Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

20893. ad0b329974
2012. jan. 21. 09:37

ezt most olvastam..igazán helytálló..)

Az igazi nők nem szeretik sem a bólogató kutyákat, sem az ordító majmokat. Azt szeretik, ha csendesen lépked mellettük az oroszlán.

20892. fegyver
2012. jan. 21. 09:30
Gyönyörű az élet, bár néha nem értem. Vannak percei, mit nem kéne megélnem. Én tehetek róla? Lehet, hogy igen, de sok mindenről nem ezt szívemből hiszem! Az enyémben volt minden, szép és varázslatos, pokoli, gyötrelmes, s néha iszonyatos. Kaptam benne vágyat, szeretetet, álmot, néha elfeledném az összes valóságot! Sokszor volt fájó, csúfos az egész, de talán most a rossz a múlt ködébe vész. Most talán már jó lesz, minden pillanat, valóra válhat egy meseszép gondolat igy kell már lennie! Elég volt a rosszból, a félelmekkel teli, pokoli napokból! Nem vagyok öreg, még, annyi minden várhat, meg kellene érnem a rám váró csodákat! Nem tudom, mi jön még, de szeretnék élni, boldogan, vidáman szépeket megérni !
20891. Angyalka20
2012. jan. 20. 19:36

Nem lenne élet az, amit olyan körülmények között él az ember, hogy nem kaphat sebeket, és nem érintheti fájdalom és csalódás. Nem ajándék az, amit úgy adunk, hogy közben garanciát kérünk arra, hogy érintetlenül kerülünk ki a dologból, sőt még viszonzást is kapunk érte. Csak akit valóban szeretünk, az tud elárulni bennünket.

Melania Gaia Mazzucco

20890. Angyalka20

Csalódtunk. Még elég fiatalok vagyunk, hogy csalódhassunk néhányszor. Ez is egyik bizonyítéka annak, hogy emberek vagyunk. Csak az ember csalódhat az emberben.

Berkesi András

20889. Angyalka20

Mindenki csalódást fog okozni: mindenki, akiben bízol, mindenki, akit megbízhatónak hiszel. Amikor a saját sorsukról van szó, az emberek hazudnak, titkolóznak, megváltoznak, majd eltűnnek, egyesek egy új arc vagy személyiség mögé, mások sűrű reggeli ködben, egy szikla túloldalán.

Lauren Oliver

20888. Angyalka20
2012. jan. 20. 19:35

Nincsen biztosabb gyilkosa a reménységnek, mint az, ha a sors szeszélye egy szempillantásra megvillantja előttünk elérhető közelségben azt, amire vágyakoztunk, majd midőn kezünket nyújtanánk érte, elkapja előlünk és elérhetetlen messziségbe rántja.

Rakovszky Zsuzsa

20887. Cilumiluci
2012. jan. 20. 15:41

Az élet nem arról szól,

hogy várjuk a vihar elvonulását,

hanem arról hogy megtanuljuk,

hogyan kell táncolni az esőben.

20886. Gretaa
2012. jan. 20. 00:10
"Légy boldog azzal, amid van, miközben afelé törekszel, amire vágysz!"
20885. Gretaa
2012. jan. 20. 00:09
"Csak akkor lehetsz boldog, ha néha boldogtalan vagy."
20884. l.luiselotte (válaszként erre: 20840. - Angyalka20)
2012. jan. 19. 23:47
Kösz szépen, csak azért kértelek, mert SZ L-nak minden könyve megvan, minden idézeted ismerős, de csak kevésre ugrott be első olvasásra, hogy melyik könyvből van. Mindet ezerszer olvastam, most éppen a Születésnap juniusban a soros,( bár szvsz nem ez a legjobb könyve), nekem a Hozomány és az Egyszer volt szerelem tetszett a legjobban de mindet imádom.
20883. Angyalka20
2012. jan. 19. 22:14

Állandó csodák között élek. Milyen vak vagyok néha, hogy nem látom ezt, nem érzékelem! Csodák, minden pillanatban, az összefüggések csodái, az ismétlődés csodái, a rendezés csodái... tárgyak, emberek, helyzetek oly csodálatosan tartoznak hozzám, s néha én magam oly csodás rend és rendszer szerint tartozom mindenhez! Csoda, minden csoda.

De van egy pillanat, a csodán belül, ahol - így tetszik - Isten egyedül hagy, reám bízza, hogy döntsek. Ez az én felelősségem pillanata. Ez a felelősség tölti meg tragikus értelemmel az emberi életet.

Márai Sándor

20882. Angyalka20
2012. jan. 19. 22:10

"Amikor a vállamhoz ért, úgy éreztem, a földkerekség legpuhább, legmelegebb takarója ölel magába. Biztonság, meleg, amibe belefúrod, befészkeled magad, és hónapokon keresztül alszol, majd újjáéledve, sértetlenül felébredsz, és a föld megújul. Érintésében a tavasz varázslata bújt meg."

Laurell Kaye Hamilton

20881. Angyalka20
2012. jan. 19. 22:10

Mert az életet nem lehet másként elviselni,

csak azzal a tudattal, hogy belenyugszunk mindabba,

amit magunknak és a világnak jelentünk.

Márai Sándor

20880. Angyalka20
2012. jan. 19. 22:09

Tudom, hogy nincs bennem semmi különös. Az átlagemberek átlagéletét élem. Nem alkottam semmi emlékezetest, nevem hamarosan homályba vész, de tiszta szívből, igaz szerelemmel szerettem valakit, és ez nekem teljesen elég.

Szerelmünk lapjai

20879. Angyalka20
2012. jan. 19. 22:08

Hiszek hitetlenül Istenben,

Mert hinni akarok,

Mert sohse volt úgy rászorulva

Sem élő, sem halott.

Ady Endre

20878. Angyalka20
2012. jan. 19. 22:07

Váci Mihály :

Kettesben önmagammal

Aki voltam, milyen messze van tőlem!

S aki leszek, az már milyen közel.

Már utolér, mellém lép, támogat,

és átölel.

Bíztatva suttogja: Ne félj!

Valahogy majd csak megleszünk.

Hiszen szívünk marad a régi,

s ketten talán csak megőrizzük

az eszünk.

20877. Angyalka20
2012. jan. 19. 22:07

Miközben megpróbálunk mindent megtanítani gyermekeinknek az életről, gyermekeink megtanítják nekünk, hogy miről is szól az élet.

Angela Schwindt

20876. Angyalka20
2012. jan. 19. 22:06

Az ember önmagában képtelen arra, hogy maradandóvá tegye az élet szépségeit. Hogy megfogja és kiértékelje azt, ami az életben szép, jó, kellemes és megnyugtató. Nem mintha nem látná meg. Meglátja, csakhogy nincs mit kezdjen vele. (...) Legalább két ember együttes érzése kell ahhoz, hogy a szép szép legyen, s az öröm öröm.

Wass Albert

20875. Angyalka20
2012. jan. 19. 22:06

A sok kis jelentéktelen, egyszerű gesztus teszi elviselhetővé az életet. Egy mosoly, egy érintés, egy szó, kis kedvesség és törődés.

Pam Brown

20874. Angyalka20
2012. jan. 19. 22:00

Senkit sem lehet elég szorosan megölelni.

Kardos Csongor

20873. Angyalka20
2012. jan. 19. 22:00

Isten veled - mondta a virágnak.

A virág azonban nem felelt.

- Isten veled - ismételte.

A virág köhintett. Ezúttal azonban nem azért, mintha megfázott volna.

- Ostoba voltam - mondta végül a kis hercegnek. - Kérlek, ne haragudjál rám. Próbálj meg boldog lenni.

A kis herceget meglepte, hogy nem kap semmiféle szemrehányást.

Tanácstalanul állt, kezében a burával. Sehogy sem értette a virágnak ezt a kedves szelídségét.

- Hát igen, szeretlek - mondta a virág. - Te persze még csak nem is sejtetted, de ebben én vagyok a hibás. Különben nem is fontos. Te azonban éppen olyan ostoba voltál, mint én. Próbálj meg boldog lenni... Hagyd békén azt a burát. Nem kell.

- De a szél...

- Egyáltalán nem vagyok olyan náthás... Virág vagyok: jót fog tenni az éjszaka hűs levegője.

- De az állatok...

- Két-három hernyót el kell tűrnöm, ha meg akarom ismerni a pillangókat. Állítólag olyan szépek. Meg aztán ki más látogatna meg? Mert ami téged illet, te messze leszel. A vadállatoktól pedig egy csöppet sem félek. Nekem is vannak karmaim.

És ártatlanul megmutatta a négy tövisét.

- Ne ácsorogj itt ilyen ügyefogyottan - tette hozzá. - Idegesítő... Elhatároztad, hogy elmégy. Hát menj.

Nem akarta, hogy a kis herceg sírni lássa. Kevély virág volt.

A kis Herceg

20872. Angyalka20
2012. jan. 19. 21:59

Az élet igazi, nagy vállalkozásai

legtöbbször nem hőstettek,

hanem türelemjátékok!

Márai Sándor

20871. Angyalka20
2012. jan. 19. 21:51

Hol található a Mennyország?

"Az égben. … Ha azt a másik helyet keresed, jó sokat kell ásnod."

(Hallie, 8 éves)

"Lehet, hogy az egyházi boltokban árulják a térképét."

(Mary Beth, 6 éves)

"A tévében nincs, inkább a való életben."

(Zachary, 8 éves)

"A fűben van. … Mindenhol, ahol Isten teremtett valamit "

(Victoria, 11 éves)

"A Bibliában. … Abban vannak jó történetek arról, hogy nem lehet lerövidíteni az utat a Mennyországba. … Igazából Mózes lerövidítette a Vörös-tengeren keresztül, de az vészhelyzet volt."

(Stephen, 9 éves)

"Nézz föl a felhőkre! … Próbáld meg elképzelni, ki csinálja azt a sok esőt meg havat! Hát nem a meteorológus."

(Morf, 10 éves)

"Néha a Mennyország igazán messzinek tűnik. … Jó lenne, ha vasárnaponként elmehetnénk oda egy autópályán."

(Cedric, 7 éves)

"A Mennyország a csillagok között lehet, de messzelátó nélkül is láthatod. … Csak hitre van hozzá szükséged."

(Andrew, 10 éves)

20870. Angyalka20
2012. jan. 19. 21:51

Elég csak nyitott lélekkel figyelni a világra.

Befelé meg elcsöndesedni.

Mindenki remélheti, megérkeznek a válaszok.

Schaffer Erzsébet

20869. Angyalka20
2012. jan. 19. 21:49

Kun Magdolna

Álmaimban

Álmaimban sokszor

csillagok közt jártam.

Kóborló vándorként

szeretetre vágytam.

Azt hittem égig kell

szállni azért ,

hogy barátokra leljek,

de rájöttem

itt a földön élnek

akik megszerettek.

20868. Angyalka20
2012. jan. 19. 21:47

Mindent bearanyozni: a reggelt, a nappalt, az éjszakát;

mindent megérteni: az embert és sorsát;

mindent jobbá tenni: először önmagunkat, és általuk a világot.

Tatiosz

20867. Angyalka20
2012. jan. 19. 21:40

Barátom csak az lehet, aki a legmélyebb szinten együtt rezeg velem.

Mert ez több mint a vérségi vagy bármiféle érzelmi kapcsolat.

Ez valami olyan sejtelem, mintha egy helyről jöttünk volna,

s ezért a barátom számomra világon a legismerősebb ember.

Müller Péter

20866. Angyalka20
2012. jan. 19. 21:39

Mosolyra váltott bánat,

könny, mely kacajnak látszik

álarc a fagyban

maszk az életért -

farsangom mindhalálig.

Bódai –Soós Judit

20865. Angyalka20
2012. jan. 19. 21:39

Múltam poklából szívembe mart

izzó kis jel,

éj-szirmú

rózsaszál

tövissel.

Bódai –Soós Judit

20864. Angyalka20
2012. jan. 19. 21:38

Csak most cselekedhetünk. Ez az egyetlen idő, amely megadatott nekünk. Ez a ma az egyetlen pénznem, melyért kaphatunk valamit az élettől. A tegnap - lejárt csekk. A holnap csupán aláírt ígérvény. Csak ma van módunk arra, hogy bevessük minden képességünket, mellyel megáldott bennünket a sors.

K. DeGreen

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook