Kávéskanál, teáskanál, mokkáskanál. Melyik, mekkora? Hogyan használjam az alapanyagok kimérésénél? (beszélgetés)
A legkisebb a mokkás, majd jön a kávés=teás, fagylaltos, gyümölcs és evőkanál.
A fagylaltos kicsit hosszabb szárú és szögletes fejű. Mi a gyümölcsös méretet szoktuk gyerekkanálnak használni, ha már kicsi a teáskanál;)
Egyszer én is kimértem.
1 teáskanál=2 mokáskanál.
A kockacukor nem tudom, hogy mekkora kanálba fér el.
Jók ezek a főzős videók, sokat lehet tanulni belőlük! :-)
(Én úgy tudom, hogy a "csipet" az az a kevéske valami, amit a mutató- és hüvelykujjunkkal fel tudunk csippenteni. A többi ujjunk közreműködése nélkül. ...De hát kinek hogy...)
De már a kockacukorból is van kicsi és nagy.
Nem vagyok egy konyhatündér, vagy Gulden-lány, szóval nem kötekedésből írom.
Lemértem egy vonalzóval,,a teáskanál,,vagy normál kiskanál,,feje nekem 4 cm.
A mokkás kanál (kávés) alig 3 cm.
Mivel a receptet is egy háziasszony írta, nem a google érdekel, hanem a tapasztalt háziasszonyok véleménye, ők mit jelölnek a receptben teáskanálnak.
Nekem van nagy evőkanalam meg kiskanalam. A kiskanál az talán a teáskanál lehet. Mokkáskanalam nincs. Mililitereket nem tudok mérni.
Szerintem a mokkás és kávés ugyanakkora🤔.
Teás nagyobb.
További ajánlott fórumok:
- Főzési alapanyagok
- Magas vérnyomásra természetes alapanyagbol létezik e olyan szer amivel csökkenthető?
- Ki, hogy oldja meg a gluténmentes élethez szükséges alapanyagok finanszírozását?
- Kicserélnék pár alapanyagot a konyhában az egészségesebb életmódért. Mit ajánlatok?
- Ételekkel, élelmiszerekkel, sütés-főzési alapanyagokkal kapcsolatos kérdések, megjegyzések
- Tisztán növényi alapanyagokbók készült hajfestéket használt-e már valaki? Milyen tapasztalatok vannak?