Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

30379. Angyalka20
2012. aug. 30. 21:49

Vannak helyek: hiába pusztítja el őket háború, üldöztetés és közöny, mindig szent helyek maradnak. Mindig akad valaki, aki érzi a hiányát, és újjáépíti.

Paulo Coelho

30378. Angyalka20
2012. aug. 30. 21:49

Aki - őszintén - a hit ösvényén halad, képes lesz egyesülni az Istennel és csodákat tenni.

Paulo Coelho

30377. Angyalka20
2012. aug. 30. 21:48

Akkor lesz belőled tökéletes emberi lény, ha tökéletesen felelőssé válsz az életedért; és amikor tökéletesen emberi leszel, felfedezheted, mit jelent harcosként élni.

Dan Millman

30376. 9242a6388c
2012. aug. 30. 21:22

"A kulcs nálad van önmagadhoz, és minden általad előidézhető változáshoz. Minden kérdésre magadban van a válasz. Életünk értelme megélni a szívünkben dédelgetett álmot. Képes vagy bármire, mert határtalan szabad lény vagy te is! Az vagy, ami lenni szeretnél, nem kell mást tenned, mint hinned! Hinned az álmaidban, az erődben, önmagadban! Ha elestél, nem baj, állj fel, menj tovább! Tudd, hogy olyan a világ körülötted, amilyen szemmel nézed! Változtass a szemszögeden, és meglátod, minden megváltozik – benned, magadban…"

(Brátán Erzsébet)

2012. aug. 30. 21:09

Jöttem, hogy fáklyával a kezemben fényt vigyek hozzád, érezz melegséget, emberséget. A lélek minden sugara áradjon ki rajtad.

A jót elfogadod, hála érte. -Így lehetek az, aki.

Örülni annyi, mint nagylelkűnek lenni, nevess!

Felcsillanó tekintettel, ragyogó mosollyal, fényes - sugárzó arccal.

Sírsz, letörlöm könnyeidet, sikereidért veled örülök. Szavakban kifejezni, mik szívből kikristályosodnak. Énekelj-dalolj, nosza.

Valami többet neked – jobbat - szebbet és vidámat.

Gyere, ülj le mellém kedves útitársam és beszélj…

Figyelek rád.

2012. aug. 30. 20:25

"A legmélyebb és legigazibb vágy annak a vágya, hogy közel kerüljünk valakihez. És ettől kezdve elindul a láncreakció, a férfi és a nő elkezd játszani. De ami előtte volt - a kölcsönös vonzalom, ami egymás felé lökte őket -, az megmagyarázhatatlan. Ez nem más, mint az érintetlen, tiszta vágy. Amikor a vágy még ebben a tiszta állapotban van, a férfi és a nő beleszeret az életbe, minden pillanatát a legmélyebb hódolattal élik át, és izgatottan várják, mit ünnepelhetnének meg legközelebb. Az ilyen emberek nem sietnek, nem hajtják az eseményeket meggondolatlan cselekedetekkel. Tudják, hogy a szükségszerű úgyis bekövetkezik, hogy az igazi mindig megtalálja a módját, hogy megmutatkozzon. És amikor elérkezik a pillanat, nem haboznak, nem hagyják ki a lehetőséget, nem vesztegetnek el egyetlen mágikus pillanatot sem, mert tisztában vannak minden egyes pillanat fontosságával."

(Paulo Coelho)

2012. aug. 30. 20:23

"Sokat gondolkodtam rajta, vajon mi lehet a legfontosabb kapocs egy párkapcsolatban, és végül egy dolgot találtam. Ez pedig a spontán bizalom. Amikor két ember úgy találkozik, mintha "beléjük csapott volna a villám", kölcsönösen tudnak rajongani egymásért, felnéznek a másikra, és ha szükséges, akár tűzbe is mennek a társukért. Ilyenkor a spontán találkozásból kölcsönös, spontán bizalom jön létre. "

(Csernus Imre)

2012. aug. 30. 20:22

"Minden dalnak van egy vége, egy utolsó hangjegye, minden dal véget ér. Butaság lenne emiatt nem élvezni egy dalt. Egyszer minden dal véget ér, de ettől még élvezheted a zenét."

(Tuti gimi c. film)

30371. 3e804694de
2012. aug. 30. 18:51

Külön lépünk be az ajtón,

mely a boldogság felé vezet,

hogy kimondhassuk szívünk vágyát

a boldogító igent.

Együtt állunk az oltár elé

egymás kezét keressük,

s a házasság szent áldását

csókkal pecsételjük.

30370. bd8f0b56fe
2012. aug. 30. 17:23
A hiány makacs jelenség, mindig hiány marad. Mert a mozaikkép hiányzó darabkáját csak azzal az eggyel lehet pótolni, ami pontosan odaillik. Felesleges időtöltés és energiapazarlás minden más próbálkozás. És soha nem jutsz a végére. Csak ha egyszer szembenézel magaddal, ha elismered, hogy más megoldás nincs, mint a hiányzó darabot a helyére tenni. Csak egy elhatározás, csak egy mozdulat. És akkor kezdődik az életed.
30369. bd8f0b56fe
2012. aug. 30. 16:57

H osszú házasságok titka,

A zt gondolom, nem is ritka.

Z eng az ének, fut az élet

A hogy telnek hosszú évek.

S zámoljuk az élményeket

S orsunk nem mindig kényeztet.

Á téltünk már jót és rosszat,

G ondoltuk, csinálunk jobbat!

I dõ telik reménykedve

É s bízni kell az életbe.

V agy a sors most lazít, ha hó,

F el, - le, hintázik a hajó

O lykor kikötõt keresünk,

R endben, kicsit megpihenünk

D erûs élet, szépgondolat,

Ú jabb szép éveket hozhat

L egyen könnyû már az élet,

Ó vni kell a szeretetet

R eceptbe még nincs meg írva,

A boldog házasságok titka.

30368. Meda
2012. aug. 30. 16:39

'Lenni vagy nem lenni: az itt a kérdés.

Akkor nemesb-e a lélek, ha tűri

Balsorsa minden nyűgét s nyilait;

Vagy ha kiszáll tenger fájdalma ellen,

S fegyvert ragadva véget vet neki?

Meghalni -- elszunnyadni -- semmi több;

S egy álom által elvégezni mind

A szív keservét, a test eredendő,

Természetes rázkódtatásait:

Oly cél, minőt óhajthat a kegyes.

Meghalni -- elszunnyadni -- és alunni!

Talán álmodni: ez a bökkenő;

Mert hogy mi álmok jőnek a halálban,

Ha majd leráztuk mind e földi bajt,

Ez visszadöbbent. E meggondolás az,

Mi a nyomort oly hosszan élteti:

Mert ki viselné a kor gúny-csapásit,

Zsarnok bosszúját, gőgös ember dölyfét,

Útált szerelme kínját, pör-halasztást,

A hivatalnak packázásait,

S mind a rugást, mellyel méltatlanok

Bántalmazzák a tűrő érdemet:

Ha nyúgalomba küldhetné magát

Egy puszta tőrrel? -- Ki hordaná e terheket,

Izzadva, nyögve élte fáradalmin,

Ha rettegésünk egy halál utáni

Valamitől -- a nem ismert tartomány,

Melyből nem tér meg utazó -- le nem

Lohasztja kedvünk, inkább tűrni a

Jelen gonoszt, mint ismeretlenek

Felé sietni? -- Ekképp az öntudat

Belőlünk mind gyávát csinál,

S az elszántság természetes szinét

A gondolat halványra betegíti;

Ily kétkedés által sok nagyszerű,

Fontos merény kifordul medriből

S elveszti "tett" nevét.'

(William Shakespeare: Hamlet)

30367. a14deb9047
2012. aug. 30. 14:24

“Senki sem ígérte, hogy az élet harmonikus döccenő nélküli.

Anyám azt mondta egyet tanulj meg: Hétfőn hétfő, kedden kedd.

Egyik sem ikertestvér. Hogy mit hoz a kedd azt ne kezdd el siratni

félelmedben hétfőn. Hogy mit adhat a kedd, azt ne t

ervezd hétfőn.

Hátha nem hozza be. Az egyik nap ilyen, a másik olyan.

Egyetlen egyet kell megjegyezni, ha harmonikusan élni akarsz.

Ha jót hoz, akkor józanul viseld, hogy most örömöd van.

Józanul és fegyelemmel. És ha baj van, azt is viseld józanul

és fegyelemmel. Engem erre neveltek.”

(Szabó Magda)

30366. Cilumiluci
2012. aug. 30. 13:59

Néhány Woody Allen idézet

Gyönyörű gyerekeim vannak. Hál'istennek a feleségem megcsalt...

A feleségem a nászéjszakáig félt a sötétben. Aztán meglátott engem ruha nélkül. Azóta világosban is fél.

?

A feleségem a legrosszabb szakács. Mi mindig a vacsora végén imádkozunk...

?

Egyszer valaki ellopta az autónkat. Kérdeztem a feleségem, látta-e, hogy néztek ki a rablók? Erre azt mondja: "Nem láttam őket, de a rendszámot felírtam!"

Egyik nap azt mondja a feleségem, vigyem le a szemetet. Mondtam neki: "Te főzted, hát te is tüntesd el!"

Egyik nap felhívtam a feleségem. Azt mondtam neki: "Drágám, eszembe

jutottál, és egészen begerjedtem". Azt kérdezte erre: "Ki beszél?"

30365. Cilumiluci
2012. aug. 30. 13:29
"A boldogság egy pillangó. Ha kergetjük, kisiklik a kezünk közül, de ha csendben leülünk, az is lehet, hogy leszáll ránk."
30364. Cilumiluci
2012. aug. 30. 11:53

MARADJ FIATAL !!----ÖTLETEK

EZT ÉRDEMES KOMOLYAN VENNI!!

.... és maradj talpon!

1. Dobd ki a haszontalan számokat.

Úgymint kor, súly, vérnyomás stb...

Hadd aggódjanak a doktorok ezek miatt.

Emiatt fizeted "őket".

2. Csak vidám barátokat tarts!

A rosszkedvűek lehúznak.

3. Tanulj folyamatosan.

Tanulj többet a számítógépről, autókról,

kertészkedésről, és mindenről...

Soha ne hagyd az agyadat pihenni.

"A pihenő agy az ördög műhelye".

Az ördög neve "Alzheimer".

4. Élvezd az egyszerű dolgokat.

5. Nevess gyakran, hangosan és hosszan.

Nevess, amíg ki nem fulladsz.

6. Néhány könny esik néha.

Tűrj, gyászolj, és menj tovább.

Az egyetlen személy, aki egész életünkben velünk van az

magunk.

ÉLJ, amíg élsz.

7. Vedd magad körül olyan dolgokkal, amiket szeretsz.

Legyen az család, háziállat, emléktárgy, zene, növények,

hobbi, akármi.

A te otthonod a te menedéked.

8. Menj sétálni az utcára, vagy a

szomszéd megyébe, vagy idegen országba.

9. Mondd az embereknek minden lehetőséget kihasználva, hogy

szereted őket.

10. ÉS MINDIG EMLÉKEZZ:

Az életet nem a lélegzetvételek számával mérjük, hanem

azokkal a pillanatokkal, amikor elakad a lélegzeted.

Viszlát !!!

120 évesen!

30363. Cilumiluci
2012. aug. 30. 10:10
Az életben jönnek-mennek a dolgok, és nem tegnap vagy holnap kell boldognak lenni, hanem ma.
30362. 328aadd89f
2012. aug. 30. 10:03

"Fókuszálj inkább a vágyadra, mint a kétségeidre, és az álmod elkezd majd valóra válni. Meg leszel lepve, mennyire könnyen történik majd. A kétségeid soha nem olyan erősek, mint a vágyaid, hacsak nem te teszed őket azzá."

Marcia Wieder

30361. Cilumiluci
2012. aug. 30. 09:53
Mindenki életében van néhány ember, aki miatt egy kicsit hangosabban nevetünk, aki miatt többet mosolygunk és aki miatt egyszerűen csak jobban érezzük magunkat.
30360. Cilumiluci
2012. aug. 30. 09:50

Fölösleges idegeskedni - Olyan, mintha

ernyővel rohangálnál a kezedben az esőre várva''

30359. Cilumiluci
2012. aug. 30. 09:50
"Én nem tudom, mi ez, de jó nagyon, Elrévedezni némely szavadon, Mint alkonyég felhőjén, mely ragyog, És rajta túl derengő csillagok. Én nem tudom mi ez, de édes ez, Egy pillantásod, hogyha megkeres, Mint napsugár, ha csillan a tetőn, Holott borongón már az este jön. Én nem tudom mi ez, de érzem, Hogy megszépült megint az életem, Szavaid selyme szíven simogat, Mint márciusi szél a sírokat. Én nem tudom, mi ez, de jó nagyon, Fájása édes, hadd fájjon, hagyom. Ha balgaság, ha tévedés, legyen, Ha szerelem, bocsásd ezt meg nekem!"
2012. aug. 29. 22:13
Vannak szerelmek, melyeket csak a bosszú táplál. Vannak szerelmek, melyeket csak a távolság éltet. És vannak szerelmek, melyeket csak a könnyek erősíthetnek. Ne bánd, Ezel! Ne fájjon! Ezt így kell elfogadni. Vannak szerelmek, amelyek nem teljesülhetnek be. A miénk egy ilyen szerelem volt.
30357. Szafy
2012. aug. 29. 20:28

Csak azokhoz akarok jó lenni, akik jók hozzám. Ha az ember mindig azt teszi, amit a kegyetlenek és igazságtalanok kívánnak tőle, ezzel nagyon is megkönnyíti a rossz emberek dolgát. A gonoszoknak akkor nem kell félniük semmitől, és így nem is igyekeznek megjavulni, hanem mindig gonoszabbak és gonoszabbak lesznek. Én azt gondolom: aki ok nélkül bánt, azt vissza kell ütni, olyan keményen, hogy elmenjen a kedve a kegyetlenkedéstől.

(Charlotte Bronte)

2012. aug. 29. 19:54
Elj es hadj mast is elni
30355. 3e804694de
2012. aug. 29. 19:45
"A lehetetlen csupán egy szó,amellyel a kisemberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra.A lehetetlen nem tény, hanem vélemény.A lehetetlen nem kinyilvánítás, hanem kihívás.A lehetetlen lehetőség.A lehetetlen múló pillanat.A lehetetlen nem létezik!"
30354. bd8f0b56fe
2012. aug. 29. 16:58
Balszerencséje mindenkinek lehet, de csak okos emberek tudnak belőle hasznot húzni.
30353. Cilumiluci
2012. aug. 29. 16:21

"Sok minden van amit szívesen adnék Neked. . .

Szeretnék Neked bölcsességet adni, de azt csak a múló évek hozhatják meg.

Szeretnék Neked sikert adni, de annak csak akkor van értéke, ha megdolgozunk érte.

Szeretnék Neked boldogságot adni, de az oda vezető utat mindenkinek magának kell megtalálnia.

De van egy olyan ajándék, amit adhatok Neked, amely mindig veled lesz és az nem más, mint az én szeretetem..

2012. aug. 29. 16:20
„Minden mosoly mögött van egy kis fájdalom, minden hagyjál békén mögött ott lapul az, hogy szükség van Rád. Minden rosszban rejtőzik valami jó? Minden nem félek mögött, ott van az, hogy igen is vigyázz rám. Minden bezárult ajtó után kinyílik egy ablak. S talán minden könnycsepp után, az arcunkra mosoly ül. Minden bántásban lesz egyszer megbocsájtás..”
30351. Cilumiluci (válaszként erre: 30350. - Be4a208763)
2012. aug. 29. 15:32
Igaz!Ezt viszem,oké?
30350. be4a208763
2012. aug. 29. 15:12
"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook