Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Te nem tudhatod milyen az,ha igazán szeretsz,
ha egy életen át sohasem feledsz.
Ha minden egyes nap végén az emlékével fekszel,
és minden reggel újra csak rágondolva kelsz fel.
Te nem tudhatod milyen is az érzéstől elégni,
minden egyes nap viszonzást remélni.
Te nem tudhatod milyen az,csakis érte élni,
hogy milyen rossz minden nap csalódástól félni!
Egyszer régen nagyon nyomta valami a szívem, és persze ez látszott is rajtam. Ültem a padon,és előrerévedtem. Nem értettem,hogy miért ez,miért így történik. Egyszer egy idős bácsi odaült mellém,teljesen észrevétlenül, majd így szólt hozzám:
-Mi nyomja lelked?
-Semmi ami nem megoldható... - válaszoltam.
-Én ezt máshogy látom... - mondta az öreg.
-Honnan tudja,hogy egyáltalán van bajom? Nem emlékszem,hogy mondtam volna .
-Gyermekem...nézz rám! - mondta az öreg,és feléfordultam. Ráncos, de mégis sima bőre volt,és a szeme úgy csillogott,mint valami drágakő. - Látod ezt? - mondta,és közben feltűrte az ingujját. - Látod ezt a sok nevet a kezemre tetoválva? Én is azt hittem,hogy ők az igaziak. De nem így lett. A tetoválás is olyan,mint a szív. A nevek itt is kis idő után elhomályosodnak,de soha nem tűnnek el. És ha rá nézek a kezemre,látom azt a sok nevet, és eszembejut minden jó...de sajnos minden rossz érzés is,ami velem...és velük történt. A szívben is ez zajlik. Meglátsz az utcán valakit,aki hasonlít Rá, talán teljesen ugyan olyan, mint ő...vagy egy illat,amit akkor éreztél amikor veled volt. Egy ismerős pillanat ami már mással történik,de veletek is ugyanaz történt. Benned él. És...tudom mi bánt...azt hiszed elfelejt. De nem fog...SOHA!
Egy kislány haldoklott egy olyan betegségben, amiből nyolcéves bátyja valamivel korábban kigyógyult. A doktor így szólt a fiúhoz:
- Csak a véred transzfúziója mentheti meg a kishúgod életét. Kész vagy vért adni neki?
A kisfiú szeme tágra nyílt a félelemtől. Habozott egy darabig, aztán azt mondta:
-Rendben van doktor bácsi, kész vagyok!
Egy órával a transzfúzió végeztével a kisfiú tétovázva megkérdezte:
-Mondja doktor bácsi,mikor halok meg?
A doktor csak ekkor értette meg azt a pillanatnyi félelmet,ami elfogta a fiút: azt gondolta,hogy ha a vérét adja,az életét adja a kishúgáért.
Délután négy óra múlt. A zeneiskola bőrfoteljainak egyikébe süppedve igyekszem elsajátítani néhány fontosabb kifejezést egy unalmas operaelemzésből: utolsó vizsgámra készülök.
Egy fiú és egy lány velem szemben élénken beszélgetnek.
Barátok.
A lány tizenhárom, a fiút egy- két évvel idősebbnek saccolom.
Kényelmesen cseverésznek a legkülönfélébb dolgokról, közben ugratják egymást. Néha egy-egy évődő, kedves szó is megüti a fülemet, ezek a szavak aztán a levegőben maradva keringenek a „gyerekek” körül. Egy korukbeli srác jön arra: ismerhetik, mert köszönnek neki.
A fiú visszaköszön, és halkan mormolva hozzáteszi:
- Milyen szép pár vagytok ti ketten! - hangjában nincs bosszú, vagy
sértettség, sőt a reakció sem érdekli túlzottan: választ nem várva továbbhalad.
- Hogy mi? - nevet fel a lány egy alig észrevehető szünetet követően. - Ugyan! Ezt a marhaságot!
- Nahát!- vigyorodik el a fiú is- micsoda képtelen ötlet!
Kórusban kacagnak, de nem néznek egymásra.
Szomorúan figyelem őket, mert tudom, hogy ez a nevetés legalább az egyiküknek nagyon fáj. Lehet, hogy a fiúnak, lehet, hogy a lánynak, de az sem kizárt, hogy mind a kettőnek egyformán.
1. A férfiak olyanok, mint az óvszer.......baromira tud irritálni!
2. A férfiak olyanok, mint a banán.....minél idősebb lesz, annál
szottyadtabb!
3. A férfiak olyanok, mint az időjárás...semmit nem tudsz tenni, hogy
megváltoztasd!
4. A férfiak olyanok, mint egy turmixgép....nem tudod miért, de
mindenképp szükséged van egyre!
5. A férfiak olyanok, mint a csokoládé....édes, ízletes....és azonnal
a fenekedre megy!
6. A férfiak olyanok, mint a reklámok....egy szavukat sem hiheted!
7. A férfiak olyanok, mint a popcorn....kielégít, de csak egy kis
időre!
8. A férfiak olyanok, mint a havazás....soha nem tudod mikor jön, hány
centis lesz, és meddig fog maradni?!
9. A férfiak olyanok, mint a parkolóhelyek....az összes 'jó' foglalt, a
maradék pedig 'nyomorék'...
Három negatív szó: nincs semmi baj.
Fodor Ákos
-Tudsz játszani?
-Tudok.
-És szeretsz is?
-És szeretlek is.
Fodor Ákos
Lépett már hangyabolyba?
A maga számára nem jelent sokat. Csak egy elhibázott lépés. Mindössze valami puha a lába latt,amit a következő másodpercben már el is felejt,ahogy halad tovább a maga útján. De a hangyák,azok nem tudják elfelejteni. Az ő számukra egy világ dőlt össze.
Wass Albert
-Feleljen! - mondta mély,dudorászó hangon Szindbád. - Szeret?
-Nem tudom - szólalt meg a leány. - Még sohasem szerettem senkit. Csak annyit tudok,hogy mióta nálunk volt,azóta sokszor,ha nem aludtam éjszaka,a fejemet a kezembe fogtam és úgy ültem az ágyban. És csak akkor aludtam el,amikor a névjegyét a párnám alá tettem. A párnára az arcomat nyomtam és jólesett csendesen,hosszasan sírdogálni. A könnyek végigfolytak az arcomon és lassan álomba ringattak. -
Krúdy Gyula
Élek megint.- Érzem,mert szenvedek.
Madách Imre
Nem tudom,mi voltam eddig,
Ámde azt sem,mi leszek;
Tőled függ,hogy sötét árnyék,
Vagy fényes sugár legyek.
Petőfi Sándor
Kétféle nő van a világon,olyanok akiknek szívük van,s egyet szeretnek;
s olyanok akiknek nincs,ezek százat szeretnek. - Eötvös József
Mert ami nincs az fájhat,de attól még nem lesz.
Csernus Imre
Engem is mindig aranyos kedvűnek ismertek,de csak az én jó istenem tudná megmondani,mennyi éjszakai sírásba kerül az,hogy nappal nevessen az ember szeme.
Móricz Zsigmond
"Amikor leejtünk egy poharat vagy egy tányért, hangos csörrenéssel törik össze. Amikor egy ablak vagy egy asztal törik el, vagy amikor egy kép leesik a falról, mind-mind zajt csap. De a szív, amikor összetörik, semmilyen hangot nem ad ki. (. . . ) Hallgat, hogy azt kívánjuk, bárcsak szólna valami, hogy elterelje a figyelmünket a fájdalomról. Ha ad is hangot, az a belső hang. Üvölt, de nem hallja más, csak te. Olyan hangosan, hogy belecsendül a füled, hogy megfájdul a fejed. Fel-alá csapkod a mellkasodban, mint egy fogságba esett hatalmas fehér cápa, ordít, mint egy kölykétől megfosztott anyamedve. Így néz ki, így hangzik, csapkodó, rettegő, csapdába esett vadállat, ordít érzelmei rabjaként. Ez van a szerelemmel - senki sem érinthetetlen. Annyira vad és annyira nyers, mint amikor a nyílt sebet tengervízbe mártják. De amikor eltörik, mégis hallgat. Te csak ordítasz tovább odabenn, de senki se hallja. "
Cecelia Ahern
"Képzeld el, hogy az élet egy játék, amiben öt labdával zsonglőrködsz. A labdák neve: munka, család, egészség, barátok és tisztesség. Mindegyiküket a levegőben tartod. Ám egy nap megérted, hogy a munka gumilabda. Ha leejted, felugrik. A többi - a család, az egészség, a barátok és a tisztesség - üvegből van. Ha az egyik lepottyan, megmásíthatatlanul megkarcolódik, megreped vagy akár ezernyi darabra is törhet. Csak akkor kezdheted megteremteni az egyensúlyt az életedben, ha valóban megérted az öt labda leckéjét."
(James Patterson)
:D
...szeretem ezeket a kis fricska-izéket,sok igazság van bennük. :)
Amit megtehetsz ma, ne halaszd holnapra. Ha még ma megteheted, hogy valamit holnapra halassz, el ne mulaszd elhalasztani.
Karinthy Frigyes
Ha romba dőlnek legszebb álmaid,
reményeid el ne hagyjanak,
Mert sokszor a romok fölött
a legszebb virágok nyílnak.
Goethe
:D
...ez se semmi :D
"Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy mink van, az sosem lesz elég."
Dan Millman
“Aggódj kevesebbet, reménykedj többet;
egyél kevesebbet, rágj többet;
panaszkodj kevesebbet, lélegezz többet;
beszélj kevesebbet, mondj többet;
utálkozz kevesebbet, szeress többet;
és az életben minden jó dolog a tiéd lesz.”
(svéd közmondás)