Kedvenc idézetek (beszélgetés)
"Minden ember és minden esemény úgy került be az életedbe, hogy magad hívtad oda. Az pedig rajtad áll, hogy mit kezdesz velük..."
(Popper Péter)
Hótakaró lepi a teret,
fehéren lélegzik a táj...
Jószay Magdolna
"Egy ember van, egyetlenegy, akivel mindvégig együtt élsz: önmagad."
Müller Péter
Müller Péter
Olvass el naponta néhány igaz szót, bölcs gondolatot, szép verset.
Olyant, amit neked írtak. Hallgass olyan zenét, melyet nem a káosz,
hanem egy magasabb rend szült. Könnyű megkülönböztetni, mert
az utóbbi szép. Hozd helyre magad naponta.
A légkör, amelyben élsz, szennyes. Tele van negatív adással, fullasztó,
boldogtalan, koszos gondolattal. De te nézz a magasba, s hangold magad a nap sugarára. És ne felejts el esténként fölnézni az égre, hogy újra és újra eszedbe jusson: a végtelen gyermeke vagy.
Müller Péter
Nem elég tisztának lenni. Nem elég ártatlannak lenni.
A mai világban öntudatra és erőre van szükségünk,hogy
ne zuhanjunk a zuhanókkal, és veszítsük el lelkünket.
Goethe
Néha a sorsunk egy téli gyümölcsre emlékeztet.Ki gondolná,
hogy azok az ágak ismét kizöldülnek és virágot hoznak,
de azért reméljük és tudjuk, hogy így lesz.
Hallgatom a szívem. Ha majd egyszer megáll és elszakad a testemtől, az, ami én vagyok, lehajolok még egyszer, és megcsókolom a szívem; megcsókolom, mert szeretett engem, és szerette az egész világot.
Fekete István
Föl sem ismernék
a rólad készült képek,
ha látnák egymást.
Fodor Ákos
A csendes emberek mindig figyelő emberek. A hallgató emberek mindig többet hallanak meg, mint a saját hangjuktól mámorosak.
Szepes Mária
Sri Chinmoy
Ha nem fogadom el magam
Tökéletlennek,
Akkor hogyan fogom túlszárnyalni
Korlátaimat?
Anthony de Mello :Függetlenség
Úgy tűnt, hogy a Mestert egyáltalán nem érdekli, mit gondolnak felőle
az emberek. Amikor a tanítványok megkérdezték, hogyan is érte el ezt
a belső szabadságot, hangosan felnevetett:
- Húszéves koromig egyáltalán nem törődtem azzal, hogy mit gondolnak rólam az emberek. Azután viszont állandóan azon izgultam, hogy mit gondol a környezetem. Ötvenedik születésnapom után váratlanul rájöttem arra, hogy a kutya sem törődik velem.
Reggel belenézel a tükörbe, hajad borzas, szemed kissé bedagadt; fogkrémet nyomsz a kefére, s fogat mosol. Nézted már ilyenkor az arcodat? A szemedet nézted már? Láttad, ki néz vissza rád? Nem lehet "díszbe öltözött" szívvel élni.
Müller Péter
Minden napnak megvannak a maga kihívásai (...) És minden napnak megvan a maga hozadéka.
Susan Barker
Jótékony barát a csönd. Kisimítja a gondolatok ráncait.
Szilvási Lajos
Ne hagyd, hogy a szíved akadályozzon abban, amit szeretsz.
Tuti gimi c. film
Útra is szükség van, és célra is. Egyik sem teljes a másik nélkül. Igen, a cél, és az úton felfedezett sok kis apróság együtt jelentik az életet.
Csitáry-Hock Tamás
Vigasztalanul tévelyeg, aki hosszú életre nagy terveket sző, ahelyett, hogy napjainak kötelességét megtenné úgy, mintha minden nap, amit él, az utolsó lenne.
Tagpo Lhadje
Az a legrosszabb, amikor a végére jutnál egy kirakósnak, és rájössz, hogy hiányzik néhány darab.
Dexter c. film
Mi nem tudunk mást, csak állandóan kérdéseket feltenni. (...) Sosem mondjuk: "elégedett vagyok a mával". Mindig csak a holnap, a holnap! Magunk mögött hagyni a tegnapot - a jövőért. Ez a mi kívánságunk.
Agatha Christie
Jó volna nagyon sokat aludni. A nap huszonnégy órájából legalább tizenhatot. Az alvók elszakadnak az élettől, s meg is halnak egy kicsit addig, amíg fel nem ébrednek. Kényelmes állapot. Sok kellemetlenségtől megszabadít.
Szilvási Lajos