Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

21703. Angyalka20
2012. febr. 11. 16:31

Add nekem a te szemeidet,

Amelyek ölnek, égnek, vágynak,

Amelyek engem szépnek látnak.

Add nekem a te szemeidet.

Magam szeretem, ha szeretlek

S irigye vagyok a szemednek.

Ady Endre

21702. a14deb9047
2012. febr. 11. 15:31

Lejátszani csak azt a kottát tudod, melyet magaddal hoztál.

Sok mindent variálhatsz. Elronthatod. Rosszul játszhatod.

Szépen játszhatod.Rögtönözhetsz. Szólamokat megváltoztathatsz

benne; oda is vághatod a hegedűdet, hogy darabokra törjön, (...)

- de a Nagy Kottádtól nem térhetsz el lényegesen.

Elronthatod az életedet, és kihozhatsz belőle gyönyörűséget is:

de akár csúnyán, akár szépen, sőt csodálatosan játszod: a TE DALOD SZÓL!

21701. Angyalka20 (válaszként erre: 21699. - Burberry0324)
2012. febr. 11. 14:57
szép:)
21700. Meda
2012. febr. 11. 14:08

Karikás Sándorné:

Vedd észre

Szép az élet

Vedd észre már!

Ne csak arra gondolj,

Ami sajog és fáj.

Vedd észre a

Napot az égen,

Az aranyló hajnalt

Mikor rád ragyog éppen.

A kertben a virágot,

A gyermeked mosolyát,

Ha érted kiáltoz,

A barátokat, kik szeretnek.

A folyó csobogását,

A szíved dobbanását.

Örülj az életnek,

A boldog éveknek.

Fedezd fel a világot,

A világban minden szépet,

Hisz tőled függ, hogyan

Milyen tartalmasan éled.

2012. febr. 11. 12:03

"A hiány olyan, mint egy sajgó pont a szívemben. Sokkal jobb érzés, mint amikor dühös voltam rá, vagy ami még rosszabb, amikor nem engedtem, hogy bármit is érezzek iránta. A hiánya az jelzi, hogy szeretem."

Daniel Gottlieb

21698. Angyalka20
2012. febr. 11. 11:37

Mohinder Suresh monológok ( Hősök c. film )

A Föld hatalmas. Elég nagy ahhoz, hogy azt hidd, elrejtőzhetsz bármi elől. A végzet elől. Isten elől. De csak abban az esetben, ha találsz egy elég távoli helyet. Tehát elmenekülsz. A világ végére. Ahol minden megint biztonságos, nyugodt és barátságos. Az vigaszt nyújtó sós szellő. A békesség érzete, a hátrahagyott veszély okán. A szomorúság érzete. És egy pillanatra talán... azt hiszed, hogy megmenekültél. Elmenekülhetsz messzire. Megteheted a kis óvintézkedéseidet. De tényleg sikerült elmenekülnöd? Sikerül valaha is? Vagy az igazság az, hogy nincs ahhoz erőd és ravaszságod, hogy elbújj a sors elől. De nem a világ kicsi, hanem te vagy az. És a sors bárhol rád talál.

21697. Angyalka20
2012. febr. 11. 11:32

Danielle Steel

Az ember jellemét a lelki sebei és forradásai határozzák meg.Néha a szenvedés gazdagítja a lelket, néha épp ellenkezőleg, összetöri. Az élet titka, hogy túlél minden sérülést és minden sebe beheged. Ám a valóságban egyetlen szív sem maradhat érintetlen. A valóság könyörtelenebb, mintsem hogy így legyen. Márpedig a szeretet, akár a barátság, akár a szerelem esetében, csakis a valóságban létezik.

21696. Angyalka20
2012. febr. 11. 11:25

Mary Shelley

Kialakulatlan teremtmények vagyunk, csak félig készek,

amíg egy nálunk bölcsebb, jobb és értékesebb valaki

- s egy jó barátnak ilyennek kell lennie - hozzá nem segít,

hogy esendő és gyarló természetünket tökéletesebbé tegyük.

21695. Angyalka20
2012. febr. 11. 11:24

Maharishi Mahesh Yogi

Ha szeretnénk valakit bensőségesen szeretni, akkor meg kell tanulnunk a hibáit jobban értékelni, mint a helyes cselekedeteit. Amikor pedig már ezek is örömmel töltenek el bennünket, és ennek kifejezését is adjuk, növekszik a szeretet, és növekszik a közelség. A szeretet nem ismeri a józan észt, a szeretet nem tesz különbséget. Fogadd el a másik embert úgy, ahogy van!

21694. Angyalka20
2012. febr. 11. 11:23

Ruth Minshull: Érzelmek

Vannak bizonyos emberek, akik esetében még akkor is kitartunk amellett, hogy kedveljük őket, hogy folyamatosan csalatkozunk bennük. Ahogy a vacsora kihűl a tűzhelyen és ahogy a felfújt csendesen egy ragacsos masszává omlik össze, leverten azon gondolkozunk, hogy hogyan keveredhettünk olyanok társaságába, akiknek még csak eszébe sem jut, hogy felhívjon, ha késik. Ritkán jut eszünkbe az, hogy egyszerűen túl sokat várunk attól, akire a felbecsülhetetlen értékű jóindulatunkat pazaroltuk.

21693. Angyalka20
2012. febr. 11. 11:23

Edward C. Sellener

Lelki társ az, akivel legnagyobb örömünket és legbenső félelmeinket is

megoszthatjuk, akinek legsúlyosabb bűneinket és javíthatatlan hibáinkat is bevallhatjuk, aki által legnagyobb reményeinket és talán megfogalmazhatatlan álmainkat is tisztázhatjuk.

21692. Angyalka20
2012. febr. 11. 11:21

Seneca

Amíg lelkemmel, amely igazi hazájának szemléletére óhajtozik,

mindig az égi magasságokat járhatom,

mit törődöm vele, hogy lábaim miféle földet taposnak?

21691. Angyalka20
2012. febr. 11. 11:21

Móra Ferenc

Az emberek se nem jók, se nem rosszak,

hanem olyanok, amilyenek lehetnek.

21690. Angyalka20
2012. febr. 11. 11:20

Mark Twain

Milyen parányi része az életünknek, amit csinálunk vagy amit mondunk.

A valódi életünk a gondolatainkban zajlik,

és azt nem ismeri más, csak mi.

21689. Angyalka20
2012. febr. 10. 22:15

Nem is olyan könnyű hízelegni - szívósságot és fáradhatatlan mosolygóizmokat kíván meg. Néha a saját affektált nevetésem hangjától felfordul a gyomrom.

Susan Barker

21688. 63d6abf1d7 (válaszként erre: 21672. - Angyalka20)
2012. febr. 10. 22:14
Ez nagyon jó!
21687. Angyalka20
2012. febr. 10. 22:10

Kísérteties dolog, hogy az életben senki sem tudhatja, mire készül titokban az ember, aki mellette ül.

Szilvási Lajos

21686. Angyalka20
2012. febr. 10. 21:58

Néhány régi seb sohasem gyógyul meg igazán és a legszelídebb szóra is újra vérezni kezd.

George R. R. Martin

21685. Angyalka20
2012. febr. 10. 21:41

Két bánatom van:

egyik, hogy meg kell halnom;

másik, hogy addig élnem kell.

Két örömöm van:

egyik, hogy meghalhatok;

másik, hogy addig élhetek.

Fodor Ákos

21684. Cilumiluci
2012. febr. 10. 21:28
"Álmodj néha rólam, és én ott leszek Veled, ha megérint a hajnal, korábban ébredek, szólj néha hozzám, ha hiányzom neked, keress álmaidban, és én ott leszek veled!"
21683. Angyalka20
2012. febr. 10. 20:51

Clive Staples Lewis

A barátság olyasvalami, amely szinte az emberiség fölé emelkedett. Ez a szeretet mentes az ösztönöktől és a kötelezettségektől, ugyanakkor szabadon vállaltuk magunkra, szinte teljesen mentes a féltékenységtől, és nincs alárendelve annak a szükségnek, hogy szükség legyen ránk, a legmesszebbmenőkig spirituális dolog. Olyasfajta szeretet ez, amelyet az ember az angyalok között képzel el.

21682. Angyalka20

Shannon M. Lester

Vannak bizonyos emberek, akik képesek életünk napjaiba az öröm sugarát lopni, akár egyetlen mosollyal s akik ha meghallgatnak vagy csak odafordulnak felénk, máris jobban érezzük magunkat...

Az ilyen barátokat kincsként őrizzük szívünkben s lelkünk részévé válnak.

21681. Angyalka20

Carl Gustav Jung

Ha megetetem az éhezőket, megbocsátok egy sértést, és szeretem ellenségemet - ezek nagyszerű erények. De mi lenne, ha felfedezném, hogy a legszegényebb koldus és a legarcátlanabb bűnöző is bennem van, és hogy szükségem van saját kedvességem alamizsnáira; hogy én magam vagyok az ellenség, akit szeretni kell - akkor mi lenne?

21680. Angyalka20
2012. febr. 10. 20:31

Aiszóposz tanmesék - 66. A vándorok és a medve

Két barát együtt vándorolt; egyszerre egy medve bukkant fel előttük;

erre az egyik futásnak eredt, felmászott egy fára, és ott elbújt. A másik viszont, akit a medve már majdnem elkapott, elnyúlt a földön, és holtnak tettette magát. Mikor a medve odadugta az orrát, és körülszaglászta, visszatartotta a lélegzetét. Azt mondják ugyanis, hogy ez az állat nem nyúl a halotthoz. Mikor aztán a medve eltávozott, a másik lemászott a fáról, és megkérdezte, hogy mit súgott a fölébe a medve. Ő pedig így felelt: "Azt, hogy ezentúl ne járjak együtt olyan barátokkal, akik nem tartanak ki a veszélyben."

A mese bizonyítja, hogy a szerencsétlenség mutatja meg, kik az igazi barátok.

21679. Angyalka20
2012. febr. 10. 20:30

Aiszóposz tanmesék - 24. A megdagadt hasú róka

Az éhes róka, amikor egy faodúban meglátta a pásztoroktól otthagyott kenyeret és húst, bemászott és megette. A hasa azonban megdagadt, és mivel így nem tudott kimászni, sóhajtozott és siránkozott. Egy másik arra járó róka, amint meghallotta jajveszékelését, odament hozzá, és megkérdezte, mi a baja. Mikor megtudta, mi történt, így szólt:

"Maradj csak itt, amíg újra olyan leszel, mint amikor bementél,

és akkor könnyen kijöhetsz."

A mese azt bizonyítja, hogy a nehéz kérdéseket az idő oldja meg.

21678. Cilumiluci
2012. febr. 10. 20:17
Egy vak ember ült egy épület előtt a lépcsőn, lábánál kalap, táblával, a következő szöveggel:“Vak vagyok. Kérem, segítsenek!”Arra ment egy újságíró, és látta, hogy a kalapban alig van pénz, csak pár fillér. Lehajolt, dobott a kalapba pár koronát, s anélkül, hogy megkérdezte volna, elvette a táblát, és a másik oldalára írt egy mondatot. Délután visszatért a vak emberhez, és látta, a kalapban sok pénz van. A vak felismerte a lépteit, s megkérdezte tőle, hogy ő írt-e a táblára, s ha ő volt, akkor mit. Az újságíró így válaszolt:“Semmi olyat, ami nem lenne igaz. Csak soraidnak kicsit más formát adtam.”Mosollyal az arcán távozott. A vak soha nam tudta meg, hogy a táblán ez állt:“Tavasz van, és én nem láthatom.”
21677. Angyalka20
2012. febr. 10. 15:06

Másnap az ember mindig okosabb, s ez így megy holtig mindennap.

Kner Izidor

21676. Angyalka20
2012. febr. 9. 21:40

The City c. film

Az életben a legfontosabb kapcsolat a kapcsolatod önmagaddal.

21675. Angyalka20
2012. febr. 9. 21:35

Püthagorasz

A legrégibb, legrövidebb szavak,

- az "igen" és a "nem" - igénylik a legalaposabb gondolkodást.

21674. Angyalka20
2012. febr. 9. 21:33

Pam Brown

Kívánok neked mindent, ami csak jó

- kiváltképp az újrakezdés képességét.

Tanulj a szomorúságból és a hibákból! Aztán indulj tovább!

És mindenekelőtt kívánok neked bátorságot!

Ez a bölcsője minden másnak!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook