Kicserélnék pár alapanyagot a konyhában az egészségesebb életmódért. Mit ajánlatok? (tudásbázis kérdés)
Az az igazság, hogy sajnos kevesen engedhetik meg magunknak, hogy egyszercsak csak úgy kidobjanak mindent. Nekem is, meg szerintem sokaknak, egy folyamat volt.
De az már jó, hogy igényed van rá, és változtatsz! :)
Okés, ott a pont! :)
Csak nem árt hozzátenni, mert sajnos tele a piac a szeméttel. :(
Na igen, így azért teljesen más a helyzet. :)
Csak mondjuk egy fővárosban elég nehézkes lenne nevelni. :)
Értem, de gyárilag benne van a bolti ételízesítőkben... Minek???
Erre vonatkozott a kérdésem. :)
Igen. :)
Amúgy tök érdekes, mert itt Ausztriában már inkább azt nyomják, hogy ne együnk szárnyast...
Az oka pedig:
Oké, hogy a szárnyas egészségesebb, csak annyira megnövekedett a fogyasztása, hogy nagyüzemileg is annyira sokat kell belőle nevelni, hogy rengeteg féle betegség terjeng közöttük, és egyre több féle. És hogy ne pusztuljon ki az állomány, AB-mal tele vannak nyomva. :(
Okés, ha minimális benne a cukor. Ha 15%-kal csökkented, akkor azt hamar meg lehet szokni és máris sokat tettél az egészségért :)
Mi ilyen levesek helyett hideg joghurttal turmixoljuk össze a gyümölcsöt és kész :)
Nem találom a házi vegata receptjét... :(
Egy naplóban olvastam anno, de már nem emlékszem, kiében.
A lényeg, hogy egy-egy alkalommal 40 perc legyen minimum, ezt emeld egy órára, úgy a legjobb.
Az ilyen mozgások 20 perc után kezdenek el eleve hatni.
Testedzés: kaptam egy elliptikus biciklit nem régen (egy hete), azzal tekerek, nagyjából naponta - reggel 10 percet, este úgy 25-öt birok. Egy hete 5 perc - 15 perc volt a felállás, lassan növelem az időtartalmat.
A problémám vele a kalóriakijelzőnél van, egy 20 perces tekerés után, úgy 20-22 km/h-val és kb 7-8 letekert kilométerrel kiir nekem 1300-at, ami szerintem messze nevetséges, mert ha az van 250-300, akkor már nagyon jó, de nem hinném, hogy van annyi...
Most őszintén: milyen gyakran sűrítesz liszttel levest?! Ha havonta 1-szer, akkor mehet a liszt, semmi bajod nem lesz tőle :)
Ha gyakrabban, akkor inkább másféle leveseket főzz!
További ajánlott fórumok:
- Mint egészséges ember, összejönnél mozgássérülttel?
- Főzési alapanyagok
- Fogyás az egészségért! Motiváljuk egymást, kezdjük február 14-én!
- Tartós, látványos és egészséges fogyi a testkontrollal. Hétfőtől jön valaki?
- Imádok mozogni és egészségesen táplálkozni
- Szerinted milyen étrend kell ahhoz, hogy hosszú és egészséges életed legyen?