Kalóriaszegény és zsírszegény édességek a jó alak és megelégedés érdekében (beszélgetés)
Sziasztok!
Én pl. az előbb ettem édesítős, vaníliaaromás túrókrémet meggyel. Szerintem nagyon fini, és jó fehérjeforrás, elkészítési idő, pedig... nagyon gyors:D
Almaszirom:
Hozzávalók:
-Étolaj
-1/4 csésze barnacukor
-1/4 csésze finomliszt
-1/2 csésze zab
-2 evőkanál margarin megolvasztva
-1 teáskanál őrölt fahéj
-1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
Elkészítési mód:
1. Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. A 32X22 cm-es tepsit kiolajozzuk.
2.Egy kisebb méretű tálban tésztát készítünk a barnacukorból, lisztből, zabból, margarinból, fahéjból, szerecsendióól és vaníliaaromából.
3.Az almaszeleteket a tepsi aljára terítjük, tetejére öntjük egyenletes vastagságban a tésztát. Sütőben 30 percig sütjük.
Tipp:
Light vaníliafagylalttal tálaljuk
1 adag tápértéke:
Kalória: 145
Kalória zsírból: 36
Összes zsír: 4g
Telített zsír: 1g
Koleszterin: 0mg
Nátrium : 41mg
Összes szénhidrát: 27g
Élelmi rost: 2g
Cukor: 18g
Fehérje : 2g
Almagaluska:
Hozzávalók:
- 30 dkg alma (kcal. 90, CH. 21)
- 4 db tojás (kcal. 280, CH. -)
- 7 dl 1,5 százalékos tej (kcal. 310, CH. 35)
- 6 dkg zsemlemorzsa (kcal. 204, CH. 60)
- pár szem édesítőtabletta
Elkészítése:
az almát meghámozom és tormareszelőn lereszelem. Hozzáadok 2 tojást és a zsemlemorzsát. Hozzáadom az édesítőt, megvárom, amíg elolvad és az egészet jól összedolgozom. Ha egy kicsit ragadós lenne, hozzáadok egy evőkanál lisztet. A tejet fölforralom és a gyümölcsmasszából kiskanállal galuskákat szaggatok. Ha följön a tej tetejére, akkor szûrõkanállal kiszedem és félreteszem. A másik 2 db tojás sárgáját simára keverem, besûrítem vele a tejet, a 2 tojás fehérjébõl kemény habot verek és belekeverem a sodóba. Eközben a galuskákat egy üvegtálba teszem és ha a habos sodó kihûlt, ráöntöm a galuskára. Hûtõben egészen lehûtöm és így, lehûtve, finom desszertet tálalhatok. Nagyon egyszerû, gyorsan elkészíthetõ.
Forrás:
Mákos golyó:
Hozzávalók:
- 2 csésze zabdara vagy zabpehely vagy búzacsíra
- 10-15 dkg darált mák
- frissen csavart narancs-, mandarin- vagy almalé
- késhegynyi fahéj, szegfűszeg, vanília vagy ánizs
- kókuszreszelék
A gabonát szárazon, állandó keverés mellett enyhén megpirítjuk, majd megöntözzük a gyümölcslével úgy, hogy formázható kását kapjunk. Hozzáadjuk a mákot és jól összedolgozzuk.
Tetszés szerint fűszerezzük a fenti fűszerekkel. Kis golyókat formálunk belőle, majd kókuszreszelékben meghempergetjük.
Azonnal tálalható, de jobb ízű egynapos pihentetés után.
Sztem a rumaromától sem sértődne meg ez a finomság:)
A recept a 100legjobb reformdesszertben jelent meg.
Sziasztok!
Lehet,hogy ez a recept már megvan,a fogyireceptek.hu oldalán találtam:
Almás-zabpelyhes muffin
Hozzávalók:
4-5db zöld alma
2db tojás
20 dkg liszt
10dkg zabpehely
2dk olvasztott vaj
1pohár tejföl
1kiskanál szódabikarbóna
fahéj
folyékony édesítő
Elkészítés:
A hozzávalókat az alma kivételével robotgéppel összekevered. Amíg ez a tészta „pihen”, az almát megmosod, meghámozod és apró kockákra vágod. Ezt is hozzákevered a tésztához, majd a már megszokott módon a muffinsütő formát kibéleled a muffinsütő papírral, aztán a kis kosárkákba kiporciózod a tésztát.
A sütőben 180-200 C°-on kb 20 perc alatt megsül.
Zabpelyhes–áfonyás keksz
16 db kekszhez:
25 dkg puha margarin
10 dkg fruktóz
15 dkg Up-date lisztkeverék édes –
sós süteményekhez
22,5 dkg zabpehely
20 dkg áfonya
1 ml sütőpor
Elkészítés
Béleljünk ki két sütőlemezt sütőpapírral. Keverjük el a lisztkeveréket a sütőporral és a zabpehellyel. Habosítsuk ki a margarint a fruktózzal, és dolgozzuk össze alaposan a lisztkeverékkel, végül forgassuk bele az áfonyát. Formáljunk vizes kézzel 16 egyforma golyót, tegyük jó távol egymástól a lemezen, hogy szétterülhessenek. Óvatosan lapogassuk le a golyókat. Előmelegített sütőben 160 fokon sütjük 15-20 percig, míg aranybarna lesz.
Tápanyagtartalom:
Energia: 213 kcal
Fehérje: 3,9 g
Zsír: 12 g
Szénhidrát: 22,8 g
Élelmi rost: 2 g
Megjegyzés
Nemcsak nagyon finom, hanem könnyen elkészíthető, jól szállítható kirándulásokra, ráadásul akár egy hétig is eláll. Aki nem szereti az áfonyát, használhat helyette meggyet vagy cseresznyét.
Falusi almatorta
Recept Hozzászólok Lefotóztam, levideóztam!
Ezt a receptet már megfőztem!
A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.
Recept mentése
Recept megosztása
MySpace Facebook Google Bookmarks Windows Live Favorites Yahoo MyWeb Yahoo Bookmarks Recept küldése
Csak a receptet
Hozzászólásokat is
Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez
Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!
Mégse Saját recepttárba mentés
Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!
Mégse Recept elküldése
Falusi almatorta
Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
ElküldMégse
A receptet elküldtük!Másnak így tetszett: Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: nem ismert
Árkategória: nem ismert
Hányan tették saját recepttárjukba: 7
Falusi almatorta
Hozzávalók:
16 szelet süteményhez:
70 dkg ropogós alma
2,25 dl víz
2 dl olaj
32 dkg Up-date lisztkeverék édes és sós süteményekhez
10 dkg dió
3 db egész tojás
15 ml folyékony édesítő
1 dkg fruktóz
3 g fahéj
2 evőkanál édesítőpor
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 150 fokra, kenjünk ki egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát margarinnal. A kikent formát hintsük meg kevés lisztkeverékkel. A dió felét daráljuk le, a másik felét pirítsuk sütőben 100 fokon addig, míg elkezdenek pattogni a diószemek. Ezt követően a pirított diót nyújtódeszkán sodrófával törjük durvára. Tisztítsuk meg alaposan az almákat, vágjuk ketté, távolítsuk el a magházukat. Tegyünk félre 3 fél almát a díszítéshez, a többit vágjuk apró kockákra. Egy nagy tálban gondosan keverjük össze fakanállal a lisztet, a darált és aprított diót, a vizet, az olajat, a felütött tojásokat, az édesítőt és 2 g fahéjat. Öntsük a keveréket a tortaformába, és kenjük simára a felületét. A félretett almadarabokat vágjuk vékony szeletekre. Rakjuk ki a nyers tészta tetejét az almával legyezőformában, és
szórjunk rá 2 g fahéjjal elkevert 10 g fruktózt. 150 fokos sütőben süssük kb. 30 percig, majd vegyük vissza a hőmérsékletet 130 fokra, és
süssük a tésztát 20-30 percig, míg gyönyörű aranybarna lesz. 45 perc után érdemes tűpróbát végezni, nehogy túlsüssük, mert akkor elveszti a szaftosságát. Szúrjunk egy pálcikát a tészta közepébe, és ha nem ragad rá, akkor megsült. Feltétlenül melegen tálaljuk. Nagyon jól illik hozzá a hideg vaníliasodó!
Tápanyagtartalom:
Energia: 229 kcal
Fehérje: 6,7 g
Zsír: 16,2 g
Szénhidrát: 15,5 g
Élelmi rost: 4,3 g
Megjegyzés
Hideg téli napokra, egy bögre forró tea mellé ajánljuk ezt a süteményt.
Elkészítése egyszerű, de az alma kirakásához türelemre van szükség.
Sziasztok!
Akkor jó, mert ha legális és a gazda megengedi:)) akkor ide írd légyszi a sütőben sült rántott húst hogy készítetted.
Majd tájékoztass privibrn légyszi, hogy hogy csináltad és hogyan sikerült.
Azért priviben, mert nem akarom szétoffolni a fórumot, ugyanis itt a gazda édrességet kerres
A válaszomban én a lisztre gondoltam,(a süti receptnél megadottnál)hogy egészségesebb.Olyan mint pl:a tönkölyliszt
A rántott hús valóban magába szívja az olajat,én itt igazából a medvehagymás panír miatt írtam,hogy "talán"egészségesebb.A medvehagymának vannak jó tulajdonságai.(segíti a szív működését,csökkenti a magas vérnyomást stb stb.)
Sütőben elkészítve a rántott hús pedig azért néha néha megengedhető.
Gesztenyés kifli:
Hozzávalók:
- 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 20 dkg fehér tönkölyliszt
- 25 dkg margarin
- 2 dkg élesztő
- 1 kk szőlőcukor / édesítő
- pici tengeri só
- 1 csomag gesztenyemassza (a tescos kevés kalóriát tartalmaz)
A kétféle lisztet összekeverjük ,belemorzsoljuk a margarint és az élesztőt, hozzáadjuk a szőlőcukrot/édesítőt meg a sót és jó összegyúrjuk. Ha szükséges, kevés vizet öntünk hozzá, hogy nyújtható tésztát kapjunk. 1-2 órára hideg helyre tesszük.
hat egyforma gombócot formálunk belőle és tányér alakúra nyújtjuk.
Nyolc egyenlő részre vágjuk és a gesztenyemasszát eloszlatjuk rajta úgy, hogy mindegyikre egyformán jusson.
Két szélét behajtjuk, kiflit formázunk belőle és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
A recept a 100 legjobb reformdesszert című könyvből való.
nagyobb bio boltokban vagy reform élelmiszereket árusító helyen lehet kapni.
Az,hogy tényleg abból van-e csak remélni lehet.
Pl.Pesten a Herbaházban elég sok érdekes dolog van amiről nem is tudtam,hogy létezik.
Nemrég vettünk pl:medvehagymás ill.mandulás panírpot.A medvehagymással nagyon finom lett a rántott hús.
Csokitorta recept az internetről:
2,5 dl szójatej
5 dkg kakaópor
2 evőkanál barnacukor
3 tojás
5 dkg gesztenyeliszt v.mandulaliszt
Elkészítés:
Egy edényben felmelegítjük a tejet, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a lisztet. Hozzáadjuk a tojások sárgáját. Közben felverjük a tojások fehérjét, és óvatosan összekeverjük a kakaós masszával. Kiolajozott formába öntjük, és előmelegített sütőben 150 fokon kb. 20 percig sütjük.
10 perc
Sütés: 20 perc
Itt a Hoxán a receptek között vannak még reform ételek is az update ételek mellett.
Ott is láttam nagyon jó kis kalóriaszegény édesség recepteket.Érdemes megnézni.
Ez egy kincsesbánya!!!
Az update-es csajok nagyon ügyesek!!!
Szia.
A Sparban szoktam venni salátába való magkeverék a neve.
Van benne tisztított napraforgómag.lenmag,tökmag,
magában is finom nasi helyett,de ahogy írtam joghurtba keverve is nagyon jó.
Megpróbálhatod salátába is beletenni.Azt is feldobja.