Kaphat egy barátom valamilyen állami támogatást? (beszélgetés)
Tény: kapcsolatok nélkül ebben az országban elvétve lehet normális munkát találni.
Az egyébként munkamániás párom besokallt, és mint munkavállaló megvált attól a kft.-től, amiben 20 %-ig tulajdonos is. Azt mondta:
1: teremtett magának olyan körülményeket, hogy fizetés nélkül is meg tud élni
2: amilyen szakmái, képesítései vannak, bármikor el tud helyezkedni. (Akkor még nem tudta, hogy az a bármikor talán soha is lehet.)
Közel egy évig csodásan elvolt, vidáman élt. Persze addig sem tétlenkedett, rengeteg ismerősének segített "társadalmi" munkában, hobbiból. Aztán elkezdett hiányozni neki a rendszeres munka. Hozzáfogtunk az álláskereséshez. Eszméletlen mennyiségben küldtük az önéletrajzait ("természetesen" eredménytelenül, egyre sem válaszoltak), hülyére telefonáltuk magunkat. Ez így ment több mint két évig. Csak csavargatta a fejét: hiába a sokrétű szaktudása, a kutyának sem kell. Igaz, mivel nem kenyérre kellett, az 1-2, éhbérért felkínált, emberdaráló, semmilyen kiutat nem biztosító "állások" közelébe sem ment. (Amúgy még azokra sem lelt volna rá, ha nincs olyan biztos egzisztenciája, mint amit addig elért. Pl. tudta fizetni magának a TB-t is.)
Egy szép keddi reggel kellően lelombozva elindult újabb állásajánlatokat kutatni, amikor megcsörrent a telefonja. Egy régi barátja, akivel annak idején sokáig egy munkahelyen dolgozott hívta, hogy a munkahelyén megüresedett egy hely. Hétfőn munkába is állt.
A sors fintora: pontosan ugyanolyan jellegű munkát végez, mint amitől besokallt, csak talán valamivel jobb körülmények között.
Tehát: a fórumindító ismerőse a 22-es csapdájában van. Ráadásul ezzel sajnos nincs egyedül, nagyon nincs.
De a megoldás biztosan nem az állami támogatás.
A stadionépítésekre, avatásokra költött súlyos milliárdokat kellene/kellett volna valódi munkahelyek teremtésére fordítani.
És az állam által közpénzeken vásárolt milliárdos ingatlanok árának is máshol kellett volna landolnia.
"az anyja nem tartja el magának fizet mindent"
Miből? Eddig úgy tudtuk, hogy nincs munkája.
És most már csak azért is újra megkérdezem, hogy mennyi igazolt munkaviszonya van a 33 éves barátodnak?
Belead a rezsibe, ha tud? Tudod, a rezsit minden hónapban fizetnie kellene, a felét legalább.
Miért nem költöztök össze?
A másik kérdés: 15 év alatt mennyi munkaviszonya van?
Akkor fussunk neki ötödszörre is:
Hány évig/hónapig/hétig/napig/óráig:) állt igazolt munkaviszonyban az immár 15 éve nagykorú, sanyarú sorsú, több diplomás(?), szabad idejében folyton-folyvást munkát kereső férfiú?
A magyarba kifejezést pedig kerüld, mert még akkor is bunkóságnak hat, ha nem annak szánod!
Ő a barátod? Nem tudtok összeköltözni?
És te magyar vagy? Csak mert néhány mondat összeállításod olyan,mintha külföldi lennél. :)
Van nem kevés férfi gyógymasszőr, ami még mindig nem diploma.
Jó dolga van, az anyja eltartja, alkalmi munkákkal elvan, megteheti. 33 évesen ez gáz.
Miért jöttetek vissza külföldről?
Azért ne szálljunk el! Nem hiszem, hogy sosem hallottátok határon belül élőtől: pl. olaszba voltam nyaralni...
Nekem is sérti a fülem, de suttyók mindenhol élnek!
Az túl hivatalos.
Amúgy szerintem Magyar Géza bélférge is Magyarban él.
Én komolyan gondoltam ám, hogy nincs itt semmi probléma, a fórumindító csak teszteli a nagyérdeműt!
Nagyérdemű pedig jól vizsgázott: kimagasló erkölcsi érzékkel bír :-)))), a végtelenségig szajkózott buta kérdések és a vádaskodások ellenére is tántoríthatatlan :-)))
További ajánlott fórumok:
- Mentálisan beteg anyukámat beutaltathatom valamilyen intézménybe? Ezt meg tudom-e tenni anyagi támogatással?
- Segítsetek! Ilyen esetben kaphatok-e valamilyen támogatást a szemüvegre?
- Gyermekét egyedül nevelő anyának jár-e a családi pótlékon kívül valamilyen más állami támogatás?
- Aki Gyes-en van és egyedül neveli gyermekét, kaphat-e valamilyen szociális támogatást? Ha igen mit, és mennyit?
- GYES/GYED, CSP, TGYÁS - Ezeken kívül igényelhető valamilyen támogatás?
- Pályakezdőként igényelhetek valamilyen támogatást?