Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Gárdonyi Géza
Nagy szenvedést átélt ember új szívet kap Istentől.
Elif Safak
Ne rágódj azon, hogy felborult a megszokott rend körülötted,
feje tetejére állt az egész életed.
Honnét tudod, hogy nem lesz-e jobb az élet fejjel lefelé?
Márai Sándor
A legtöbb remete (...)
pontosan ismeri a vonatok indulási idejét, a vonatokét,
melyek visszavihetik a világba!
Feldmár András
A szeretet definíciója az, hogy a szeretet semmit sem kíván,
a szeretet semmit sem akar.
Micimackó
Tudod Malacka, van úgy, hogy valaki nagyon törődik a másikkal.
Azt hiszem, ezt hívják szeretetnek.
Josephine Joelson
Vannak dolgok – szenvedés, szomorúság, fájdalom – amelyeket nem lehet megszüntetni, de lehet az embereket segíteni abban, hogy megbirkózzanak ezekkel. Nem lehet eltüntetni, de lehet könnyebbé, elviselhetőbbé tenni.
áhhhh, :)))))))))))
♥♥♥
A múlt biztos és erős: - tragikus, mert nem vitázhatsz vele többé. - S amint alattomosan csúsznak a pillanatok - érzed: hogy lassan biztossá válik az, ami bizonytalan jövőként libegett előtted - s mint jelen úgyszólván elviselhetetlen...
Füst Milán
"Szeresd magadban a vadállatot is! Etesd is néha, mert a tiéd, a lényedhez, ősi múltadhoz tartozik, és ma is benned él. Sokan ott hibázzák el életüket, hogy nincsenek jóban a testükben-lelkükben élő nyers ösztönerőkkel. Nagy hiba, mert a vadállat erősebb, mint ők. De megszelídíthető."
(Müller Péter)
Az élet túl rövid.....
csókolj lassan,
nevess őrülten,
szeress igazán,
bocsáss meg gyorsan!!!
A GYÖNYÖRŰ NŐ
3 évesen: Amikor tükörbe néz egy királylányt lát.
8 évesen: Amikor tükörbe néz Hamupipőkét látja.
15 évesen: Amikor tükörbe néz egy rémséget lát (Anya, ilyen
fejjel nem mehetek iskolába!).
20 évesen: Amikor tükörbe néz, azt látja, hogy "túl kövér/túl sovány,túl alacsony/túl magas, túl egyenes/túl göndör" - de mégis úgy dönt,hogy attól még kimegy az utcára.
30 évesen: Amikor tükörbe néz, azt látja, hogy "túl kövér/túl sovány,túl alacsony/túl magas, túl egyenes/túl göndör" - de úgy érzi nincs már ideje változtatni rajta, szóval így megy ki az utcára.
40 évesen: Amikor tükörbe néz, azt látja, hogy "túl kövér/túl sovány,túl alacsony/túl magas, túl egyenes/túl göndör" - ám azt mondja, "de legalább tiszta vagyok" és kimegy az utcára.
50 évesen: Amikor tükörbe néz 'saját magát' látja és oda megy ahova akar.
60 évesen: Tükörbe néz és azokra az emberekre emlékezik, akik nem láthatják magukat a tükörben soha többé. Kilép az ajtón és meghódítja a világot.
70 évesen: Amikor tükörbe néz bölcsességet, tudást és vidámságot lát és élvezi az életet.
80 évesen: Nem nyűglődik a tükörrel. Csak felteszi a bíbor
kalapját és megy,hogy nevessen a világgal együtt.
Talán mindannyiunknak korábban kellene megragadnia azt a bíbor kalapot...
Amikor még más voltál...
Egyszer még csak egy átlagos gyerek
S mára már egy igazi szörnyeteg...
Szinte testvér, egy barát voltál
Ezért fáj úgy, hogy elárultál.
Régen átkaroltál, ha valaki bántott
Most általad lettem megalázott
S ha könnyeim csurognak miattad
Csak gúnyolódsz - talán csak ezt akartad
Tudtunk mi beszélni életről, halálról
Már minden más, hogy eltalált Ámor
Könyörögtem neked: légy megint testvér
...De te ellöktél és csak kinevettél.
Banka Beatrix
Szeretni tárgyilagosan nem lehet,
csak szenvedéllyel, hittel
és odaadással.
- Szilvási Lajos
Hogy szeretlek-e? A szívem közepe vagy! Úgy őrizlek benne, mint egy ékkövet! Nem megígértem, hogy sosem hazudok neked? Hogy szeretlek-e? Minden porcikámmal! A szívemmel, a lelkemmel, az agyammal. Minden sejtemet, a szellememet átjárja az édességed! Nincs számomra a világon más, mint te.
Lucy Maud Montgomery
Nehézkes, szórakozott, gyermekes, boldog, lusta - s egy kissé rád támaszkodik.
Mennyi bűbáj van a gyöngeségében!
S a te erődben mennyi szerelem.
Erősnek lenni, hogy szerethessünk. Még erősebbnek, hogy jobban szerethessünk.
Paul Géraldy
"A lelki szeretetben énünk kőkemény falai megrepedeznek, s mint az árvíz kilépünk magunkból,s a másik világát is elöntjük. Még akkor is, ha ez a világ tele van gátakkal, akadályokkal, szögesdrótokkal. S mindezek hiába bántanak, sértenek, karcolnak, vagy sebeznek. És bárki, aki hozzánk is belép szöges, tüskés, csapdákkal és akadályokkal teli országba jut. Onnan tudod, hogy valaki szeret, hogy túllép ezeken a bántó akadályokon, sérelmeit megbocsátja, hibáidat eltűri, s elfedi.
És jön tovább, és helyet csinál magának benned: mert szeret."
/Müller Péter/
Tanuljátok meg, hogy a világot nem emberi kéz teremtette, tehát az események folyására ne is keressetek emberi képre formált szabályokat, igazságokat.
Moldova György
Egy pillanatképből nem lehet megítélni senkit. De még egy egész életből sem. Mert nem tudod, honnan jött és hová megy - mit hozott magával s mit visz el. Ha nem tudod, merre megy egy lélek, csak azt, hogy éppen most milyen, semmit sem tudsz róla. Ha egy magban nem látod a leendő embert, s az emberben, hogy milyen magokat érlel magában - mit tudsz róla? Ha nem tudod, kivé leszel, mit tudsz magadról? Nagyon keveset.
Müller Péter
A Jóisten egy gyönyörű ajándékcsomagot tart a jobb kezében a jók számára,baljában pedig virgácsot szorongat,a rosszaknak.És te egész életedben nagyon fogsz igyekezni,hogy kiérdemeld az ajándékcsomagot.Meg is kapod majd,kibontod és legott kiugrik belőle az ördög és orron vág.
És ez lesz a te életed legnagyobb meglepetése!
Popper Péter
"A megbocsátásnál nincs édesebb bosszú."
(Monk)
"Merj álmodni,mert az álmok álmodói meglátják a holnapot.
Merj kívánni, mert a kívánság a remény forrása,
s a remény éltet bennünket.
Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát.
Ne félj olyat látni, amit senki más nem lát.
Higgy a szívedben és saját jóságodban, mert ha így teszel, mások is ezekben fognak hinni.
Higgy a csodában, mert teli van vele az élet.
De ami a legfontosabb, hogy higgy önmagadban...
mert odabenn a lelkedben rejtőzik a csoda, a remény, a szeretet és a holnap álmai."
(Ron Cristian)
"Megbocsájtottam a megbocsájthatatlant, megpróbáltam pótolni a nélkülözhetetlen embereket, és elfeledni az elfeledhetetlent. Sokszor cselekedtem indulatból, okoztam csalódást és csalódtam olyanokban akikről sosem hittem volna. Öleltem ,hogy védelmet nyújtsak, és nevettem mikor már nem bírtam tovább. Szereztem örök barátot. Szerettem, és szerettek. Repkedtem a boldogságtól, de volt hogy teljes erővel mentem a falnak. Sokszor éreztem meghalok a vágytól, közben féltem elveszítek valakit aki nagyon fontos a számomra. A végén elveszítettem, de túléltem! És még élek! Az életet nem csak túlélem, s Neked sem ajánlom ,hogy ezt tedd! Élj! A harcban elszántan kell menni, küzdeni,az életet szenvedélyesen átölelni, emelt fővel veszíteni, és merészen győzni ,mert a világ a bátraké, és az élet túl sokat ér ahhoz hogy jelentéktelenné váljon!"
(Chaplin)