Kedvenc idézetek (beszélgetés)
ezt most olvastam..igazán helytálló..)
Az igazi nők nem szeretik sem a bólogató kutyákat, sem az ordító majmokat. Azt szeretik, ha csendesen lépked mellettük az oroszlán.
Nem lenne élet az, amit olyan körülmények között él az ember, hogy nem kaphat sebeket, és nem érintheti fájdalom és csalódás. Nem ajándék az, amit úgy adunk, hogy közben garanciát kérünk arra, hogy érintetlenül kerülünk ki a dologból, sőt még viszonzást is kapunk érte. Csak akit valóban szeretünk, az tud elárulni bennünket.
Melania Gaia Mazzucco
Csalódtunk. Még elég fiatalok vagyunk, hogy csalódhassunk néhányszor. Ez is egyik bizonyítéka annak, hogy emberek vagyunk. Csak az ember csalódhat az emberben.
Berkesi András
Mindenki csalódást fog okozni: mindenki, akiben bízol, mindenki, akit megbízhatónak hiszel. Amikor a saját sorsukról van szó, az emberek hazudnak, titkolóznak, megváltoznak, majd eltűnnek, egyesek egy új arc vagy személyiség mögé, mások sűrű reggeli ködben, egy szikla túloldalán.
Lauren Oliver
Nincsen biztosabb gyilkosa a reménységnek, mint az, ha a sors szeszélye egy szempillantásra megvillantja előttünk elérhető közelségben azt, amire vágyakoztunk, majd midőn kezünket nyújtanánk érte, elkapja előlünk és elérhetetlen messziségbe rántja.
Rakovszky Zsuzsa
Az élet nem arról szól,
hogy várjuk a vihar elvonulását,
hanem arról hogy megtanuljuk,
hogyan kell táncolni az esőben.
Állandó csodák között élek. Milyen vak vagyok néha, hogy nem látom ezt, nem érzékelem! Csodák, minden pillanatban, az összefüggések csodái, az ismétlődés csodái, a rendezés csodái... tárgyak, emberek, helyzetek oly csodálatosan tartoznak hozzám, s néha én magam oly csodás rend és rendszer szerint tartozom mindenhez! Csoda, minden csoda.
De van egy pillanat, a csodán belül, ahol - így tetszik - Isten egyedül hagy, reám bízza, hogy döntsek. Ez az én felelősségem pillanata. Ez a felelősség tölti meg tragikus értelemmel az emberi életet.
Márai Sándor
"Amikor a vállamhoz ért, úgy éreztem, a földkerekség legpuhább, legmelegebb takarója ölel magába. Biztonság, meleg, amibe belefúrod, befészkeled magad, és hónapokon keresztül alszol, majd újjáéledve, sértetlenül felébredsz, és a föld megújul. Érintésében a tavasz varázslata bújt meg."
Laurell Kaye Hamilton
Mert az életet nem lehet másként elviselni,
csak azzal a tudattal, hogy belenyugszunk mindabba,
amit magunknak és a világnak jelentünk.
Márai Sándor
Tudom, hogy nincs bennem semmi különös. Az átlagemberek átlagéletét élem. Nem alkottam semmi emlékezetest, nevem hamarosan homályba vész, de tiszta szívből, igaz szerelemmel szerettem valakit, és ez nekem teljesen elég.
Szerelmünk lapjai
Hiszek hitetlenül Istenben,
Mert hinni akarok,
Mert sohse volt úgy rászorulva
Sem élő, sem halott.
Ady Endre
Váci Mihály :
Kettesben önmagammal
Aki voltam, milyen messze van tőlem!
S aki leszek, az már milyen közel.
Már utolér, mellém lép, támogat,
és átölel.
Bíztatva suttogja: Ne félj!
Valahogy majd csak megleszünk.
Hiszen szívünk marad a régi,
s ketten talán csak megőrizzük
az eszünk.
Miközben megpróbálunk mindent megtanítani gyermekeinknek az életről, gyermekeink megtanítják nekünk, hogy miről is szól az élet.
Angela Schwindt
Az ember önmagában képtelen arra, hogy maradandóvá tegye az élet szépségeit. Hogy megfogja és kiértékelje azt, ami az életben szép, jó, kellemes és megnyugtató. Nem mintha nem látná meg. Meglátja, csakhogy nincs mit kezdjen vele. (...) Legalább két ember együttes érzése kell ahhoz, hogy a szép szép legyen, s az öröm öröm.
Wass Albert
A sok kis jelentéktelen, egyszerű gesztus teszi elviselhetővé az életet. Egy mosoly, egy érintés, egy szó, kis kedvesség és törődés.
Pam Brown
Senkit sem lehet elég szorosan megölelni.
Kardos Csongor
Isten veled - mondta a virágnak.
A virág azonban nem felelt.
- Isten veled - ismételte.
A virág köhintett. Ezúttal azonban nem azért, mintha megfázott volna.
- Ostoba voltam - mondta végül a kis hercegnek. - Kérlek, ne haragudjál rám. Próbálj meg boldog lenni.
A kis herceget meglepte, hogy nem kap semmiféle szemrehányást.
Tanácstalanul állt, kezében a burával. Sehogy sem értette a virágnak ezt a kedves szelídségét.
- Hát igen, szeretlek - mondta a virág. - Te persze még csak nem is sejtetted, de ebben én vagyok a hibás. Különben nem is fontos. Te azonban éppen olyan ostoba voltál, mint én. Próbálj meg boldog lenni... Hagyd békén azt a burát. Nem kell.
- De a szél...
- Egyáltalán nem vagyok olyan náthás... Virág vagyok: jót fog tenni az éjszaka hűs levegője.
- De az állatok...
- Két-három hernyót el kell tűrnöm, ha meg akarom ismerni a pillangókat. Állítólag olyan szépek. Meg aztán ki más látogatna meg? Mert ami téged illet, te messze leszel. A vadállatoktól pedig egy csöppet sem félek. Nekem is vannak karmaim.
És ártatlanul megmutatta a négy tövisét.
- Ne ácsorogj itt ilyen ügyefogyottan - tette hozzá. - Idegesítő... Elhatároztad, hogy elmégy. Hát menj.
Nem akarta, hogy a kis herceg sírni lássa. Kevély virág volt.
A kis Herceg
Az élet igazi, nagy vállalkozásai
legtöbbször nem hőstettek,
hanem türelemjátékok!
Márai Sándor
Hol található a Mennyország?
"Az égben. … Ha azt a másik helyet keresed, jó sokat kell ásnod."
(Hallie, 8 éves)
"Lehet, hogy az egyházi boltokban árulják a térképét."
(Mary Beth, 6 éves)
"A tévében nincs, inkább a való életben."
(Zachary, 8 éves)
"A fűben van. … Mindenhol, ahol Isten teremtett valamit "
(Victoria, 11 éves)
"A Bibliában. … Abban vannak jó történetek arról, hogy nem lehet lerövidíteni az utat a Mennyországba. … Igazából Mózes lerövidítette a Vörös-tengeren keresztül, de az vészhelyzet volt."
(Stephen, 9 éves)
"Nézz föl a felhőkre! … Próbáld meg elképzelni, ki csinálja azt a sok esőt meg havat! Hát nem a meteorológus."
(Morf, 10 éves)
"Néha a Mennyország igazán messzinek tűnik. … Jó lenne, ha vasárnaponként elmehetnénk oda egy autópályán."
(Cedric, 7 éves)
"A Mennyország a csillagok között lehet, de messzelátó nélkül is láthatod. … Csak hitre van hozzá szükséged."
(Andrew, 10 éves)
Elég csak nyitott lélekkel figyelni a világra.
Befelé meg elcsöndesedni.
Mindenki remélheti, megérkeznek a válaszok.
Schaffer Erzsébet
Kun Magdolna
Álmaimban
Álmaimban sokszor
csillagok közt jártam.
Kóborló vándorként
szeretetre vágytam.
Azt hittem égig kell
szállni azért ,
hogy barátokra leljek,
de rájöttem
itt a földön élnek
akik megszerettek.
Mindent bearanyozni: a reggelt, a nappalt, az éjszakát;
mindent megérteni: az embert és sorsát;
mindent jobbá tenni: először önmagunkat, és általuk a világot.
Tatiosz
Barátom csak az lehet, aki a legmélyebb szinten együtt rezeg velem.
Mert ez több mint a vérségi vagy bármiféle érzelmi kapcsolat.
Ez valami olyan sejtelem, mintha egy helyről jöttünk volna,
s ezért a barátom számomra világon a legismerősebb ember.
Müller Péter
Mosolyra váltott bánat,
könny, mely kacajnak látszik
álarc a fagyban
maszk az életért -
farsangom mindhalálig.
Bódai –Soós Judit
Múltam poklából szívembe mart
izzó kis jel,
éj-szirmú
rózsaszál
tövissel.
Bódai –Soós Judit
Csak most cselekedhetünk. Ez az egyetlen idő, amely megadatott nekünk. Ez a ma az egyetlen pénznem, melyért kaphatunk valamit az élettől. A tegnap - lejárt csekk. A holnap csupán aláírt ígérvény. Csak ma van módunk arra, hogy bevessük minden képességünket, mellyel megáldott bennünket a sors.
K. DeGreen