Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Nem szabad olyan helyzetet teremteni, ahol elveszhet a bizalom.
Andy Mulligan
Az ember megérzi a gonoszt. Egyszerűen meg tudja állapítani, kiben bízhat, és kiben nem.
Harlan Coben
Akiben bizalom él, egyenlő bizalommal fog mindenkivel együttműködni, bárhová kerül; akiben azonban nincsen bizalom, akárhová csapódjék is, csak ugyanúgy fog tovább élni, mint a többiek.
Henry David Thoreau
Alapvető hozzáállásunk a bizalom kell hogy legyen, mivel ha mindenről bizonyítékot akarnánk szerezni, semmit sem hinnénk el. És akkor nem is csinálnánk semmit - nem kelnénk fel, nem házasodnánk meg, nem szereznénk barátokat, nem ápolnánk szövetségeket. A bizalom képessége nélkül magányos állatok volnánk.
Lee Smolin
Bizalom nélkül az egyik partner gyanakvóvá válik, nyugtalanná és tele lesz előítéletekkel, félelmekkel, a másik úgy érzi, lélektani csapdába került, azt hiszi, hogy nem hagyják szabadon lélegezni, s érzelmileg megfojtják. Lehetetlen valakit igazán szeretni, ha nem bízunk meg benne teljesen.
Adam J. Jackson
Az embernek joga van ahhoz, hogy titkai legyenek. Joga van ahhoz, hogy megőrizze életének azokat az intimitásait, amelyek csak rá tartoznak. Ez nem becsapás, ez nem bizalmatlanság. S ha valaki mégis így értékeli, az a fél, ő nem bízik a másikban, amikor egy teljes életet ellenőrzés alatt akar tartani.
Popper Péter
Nem tudom neked adni a napot,
De tudok adni egy pillanatot.
Mikor megállíthatod a rohanó időt,
Kiszakítva belőle minden erőt.
Nem tudom a napot neked adni,
Sugarával meleget árasztani.
De elküldöm neked szívem melegét,
Áldásként küldöm, legyen tiéd
Sok embert szeretek, de nem mindenkit. Sok mindent megbocsájtok, de nem mindent. Gyorsan felejtek, de nem mindent.
Nem vagyok bosszúálló, de sok mindenkit megvetek. Akit szeretek az tudja, akit nem szeretek az érzi. Az igaz barátokért keresztül megyek a poklon, a többieknek meg megmutatom, hogy hol van az...
"A pénz nem boldogít. Ebben van némi igazság. De a pénzen megvehetem magamnak az időt, hogy azt tegyem, amit szeretek, és megfizessek másokat, hogy megtegyék azt, amit gyűlölök."
Kiyosaki...hatalmas :D
"Nyugi! Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül...."
Douglas Adams - Galaxis útikalauz stopposoknak
"Ha egy ismeretlen ember szemébe nézek, sokszor az az érzésem támad, hogy olvas a gondolataimban, ezért szándékosan furcsa dolgokat gondolok."
Kanehara Hitomi
"Rendkívül türelmes tudok lenni, feltéve, ha a végén elérem, amit akarok."
Margaret Thatcher
"Ó, az a nyugalom, az a kimondhatatlan nyugalom, hogy biztonságban érezzük magunkat a másik társaságában; hogy nem kell mérlegelnünk a gondolatokat, sem a szavakat, de kiönthetjük őket úgy, ahogy vannak, együtt a pelyvát és a magot, jól tudva, hogy megbízható kéz válogatja szét őket, megtartva, ami értékes, s gyengéd leheletével szétfújva a többit."
Mary Ann Evans (George Eliot)
"Nem tudhatjuk pontosan, mikor kovácsolódik a barátság. Ahogy mindig az utolsó csepp víztől telik csordultig a kehely, úgy a rengeteg kedvesség közül is az utolsó lesz az, mely csordultig tölti szívünket."
James Boswell
Szomorú vagy, magad vagy, és úgy érzed, dől a ház,
egyszer csak kopogtatnak, s ott áll, akire vársz.
A boldogság egy hajszál, egy szó, egy mozdulat,
Csak mozdulj meg, csak szólj már, csak el ne hagyd magad!
/Bertók László/
Távol vagyunk egymástól, messze sodort a sors,
puszit adni nem tudok, mert én itt, Te ott.
Mintha csak pár méter lenne, közel hoz az internet,
így a barátságunk a távolból is szép lehet!
Egy barát, ki tudja minden gondolatod,
Mikor beszél, te figyelmesen hallgatod.
Ki minden bajban melletted áll,
S ha repülni akarsz, ő veled száll!
Figyelmeztet őrültségeidre,
S bólint egyet ballépéseidre.
Mindig veled van, ha sírsz,
S ha véletlenül tévútra térsz.
Testvérként nagyon szeret
Ő az kiben bízni lehet
Minden versben fö a rim,
Mari néni tésztàt gyúr.