Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

2010. szept. 18. 18:21
“A győzni akarás mit sem ér, ha nincs meg az akaraterőnk a felkészüléshez.” (Juma Ikangaa)
2010. szept. 18. 18:11

Hihi - szólt az Őrhöz a Rab -,

mennyivel vagy te szabadabb,

mint én, attól, hogy másfelől

őrzöd ugyanezt a falat?!

Fodor Ákos

2010. szept. 18. 17:09

Nem hiszem, hogy megbotlottam és elestem.

Inkább úgy gondolom, hogy megint ki kell állnom egy próbát, ami megtanít a következő lépésre.

Paulo Coelho

9280. alexandracska83 (válaszként erre: 9277. - B7086b1501)
2010. szept. 18. 14:59
Ez nagyon szép!!
9279. csirike57
2010. szept. 18. 14:45
"A szerelmet vagy érezzük, vagy nem, és nincs az az erő, ami ki tudná kényszeríteni. Színlelhetjük, hogy szeretünk. Megszokhatjuk a másikat. Egész életünket leélhetjük valakivel kölcsönös megértésben, barátságban, cinkosságban, családot alapíthatunk, szeretkezhetünk minden éjjel, (...) és mégis úgy érezzük, hogy van valami szánalmas üresség az egészben: valami fontos hiányzik."
2010. szept. 18. 13:25
"Nem érezhetném irántad ezt, ha nem szeretnél te is engem. Mert szeretsz, ugye? Ez túlságosan hatalmas érzés ahhoz, hogy egymagam érezhessem. A legnagyobb érzés, amelyet valaha ismertem. És most először voltam elég nagy ahhoz, hogy kifejezhessem."
2010. szept. 18. 13:06
Néha hajlamosak vagyunk kétségbeesni mikor a személy,akivel törődünk,elhagy...de az az igazság,hogy ez nem a mi veszteségünk, hanem az övé,mert ő veszti el azt az embert aki soha nem mondott volna le róla...
2010. szept. 18. 13:05
A döntés,hogy elszakadunk attól,akit szeretünk,fájdalmas. Ennél csak egy valami rosszabb: amikor az,akiben megbíztunk,helyettünk dönt.
2010. szept. 18. 13:03
Megőrülsz érte,de tudod nem lehet tiéd. A távolság ami elválaszt vagy ő él egy másik emberért.
2010. szept. 18. 13:02
Behunytam a szemem, megbíztam benned. Lehunytam és te otthagytál engem...
2010. szept. 18. 13:02
Legszívesebben kikaparnám a szemedet,de tudod megérdemled,hogy mindennap a tükörbe keljen nézned...
2010. szept. 18. 09:30

Ne várd el az emberektől, hogy mások legyenek, mint amik valójában. És magadtól sem."

(Richard Russo)

9271. Gretaa
2010. szept. 18. 00:40

"Az idő mindent megváltoztat.

- Mindenki ezt mondja, de ez nem igaz. Csak a tettek hoznak változást. Ha nem tesz semmit, nem változik semmi."

2010. szept. 17. 21:25
Az élet tiszteletével kezdődik a sokat és üres frázisként emlegetett igazi szeretet. A családi szeretet is. S ennek alapja az öröm, hogy a másik a világon van, és hogy találkozhattunk. S ennek az érzésnek a másik alapja az öröm, hogy én is a világon vagyok, engem is lehet szeretni, s hogy a találkozásunk erről is szól. Semmiféle gyűlölet, önutálat nem fér bele a szeretetbe. A mérgelődés, a harag, a féltés, az aggódás bőven belefér, de a gyűlölködő elutasítás nem.
2010. szept. 17. 21:23
A szeretet két ember között azt jelenti, hogy a másik öröme, jó érzései (...) fontosabb, mint az enyém. A szeretet lemondást jelent az önző, egocentrikus életvitelről. A szeretet szívesen vállalt áldozatokkal jár utólagos számlabenyújtások, megbánások nélkül. A szeretet - ha már megszűnt is - visszaragyog a múltból, mint az élet legfontosabb ajándéka. Még egyszerűbben: a szeretet annak az öröme, hogy a másik a világon van.
2010. szept. 17. 21:23
A megbocsátáshoz nem kell hívő embernek lennünk. Csak jó embernek. Ez is sok? Akkor rendes embernek. Aki nem őrizgeti magában az összes rosszat, amit átélt.
2010. szept. 17. 21:21
Egy embert szeretünk vagy utálunk a maga teljességében. Nem bonthatjuk fel tulajdonságokra, nem mondhatjuk, hogy vállaljuk belőle azt, ami kellemes számunkra, elutasítjuk, ami zavaró és bosszantó. Egyetlen kérdés létezik csak: Úgy, ahogy van és ha ilyen marad, kell-e nekem?
2010. szept. 17. 21:19
Ha rajtakapjuk gondolatainkat, hogy az emlékmezőnkön szeretnének legelészni, rántsuk vissza, zabolázzuk meg őket, mondván, hogy nincs ott semmi keresnivalójuk. Az emlékmező hervadó füvétől és halott virágaitól csak felfúvódni lehet. Mert először is a múlt irrealitás, hiszen már nincsen.
2010. szept. 17. 21:15
Az ember, mint a Természet megismerője: eszmét követ. Az ember, mint a Természet ura: rögeszmét. Megismerni ugyanis semmit sem lehet önmagunk megismerése nélkül, s aki magát csak felszínesen ismeri, tudja, hogy van benne egy önző és mohó ego, s van egy magasabb valója, akinek célja nem a birtoklás és a hatalom, nem a "természet leigázása", hanem az emberiség, a jóság és a szeretet. Erről azért tud kivétel nélkül mindenki, mert nincs olyan pillanata az életnek, amikor ne kellene arról döntenie, hogy kit szolgál: az életet, vagy a halált, a fényt, vagy a sötétséget, az áldást, vagy az átkot, a szeretet, vagy az önzést, önmagát, vagy az igazságot.
2010. szept. 17. 21:12
Két isteni tulajdonság van bennünk. A Titok és a Fény. A Titok: lelkünk mélye. A Fény pedig értelmünk fénye, amely megcsillantja a felszínt. Megcsillantja, de egyetlen pillanatra sem tárja fel a titok legmélyét.
2010. szept. 17. 21:10
" Az élet nem elmélet, az élet valóság, amely kötelességgel jár mindennel és mindenkivel szemben. " (Csontváry Kosztka Tivadar)
2010. szept. 17. 21:09

Ha Isten egy pillanatra elfelejtené, hogy én csak

egy rongybábu vagyok, és még egy kis élettel

ajándékozna meg, azt maximálisan kihasználnám

Talán nem mondanék ki mindent, amit gondolok,

de meggondolnám azt, amit kimondok.

Értéket tulajdonítanék a dolgoknak, nem azért,

amit érnek, hanem azért, amit jelentenek.

Keveset aludnék, többet álmodnék, hiszen minden becsukott szemmel töltött perccel hatvan

másodperc fényt veszítünk.Akkor járnék, amikor mások megállnak,és akkor ébrednék, amikor mások alszanak.

Ha Isten megajándékozna még egy darab élettel,

egyszerű ruhába öltöznék, hanyatt feküdnék a

napon, fedetlenül hagyva nemcsak a testemet,

hanem a lelkemet is. A férfiaknak bebizonyítanám, mennyire tévednek, amikor azt hiszik, az öregedés okozza a szerelem hiányát, pedig valójában a szerelem hiánya okozza az öregedést!

Szárnyakat adnék egy kisgyereknek, de hagynám, hogy magától tanuljon meg repülni.

Az öregeknek megtanítanám, hogy a halál nem az öregséggel, hanem a feledéssel jön.

Annyi mindent tanultam tőletek, emberek...

Megtanultam, hogy mindenki a hegytetőn

akar élni, anélkül hogy tudná, hogy a boldogság a meredély megmászásában rejlik.Megtanultam, hogy amikor egy újszülött először szorítja meg parányi öklével az apja ujját, örökre megragadja azt.

Megtanultam, hogy egy embernek csak akkor van joga lenézni egy másikra, amikor segítenie kell neki felállni.

Annyi mindent tanulhattam tőletek, de valójában

már nem megyek vele sokra, hiszen amikor

betesznek abba a ládába, már halott leszek.

Mindig mondd azt, amit érzel és tedd azt, amit

gondolsz.

Ha tudnám, hogy ma látlak utoljára aludni, erősen átölelnélek, és imádkoznék az Úrhoz, hogy a lelked őre lehessek. Ha tudnám, hogy ezek az utolsó percek, hogy láthatlak, aztán

mondanám neked, "szeretlek", és nem tenném hozzá ostobán, hogy "hiszen tudod".

Mindig van másnap, és az élet lehetőséget ad

nekünk arra, hogy jóvátegyük a dolgokat,

de ha tévedek, és csak a mai nap van nekünk,

szeretném elmondani neked, mennyire szeretlek,

és hogy sosem felejtelek el.

Senkinek sem biztos a holnapja, sem öregnek,

sem fiatalnak. Lehet, hogy ma látod utoljára azokat, akiket szeretsz.Ezért ne várj tovább

tedd meg ma, mert ha sosem jön el a holnap, sajnálni fogod azt a napot, amikor nem jutott időd egy mosolyra, egy ölelésre, egy csókra,és amikor túlságosan elfoglalt voltál,hogy teljesíts egy utolsó kérést.

Tartsd magad közelében azokat, akiket szeretsz,

mondd a fülükbe, mennyire szükséged van rájuk, szeresd őket és bánj velük jól, jusson időd arra,

hogy azt mondd nekik, "sajnálom", "bocsáss meg", "kérlek", "köszönöm" és mindazokat a szerelmes szavakat, amelyeket ismersz. Senki sem fog emlékezni rád a titkos gondolataidért. Kérj az Úrtól erőt és bölcsességet,hogy kifejezhesd

őket.Mutasd ki barátaidnak és szeretteidnek, mennyire fontosak neked.

/Gabriel García Márquez/

2010. szept. 17. 21:07

"A magányban, a betegségben, a zűrzavarban - a barátság puszta gondolata is tehetővé teszi a túlélést, még ha barátunknak nem is áll hatalmában segíteni bennünket. Elég a tudat, hogy ő létezik. A barátságot nem halványítja el a távolság vagy az idő, a börtön vagy a háború, a szenvedés vagy a súlyos csend. Éppen ezekben a dolgokban gyökeredzik a legmélyebben. És ilyen talajból bontja ki legszebb virágait."

Pam Brown

2010. szept. 17. 21:06

"Nem tudhatjuk pontosan, mikor kovácsolódik a barátság. Ahogy mindig az utolsó csepp víztől telik csordultig a kehely, úgy a rengeteg kedvesség közül is az utolsó lesz az, mely csordultig tölti szívünket."

James Boswell

2010. szept. 17. 21:05

"Ó, az a nyugalom, az a kimondhatatlan nyugalom, hogy biztonságban érezzük magunkat a másik társaságában; hogy nem kell mérlegelnünk a gondolatokat, sem a szavakat, de kiönthetjük őket úgy, ahogy vannak, együtt a pelyvát és a magot, jól tudva, hogy megbízható kéz válogatja szét őket, megtartva, ami értékes, s gyengéd leheletével szétfújva a többit."

Mary Ann Evans (George Eliot)

2010. szept. 17. 21:04
Összhangban egy másik emberrel csak akkor lehetek, ha magamhoz hűséges vagyok. Ha elárulom magamat, a másikkal is rossz viszonyba kerülök. Rossz viszonynak nevezem azt a kapcsolatot, ahol kiszolgáltatott leszek vagy zsarnok. Ahol belegázolok a másik lelkébe. Ahol föladom magam, csak azért, hogy a másik befogadjon. És nem engedem a társamnak, hogy önmaga legyen. Ahol függővé válok, kiszolgáltatott, és a "szeretet" nevében olyasmit művelek, melytől nemcsak szenvedek, de önmagam előtt szégyellem is. Azon az áron, hogy magamat elvesztem, nem lehet szeretni.
2010. szept. 17. 21:00
"A titkokat leplek takarják, s ha elindulsz a fölfedezésükre, sorban tárulnak föl előtted a leplek, egyre többet tudsz, és egyre jobban tudod - de soha nem jön el a végső pillanat, amikor eljutsz a legbelső helyre, ahol végre magadhoz ölelheted a titkok Titkát - mert az mindig beljebb van."
2010. szept. 17. 20:52

Móra Ferenc:A szív

A szív a legfurcsább csavargó,

Vigyázzatok reá nagyon!

A megszokás halála néki,

De mindig kész van útra kelni,

Ha nyílik raja alkalom

A tolvaj-utat kedveli,

Hiába tiltja tilalomfa,

Nem hajt veszélyre, tilalomra,

Még vakmerőbben megy neki.

Minden lépése új talány:

Onnan szalad, hol rája várnak

S hívatlanul oson be másnap

Pár ragyogó szem ablakán.

Ne bánjatok durván vele!

Mert ahonnan elűzték egyszer,

Hívhatják vissza bár ezerszer,

Nem látják többet sohase.

A szív a legfurcsább csavargó -

Dölyfös kacajjal elszalad,

Hogy megalázva, elgyötörve

Vissza lopódzzék a küszöbre,

Hol csupa dacból megszakad.

9255. Lolita63
2010. szept. 17. 16:00
"Akit szeretsz, arra előbb-utóbb rátalálsz, egyszerűen azért, mert össze vagy hangolva vele."
9254. Lolita63
2010. szept. 17. 16:00
"Mindig legyen időd nevetni, mert ez a lélek legszebb zenéje."

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook