Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

30499. cc7a88f96d
2012. szept. 3. 22:10
Amikor az ember azt hiszi, hogy ismer valakit, akkor kapja az ember a legnagyobb pofont, mert az az illető akit ismert, teljesen mást mutat mint akinek képzelted.Teljesen az ellenkezője annak a szeretett személynek. És ez fáj a legjobban, hogy félreismerted őt, de nagyon.
30498. a14deb9047
2012. szept. 3. 21:21

Lassan meghal az,

aki soha nem megy útra,

aki nem olvas,

aki nem hallgat zenét,

aki nem tudja megtalálni

a maga bocsánatát

Lassan meghal az,

aki elvesztette önszeretetét,

aki nem fogadja más segítségét

Lassan meghal az,

aki a szokásainak rabja lett,

aki mindig ugyanazt az utat járja,

aki soha nem változtat támaszpontot,

aki nem meri öltözete színét cserélni

vagy soha sem beszél ismeretlenekkel

Lassan meghal az,

aki elkerüli a szenvedélyt

és az izgalom örvénylését,

amely a szemek fényét gyújtja

és gyógyítja a szív sebeit

lassan meghal az,

aki nem tudja célpontját változtatni

mikor boldogtalan a

munkájában vagy szerelemben,

aki nem mer veszélyt vállalni

az álmai megvalósítására,

Élj most!

Légy merész ma!

Cselekedj mindjárt!

Ne hagyd magad lassan meghalni!

Ne vond magadtól meg a boldogságot!

30497. Cilumiluci
2012. szept. 3. 21:16

Gyűlölet és keserűség a lehető legrosszabb ellenszer minden társadalmi betegséggel szemben. Olyan, mint a pálinka. Tompítja az agyat és gyöngíti a szemet, és olyan tettekhez vezet, melyeket nem lehet jóvátenni többé.

Wass Albert

30496. Cilumiluci
2012. szept. 3. 20:36

A felgyülemlett szeretet szerencsét hoz, a felgyülemlett gyűlölet pedig szerencsétlenséget.

Paulo Coelho

2012. szept. 3. 20:14
„Gyűjts erőt, dolgozd fel a múltad emlékeit, és jól figyelj, mert ahol eltörtél, ott leszel erős, ahol vesztettél, ott leszel legyőzhetetlen. Az Igaz Ember nem menekül a múltjától, bármilyen sötét volt is, mert kudarcaiból lesz hatóanyag, vereségeiből diadal - tragédiái érlelik naggyá.”
30494. Cilumiluci
2012. szept. 3. 20:04
“Mert az ember – ezt egyre inkább hiszem – csak annyit ér és csak annyira ember, amennyire meg tudja őrizni lelke egy zugában az örök gyermeket.” (Márai Sándor)
30493. Cilumiluci
2012. szept. 3. 16:27

Egy párkapcsolat sokféle háborúságot, válságot, gyötrelmet rejthet magában. Hűtlenséget is. Hirtelen felszikrázó vad indulatokat. Mégis azt mondom, mindaddig érdemes csinálni, amíg a "szív szeme" átlát a viharok felhőin.

(Müller Péter)

30492. Lolita63
2012. szept. 3. 15:05

Amikor a boldogság egyik ajtaja bezárul,

egy másik kinyílik.

De gyakran oly sokáig tekintünk vissza

a zárt ajtóra,

hogy nem vesszük észre,

amelyik megnyílt előttünk.

Helen Keller

30491. a14deb9047 (válaszként erre: 30489. - Cilumiluci)
2012. szept. 3. 13:53
Nagyon emlékszem erre a mondatra!
30490. Cilumiluci
2012. szept. 3. 13:45
"Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé." (Böjte Csaba)
30489. Cilumiluci
2012. szept. 3. 13:43

"Ha az ember szeret valakit,nincs szükség arra a szóra:sajnálom."

/Love Story/

30488. Cilumiluci
2012. szept. 3. 11:01

Tanulj meg mosolyogni. A mosolyban mágikus erő rejlik. Amíg az ember mosolyogni tud, addig képes a további harcra. És aki harcol, az győzhet is.

Marcus Aurelius

30487. a14deb9047
2012. szept. 3. 10:11
"Az ember, aki nem tud kérni, nem tud megköszönni, és ha tévedett vagy vétett, azt mondani, bocsánat, hogyan tehetem jóvá, annak van még bőven mit tanulnia az életben."
30486. 6f19a4721c (válaszként erre: 30478. - 9f98008a3b)
2012. szept. 3. 10:04
Mennyire igaz.Így van.Szerintem is.
30485. Cilumiluci
2012. szept. 3. 09:59

Sok embernek egyszerűen bezárul a szíve, mert soha nem figyeltek rá. Szófogadóak voltak, szívük helyett a szüleikre, a környezetükre hallgattak. Aztán hirtelen előállnak az ötlettel, hogy megkérdezik a szívüket: mire vágysz? Egyszerre elvárják, hogy válaszoljon, hogy üzenjen.

Tudod, mit gondol ilyenkor a szív? "Mi a franc? Hol voltál eddig?" És nem válaszol, bezárva marad, nem hisz abban, hogy hallgatnak rá. De aki kitartóan és sokáig jár hozzá, annak üzenni fog. Persze bátorság is kell ahhoz, hogy az ember kimondja, mire vágyik, hátha elítélik érte.

(Feldmár András)

30484. Cilumiluci
2012. szept. 3. 09:51
"Amikor boldog vagy, élvezed a zenét. Amikor szomorú vagy, megérted, hogy miről szól a dalszöveg.,,
30483. 16b5d6ae34
2012. szept. 3. 09:16

Húzd ki magad, mosolyogj, hadd törjék csak a fejüket, hogy mitől van olyan jó kedved.

Dan Brown

30482. a14deb9047
2012. szept. 3. 09:12

Az öröm tízparancsolata

1. Minden reggel hűségesen kérd Istentől az örömöt.

2. Mosolyogj, és tanúsíts nyugalmat kellemetlen helyzetben is.

3. Szívből ismételgesd: "Isten, aki szeret engem, mindig jelen van."

4. Szüntelenül törekedj arra, hogy az embereknek csak a jó oldalát lásd.

5. Könyörtelenül űzd el magadtól a szomorúságot.

6. Kerüld a panaszkodást és a kritikát, mert ezeknél semmi sem nyomasztóbb.

7. Munkádat örömmel és vidáman végezd.

8. A látogatókat mindig szívesen, jóindulattal fogadd.

9. A szenvedőket vigasztald, magadról felejtkezzél el.

10. Ha mindenütt az örömet terjeszted, biztos lehetsz abban, hogy magad is rátalálsz.

30481. cc7a88f96d
2012. szept. 3. 09:01
Minden nő megérdemel egy pasit, aki még akkor is mosolyt tud csalni az arcára, amikor semmi oka nincs rá. Amikor összedőlt a világ körülötte, amikor mindent elveszített, mert egy mosoly pillanatok alatt rádöbbenti: ami számít, az már ott van az életében, az összes többi meg kit érdekel. Szóval erre képes egy mosoly tőle: visszahoz a jelenbe, és segít élni.
30480. Cilumiluci
2012. szept. 3. 08:15

“Ha támad a nevetés, semmi sem képes ellenállni.”

Mark Twain

30479. Cilumiluci
2012. szept. 3. 08:14

‎"Három dolog van, amit nem lehet sokáig rejtegetni: a nap, a hold és az igazság."

(Buddha)

30478. 9f98008a3b
2012. szept. 3. 06:04

Csakis ésszel, értelemmel sohasem ismerhetsz meg igazán egy embert. Szív is kell hozzá.

M. P.

30477. a14deb9047
2012. szept. 2. 20:46

Charlie Chaplin a 70. születésnapján írta az alábbiakat:

1. Amikor elkezdtem szeretni önmagam, észrevettem, hogy a kínok, a szenvedések és érzelmi fájdalmak csak figyelmeztető jelei annak, hogy a saját igazságom ellenében élem az életem. M

a már tudom, hogy ez: HITELESSÉG.

2. Amikor elkezdtem szeretni önmagam, megértettem,

hogy mennyire tud bántani valakit az, ha rá akarom erőltetni a vágyaimat,

miközben az idő még nem jött el erre, illetve az adott személy még nem állt készen rá, még akkor is, ha ez a személy én magam voltam. Ma ezt úgy hívom: TISZTELET.

3. Amikor elkezdtem szeretni önmagam, felhagytam azzal, hogy másfajta élet után vágyakozzak, és láttam, hogy minden, ami körülvesz, az valójában egy lehetőség arra, hogy fejlődjek. Ma ezt úgy hívom: ÉRETTSÉG.

4. Amikor elkezdtem szeretni önmagam, megértettem, hogy minden körülmények között a megfelelő helyen és időben vagyok, és minden a megfelelő pillanatban történik. Így nyugodt lehetek. Ma ezt úgy hívom: ÖNBIZALOM.

5. Amikor elkezdtem szeretni önmagam, felhagytam azzal, hogy raboljam a saját időmet, és abbahagytam a jövőre vonatkozó nagy tervek gyártását. Ma csak olyan dolgokat cselekszem, amik örömet okoznak nekem és boldoggá tesznek. Olyan dolgokat, amik felvidítják a szívemet. Mindezt a magam módján csinálom, a saját ritmusomban. Ma ezt úgy hívom: EGYSZERŰSÉG.

6. Amikor elkezdtem szeretni önmagam, felszabadítottam magam azok alól a dolgok alól, amik nem tettek jót az egészségemnek - ételek, emberek, dolgok, helyzetek és minden, ami elvitt önmagamtól. Először ezt a hozzáállást egészséges egoizmusnak tartottam. Ma már tudom, hogy ez: ÖNMAGAM SZERETETE.

7. Amikor elkezdtem szeretni önmagam, felhagytam azzal a próbálkozással, hogy mindig igazam legyen, és azóta sokkal kevesebb alkalommal tévedtem. Ma ezt úgy hívom: SZERÉNYSÉG.

8. Amikor elkezdtem szeretni önmagam, elutasítottam, hogy a múltban éljek és a jövő miatt aggódjak. Most, csak a pillanatnak élek, ahol MINDEN történik. Ma napról napra élem az életem és úgy hívom: BETELJESEDÉS.

9. Amikor elkezdtem szeretni önmagam, észrevettem, hogy az elmém képes arra, hogy zavarjon és beteggé tegyen. De ahogy összekapcsoltam a szívemmel, az elmém nagyon hasznos szövetségessé vált. Ma ezt úgy hívom: A SZÍV BÖLCSESSÉGE.

10. Nem kell, hogy féljünk a vitáktól, összekülönbözésektől vagy bármilyen problémától önmagunkkal vagy másokkal. Még a csillagok is összeütköznek néha, és a találkozásukból új világok születnek. Ma már tudom, hogy EZ AZ ÉLET.

30476. kisj
2012. szept. 2. 19:36

"az egér azé, akinél van"

Tv2 Napló

30475. 9f98008a3b
2012. szept. 2. 18:49

Túl nagy egóval egy nő alkalmatlan arra, hogy otthont teremtsen - és egy férfi alkalmatlan rá, hogy hazataláljon benne.

M. P.

30474. Cilumiluci
2012. szept. 2. 18:02
“Az egyik percben nincs semmid, a másik percben meg többet kapsz, mint amit el tudsz fogadni.” (Paulo Coelho)
30473. Cilumiluci
2012. szept. 2. 18:01

“A világ egy iskola, és az élet az egyetlen valódi tanító. Számtalan tapasztalatot kínál, és ha a tapasztalatok egyedül bölcsebbé tehetnének, az idős emberek mind boldog, megvilágosodott mesterek lennének. De a tapasztalatban el van rejtve a lecke.”

(Dan Millman)

30472. caa2ebe103
2012. szept. 2. 17:39

Megtanultam, hogy mindenki a hegytetőn akar élni, anélkül hogy tudná, hogy a boldogság a meredély megmászásában rejlik.

(Wass Albert)

30471. caa2ebe103
2012. szept. 2. 17:39

Furcsa, ahogy az idő az ember fölött tovamegy. Események, emberek, gondolatok jönnek és mennek, érzések hullámzanak az ember lelkén keresztül, aztán egy idő múlva nem marad belőlük semmi. Elkallódnak szerte az életben, mint apró haszontalan holmik a házban.

Itt-ott valami leszakad az emberből, valami láthatatlan kis lelki cafat, odaakad egy ajtókilincshez, egy-egy ablakpárkányhoz, rozoga padlóhoz, keskeny sétaúthoz. Az ilyeneket emlékeknek nevezzük, tiszteljük őket hosszabb-rövidebb ideig, a szerint hogy mekkora bennünk a romantika. Aztán szépen és észrevétlenül végképpen elmaradnak mellőlünk, mint halkszavú régi barátok, vagy mint az élet, aki velünk indult s valahol egyszer lemaradt.

(Wass Albert)

30470. caa2ebe103
2012. szept. 2. 17:38

Könyvtárakat írtak tele azzal, hogy mik a jogaid ezen a földön. Pedig csak egyetlen igazi jogod van: békében élni. De éppen erről feledkeznek meg leggyakrabban.

Wass Albert

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook