmi különös” nagyon is különös. A jó barát mindent elmesél magáról neked. A jó barát olyan valaki, aki tényleg örül, ha győztél, és megdolgoztál a sikerért. Olyan valaki, aki előtt nem kell védekezned, és nem kell jó benyomást tenned rá. A jó barát ennek a sok csodálatos valakinek a megkapó egyvelege, akivel közös emlékeid lesznek majd, akinek adsz, és akitől kapsz - ő a “most és mindörökké jó barát.” (ismeretlen)
2009. márc. 8. 19:53
“Az emberben rejlő képességek nagyobbak, mint ahogy azt ő tudja, és a képességek, amelyeket Isten neki adhat, nagyobbak, mint álmodná.” (Spurgeon)
2009. márc. 8. 17:46

"Bármi gondod van az életben, végy elő egy verses könyvet, vagy a megoldást, vagy a megnyugvást megtalálod benne.

(Bácskai János)"

2009. márc. 8. 17:10

"Mi nem hirdetjük fennen hangos szóval

Csak Te, csak én örökké és holtomiglan,

Mi megpróbálunk csendben boldogok lenni

Lelkünk mélyén őszintén, igazán szeretni."

(Stendhal)

2788. Szabcsi24
2009. márc. 8. 13:38

"Merj álmodni, mert az álmok álmodói meglátják a holnapot.

Merj kívánni, mert a kívánság a remény forrása,

s a remény éltet bennünket.

Merj nyúlni, olyan dolgokért, amit senki más nem lát.

Ne félj olyat látni amit senki más nem lát.

Higgy a szívedben és saját jóságodban, mert ha így teszel, mások is ezekben fognak hinni.

Higgy a csodában, mert teli van vele az élet.

De ami a legfontosabb, hogy higgy önmagadban...

mert odabenn a lelkedben rejtőzik a csoda,

a remény, a szeretet és a holnap álmai."

2787. Szabcsi24 (válaszként erre: 2786. - Virág3)
2009. márc. 8. 13:36
Én is nagyon szeretem!:)
2786. Virág3 (válaszként erre: 2781. - Szabcsi24)
2009. márc. 7. 22:00
Ez nagyon tetszett!
2009. márc. 7. 21:47

“Mindent elérhetsz az életben, mindent legyőzhetsz magad körül és a világban, mindent neked adhat az élet s te mindent elvehetsz az élettől: csak egy ember ízlését, hajlamát, életütemét nem tudod megváltoztatni, azt a másféleséget mely teljesen jellemez egy embert, aki fontos számodra, akihez közöd van.”

(Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek)

2009. márc. 7. 21:43

-Itt van.

-Kicsoda?

-A szekrényből jött.

-Nincs is itt senki. Miről beszélsz?... Oh, róla. Ez csak mese. Érted? Nem létezik.

Írok míg a holló viszi a kezem, mondja soha már

nincs nyugvás kényszerít a szellem,h lássam mi van odaát

írok és te olvasod a hangom, habzsolod a félhomályt

csak úgy habzsolod a félhomályt

miért oly más ez,nem a szép formás repp

alaktalan torzszülött, ő rejtőzik a Hold mögött

romos házak pincéjében,itt él régen

ennyi lenne? nem,ezzel nincs még vége

gyere, mondd a nevem bátran ötször a tükörbe

megőszülsz a látványtól, és hőkölsz majd üvöltve

mint Boogeyman,előmászok ha leoltod a villanyt

a hangfalon át jövök hozzád,tudom jól hogy itt vagy

ne bújj el, próbálj aludni a gyertyát is fújd el

én kiűzöm az álmaidból akár Freddy Kruegert

de nem használok púdert,ez nyers,és valós

amit mutatok,az mind nyers és valós

kevés halott van a Mennyben,annál több a Pokolban

hidd el léteznek,és ijesztőbb mint bármelyik horrorban

ha ettől félted a gyereket,akkor ne is nézzen körül

soha,én a Híradót engedném csak 18 éven fölül

tényleg örül a katona mikor lelő egy másikat

mert ha nem teszi,akkor az ő halálán már ma más vigad

áthidalnak minden szörnytettet a hangzatos beszédek

felrobbantja magát,mert máshol már várja a szebb élet

nehéz ez, tudom egyik fél sem jobb a másiknál

szerves részei ennek egyik alany másik állítmány

egy mondatban,de a tévében bármit mondhatnak

ugyanígy nevezhetnek akár téged is tolvajnak

borzalmas és nem tudom hogy ez hova mutat

de az én szemem itt nem lát pénz termelő olajkutat

csak embereket akik muszájból túlélésért ölnek

és ami húsz lépés neked,az ugyanúgy húsz lépés egy szörnynek

ez volt az én mozim, cenzúramentes

több vérrel mint a Péntek 13

ha a nyomára is akadnak mindig el fut a tettes

és ha visszatér, te végzed hidegtálon

sajnos a fikció itt rég egybeolvadt a hírekkel

ezért én is így teszem eléd,kérlek így vedd el

én elmondom ha esetleg,korunk nem tudná

Stephen King könyvei válnak dokumentummá

mint egy ócska rongybabát úgy tép ketté Cujo

de pár számla rosszabb már,meg még egy két adó

egy karó a szívbe itt nem állítja meg a Gonoszt

a cinkelt pakli ugyanaz,minden h hol oszt

a király,ha tábornokai a vér és a háború

hidd el ember,ő él és nem álmodunk...

a király,ha tábornokai a vér és a háború

hidd el ember,ő él és mi nem álmodunk...

Riddler - Fikció

2009. márc. 6. 21:40

"Nincsenek jó barátok. Nincsenek rossz barátok. Csak olyan emberek, akikkel együtt akarsz lenni, akikkel együtt kell lenned; olyan emberek, akik házat építenek a szívedben."

Stephen King

2009. márc. 6. 21:38

"A várakozás ott csal meg, ahol

Legtöbbet ígér; s akkor sikerül,

Mikor a remény csüggedésbe hül."

William Shakespeare

2781. Szabcsi24
2009. márc. 6. 21:16

"Az Élet olyan, mint egy vonatutazás:

Gyakran beszállunk, kiszállunk, vannak balesetek, néhány megállónál kellemes meglepetésekkel találkozunk, míg mély szomorúsággal a másiknál.Amikor megszületünk és felszállunk a vonatra, olyan emberekkel találkozunk, akikről azt hisszük, hogy egész utunkon elkísérnek: a szüleinkkel.Sajnos a valóság más.Ők kiszállnak egy állomáson, s mi ott maraduk nélkülözvén szeretetüket, együttérzésüket, társaságukat.Ugyanakkor mások szállnak fel a vonatra, akik fontosak lesznek a számunkra.Ők a testvéreink, a barátaink és mi szeretjük ezeket a csodálatos embereket.Néhányan, azok közül akik beszállnak, csupán kis sétának tekintik az utazást.Mások csak szomorúsággal találkoznak útjuk során.Mindig vannak olyanok is a vonaton, akik készek segíteni a rászorulókonNéhányan, amikor kiszállnak, el nem múló hiányérzetet hagynak maguk után…Mások fel- és leszállnak, s mi alig vesszük észre őket…Lehetnek olyanok, akiket nagyon szeretünk, mégis másik vagonban utaznak.Így egyedül kell mennünk ezen a szakaszon.Természetesen megtehetjük, hogy megkeressük őket, átverekedhetjük magunkat az ő kocsijukba.De sajnos nem tudunk melléjük ülni, mert a mellettük levő hely már foglalt.Ilyen az utazás, telve kívánalmakkal, vággyal, fantáziálással, reménnyel és csalódással… és visszafordulni soha sem lehet.Tegyük tehát a lehető legjobbá utazásunkat.Próbáljuk a velünk utazók jó oldalát nézni és keressük mindenkinek a legjobb tulajdonságait…Jusson eszünkbe, hogy bármely szakaszon találkozhatunk szenvedőkkel, akiknek szükségük van a segítségünkre.Az utazás nagy talánya, hogy nem tudjuk, mikor szállunk ki végleg s azt sem, hogy az útitársaink mikor, nem szólván arról, aki közvetlen mellettünk foglal helyet.Úgy érzem vigasztalan leszek, amikor örökre kiszállok a vonatból… Azt hiszem, igen.Néhány barát elvesztése, akikkel az utazás során találkoztam fájdalmas. A gyermekeimet egyedül hagyni nagyon szomorú lesz. De a remény bennem él, hogy valamikor a központi pályaudvarra érünk és érzem, látni fogom őket jönni olyan csomaggal, ami addig még nem volt nekik…Ami boldoggá tesz, az a gondolat, hogy segítettem ezt a csomagot teljesebbé, értékesebbé tenni.Próbáljunk meg a kiszállásnál olyan üres helyet hagyni maguk után, ami szeretetet és szép emlékeket hagy hátra a továbbutazókban."

2780. Szabcsi24
2009. márc. 6. 21:15

"Olyan nagyképűen magabiztosan szoktunk ítélni! Megvan a véleményünk: ez ilyen, az olyan. Pedig dehogy tudjuk, milyen a másik ember! Egy másik életből csak a felszínt látjuk, a jéghegy csúcsát. De hogy mi is történt egy másik ember életében a születésétől kezdve mostanáig, hogy mitől lett ilyenné, milyen terheket hordoz, mennyi érték és szépség van benne, csak talán nem volt, aki előcsalogassa, észrevegye - sokszor alig-alig sejtjük!"

/Székely János/

2009. márc. 5. 21:34

Hogy mi az igazság, az nagyon fontos. De hogy kinek van igaza, az csaknem érdektelen. Mégis e körül folyik a vér.

Ancsel Éva

2009. márc. 5. 21:33

Nincs olyan eszköz, melyhez az ember ne folyamodna, hogy megmeneküljön a gondolkodás fáradalmaitól.

Edison, Thomas

2009. márc. 5. 21:31

A dolgok világának értékesedésével egyenes arányban nő az emberek világának elértéktelenedése.

Marx, Karl

2009. márc. 5. 21:30

Könyvtárakat írtak tele azzal, hogy mik a jogaid ezen a földön. Pedig csak egyetlen igazi jogod van: békében élni. De éppen erről feledkeznek meg leggyakrabban.

Wass Albert

2009. márc. 5. 20:59

Egyszer mindent elér az ember azt is mi most még messze él.Csak küzdj és áldozz ne csüggedj el s győzelmed lesz a hősi babér.

(egy barátom mondta)

2009. márc. 5. 13:32

"Mikor a reménytelenség leghűbb társad,

s nem jön a megváltás,hiába is vártad.

Akkor gondolj azokra, kik hazavárnak,

és lágy mosolyodban egy világot látnak,

gondolj azokra, kik igazán szeretnek,

akik veled együtt sírnak , és nevetnek."

˙(JEEP C. KING)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook