Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

21643. Angyalka20
2012. febr. 8. 21:01

Szeretek csak úgy ülni az utcán… egyedül… csöndben.

Nézni az embereket.

Nézni, ahogy együtt vannak, ahogy vicceket mesélnek egymásnak.

És aztán nevetnek.

Ilyenkor én is elmosolyodom.

Nézni, ahogy két ember veszekszik egymással.

Érzem, amit ők éreznek.

Aztán kibékülnek.

Megölelik, vagy megcsókolják egymást.

A mosoly megint ott van az arcomon.

Szeretem nézni az embereket.

Nézni, ahogy egymásra néznek, ahogy megérintik egymást,

ahogy viccelődnek, ahogy a szeretetüket fejezik ki egymás iránt.

Aztán rájövök, hogy azért szeretem nézni az embereket,

mert ezek a dolgok mostanában nem történnek meg velem.

De már átéltem ezeket az érzéseket.

És jól esik nézni őket.

Ilyenkor velem is megtörténik belül az,

ami ennél a két embernél is megtörténik.

Ebből töltődök fel…

Ebből, amit látok és érzek.

Ez ad erőt, hogy csináljam tovább, amit elkezdtem.

Amíg látok ilyen embereket, addig lesz erőm folytatni.

Keresni egy olyan embert, akivel ezeket a dolgokat újra átélhetem.

Talán akkor majd én adok erőt egy olyan embernek, amilyen én most vagyok.

21642. 16b5d6ae34
2012. febr. 8. 19:44

...

Szeretnéd elérni és tudnád szeretni, de nem lehet elérni, mert nem enged szeretni.

...

21641. Angyalka20
2012. febr. 8. 19:26

A szeretet nem hallható, mert csendben születik, és sohasem kérkedik. Nem megfogható, mert mindent ad, és nem kér semmit. Nem felfogható, mert noha bármit kifejezhet, mégsem fejez ki igazán semmit. A szeretet egyszerűen csak…

A.J. Christian

21640. Angyalka20

Nem csak szóval tudsz ígérni, hanem tekintettel, mosollyal, érintéssel, minden tetteddel, sőt a gondolataiddal is. A kapcsolat ott elkezdődik, mikor a másikra gondolsz és ráveted első pillantásodat.

Lucien del Mar

21639. Angyalka20

Tegyük fel, mindenedet elveszted. Összes vagyonodat, mindent, amit eddig felhalmoztál és mindenkit, akit szeretsz, aki számít. Ki maradnál? Mi maradna fontos? Talán megtudnád, ki vagy Te ...

Lucien del Mar

21638. fegyver
2012. febr. 8. 16:12
Az egyetlen ok..amiért valaki gyűlölhet.. az az.. hogy olyan akar lenni.. mint te...!
21637. Cilumiluci (válaszként erre: 21636. - JUL17)
2012. febr. 8. 14:33
jó:)
21636. JUL17 (válaszként erre: 21635. - Cilumiluci)
2012. febr. 8. 14:14
NYitok is egy új témát ezzel kapcsolatban.
21635. Cilumiluci (válaszként erre: 21634. - JUL17)
2012. febr. 8. 14:10
Nagyon szép,köszönjük azépen!
21634. JUL17
2012. febr. 8. 14:09

Egy nagyon szép idézetet szeretnék megosztani veletek,egyik kedvenc írómtól.Sajnos többször olvassom itt a fórumokon/nem pont ezen/ ,hogy nem tolerálják az emberek a másik nézetét,véleményét.Szidkozódnak,csúf szavakkal dobálóznak.Miért?.....

Nem haragszom soha az emberekre, ha másképpen vallják a dolgokat, mint én, mert tudom, hogy az ő igazságuk is éppen olyan igazság a maguk szempontjából, akár az enyém. (...) Az élet sok apró igazsága között talán nem is az igazság a fontos. Hanem a békesség, mellyel megszorítjuk egymás kezét az igazság fölött.´

(Wass Albert)

21633. 16b5d6ae34
2012. febr. 8. 13:39

Az égre hiába nézünk, mert az Isten országa nem ott, hanem bennünk van, ha megvalósítjuk.

-Müller Péter-

21632. a14deb9047
2012. febr. 8. 13:04
A szerelem abszolút keresztényies dolog. Házasság formájában magában foglalja a büntetést is.
21631. e16fe97baf
2012. febr. 8. 11:37

"Hiszen egyebem sincs mint e pár levél, melyek annál becsesebbek, mert magától úgysem kaptam más kegyet."

Chodoerlos de Laclos

Veszedelmes viszonyok

Valmont vikont leveléből Tourvelnénak

21630. c82705dc5a (válaszként erre: 21629. - Ea010c7029)
2012. febr. 8. 07:46
:)
21629. ea010c7029
2012. febr. 7. 23:03

"Sose lopj, csalj vagy lódíts. De ha már lopsz, lopj az életembe örömöt. És ha már lódítasz, lódítsd magad mellém az ágyba. És ha már csalsz, a halált verd át, mert egy napig sem bírnám ki nélküled!"

:)

21628. zsazsu
2012. febr. 7. 22:40

“Két módon tehetnek bolonddá.

Az egyik, hogy elhitetik veled a hazugságot.

A másik, hogy visszautasítod az igazságot.”

21627. Cilumiluci
2012. febr. 7. 11:20
"Mi mindent mondhat el egy macska szeme? Uralkodó, esengő, éhes, huncut, parancsoló, bűvöl, játékra hívó, álmos, unatkozó, sokat tudó. Ugye, hogy szinte mindent ki tud fejezni egy tekintettel?"
21626. 16b5d6ae34
2012. febr. 7. 09:37

"Nagy bátorság kell ahhoz, hogy egy ember fenntartás nélkül engedje szeretni magát. Bátorság, csaknem hősiesség. A legtöbb ember nem tud szeretetet adni és kapni, mert gyáva és hiú, fél a bukástól. Szégyelli, hogy odaadja, s még sokkal inkább szégyelli, hogy kiadja magát a másiknak, elárulja titkát. Azt a szomorú, emberi titkot, hogy szüksége van gyengédségre, nem tud meglenni nélküle."

-XY-

21625. b2a9e68a09
2012. febr. 6. 19:40

Szeress nagyon, hogyan, tudod Te jól azt,

Mint Nap havat, amit magába olvaszt.

József Attila

21624. Angyalka20
2012. febr. 6. 19:33

Citáry-Hock Tamás :Mosolyhíd

Van a tél...

A mozdulatlanság állapota. Az alvás, a várakozás állapota. A szomorú szépség állapota. A csend, a hideg, a fagy, a jég, a hó. A hó gyönyörű. Szomorúan gyönyörű. De nem csak szomorúság, nem csak fagy van

a télben. Hanem jó is. Az, hogy véget ér. Ezt mindig, minden évben biztosan tudhatjuk. Véget ér. Hogy mikor, nem tudjuk. Lehet, hogy hamarosan, lehet, hogy sokára. De biztosan vége lesz. És ezt várjuk.

Ez tartja bennünk a lelket, tudjuk, hogy érdemes élni, várni, mert

lesznek szebb napok. Amikor minden megmozdul, minden felébred,

és minden szép lesz megint. Csak várni kell és hinni. Nem is hinni

- tudni. És türelmesnek lenni. Ez a legfontosabb. És ha megérkezik a tavasz, elfelejtünk minden mást. A hideget, a szomorúságot, a fagyot,

a mozdulatlanságot.

Igen, most tél van. De lesz tavasz.

21623. fegyver
2012. febr. 6. 19:31

szeretnék újra kislány lenni, szaladni a fűben, elesni és sírni.

szeretnék újra kislány lenni hogy ne fájjanak azok a dolgok, amik most.

szeretnék újra kislány lenni és elbújni az oszlop mögé ha olyan jön akivel nem akarok beszélni.

szeretnék újra kislány lenni és nyelvet ölteni arra akit nem szeretek.

szeretnék újra kislány lenni, és örökre.. az is maradni!!!

21622. Szafy
2012. febr. 6. 19:18

"Az ember néha csak azt látja meg, amit látni akar, nem pedig azt,

ami a szeme előtt van. Néha pedig egyáltalán nem lát tisztán."

21621. fegyver
2012. febr. 6. 19:16

Ha valaki azt mondja: "Ne aggódj! Az idő minden sebet begyógyít."...

Akkor vágd jól pofán, és mondd neki, hogy: "Várj, mindjárt jobb lesz!"

21620. fegyver
2012. febr. 6. 19:13
"Mindig igyekszem majd,hogy megőrizzem azt a keveset amim van,mert túl kicsiny vagyok ahhoz,hogy át tudjam ölelni az egész világot."
21619. fegyver
2012. febr. 6. 19:12
Ahol eltörtél, ott leszel erős,... Ahol vesztettél ,ott leszel legyőzhetetlen ,...és Ahol elakarnak felejteni,ott leszel felejthetetlen...
21618. Cilumiluci
2012. febr. 6. 17:08
Mielőtt elítélsz, vedd fel a cipőmet és járd végig az utamat. Járd végig a múltamat, érezd a könnyeimet, éld át a fájdalmaimat, az örömömet. ...Tedd meg a lépéseket, amelyeket én megtettem és botladozz meg minden kövön, amelyen én megbotlottam. ... S mindegyik botlás után állj fel és menj tovább, úgy ahogy én tettem. Csakis ezután ítélkezhetsz rólam, felettem. Akkor mondhatod, hogy ismersz!
21617. K.K.E
2012. febr. 6. 15:16
Tudnatok idezetet mondani ami osszefoglalja azt,hogy nem erdekel senki velemenye,hogy nem tartozom elszamolassal senkinek es hogy mindenki torodjon a sajat dolgaval?
21616. e3c0713615 (válaszként erre: 21615. - F354ed7a1e)
2012. febr. 5. 22:22

Szerelmem nem mult, hat nem latod?

Megmutattam, megis ezt gondolod.

Mig rosszat hiszel rolam... nezd meg,

Ez a sziv meg mindig erted remeg.

Bar nem latod, rosszat latsz mindenbe,

Szavaiddal kest doftel a szivembe.

Egy vicc miatt nezd miket irtal nekem,

De konyorogjek mikor bant a szerelmem...

21615. f354ed7a1e
2012. febr. 5. 21:52
Ha az emlékek fakulni kezdenek,az érzelmek megszűntek és eljön a "lesz@rom ezt a lányt állapot" a naplóba írt mondatok lesznek azok, amik mindig emlékeztetni fognak arra, hogy milyen jó is volt vele ,mikor még élt a szereleme... ♥
21614. 342402de6d
2012. febr. 5. 20:18

Rendszerint van egy, akit igazán szeretünk.

Aki a legkedvesebb.

Lelkünkhöz közelálló.

Olyan titok ez, melyet nem szabad bolygatni.

A szeretet mélyebben van.

Tudatnál, akaratnál, vágynál, képzeletnél, társadalmi elvárásnál mélyebben.

A szeretet nem kötelesség, nem feladat.

Nem józan ésszel, akarattal, kényszerrel előidézhető állapot.

A szeretet: a szabadság jegyében áll.

Senki sem mondhatja meg, kit szeressek, kit ne szeressek, még én sem utasíthatom magamat, mert ez jóval magasabb szinten dől el, mint ahova akaratunk fölér - ez a lelkünknek olyan helyén dől el, olyan magas, a földi élet légkörén túli szférájában, ahol már sem a társadalom, sem a szokások, az elvárások, a félelmek, az érdekek, de még a lelkiismeret sem szólhat bele semmibe.

A lélek itt már szabadon szárnyal, azzal és oda, akivel és ahová akar.

Úgy hívják: szabadság.

Nincs benne kell és muszáj és az enyém és a tiéd. Nincs benne színjáték. Nincs hazugság.

Nincs idő sem - mert ahogy egy életet leélhetek valakivel és nem szeretem - s egyetlenegyszer találkozok valakivel és szeretem.

Az igazi szeretet feldúlhatja a világ rendjét.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook