Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Szeretek csak úgy ülni az utcán… egyedül… csöndben.
Nézni az embereket.
Nézni, ahogy együtt vannak, ahogy vicceket mesélnek egymásnak.
És aztán nevetnek.
Ilyenkor én is elmosolyodom.
Nézni, ahogy két ember veszekszik egymással.
Érzem, amit ők éreznek.
Aztán kibékülnek.
Megölelik, vagy megcsókolják egymást.
A mosoly megint ott van az arcomon.
Szeretem nézni az embereket.
Nézni, ahogy egymásra néznek, ahogy megérintik egymást,
ahogy viccelődnek, ahogy a szeretetüket fejezik ki egymás iránt.
Aztán rájövök, hogy azért szeretem nézni az embereket,
mert ezek a dolgok mostanában nem történnek meg velem.
De már átéltem ezeket az érzéseket.
És jól esik nézni őket.
Ilyenkor velem is megtörténik belül az,
ami ennél a két embernél is megtörténik.
Ebből töltődök fel…
Ebből, amit látok és érzek.
Ez ad erőt, hogy csináljam tovább, amit elkezdtem.
Amíg látok ilyen embereket, addig lesz erőm folytatni.
Keresni egy olyan embert, akivel ezeket a dolgokat újra átélhetem.
Talán akkor majd én adok erőt egy olyan embernek, amilyen én most vagyok.
...
Szeretnéd elérni és tudnád szeretni, de nem lehet elérni, mert nem enged szeretni.
...
A szeretet nem hallható, mert csendben születik, és sohasem kérkedik. Nem megfogható, mert mindent ad, és nem kér semmit. Nem felfogható, mert noha bármit kifejezhet, mégsem fejez ki igazán semmit. A szeretet egyszerűen csak…
A.J. Christian
Nem csak szóval tudsz ígérni, hanem tekintettel, mosollyal, érintéssel, minden tetteddel, sőt a gondolataiddal is. A kapcsolat ott elkezdődik, mikor a másikra gondolsz és ráveted első pillantásodat.
Lucien del Mar
Tegyük fel, mindenedet elveszted. Összes vagyonodat, mindent, amit eddig felhalmoztál és mindenkit, akit szeretsz, aki számít. Ki maradnál? Mi maradna fontos? Talán megtudnád, ki vagy Te ...
Lucien del Mar
Egy nagyon szép idézetet szeretnék megosztani veletek,egyik kedvenc írómtól.Sajnos többször olvassom itt a fórumokon/nem pont ezen/ ,hogy nem tolerálják az emberek a másik nézetét,véleményét.Szidkozódnak,csúf szavakkal dobálóznak.Miért?.....
Nem haragszom soha az emberekre, ha másképpen vallják a dolgokat, mint én, mert tudom, hogy az ő igazságuk is éppen olyan igazság a maguk szempontjából, akár az enyém. (...) Az élet sok apró igazsága között talán nem is az igazság a fontos. Hanem a békesség, mellyel megszorítjuk egymás kezét az igazság fölött.´
(Wass Albert)
Az égre hiába nézünk, mert az Isten országa nem ott, hanem bennünk van, ha megvalósítjuk.
-Müller Péter-
"Hiszen egyebem sincs mint e pár levél, melyek annál becsesebbek, mert magától úgysem kaptam más kegyet."
Chodoerlos de Laclos
Veszedelmes viszonyok
Valmont vikont leveléből Tourvelnénak
"Sose lopj, csalj vagy lódíts. De ha már lopsz, lopj az életembe örömöt. És ha már lódítasz, lódítsd magad mellém az ágyba. És ha már csalsz, a halált verd át, mert egy napig sem bírnám ki nélküled!"
:)
“Két módon tehetnek bolonddá.
Az egyik, hogy elhitetik veled a hazugságot.
A másik, hogy visszautasítod az igazságot.”
"Nagy bátorság kell ahhoz, hogy egy ember fenntartás nélkül engedje szeretni magát. Bátorság, csaknem hősiesség. A legtöbb ember nem tud szeretetet adni és kapni, mert gyáva és hiú, fél a bukástól. Szégyelli, hogy odaadja, s még sokkal inkább szégyelli, hogy kiadja magát a másiknak, elárulja titkát. Azt a szomorú, emberi titkot, hogy szüksége van gyengédségre, nem tud meglenni nélküle."
-XY-
Szeress nagyon, hogyan, tudod Te jól azt,
Mint Nap havat, amit magába olvaszt.
József Attila
Citáry-Hock Tamás :Mosolyhíd
Van a tél...
A mozdulatlanság állapota. Az alvás, a várakozás állapota. A szomorú szépség állapota. A csend, a hideg, a fagy, a jég, a hó. A hó gyönyörű. Szomorúan gyönyörű. De nem csak szomorúság, nem csak fagy van
a télben. Hanem jó is. Az, hogy véget ér. Ezt mindig, minden évben biztosan tudhatjuk. Véget ér. Hogy mikor, nem tudjuk. Lehet, hogy hamarosan, lehet, hogy sokára. De biztosan vége lesz. És ezt várjuk.
Ez tartja bennünk a lelket, tudjuk, hogy érdemes élni, várni, mert
lesznek szebb napok. Amikor minden megmozdul, minden felébred,
és minden szép lesz megint. Csak várni kell és hinni. Nem is hinni
- tudni. És türelmesnek lenni. Ez a legfontosabb. És ha megérkezik a tavasz, elfelejtünk minden mást. A hideget, a szomorúságot, a fagyot,
a mozdulatlanságot.
Igen, most tél van. De lesz tavasz.
szeretnék újra kislány lenni, szaladni a fűben, elesni és sírni.
szeretnék újra kislány lenni hogy ne fájjanak azok a dolgok, amik most.
szeretnék újra kislány lenni és elbújni az oszlop mögé ha olyan jön akivel nem akarok beszélni.
szeretnék újra kislány lenni és nyelvet ölteni arra akit nem szeretek.
szeretnék újra kislány lenni, és örökre.. az is maradni!!!
"Az ember néha csak azt látja meg, amit látni akar, nem pedig azt,
ami a szeme előtt van. Néha pedig egyáltalán nem lát tisztán."
Ha valaki azt mondja: "Ne aggódj! Az idő minden sebet begyógyít."...
Akkor vágd jól pofán, és mondd neki, hogy: "Várj, mindjárt jobb lesz!"
Szerelmem nem mult, hat nem latod?
Megmutattam, megis ezt gondolod.
Mig rosszat hiszel rolam... nezd meg,
Ez a sziv meg mindig erted remeg.
Bar nem latod, rosszat latsz mindenbe,
Szavaiddal kest doftel a szivembe.
Egy vicc miatt nezd miket irtal nekem,
De konyorogjek mikor bant a szerelmem...
Rendszerint van egy, akit igazán szeretünk.
Aki a legkedvesebb.
Lelkünkhöz közelálló.
Olyan titok ez, melyet nem szabad bolygatni.
A szeretet mélyebben van.
Tudatnál, akaratnál, vágynál, képzeletnél, társadalmi elvárásnál mélyebben.
A szeretet nem kötelesség, nem feladat.
Nem józan ésszel, akarattal, kényszerrel előidézhető állapot.
A szeretet: a szabadság jegyében áll.
Senki sem mondhatja meg, kit szeressek, kit ne szeressek, még én sem utasíthatom magamat, mert ez jóval magasabb szinten dől el, mint ahova akaratunk fölér - ez a lelkünknek olyan helyén dől el, olyan magas, a földi élet légkörén túli szférájában, ahol már sem a társadalom, sem a szokások, az elvárások, a félelmek, az érdekek, de még a lelkiismeret sem szólhat bele semmibe.
A lélek itt már szabadon szárnyal, azzal és oda, akivel és ahová akar.
Úgy hívják: szabadság.
Nincs benne kell és muszáj és az enyém és a tiéd. Nincs benne színjáték. Nincs hazugság.
Nincs idő sem - mert ahogy egy életet leélhetek valakivel és nem szeretem - s egyetlenegyszer találkozok valakivel és szeretem.
Az igazi szeretet feldúlhatja a világ rendjét.