Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Fura, hogy milyen dolgokra emlékszik az ember azokkal kapcsolatban, akiket elvesztett.
Gail Tsukiyama
Állok, örökké veled szemben,
kit magamnál jobban szerettem,
csak porszem vagyok hozzád képest,
por beszél a por istenéhez.
Gyurkovics Tibor
"Ha igazán őszintén és elfogulatlanul, gondosan megvizsgálunk minden helyzetet, akkor rájövünk, nagymértékben mi is felelősek vagyunk az események alakulásáért."
Dalai Láma
Egy kapcsolat igazi próbája, hogy bár nem értünk egyet, nem eresztjük el egymás kezét.
(Alexandra Penney)
Egyikünk élete sem könnyű. És akkor? Legyen bennünk kitartás és mindenekelőtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben és azt a valamit - kerül, amibe kerül - meg tudjuk valósítani.
Marie Curie
"Fájdalmas a bukás, de még rosszabb soha meg nem kísérelni, vajon sikerül-e."
(Theodore Roosevelt)
A megbánás a leghaszontalanabb dolog ezen a világon. Visszahozni nem lehet semmit. Ha lehetne, szentek lennénk valamennyien. Az életnek nem állt szándékában, hogy tökéletesre formáljon bennünket.
Erich Maria Remarque
Van olyan nap, amikor azt érzed, kárpótlást kaptál minden rosszért. Amikor elérkezik egy pillanat, amelyet szeretnél megállítani, megfogni és soha el nem engedni. Soha... De el kell engedned. Ám ez a pillanat, ezek a pillanatok újra erőt adnak a következő rossz napokhoz. És így állnak össze hetek, hónapok, évek... És elérkezik a pillanat. Amit többé már nem kell elengedned.
Csitáry-Hock Tamás
A könnyebb utat mindig könnyebb választani, ezt hívják menekülésnek, de van egy rossz hírem: a könnyebb úton soha nem lehet olyan sikerélményeket szerezni, amelyek önbizalmat adnak.
Csernus Imre
Mindenki, aki besétál az életedbe, megtanít valamire. Még akkor is tanítanak téged, ha az agyadra mennek, mert ilyenkor megmutatják határaidat.
Andrew Matthews
Hát persze, hogy szeretlek. Annyira szeretlek, hogy nem is gondolkozom rajta. Nem is hajtogatom. Olyan természetesen szeretlek, ahogy lélegzem, meszesedem, süketülök, hullajtom a hajam.
Vavyan Fable
"Akkor hát mit válasszunk? A nehezet vagy a könnyűt?
Ezt a kérdést tette föl magának Parmenidész Krisztus előtt a hatodik században. Úgy látta, hogy az egész világ ellentétpárokra van felosztva: fény-sötétség, finomság-durvaság, meleg-hideg, lét-nemlét. Az ellentétpár egyik pólusát pozitívnak tartotta (fény, meleg, finomság, lét), a másikat negatívnak. Az efféle negatív és pozitív pólusra való felosztást gyerekjátéknak vélhetnénk. Egyetlen eset kivételével: melyik a pozitív, a nehéz vagy a könnyű? (...) Csak egy dolog biztos: a nehéz-könnyű ellentét a legtitokzatosabb és legsokértelműbb az összes ellentét közül."
Milan Kundera
Sohasem lenne szabad kötődni, hogy aztán ne fájjon a lemondás. Ezért fáj mindig. Ezért bujkál ott a bánat minden egyes szerelmes percünkben.
Anna Maria Mäki
Mit nem adnék, hogy még egyszer átélhessem azt a hihetetlen pillanatot, amikor rám nézett, és én megteltem élettel!
Egy kis Mennyország c. film
Valamiről azt hiszed, sosem történhet meg, aztán megtörténik, és már nem vágysz semmi másra.
Jóbarátok c. film
Gyakran elég csak lenni valakivel. Nem kell, hogy megérintsen. Még a beszéd sem kell. Egy érzés suhan át köztetek. Nem vagy egyedül.
Marilyn Monroe
Azt hiszed, nekem nem fáj? Fáj, és sokáig fájni fog. Aztán eljön majd az a pillanat is, amikor minden fájdalom nélkül azt fogjuk mondani, emlékszem, volt egyszer egy barátom.
Berkesi András
Nem érdekel, hogyan és miért jöttél az életembe, csak az volt a fontos, hogy jöttél. Nem emlékszem már, mi mindenben vétkeztem, de arra igen, mit tettem helyesen. Emlékszem rád. Te adtál értelmet az életemnek, te tetted különlegessé.
Becca Fitzpatrick
Az igazi szeretet ott kezdődik, ha én tiszteletben tartva elengedem azt, aki szeretne elmenni, bármennyire is fáj nekem.
Csernus Imre
Csalódni csak az tud, aki valaha hitt.
Kosztolányi Dezső
Ha valaha is kétségünk támad, hogy mit kell tennünk, létezik rá egy aranyszabály: kérdezzük meg magunktól, hogy amit ma meg akarunk tenni, holnap is megtennénk-e.
John Lubbock
Az ember egy életen át hallgat arról, ami a legfontosabb volt. Néha belehal e hallgatásba. De néha módja van elmondani... s ilyenkor nem lehet, nem szabad tovább hallgatni.
Márai Sándor
Remélem: igen?
Remélem: nem?
-Tudom: úgy lesz
jó, ahogyan lesz.
Fodor Ákos
Ágai Ágnes
Szeressetek nagyon!
Szeressetek, mert fázom,
szeressetek nagyon!
Melegítsetek, bugyoláljatok,
etessetek, itassatok,
szeressetek nagyon!
Mondjátok: ügyes vagy,
erős vagy, ne félj,
megfogunk, hogyha leesnél.
De nem esel le,
mert mi vigyázunk.
Mondjátok jó hangosan.
Sokszor és sokáig.
Szeressetek nagyon!
Mindenkit szeress, ne sokban bízz,
Ne bánts senkit, ellenséged inkább féljen,
Minthogy legyőzd, barátodat szívedre rejtsd,
Szidjanak hallgatásért, ne beszédért.
William Shakespeare
Romok – romok…
Romok és töredékek.
Távol-közel a tájak fájnak.
Ha kimondom: ki ellen vétek?
Reményik Sándor
"Istenem, ha vagy, mentsd meg a lelkemet, ha van!"
(Arthur Schopenhauer)
Mert nem lehet csak a valóságnak, a célszerűnek élni... Valami fölösleges is kell az élethez, valami rikító és csillogó, valami szépség, ha még olyan olcsó szépség is. Az emberek legtöbbje nem bír a szépség káprázata nélkül élni. Valami kell, ha más nem, egy hatásos képeslap, mely - vörös és arany színekben - a naplementét ábrázolja vagy a hajnalt az erdőben. Ilyenek vagyunk.
Márai Sándor
Mert vagy nekem, hogy gondomat viseld,
és vagyok neked, hogy gondodat viseljem...
Vagyunk egymásnak,
hát ez az...
John Steinbeck
"Szeress nagyon,
hogyan, tudod Te jól azt,
Mint Nap havat, amit magába olvaszt."
(József Attila)