Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ételekkel, élelmiszerekkel, sütés-főzési alapanyagokkal kapcsolatos kérdések, megjegyzések fórum

Ételekkel, élelmiszerekkel, sütés-főzési alapanyagokkal kapcsolatos kérdések, megjegyzések (beszélgetős fórum)


1 2 3
64. mongi (válaszként erre: 62. - C6973617d3)
2013. jan. 2. 17:20
Köszönöm!Azt használtam.Jó lett.
63. Anyagi (válaszként erre: 55. - 227fcc13f9)
2012. dec. 21. 19:20
Egy réteg cukrot rászorva sem bőrösödik a puding!
62. c6973617d3 (válaszként erre: 61. - Mongi)
2012. dec. 19. 11:54
Mézes sütiknél mindenképp a szódabikarbónát válaszd, attól jó levegős lesz a tészta! :)
61. mongi
2012. dec. 19. 09:02
A sütőpor-szódabikarbóna mennyiben változtatja meg a tésztát?Észre lehet venni a különbséget?Mézeskalács házikóhoz melyiket válasszam,hogy szép síma,forma tartó legyen a tészta sütés után is?
60. c6973617d3 (válaszként erre: 59. - C6973617d3)
2012. szept. 28. 16:54
A perec vsak dekoráció azt külön is lehet fogyasztani, akkor nem ütik egymást! :)
2012. szept. 28. 16:53
Mézeskalács tésztája jó lesz.
2012. szept. 28. 11:47

Sziasztok!

Az lenne a kérésem, hogy valaki adjon tanácsot, ugyanis nagyon szeretném elkészíteni ezt a sütit, de nem vagyok benne biztos, hogy milyen legyen a tészta, vagy a szemként használt csoki, hogy ne üsse egymást a pereccel és a cukorral.

[link]

Előre is köszönöm

- egy kezdő háziasszony

57. mongi
2012. júl. 31. 23:24
Használ valaki kovászport?
56. mongi (válaszként erre: 55. - 227fcc13f9)
2012. júl. 31. 22:49
Köszi,kipróbáltam,nagyon jóóó!
55. 227fcc13f9 (válaszként erre: 39. - Mongi)
2012. júl. 15. 18:49
Amikor elkészül a puding, folpackot tegyél rá, nem bőrösödik meg. Én mindig így csinálom:)
54. Anyagi (válaszként erre: 42. - C6973617d3)
2012. júl. 15. 18:43

Azért én nem vágnék/szaggatnék a szilikonlapon!


Én a letakarított konyhapulton gyúrok-nyújtok!

Pizzát pl. a kiterített sütőpapiron és azon rögtön bele is húzom a tepsibe és megsütöm. Ilyenkor nem kell alá liszt sem!

53. Anyagi (válaszként erre: 39. - Mongi)
2012. júl. 15. 18:39
A cukorszórás nekem bevált a pudingnál!
52. Anyagi (válaszként erre: 34. - Eda93927a9)
2012. júl. 15. 18:37
Kókuszolajban a bő "zsírben" sült ételeket szokták sütni. (Krumpli, rántotthús stb.)
51. Anyagi (válaszként erre: 15. - Mongi)
2012. júl. 15. 18:34
Leget, hogy a dobozba nem tud belemenni, de a legvalószínűbb,hogy már a boltból "bogarasan" hozod haza!
50. Anyagi (válaszként erre: 10. - Mongi)
2012. júl. 15. 18:33
A liszt hajlamos megmolyosodni! Gyorsan dobd ki, mert elterjednek az egész lakásban!
49. Anyagi (válaszként erre: 4. - Mongi)
2012. júl. 15. 18:31
A vörös lencse salátának való inkább. (Főzéskor elveszti a színét!)
48. 130454e42d (válaszként erre: 47. - Mongi)
2012. jún. 30. 23:09
Én akkor tartottam hűtőben mikor megszálltak a hangyák, nem ugyanolyan :S Inkább vegyél kevesebbet.
47. mongi
2012. jún. 30. 23:02
Sziasztok!Szerintetek is érdemesebb a kenyeret a hűtőben tárolni ilyen nagy melegben,hogy ne száradjon ki olyan gyorsan?
46. Sti07 (válaszként erre: 45. - C6973617d3)
2012. ápr. 16. 00:32
Örülők, hogy segíthettem:) Azt javaslom, h nézz körbe az árak változok. Én 3000 körül vettem.
45. c6973617d3 (válaszként erre: 44. - Sti07)
2012. ápr. 10. 12:23
Köszi a választ, hamarosan beszerzek egyet :)
44. Sti07 (válaszként erre: 42. - C6973617d3)
2012. ápr. 6. 22:23

Szia!

Nekem van, csak ajánlani tudom. Strapabíró, könnyű & jó vele dolgozni. Én nagyon szeretem. Például van 1 storym ezzel kapcsolatban amiben kiderül, hohy tényleg tartós. Rávettem magam pár héttel ezelőtt a húzott cukor virág vagy másnéven karamell virág készítésre( nem tudom ismered e), több kevesebb sikerrel de sikerült.:) És a fazékból mikor kiöntöttem a forró formázható cukros masszát,akkor ráöntöttem és nem olvadt el, utána azon vártam hogy kicsit dermedjen, majd megtudtam formézni.Nem történt vele semmi. 1xűen mosható, tisztítható, és a tészta se ragad őgy hozzá, mint 1 fatáblához. Bátran ajánlom:)


Kedves fórumozok! Szeretnélek titeket megkérni, hogy töltsetek ki, egy pár perces gasztrónomiai kérdőívet. Ami étteremi szokásokra, illetve kedvelt ételekre kérdezz rá. A szakdolgozatomhoz kellene, és igen nagy segítség lenne.


Tölthető az alábbi linken:


[link]


Előre is nagyon szépen köszönöm! :)

43. Sti07
2012. ápr. 6. 19:04

Szia!

Nekem van, csak ajánlani tudom. Strapabíró, könnyű & jó vele dolgozni. Én nagyon szeretem. Például van 1 storym ezzel kapcsolatban amiben kiderül, hohy tényleg tartós. Rávettem magam pár héttel ezelőtt a húzott cukor virág vagy másnéven karamell virág készítésre( nem tudom ismered e), több kevesebb sikerrel de sikerült.:) És a fazékból mikor kiöntöttem a forró formázható cukros masszát,akkor ráöntöttem és nem olvadt el, utána azon vártam hogy kicsit dermedjen, majd megtudtam formézni.Nem történt vele semmi. 1xűen mosható, tisztítható, és a tészta se ragad őgy hozzá, mint 1 fatáblához. Bátran ajánlom:)


Kedves fórumozok! Szeretnélek titeket megkérni, hogy töltsetek ki, egy pár perces gasztrónomiai kérdőívet. Ami étteremi szokásokra, illetve kedvelt ételekre kérdezz rá. A szakdolgozatomhoz kellene, és igen nagy segítség lenne.


Tölthető az alábbi linken:


[link]


Előre is nagyon szépen köszönöm! :)

2012. márc. 30. 09:45

Sziasztok! Kérdésem lenne, örülnék, ha valaki válaszolna! :)

Van-e valakinek közületek szilikon gyúrólapja? Régen szemezgetek vele, de kíváncsi lennék mennyire strapabíró, nem sérül-e használat közben? (gondolok itt ha sütemény szaggatásakor a kiszúró formától, vagy a derelyemetszőtől)?

41. mongi
2012. márc. 19. 06:44
Sziasztok!Ha a kelbimbó kinyílik,még ugyanúgy felhasználható?Úgy értem,esetleg nem lesz-e keserű vagy más minőségi romlás?
40. DuciJucika (válaszként erre: 39. - Mongi)
2012. febr. 8. 00:29

Hagyd betakarva míg ki nem hűlt.

Esetleg néha keverd meg.

39. mongi
2012. febr. 7. 23:07

Sziasztok!Hogyan lehet megelőzni,hogy bebőrösödjön a puding?Egy praktikát olvastam csak,mégpedig,hogy porcukrot szórjunk rá...Mennyit,és tényleg bevállik?


Miért szoktak ecetet rakni a tk. kenyerekhez?

38. mongi (válaszként erre: 37. - Alidamolnar)
2012. jan. 2. 13:49
Köszi!!!!Nálam mindig kevés a margarin valahogy,úgyhogy ezentúl lefagyasztok én is vagy 10-et!:)
37. alidamolnar (válaszként erre: 36. - Mongi)
2011. dec. 29. 16:41
Simán. Én meg szoktam venni 8-10 kocka margarint, és beteszem a fagyóba. Általában egy van a rendes hűtőben, és mindig a fagyóból pótolom, ha elfogyni készül. (Teljesen ugyanolyan a minősége, mint fagyasztás előtt, csak arra vigyázz, hogy ne mikróval engedd fel, hanem előtte való nap vedd ki, és tedd át a rendes hűtőbe.
36. mongi
2011. dec. 29. 16:37
Margarint lehet fagyasztani?
2011. jún. 11. 10:41
Ennyire nem ismert a kókuszolaj a főzéssel kapcsolatban?
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook