Kaphat egy barátom valamilyen állami támogatást? (beszélgetés)
Nem érted, vagy nem akarod érteni, hogy NINCS olyan támogatás, ami a családtagok szétköltözését szolgálja. Egyetlen embert sem ismerek, aki ilyesmire kapott volna. Ha létezne, akkor szerinted felvették volna tömegével a lakáshitelt??
Ez utóbbi viszont járható út - munkanélküliként persze csak elméletileg. Pénzügyi tanácsadó, vagy banki dolgozó segít kiválasztani a legoptimálisabbat. Ajánlatos, hogy legyen némi önerő, saját tőke. Semmire felvenni több milliót kész öngyilkosság. Csak remélem, hogy a haszonélvezettel terhelt lakás nem lehet hozzá fedezet.
Dolgozni kell.
Amint látom Voralberg eltávozott Voralbergbe, vagy valami más szuper helyre, ahol kolbászból nő a kerítés és a hétköznapi halandókat lépten-nyomon segélyekkel kínálják meg.
Viszont szívmelengető látni, hogy hazánk lányaiból, fiaiból még nem halt ki az erkölcsi érzék.:)))
..és nem lenne a rezsi a fia fogyasztása miatt magasabb.
(és az anya a sárkány, ahogy olvashattuk...)
Vajon bement már egy munkaügyi hivatalba, legalább regisztrálni?
Ezt a házat egyébként (akkor még nyaralni szántuk csak) a három gyerekeim nevére vettem meg, a férjemnek és magamnak külön-külön holtig tartó haszonélvezetet kötöttem ki. Éppen egy ronda örökösödési peren voltam túl (a fejem fölött vitatkozott évekig a két másik fél), a jogász apám hagyatéka miatt.
Hát a veszekedéseket és az egymás feje felüli eladás lehetetlenné tételére ez volt a legjobb mód, és illetéket sem kell fizetniük, ha meghalok. De egyik sem adhatja el a másik kettő beleegyezése nélkül. A ház megvásárlásakor nem volt külön költsége, hogy ki legyen a tulajdonos, csak az átírási illeték maga.
A családi ügyek úgy alakulnak közben, hogy a későbbiekben sem várható ebből probléma.
Ahogy mondod......
Képzelem, szegény anyukát; szerintem többet idegeskedik ő, mint a fia , a munkahely hiánya miatt.
De a barátnője sem tizenéves - vele nem lakhatna?
...igen.
Akár indulásként a közmunkaprogramban is részt vehetne.
Sok diplomás dolgozik nálunk is.
De 2-3 hónapot simán kibírnak és normális munkakörbe vannak behelyezve.
Én nemigen hiszek már ennek a lánynak.:(
Nehogy eladassuk már egy ilyen élhetetlen, 3,14csa fiu miatt a lakást!
Anyuka jó szívvel ráíratta, még jó, hogy volt annyi esze, hogy a haszonélvező ő, és nem fordítva!
Ahogy idősebb lesz a srác, úgy éljen az édesanyja egyre kisebb helyen?
Szegény.
További ajánlott fórumok:
- Mentálisan beteg anyukámat beutaltathatom valamilyen intézménybe? Ezt meg tudom-e tenni anyagi támogatással?
- Segítsetek! Ilyen esetben kaphatok-e valamilyen támogatást a szemüvegre?
- Gyermekét egyedül nevelő anyának jár-e a családi pótlékon kívül valamilyen más állami támogatás?
- Aki Gyes-en van és egyedül neveli gyermekét, kaphat-e valamilyen szociális támogatást? Ha igen mit, és mennyit?
- GYES/GYED, CSP, TGYÁS - Ezeken kívül igényelhető valamilyen támogatás?
- Pályakezdőként igényelhetek valamilyen támogatást?