Kedvenc idézetek (beszélgetés)
A magányban, a betegségben, a zűrzavarban a barátság puszta gondolata is lehetővé teszi a túlélést, még ha barátunknak nem is áll hatalmában segíteni bennünket. Elég a tudat, hogy ő létezik. A barátságot nem halványítja el a távolság vagy az idő, a börtön vagy a háború, a szenvedés vagy a súlyos csend. Éppen ezekben a dolgokban gyökeredzik a legmélyebben, és ilyen talajból bontja ki legszebb virágait.
Pam Brown
Egyszer, amikor már egy fiú és egy lány régóta jártak, a lány egyszer csak megszólalt egy kellemes délutánt követően:
- Ha holnap eljössz hozzánk vacsorára, akkor oda adom neked a szüzességem még holnap este.
A srác ennek megörül, és természetesen rábólint a dologra. Még aznap este, miután a lányt hazakísérte elmegy a patikába, vesz óvszert és elmondat a patikussal mindent amit tudni kell a szexről és egyebekről.
Másnap amikor a fiú megérkezik és a lány behívja, a szülők már az asztalnál ülnek. Amikor a fiú leül és körülnéz, megszólal, hogy hadd mondja ő az asztali áldást, így is történik.
A srác nagyon sokáig imádkozik lehajtott fejjel, majd amikor már 20 perce csönd van, a lány halkan odasúg valamit:
- Nem is sejtettem, hogy ilyen vallásos vagy.
Rögtön hangzik a válasz:
- Én sem sejtettem, hogy az apád patikus...
"A barát az, aki akkor van melletted,
amikor máshol kellene lennie."
"Egy idő után megtanulod a finom különbségtételt a kézfogás és az önfeláldozás között... És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos a szerelemmel, és a társaság a biztonsággal... És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét, és a bók nem esküszó... És hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget: a felnőtt méltóságával, nem pedig a gyermek kétségbeesésével... És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd, mert a holnap talaja túl ingatag ehhez... Egy idő után kitapasztalod, hogy még a napsugár is éget, ha túl sokáig ér.
*orsu*
-Karak akkor én buta vagyok ?
- Nem vagy buta kicsi VUK, csak még keveset tudsz.
Ha szeretetre vágysz: szeretned kell! Ha társra vágysz, alkalmassá kell válnod a társulásra.
Müller Péter
Bizony, valóra válhatnak a tündérmesék, ha elfogadjuk gyarlóságainkat, ha bátorsággal, erővel, állhatatossággal és fenntartás nélkül kitartunk mellettük, és talán ránk mosolyog a szerencse.
Jane Green
„minden eszközzel kell tudni ütni”
Kádár János
Ne légy hálátlan!
Mindegy, hogy milyen jó
vagy rossz, minden nap
úgy kelj fel, hogy hálás
vagy az életedért. Valaki
valahol máshol
elkeseredetten küzd a
sajátjáért. Ahelyett, hogy
arra gondolsz, mi az,
aminek híján vagy, próbálj
arra gondolni, hogy mi az,
amid van, és aminek
mindenki más híján van!
Az erős férfinak is
szüksége van valakire, aki
derűt csempész a
hétköznapokba. Valakire,
akihez teljesen őszinte
lehet. Valakire, aki előtt
elismerheti, hogy néha
kételkedik és fél. Nehéz
folyton szerepet játszani.
Mindig könnyednek és
jókedvűnek lenni, hogy
senki se vegye észre,
valójában mi játszódik le
benne.
Alison Roberts
Egyre inkább az az érzésem, hogy az életünk egyetlen mondat, csak nem tudjuk kimondani, hogy mi az. (...) A nagy találkozások, a lélek közeli pillanatok mindig azok voltak, amikor valakit megszerettem. Az igazi csoda a barátság, a valódi, emberközeli kapcsolat, amikor egyszer csak repül velünk az idő, és az az érzésünk, hogy mi már valahol találkoztunk. Néha egy pillanat többet ér, mint egy egész esztendő.
Müller Péter
Nem kell engem se szeretni, se sajnálni
csak megismerni, aztán elfogadni,
ha pedig nem tetszik, akkor simán békén hagyni.
Senkinek sem kötelessége, hogy nagy ember legyen,
már az is nagyon szép, ha valaki ember tud lenni!!
A rózsa mosolya
Adok Neked egy mosolyt,
És rásimítom az arcodra.
Meglásd, úgy leszel,
Mint egy rózsa
Éppen kibomló bimbója.
Beoltalak mosollyal,
Mint szemet a bokorra,
Szeretetkertészként
Nemesítem kinyíló ajkadra,
Hogy Te magad légy
A mosoly rózsája,