Kávéskanál, teáskanál, mokkáskanál. Melyik, mekkora? Hogyan használjam az alapanyagok kimérésénél? (beszélgetés)
Ha mégis ragaszkodsz ehhez, tégy bele annyit, amitől nem foly szét. A tojásfehérje hab nem szabad kiessen a tálból, ha felforditjuk. A tészta pedig ne ragadjon végül, de legjobb teknőben gyúrni, mert a fazékról feljön a zománc, ha hozzávágjuk.
Hagyd a fenébe ezeket. Dobj össze valami könnyűt. Vagdalj fel húst vagy gyúrj tésztát és süsd meg.
Létezik ilyen műanyag adagolókanál készlet, felfűzve. Csak azok sem így vannak megnevezve, hanem ml-ben térfogatilag. Sok hozzávalónál keverik a ml-grammot. Imádom a mikró, hűtőszekrény literben megadását. Ennél még az oldalai mérete is informatívabb.
Akkor legalább megadja a mennyiséget. Halálom: ízlés szerint.
A legkisebb a mokkás, majd jön a kávés=teás, fagylaltos, gyümölcs és evőkanál.
A fagylaltos kicsit hosszabb szárú és szögletes fejű. Mi a gyümölcsös méretet szoktuk gyerekkanálnak használni, ha már kicsi a teáskanál;)
Egyszer én is kimértem.
1 teáskanál=2 mokáskanál.
A kockacukor nem tudom, hogy mekkora kanálba fér el.
Jók ezek a főzős videók, sokat lehet tanulni belőlük! :-)
(Én úgy tudom, hogy a "csipet" az az a kevéske valami, amit a mutató- és hüvelykujjunkkal fel tudunk csippenteni. A többi ujjunk közreműködése nélkül. ...De hát kinek hogy...)
Ja :) mondja a videóban, hogy csipet só, aztán látom, hogy szórja.
Ha ilyet olvasok egy receptben, akkor azt mondom magamban: ezzel nem lőnek nyulat, tehát kb. "egy kis mennyiség". Mint a "késhegynyi", például...
Ez nem úgy van, hogy a mokkás a legkisebb? Kávés, amivel joghurtot szoktunk kanalazni. Teás meg az a kávés és evőkanál közötti, amit régen gyerekkanálnak hívtak?
De már a kockacukorból is van kicsi és nagy.
Nem vagyok egy konyhatündér, vagy Gulden-lány, szóval nem kötekedésből írom.
Én összetörtem, és úgy próbáltam ki. Egy teáskanálba mégcsak nem is púposan tudtam beleszórni a 3 kockacukrot.
Mondjuk sütőpor vagy szódabikarbóna adagolását szokták teás vagy kávés kanállal megadni
Amúgy mit mérsz vele? Mert így is lehet segíteni ha tudjuk.
3 kockacukorral tele van egy evőkanál.
Lemértem egy vonalzóval,,a teáskanál,,vagy normál kiskanál,,feje nekem 4 cm.
A mokkás kanál (kávés) alig 3 cm.
Ha patika pontossággal akarnak megadni receptet, kiírják hogy miből hány gr, dkg kell. Ha csak nagyjából adja meg hogy kávés, teás, gondolhat mindenki arra amire akar. Mindegyikből van több féle méret. De kb. úgy értelmezheted ahogy Éva írta. A későbbiekben pedig tapasztalat alapján, mivel egyik recept sincs kőbe vésve. Főleg ha sacimertia alapján lehet adagolni a hozzávalókat.
Én a kávéskanált úgy méretezném neked, hogy kb egy kockacukornyi az, amit tartalmaz. A teáskanál az legalább 3 kockacukornyi.
A kávés és a mokkás a legkisebb, és szerintem azok egyméretek. Utána a teáskanál jön.
Mivel a receptet is egy háziasszony írta, nem a google érdekel, hanem a tapasztalt háziasszonyok véleménye, ők mit jelölnek a receptben teáskanálnak.
Nekem van nagy evőkanalam meg kiskanalam. A kiskanál az talán a teáskanál lehet. Mokkáskanalam nincs. Mililitereket nem tudok mérni.
Szerintem a mokkás és kávés ugyanakkora🤔.
Teás nagyobb.
Nem akarom elrontani a receptet. Most a kávéskanál és a teáskanál az ugyanakkora, a mokkáskanál meg az egészen kicsi kiskanál?