Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

30289. bd8f0b56fe
2012. aug. 27. 16:38

Furcsa az élet. Ahogy összehoz két embert itt meg amott, mintha csak véletlen lenne, s aztán egymáshoz láncolja őket a barátság láthatatlan erejével.

Wass Albert - Átoksori kísértetek

30288. bd8f0b56fe
2012. aug. 27. 16:38

A barátság egy lélek, mely két testben lakozik.

Arisztotelész

30287. bd8f0b56fe
2012. aug. 27. 16:37

Talán valóban születnek néha örök és megbonthatatlan kapcsolatok. Egyesek tényleg rátalálnak arra az emberre, aki jóban-rosszban kitart mellettük. Ez az ember lehet, hogy egy házastárs, és ünnepelheted őt álomesküvővel, de az is lehetséges, hogy az az ember, akire egy életen át számíthatsz, az az ember, aki igazán ismer, talán még jobban ismer, mint te önmagadat. Ő nem más, mint az az ember, aki melletted volt gyerekkorod óta.

A csajok háborúja

30286. bd8f0b56fe
2012. aug. 27. 16:37

A barát egy zsák naranccsal, egy épp neked való krimivel és egy nagy csokor virággal állít be, amikor influenzás vagy. Azután beteszi a virágot egy vázába, készít neked egy forró italt, elmosogat helyetted - majd elmegy.

Pam Brown

30285. bd8f0b56fe
2012. aug. 27. 16:36

A barát az egyetlen személy, aki ki tudja javítani a hibáidat - de van annyi esze, hogy meg sem próbálja.

Pam Brown

30284. bd8f0b56fe
2012. aug. 27. 16:36
A magányban, a betegségben, a zűrzavarban a barátság puszta gondolata is lehetővé teszi a túlélést, még ha barátunknak nem is áll hatalmában segíteni bennünket. Elég a tudat, hogy ő létezik. A barátságot nem halványítja el a távolság vagy az idő, a börtön vagy a háború, a szenvedés vagy a súlyos csend. Éppen ezekben a dolgokban gyökeredzik a legmélyebben, és ilyen talajból bontja ki legszebb virágait
2012. aug. 27. 16:29
Mindannyiunk életében vannak olyan emberek, akik egyszerűen nem azért léptek be az életünkbe, hogy végig velünk maradjanak. Sokkal inkább azért, hogy átsuhanva életünk napjain, megmutassanak nekünk valami fontosat, ami megváltoztat bennünk dolgokat, örökre. Ha pedig eljön a nap, el kell őket engednünk és nem tehetünk ellene semmit. Óriási bennünk a veszteség, pedig igazából kaptunk valamit!
30282. Cilumiluci
2012. aug. 27. 14:11

Csak az tud élni, ki mindig nevet,

Kinek a lelke élettől vidám,

Kiből kicsordul minden szeretet

És himnuszt zeng az élet hajnalán.

Ki minden könnyből szivárványt fakaszt

Az élet sínjén győztesen robog,

Minden szikláról virágot fakaszt?

Csak az tud élni: aki mosolyog...

Sándor Dénes

30281. Cilumiluci
2012. aug. 27. 12:38

"...a Szeretet, mely nem múlik el soha. Mert túl van téren és idön.

Mindegy, hol, vagy mikor látlak. Ha életemben csak egyszer, akkor is szeretlek.

Nem kell veled élnem, nem kell naponta látni, érinteni, ölelni, simogatni téged.

Elég, ha megpillantalak a vonatablakban.

Vagy még annyi se kell...Csak tudni, hogy vagy. "

2012. aug. 27. 11:34
*Néha fáj, néha repít. Néha kiöli belőled az életet, néha mindenbe reményt lehel. Egyszer feldob, másszor tompán csapódsz tőle a legnagyobb mélységekbe úgy, hogy még csak kapaszkodót sem hagy. Néha ébren álmodsz tőle, máskor rémálommá változtatja minden napodat. Karmol, ölel, éget, simogat, kínoz majd újraéleszt. Kicsit belehalsz folyton.. de ne add fel. A legszörnyűbb percek után jönnek mindig a legnagyszerűbb újrakezdések, a legszebb varázs.*
30279. 16b5d6ae34
2012. aug. 27. 10:25

Szinte semmim sincs, de megőriztem két dolgot, amit a nálam gazdagabb emberek nagy része már régen elveszített: a méltóságomat és a tisztességemet.

Guillaume Musso

30278. Cilumiluci
2012. aug. 27. 10:22
"A távolság jelentéktelen dolog...egyedül az első lépés az, amit nehéz megtenni..."
30277. Cilumiluci
2012. aug. 27. 09:52

Tiéd ez az ország

Még gyermek voltam,

s apám megfogta kezem.

Megmutatta nekem,

hol él a nemzetem.

Mutatta az erdőt,

a zöldellő réteket,

ahol szebbjövő vár rám,

és boldogan élhetek.

Mutatta az alföldet

a Duna - Tisza közét,

a jászságot a bakonyt

a hatvannégy vármegyét!

Mutatta az utat,

a nádasok között,

ahová hős őseink

lelke költözött.

Nézd fiam a folyókat,

nézd a völgyeket,

a nyíló virágokat

réten a fényeket.

Ez mind a tiéd fiam,

óvd és vigyázz rá,

ne hagyd az idegent,

hogy hazád elrabolják!

Érintsd meg a követ,

mert az is a tiéd.

Tiéd a folyó a part,

el ne add semmiért!

Tiéd ez az ország,

múltja és jelene.

Neked teremtette,

a magyarok istene!

Tamás István

30276. Cilumiluci
2012. aug. 27. 09:48
"Természetesen vannak helyzetek, amikor komolynak kell lenni. De a túlzásba vitt komolyság rosszat tesz az ember karrierjének, és még rosszabbat általános egészségének." -Daniel H. Pink
30275. 9f98008a3b
2012. aug. 27. 09:24

Amit nem kötözünk meg, az marad miénk.

Villányi László

30274. 16b5d6ae34
2012. aug. 27. 09:04

Azért vagyunk a földön, hogy jót tegyünk másokkal. Hogy mások miért vannak itt, arról fogalmam sincs.

Wystan Hugh Auden

30273. Cilumiluci
2012. aug. 27. 08:18

Kívánok örömet, derűt, boldogságot.

Otthonodba békét, kertedbe virágot.

Fejed fölé napot, csillagot,tengereket.

Köréd tiszta szívű, igaz embereket.

Lábad alá utat, biztosan járhatót.

Szívedbe éneket, magasba szárnyalót.

Ajkad köré mosolyt, lélekmelengetőt .

Múltat, jelent, jövőt, egyként szerethetőt.

Szemedbe napsugaras szivárvány fényeket,

Melyek meg láttatják a rejtett lényeget.

Újult erőt adó,örömteli perceket.

Kívánok egy áldott éltető életet!

30272. Cilumiluci
2012. aug. 27. 07:52
Az életed 10%-át teszik ki a dolgok, melyek veled történnek és 90%-át az érzések, hogy elfogadd azokat.”
30271. Cilumiluci
2012. aug. 27. 07:13

"Nem az a lényeg, hogy mid van, ki vagy, mivel foglalkozol, és az boldoggá vagy boldogtalanná tesz-e, hanem az, hogy mit gondolsz róla."

Dale Carnegie

30270. Cilumiluci
2012. aug. 26. 21:33

Tudod mit jelent élni, nevetni és olykor szomorkodni?

Mosolyogni annyira, hogy sírni kelljen, hatalmasakat szeretkezni, tombolni, táncolni egy éjszakán át, a barátaidat megvigasztalni, másokat mosolyra deríteni, emlékezni és felejteni, pénzt adni és kuporgatni, reménykedni és álmodozni, tanulni és tanítani, makacsnak lenni és könyörögni, változni és változtatni, érezni az ízeket, látni fényeket és hallani a hangokat, valóra váltani az álmaidat és olyankor elviselni, ha nem válik valóra mindezeket úgy tenni, hogy önmagad vagy minden egyes pillanatban, mert nem tudhatjuk melyik lesz az utolsó.

30269. 328aadd89f
2012. aug. 26. 21:31

"Már semmi más nem akarok lenni, mint aki vagyok. Kicsoda-micsoda vagyok hát? A válaszom: végösszege vagyok mindannak, ami előttem történt, mindannak, ami voltam, amit láttam, amit tettem, és mindannak, amit velem tettek. Mindenki és minden vagyok, akinek és aminek létét a világban befolyásolta az én létem. És mindaz én leszek a halálom után is, ami másként történt volna, ha én nem vagyok."

Salman Rushdie

30268. Cilumiluci
2012. aug. 26. 21:27
"Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
30267. Cilumiluci
2012. aug. 26. 21:25

Ha lemondunk álmainkról a pénz, hírnév, karrier és más, igazából jelentéktelen dolgok miatt, akkor úgy járunk, ahogy Benjamin Franklin mondta:

“Az emberek többsége 25 évesen meghal, de csak 75 évesen temetik el őket”..

30266. Cilumiluci
2012. aug. 26. 21:25
A halál nem szomorú. A szomorú az, hogy a legtöbb ember egyáltalán nem is él. (Dan Millmann: A békés harcos útja)
30265. Meda
2012. aug. 26. 20:55

"Minél inkább szeretsz, annál nagyobb benned az ima. Minél inkább szeretsz, annál többet kapsz Istentől, mert te is adsz. Bármit is teszel az emberekkel, Isten is ugyanazt teszi teveled. Ha fösvény vagy az emberekkel szemben, akkor Isten is fösvény lesz veled szemben. Ha adsz, Isten is ad. A lét csak egy tükör, mely visszatükrözi arcodat, mely visszhangozza lényedet. Éld a szeretet életét, és akkor belőled is egy Jézus lesz. Jézus azt mondja: Isten szeretet."

(Osho)

30264. Meda
2012. aug. 26. 20:42

"Semmi sem a Tiéd, minden a Létezéshez tartozik."

(Osho)

30263. Meda
2012. aug. 26. 20:41

"Ha nem akarsz sötétséget, hozz fényt.

Ha sötétséget akarsz, vidd el a fényt.

De mindenképpen a fénnyel tégy valamit:

a sötétséggel közvetlenül semmit sem tehetsz."

(Osho)

30262. Meda
2012. aug. 26. 20:38

"Nincs semmid, amit kockára tehetnél:

csupán a boldogtalanságod, a nyomorúságod.

Az emberek azonban még ahhoz is ragaszkodnak.

A világ nem lehet barátságos mindaddig, amíg el nem dobjuk a versengés eszméjét. A valódi oktatás nem versenyezni tanít majd, hanem együttműködni. Nem arra tanít, hogy harcolj, és elsőként érkezz. Arra tanít, hogy kreatív légy, szeretetteljes és üdvözült, ne hasonlítgasd magad másokhoz. Nem arra tanít, hogy csupán akkor lehetsz boldog, ha első vagy - ez merő ostobaság. Az nem fog boldoggá tenni, ha egyszerűen első vagy, mert az elsőség iránti igyekezetben annyi nyomorúságon mész keresztül, hogy mire előrekerülsz, hozzászoksz a nyomorúsághoz. A valódi tanítás azt mondja, hogy élvezz mindent, amit csinálsz, de az eredményért, hanem önmagáért a cselekvésért."

(Osho)

30261. Meda
2012. aug. 26. 20:32

"Ha depresszióról, szomorúságról és szenvedésről hallunk, rögtön elhisszük – a problémák természetesnek látszanak.

Ha boldogságról van szó, inkább kételkedünk – a boldogság általában természetellenesnek tűnik."

(Osho)

30260. Meda
2012. aug. 26. 20:25
"Az öröm képessége: az életrevalóság nagy képessége." (Hioszi Tatiosz)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook