Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Kicserélnék pár alapanyagot a konyhában az egészségesebb életmódért. Mit ajánlatok? fórum

Kicserélnék pár alapanyagot a konyhában az egészségesebb életmódért. Mit ajánlatok? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
76. imola_virag (válaszként erre: 75. - Zsú1965)
2012. júl. 6. 12:01
Valami hasonlóra törekszem én is... Az elliptikus biciklizes se működött úgy, hogy egyszerre 40-50 percet... Egyelőre a 25 percnél tartok:D
75. Zsú1965 (válaszként erre: 74. - Imola_virag)
2012. júl. 6. 11:43
Azt hiszem, a mindent egyszerre kidobni nem elsősorban pénzkérdés. Ritkán szokott az életmódváltás tartósan sikerülni, ha mindent egyszerre akarsz megváltoztatni. De valaki már írta korábban, hogy a fokozatosság a nyerő...
74. imola_virag (válaszként erre: 73. - Sylvia81)
2012. júl. 6. 11:06
Hát, nem mondom azt, hogy tobzódunk a pénzben, mert ilyesmit nem igazán hallok senkitől, de mind a ketten programozók vagyunk, és szerintem szépen keresünk, ahhoz képest, hogy egy éve vagyunk a szakmában. Még a "kezdeti" fázisban vagyunk, kell autó, saját lakás, de tekintve, hogy milyen a gazdasági helyzet a térségben, és hogy a hasonló pályakezdők mennyi fizetést kapnak, be kell fognunk a szánkat, mert jónak számít a fizetésünk. Pontosabban: egy életmódváltás belefér.
73. Sylvia81 (válaszként erre: 72. - Imola_virag)
2012. júl. 6. 10:59

Az az igazság, hogy sajnos kevesen engedhetik meg magunknak, hogy egyszercsak csak úgy kidobjanak mindent. Nekem is, meg szerintem sokaknak, egy folyamat volt.

De az már jó, hogy igényed van rá, és változtatsz! :)

2012. júl. 6. 10:57
Minden esetre köszönöm mindenkinek a tippeket, nagyon jól jöttek! Azt nem tudom mondani, hogy holnap reggeltől már minden megváltozik, de szerintem úgy lassan-lassan átalakítom az egész étrendet, konyhát:)
71. 34c48a3825 (válaszként erre: 70. - Sylvia81)
2012. júl. 6. 10:56
Ez igaz :)
70. Sylvia81 (válaszként erre: 69. - 34c48a3825)
2012. júl. 6. 10:53

Okés, ott a pont! :)

Csak nem árt hozzátenni, mert sajnos tele a piac a szeméttel. :(

69. 34c48a3825 (válaszként erre: 67. - Sylvia81)
2012. júl. 6. 10:51
Feltételeztem, hogy ha már puding, akkor olyan, ami nem műadalékos :)
68. imola_virag (válaszként erre: 65. - Sylvia81)
2012. júl. 6. 10:50
Igen, a négy négyzetméteres balkonunkra nem sűrűn férnének el:P
67. Sylvia81 (válaszként erre: 66. - 34c48a3825)
2012. júl. 6. 10:50
Meg más... Pl. kristályvanillin. Vagy nem? :)
66. 34c48a3825 (válaszként erre: 59. - Sylvia81)
2012. júl. 6. 10:48
A puding keményítő :)
65. Sylvia81 (válaszként erre: 63. - Imola_virag)
2012. júl. 6. 10:47

Na igen, így azért teljesen más a helyzet. :)

Csak mondjuk egy fővárosban elég nehézkes lenne nevelni. :)

64. imola_virag (válaszként erre: 62. - Sylvia81)
2012. júl. 6. 10:46
Nem tudom, miért teszik bele :)) Talán állagjavítónak... de csak tipp...
63. imola_virag (válaszként erre: 58. - Sylvia81)
2012. júl. 6. 10:45
Valami ilyesmit mondott a barátom anyukája is, ő inkább figyelemmel követi az ilyesmit. Baromfihúst inkább tőle kapunk, ő "nagyban" nevel szárnyast, tudomisén úgy 20-25 pulykát, meg nagyon sok csirkét, mert falun könnyebben meg tudja ezt oldani, és jobban szereti a sajátját enni, amiben jobban tudja konktrollálni az adalék tápszert. És szerencsére nekünk is juttat belőle gyakran:)
62. Sylvia81 (válaszként erre: 57. - Imola_virag)
2012. júl. 6. 10:45

Értem, de gyárilag benne van a bolti ételízesítőkben... Minek???

Erre vonatkozott a kérdésem. :)

61. dd4fac34d4 (válaszként erre: 58. - Sylvia81)
2012. júl. 6. 10:44
Így igaz! A nagyüzemi baromfi, talán elsősorban a pulyka tele van nyomva AB-vel! Amit mi is megeszünk a húsában! De ugyanez a helyzet a tenyésztett lazaccal is például. Ezért én csak vadlazacot veszek.
60. Sylvia81 (válaszként erre: 53. - 34c48a3825)
2012. júl. 6. 10:44
Ez is szuper ötlet! :)
59. Sylvia81 (válaszként erre: 50. - Imola_virag)
2012. júl. 6. 10:44
Puding helyett inkább keményítő. :)
58. Sylvia81 (válaszként erre: 47. - 34c48a3825)
2012. júl. 6. 10:42

Igen. :)

Amúgy tök érdekes, mert itt Ausztriában már inkább azt nyomják, hogy ne együnk szárnyast...

Az oka pedig:

Oké, hogy a szárnyas egészségesebb, csak annyira megnövekedett a fogyasztása, hogy nagyüzemileg is annyira sokat kell belőle nevelni, hogy rengeteg féle betegség terjeng közöttük, és egyre több féle. És hogy ne pusztuljon ki az állomány, AB-mal tele vannak nyomva. :(

57. imola_virag (válaszként erre: 55. - Sylvia81)
2012. júl. 6. 10:41
Jaj, nem a vegetába, hanem habarásba pl.
56. imola_virag (válaszként erre: 52. - Sylvia81)
2012. júl. 6. 10:40
Megkérdezem a barátom anyukáját a napokban majd és megírom az ő módszerét esetleg:)
55. Sylvia81 (válaszként erre: 45. - Imola_virag)
2012. júl. 6. 10:40
Nincs bajom a kukoricakeményítővel (valszeg a tiéd is az), de minek a vegetába???
54. dd4fac34d4 (válaszként erre: 37. - Sylvia81)
2012. júl. 6. 10:40
Én egyes szószokat, krémleveseket szoktam sűríteni a Dr.Oetker féle kukoricakeményítővel. Sosem olvastam, hogy ez problémás anyag lenne. Mi a baj vele szerinted?
53. 34c48a3825 (válaszként erre: 50. - Imola_virag)
2012. júl. 6. 10:38

Okés, ha minimális benne a cukor. Ha 15%-kal csökkented, akkor azt hamar meg lehet szokni és máris sokat tettél az egészségért :)


Mi ilyen levesek helyett hideg joghurttal turmixoljuk össze a gyümölcsöt és kész :)

52. Sylvia81 (válaszként erre: 37. - Sylvia81)
2012. júl. 6. 10:37

Nem találom a házi vegata receptjét... :(

Egy naplóban olvastam anno, de már nem emlékszem, kiében.

51. 34c48a3825 (válaszként erre: 49. - Imola_virag)
2012. júl. 6. 10:37

A lényeg, hogy egy-egy alkalommal 40 perc legyen minimum, ezt emeld egy órára, úgy a legjobb.


Az ilyen mozgások 20 perc után kezdenek el eleve hatni.

50. imola_virag (válaszként erre: 48. - 34c48a3825)
2012. júl. 6. 10:37
Most nyáron egyre kevesebbet, pl rengeteg zöldpaszulyt kaptam othonról, üvegbe eltéve, amit szeretek is nagyon. Azt mondjuk simán megeszem csak úgy kopaszon, habarás/rántás nélkül. De egy meggylevest... Tényleg, meggyleves. Abba pl pudingport szoktam tenni, vaniliát. Az mennyire okés?
49. imola_virag (válaszként erre: 43. - 34c48a3825)
2012. júl. 6. 10:35

Testedzés: kaptam egy elliptikus biciklit nem régen (egy hete), azzal tekerek, nagyjából naponta - reggel 10 percet, este úgy 25-öt birok. Egy hete 5 perc - 15 perc volt a felállás, lassan növelem az időtartalmat.


A problémám vele a kalóriakijelzőnél van, egy 20 perces tekerés után, úgy 20-22 km/h-val és kb 7-8 letekert kilométerrel kiir nekem 1300-at, ami szerintem messze nevetséges, mert ha az van 250-300, akkor már nagyon jó, de nem hinném, hogy van annyi...

48. 34c48a3825 (válaszként erre: 45. - Imola_virag)
2012. júl. 6. 10:35

Most őszintén: milyen gyakran sűrítesz liszttel levest?! Ha havonta 1-szer, akkor mehet a liszt, semmi bajod nem lesz tőle :)

Ha gyakrabban, akkor inkább másféle leveseket főzz!

2012. júl. 6. 10:34
Ja, igen: a disznóhús sem baj, ha eszed, csak mértékkel, tehát ne hetente többször!
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook