Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Kalóriaszegény és zsírszegény édességek a jó alak és megelégedés érdekében fórum

Kalóriaszegény és zsírszegény édességek a jó alak és megelégedés érdekében (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6
2009. okt. 27. 17:27

Goffri (update 1)



Hozzávalók:


3 db tojás, 7 ek édesítő, 1 ek tejföl, 2 ek tej, 1 citrom héja, 1 kk. vanília aroma, 10 dkg zabkorpa



Elkészítés:


A tojássárgáját az édesítővel habosra keverjük, utána a tejföl és a tej. Majd mikor már jól összevan keverve mehet bele a citromhéja, a vanília aroma. Legvégén a zabkorpa. A tojásfehérjét keményhabbá verem és óvatosan nagy mozdulatokkal belekeverjük a masszába. Majd goffrisütőben megsütjük.

2009. okt. 27. 16:52

BIZTOS VAN BENNE OLYAN, AMI MÁR FENNT VAN ITT, DE NEM VOLT KEDVEM VÁLOGATNI:)


Édességek (Updaze 1)


Almás-citromos fagyi: 1 adag 188 kcal.

Hozzávalók: 1 kg alma, 1 frissen facsart citrom leve és lereszelt héja, 10 dkg édesítőszer.

A félbevágott, meghámozott, magházuktól megtisztított almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és ráöntjük a citromlevet, valamint a lereszelt héjat. Hozzáadjuk az édesítőszert, és villával addig keverjük, amíg pürés állagúvá válik. Műanyag tálban lefagyasztjuk, tálaláskor gombócokat szedünk belőle. Fagylaltoskehelyben almakockákkal díszítjük.

Almás-vaniliás-fahéjas zabkása

Tejbe beletesztek vanilia rudat felforraljátok beletesztek zabpehlyet, belevágtok egy almát és megszorjátok fahéjjal + némi édesítő... isteni. Itt is lehet boleró italporral kísérletezni, így akár egzotikus ízű zabkását is kaphattok.


Amerikai puding

3 tojás, 3 dl tej, édesítőszer, 2 dl light tejszín, zselatin

A tojás sárgát a tejet az édesítőszert kikeverem. Kis lángon állandó keverés közben megmelegítem. Tűzről levéve fél dl vízzel langyosra kevert zselatint teszek bele, majd ha kihűlt a 3 tojás felvert habját, és a felvert tejszínhabot. Ne törd össze! Utána édesítek. Pohárba töltöm és kihűtöm. Gyümölccsel díszítem, ami update 1es.


Császármorzsa

Semmi extra, csak a búzadara helyett zabkorpát használok.

Szóval: zabkorpa, 1 tojás sárgája, picike só, citromhéj belereszelve és annyi tej, amennyit az egész felszív. Állni hagyom, közben felverem a tojásfehérjét kemény habbá, és óvatosan belekeverem. Egy lábosba olíva olajat teszek, megsütöm mindkét oldalát, majd fakanállal kis darabokra szaggatom, és hagyom az egészet átsülni. (Tepsiben is meg lehet sütni, és akkor a végén kell felvágni). Lehet enni fahéjas gyümölccsel (azt is leírom) vagy Canderel kakaóporral.


Fagyi

A cukrász ismerősöm receptje: 1 liter tej, 40 dkg canderel, felforralni vaníliarúddal, majd belekeverni 5 tojássárgáját, újra beforralni, és fagyasztani. -4 fokon hűtik a fagyit, max –8-on a cukrászdában,


Fahéjas gyümölcsök

Baromi egyszerű, én akkor szoktam enni, ha nincs időm semmi finomat csinálni. Tehát: a gyümölcsöket meg kell hámozni, majd fel kell vágni (én általában almát szoktam, de barackkal is finom), egy tányérra teríteni, megszórni egy kis fahéjjal, és 4-5 percre betenni a mikróba



Gazdag túrós süti

8 tojásfehérjét kemény habbá verek, majd édesítőt, egy csomag sütőport, kakaóport és bőséges őrölt fahéjat adok hozzá, végül belekeverek kb. 3 evőkanálnyi zabkorpát. Előmelegített sütőben kb. fél óráig sütöm. 5 tojásfehérjét kemény habbá verek, édesítőt, reszelt citromhéjat, egy pohár joghurtot, fél kg túrót adok hozzá, végül összekeverem az előzetesen felforralt, kihűtött zselatint. /kb. 5 teáskanálnyi/Az öntetet érdemes a sütés előtt elkészíteni, hogy mire kihűl a tészta egyből rá lehessen önteni. Várjuk meg, amíg a zselatin megszilárdul teljesen, akkor klasszul lehet szelni. Hűtőben tároljuk!



Gözös süti

Egy pohár joghurtba (bármilyen natúr) tegyél egy tojást, édesítőszert, fahéjat és pici citromlét. Jól keverd el, aztán önts hozzá búzakorpát és egy kis sütőport vagy szódabikarbónát (zabpehely, zabkorpa is mehet hozzá) annyit, amennyit felvesz a massza. (Ha nem muszáj 1-esnek lennie, akkor bármilyen müzli keverékből is lehet csinálni, mazsola, mogyoró, gyümölcs stb. mehet bele) Kis pohárkákat vagy tálkákat vizezz ki, és töltsd meg őket háromnegyedig a masszával, és tedd a mikroba. Addig kell sütni, amíg meg nem szilárdul. Akkor kiborítod őket, és még egy fél percre visszadugod a mikroba. Fahéjas édes kefirrel szoktam leönteni, és úgy esszük.

Én a legnagyobb fokozaton szoktam sütni.

Pici sütőpor kell csak bele, mert kifut másképp, de ha nem teszel bele, az se baj, csak akkor laposabb lesz, és kevesebbnek látszik.

Lehet zabkorpával is. Ha pelyhet is teszel bele, keményebb lesz, én búzakorpával szoktam, és akkor jó laza marad.

Lehet fahéj és citromlé helyett bármi más: kakaó, kókusz, stb.(próbálkozzatok).

Gyümölcsös krémtúró

Zsírszegény túrót beletenni a turmixgépbe, hozzáadni egy csomó gyümölcsöt, ha kevésnek találjátok a levét, lehet 1-2 kanál 0%-os joghurtot is hozzáadni, egy kis fahéj, ha kell, édesítőszer (édes gyümölcsnél én ezt sem szoktam), citromlé, aztán csak krémesre kell turmixolni


Gyümölcsök zselében

Gyümiből 1es kód. 30-40 dkg eper, meggy vagy málna, 2 zacskó zselatinpor, 6 dl topjoy fitnessz, ami 1es kódú, vagy víz. A zseléport elkeverem az édesítővel és a gyümölcslével, felforralom. Poharakba rakom a gyümölcsöt, rá a lé és várom míg meghűl, aztán hűtőbe tovább hűtöm.


Gyümölcssaláta

Energiatart.: 184 kcal

H: 20 dkg banán, 20 dkg narancs, 20 dkg kiwi, 20 dkg meggy, 2 dl kefír, citromlé, pár csepp Polisweet

A banánt felkockázzuk, meglocsoljuk citromlével, hozzáadjuk a felszeletelt narancsot, a kimagozott meggyet és a karikákra vágott kiwit. A kefírt összekeverjük a maradék citromlével, Polisweet-tel és a gyümölcsökre öntjük, majd óvatosan összekeverjük.


Édesség

8 tojás fehérjét felversz habnak, amikor kemény teszel bele 2 kis bögre édesítőt, 2 ek keményítőt. Kivajazott jénai tálban 220 fokon megsütöd (nekem gázon 45 perc, légkeverésesen 15 perc). Ha kész kihűtöd (össze fog egy kicsit esni, ne lepődj meg!). 4 dl diétás tejszínt felversz (szerintem jó a natúr joghurt is), s ezt kened rá a tojáshabra. A tetejére bármilyen gyümölcsöt tehetsz, mi málnával szoktuk enni. Nagyon finom, főleg lehűtve


Madártej light

Szerintem ezt mindenki ismeri. 1 l tej, 4 tojás, 2 tk édesítőszer, fél vaníliarúd, fél zacskó vaníliás pudingpor 8 dl tejet a vanilía rúddal felteszek forrni, felverem a 4 tojásfehérjét habbá, majd belekanalazom a tejbe és megfő benne, kiszedem tálba. Simára keverem a többi hozzávalót, majd ráöntöm a forró tejet, és lassú tűzön besűrítem, a habgaluskára öntöm



Málnafagyi házilag

2 tojásfehérje, édesítő, 3 dl natúr joghurt, 75 dkg málna, 5 ek. fekete ribizli szörp light. a tojásfehérjéből habot verek. a málna felét leturmixolom. Majd tálba rakom és hozzáadom a joghurtot, a többi málnát, az édesítőt, a fekete ribizli levet, jól összekeverem, majd beleforgatom a tojáshabot is. Mélyhűtőben kifagyasztom, miután formába tettem


Málna joghurt parfé

5 natúr 2 dl-es joghurt, 40 dkg málna, édesítő, pici likőr- ez nem muszáj. Vízbe mártom és kifacsarom a konyharuhát és egy tésztaszűrőt kibélelek vele, ebbe teszem a jól elkevert joghurtokat, és 1 órát hagyom lecsepegni. Málna felét édesítővel összeturmixolom, esetleg likőrrel is. Majd belerakom a joghurtot és a maradék málnát. Elkeverem, műanyag poharakba kifagyasztom. Light tejszínhabbal díszítem


Meggyes túrótorta

6 személyre- de elkészítheted kevesebből is: 75 dkg túró, 6 dl tejszín, 2 citrom, 2 dl víz, 4 kávéskanál zselatin, 20 dkg meggy. A zseléport keverd el az édesítővel, vízzel, és forrald fel. a túrót törd össze villával, tedd bele a 2 citrom reszelt héját, és levét. Keverd bele a zselatint, és a light tejszint felverve. Folpackkal bélelt formába töltsd, és hűtsd be. Mikor kiveszed a formából rakd meg meggyel.


Meggyes túrófelfújt

50 dkg meggy, 3 tojás,40dkg túró light, édesítő, csipet só, fél citrom leve, pici rama. A meggyet apróra vágom, lecsepegtetem. a tojás sárgákat fehéredésig keverem az édesítőporral. Pisi sót teszek bele, majd a citrom levét és héját, utána az áttört túrót, a 3 tojásfehérje felvert habját a csipet sóval, majd a meggyet. Margarinozott formákban sütöm, előmelegített forró sütőben.


Nasi.

Egy sovány túrót összekeverek kevés tengeri sóval, kb. 1-1tk. vaníliás - és citrom ízesítésű fruktózzal, kb. 3-4 tk sima fruktózzal( a Tesco-ban lehet kapni a liszt- cukor sorában az édesítőszereknél), 1 db citrom reszelt héjával, 1 ek. sovány tejföllel, 1 tojás sárgájával és a tojás habbá vert fehérjével. Isteni finom, az édességét a fruktózzal be tudjátok ízlés szerint állítani, teljesen olyan ízű mint a nem fogyókúrás változata


Piros gyümölcsfagyi (10 adag):

Hozzávalók:

-eper 20 dkg

-málna 20 dkg

-ribizli 10 dkg

-édesítőszer 6 evőkanál

-natúr joghurt 4 pohár

-őrölt fahéj 1 késhegynyi

Elkészítés:

A joghurtot az édesítővel és a fahéjjal alaposan elkeverjük. A gyümiket alaposan megmossuk, a fele mennyiséget turmixoljuk és a joghurthoz keverjük, az eper másik felét apró darabokra vágva, a málna és a ribizli másik felét egészben adjuk a gyümis joghurthoz. A kapott masszát műanyag tálkákba töltjük és lefagyasztjuk



Ribizli hab

25 dkg ribizli, édesítő, 2 tojásfehérje, 2 dl light tejszín, fél citrom. Szemezd le a ribizlit, keverd édesítővel és citromlével, majd turmixold össze. Verd a tojásfehérjét habbá és a tejszint is, majd ezt a hármat keverd össze. Hűtött poharakba rakd, ribizlivel díszítheted.



Szilvás csemege

A kimagozott szilvát meghintem canderellel, felhevitett serpenyőbe megkaramellizálom, teszek bele fahéjat, kis vaniliaaromát, pici citromlevet, fedő alatt 20 percet párolom, néha megkeverve.

Nagyon finom lett. És 1-es kód. El tudom képzelni natúr joghurtba keverve is.


Szilvás szelet

H: 40 dkg szilva, 1/2 citrom leve, 1. e.k. citromlé, 4 tojás, 3-4 e. k. édesítő, 10dkg zabkorpa, 3-4 e.k. olivaolaj, 2 dkg étk. keményítő, fahéj, csipet só. A tepsit olajozzuk, zabkorpázzuk. A szilvát mossuk, daraboljuk, citromlével meglocsoljuk. A tojássárgájt az édesítővel habosra keverjük, a fahéjat is belekeverjük. Utána az olajat, keményítőt, zabkorpát, csipet sót, citromlét. A fehérjéből kemény habot verünk, majd a masszába forgatjuk. Beleöntjük a tepsibe és a tetejére rakjuk a szilvát, előmelegített sütőben megsütjük. 20-30 perc. Az összes hozzávaló 1-es.


Tejes alapfagyi light

1 liter tej,2-3 tk édesítő, 4 tojás sárga, negyed vaniliarud,1 csapott kávéskanál vaníliás pudingpor. 1 dl tejet a többi hozzávalóval simára keverek. 9 dl tejet felforralok, majd a tojásos tejre öntöm. Tovább hevítem, ha kihűlt átkeverem, és fagyasztóba teszem. Csoki fagyi- ha cukormentes kakaóport teszek bele. Kávéfagyi, ha nescafét keverek bele. Gyümölcsfagyit is lehet csinálni belőle



Túrógombóc

40 dkg túró, 2 tojás, kevés édesítő, 6 dkg zabkorpa.Én ma csináltam, de megvariáltam, vagyis fahéjas szilvát tettem a közepébe, és lett belőle szilvás gombóc. :)) Nagyon finom.

Szilvás öntetet tettem rá: szilvát tejföllel összeturmixoltam,sok-sok fahéjjal.


Túrókrém

Energiatart.: 100kcal

H: 20 dkg sovány túró, 40 dkg málna vagy eper, Polisweet

A túrót és a gyümölcsöt jó habosra összeturmixoljuk,édesítjük. Poharakba töltjük és egész szem málnával díszítjük.


Túró parfé

25 dkg light túró, 2 dl tejszín, 2 dl tejfel, édesítő, citromhéj.

A tejszint habbá verem, a többi hozzávalót összeturmixolom. Majd összekeverem őket óvatosan. Folpackkal bélelt kerek formába öntöm és kifagyasztom. Kiborítom, és úgy szeletelem, mint a tortát. Tehetsz rá gyümölcsöt, vagy csoki öntet light-ot is



Túrókrém joghurttal

Szóval a legjobb az ha vesztek natúr joghurtot és elkevertek benne egy kevés boleró italport és úgy keveritek a túróhoz, isteni íz kombinációkat lehet kihozni, sőt, ha robotgépben összeturmixoljátok egy kis citromlével vagy tejjel a túrót akkor még lágyabb lesz.

2009. okt. 27. 16:44

Aranygaluska vanília mártással (Update 1)


Hozzávalók: Fél adaghoz (kis tepsi)

1,5 -2 dl langyos sovány tej

3 dkg élesztő

1 nagyon pici csipet cukor az élesztőhöz

25 dkg liszt (Én most kevertem a Norbis, a zabpehely és a graham lisztet, bár szerintem bármelyik megfelel)

1 kanál porédesítő

1 nagyobb csipet só

1 tojás,

1 kanál sovány tejföl

5 dkg delma light margarin

pici olívaolaj

őrölt dió vagy mák, édesítővel


A vanília mártáshoz:

1/2 liter sovány tej

2 tojás sárgája

1 kanál folyékony édesítő

1 kanál vanília ízű pudingpor

vanília aroma

vanília ízű fruktóz (de ez el is maradhat)

1 dkg vaj

Elkészítés: A tésztához való anyagokat eldagasztjuk, majd a duplájára kelesztjük. Kinyújtjuk. Egy kisebb fajta pogácsaszaggatóval karikákat szaggatunk a tésztából és a vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük szépen egymás mellé őket. (Én kicsit vékonyabbra szoktam nyújtani, mert úgy szeretem ha 2 rétegben van a tészta, így a kettő közé is tudok diót vagy mákot szórni, nemcsak a tetejére.) A tésztát vékonyan megkenem olívaolajjal és megszórom az édesítős dióval, vagy mákkal. Megsütöm és vanília mártással tálalom.


Vanília mártás

A tojássárgákat egy kevés tejjel, a pudingporral és az édesítővel elkeverjük. A tejet az aromával felforraljuk, majd a tojásos cuccot is hozzákeverjük és sűrűsödésig főzzük kevergetve. Forrnia nem szabad, mert akkor a tojássárgája darabos lesz benne. (Pár perc csak.) A végén beledobunk 1 dkg vajat, hogy fényes legyen.

Tanácsok: Kép a naplómban 114-115 bejegyzésnél.

Felvitte: vaczila,

2009. okt. 27. 16:39

Gőzös süti mikróban /Ágnes



Hozzávalók:



1 kis natúr joghurt (v. tejföl)

1 tojás

pár csepp édesítőszer

fahéj

citromlé

sütőpor v. szódabikarbóna

zabpehely v. zabkorpa (vagy vegyesen, összesen kb. 6-7 evőkanál)


Elkészítés:

Egy pohár joghurtba (bármilyen natúr) vagy tejfölbe tegyél egy tojást, édesítőszert, fahéjat és pici citromlét. Jól keverd el, aztán önts hozzá zabkorpát és egy kis sütőport vagy szódabikarbónát (zabpehely, zabkorpa is mehet hozzá) annyit, amennyit felvesz a massza.


Kis pohárkákat vagy tálkákat vizezz ki, és töltsd meg őket háromnegyedig a masszával, és tedd a mikroba. Addig kell sütni, amíg meg nem szilárdul. (legnagyobb fokozaton kb. 4-5 perc) Akkor kiborítod őket, és még egy fél percre visszadugod a mikróba. (Az alja legyen felül).


Fahéjas édes kefirrel nagyon finom, de sok más lehetőség is van.



Pici sütőpor kell csak bele, mert kifut másképp, de ha nem teszel bele, az se baj, csak akkor laposabb lesz, és kevesebbnek látszik.


Tettem bele egy kis rum aromát is, de bármilyen másfélével jó lehet. Kisebb tálkákban mutatósabb volna, de csak ekkorám volt:)



Elkészítési idő: 10 perc

23. wanda2 (válaszként erre: 22. - 4b6a2525df)
2009. okt. 27. 16:11
Köszi;)
2009. okt. 27. 14:30

Császármorzsa update1

Kategória: UPDATE diétás ételek

Hozzávalók: 30 dkg zabkorpa

2 tojás

4,5 dl tej

5-10 dkg mazsola

olivaolaj

édesítő

Elkészítés: Az édesítőt belekeverem a langyos tejbe, plusz pici só, majd beleáztatom a mazsolát és a zabkorpát is. A fehérjékből kemény habot verek. Amikor a korpa megduzzadt (felszívta a tejet), hozzákeverem a tojássárgát és a habot is. Egy tágas serpenyőbe olívaolajat spriccelek beleöntöm a massza egy részét és (egy lapáttal) kevergesd, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra.

Kb 2 személyre elég az adag.

Tanácsok: Nem szoktam folyamatosan kevergetni, csak az elején, amíg össze nem áll nagyobb darabokra...ilyenkor még ragacsos...majd ahogy elkezd "sülni" szép lassan szétjön kevergetés közben(de nem fontos folyamatosan kevergetni).


Minden egyes adag előtt olívaolajat spriccelek a serpenyőbe.


diétás lekvárral, vagy akármivel tálalható, én simán szoktam enni, az édesítőtől finom édes lesz, de ízlés kérdése

21. wanda2
2009. okt. 27. 07:57

Tejbezabi (ahogy én csinálom)


Hozzávalók:1 adaghoz:

- 3 dl sovány tej

- 3 ek. zabkorba

- 3 ek. zabpehely

- 1 ek. kókuszreszelék

- 1 kk. fahéj

- ízlés szerint édesítő

- 1 ek. natúr kakaó + fruktóz


Elkészítés:

A tejet az édesítővel meg a fahéjjal felforralom.

Majd bele öntöm a zabkorpát, a zabpelyhet és a kókuszreszeléket, állandó kevergetés közben sűrűre főzöm.

Tálba öntöm és a tetejét meghintem a fruktózos kakaóval.


Hidegen és melegen is finom! Tanácsok:Lehet bele tenni különböző gyümölcsöket is!

Reszelt almával is nagyon fini! Elkészítési idő:20 perc Felvitte:Nikó81,


Köszönjük Nikó!

20. wanda2
2009. okt. 27. 07:57

Update 1 csokis muffin


Hozzávalók:

- 12,5 dkg zabkorpa

- 3 tk. natúr kakaópor

- 1 tk. citromhéj

- 2 tojás

- 1 tk. szódabikarbóna

- 1 ek. olíva olaj

- ízlés szerint édesítő

- annyi tej hogy krémes állagú legyen

Elkészítés:

A tojásokat ketté választom. A sárgájához hozzákeverem az összes hozzávalót. A fehérjéből kemény habot verek, ezt legutoljára, óvatos mozdulatokkal belekeverem a a masszába.

A muffin formába bő evőkanálnyit rakok. 5-7 perc alatt készre sül. Tanácsok:Néhány szem gyümölccsel variálhatjuk. Felvitte:kattyus,



Köszönjük Kattyus!

19. wanda2
2009. okt. 27. 07:57

Emésztést serkentő búzakorpa piskóta


Hozzávalók:

- 2 pohár natur joghurt vagy kefir

- 4 joghurtos pohár búzakorpa

- 3 tojás

- 3-4 evőkanál kakaó

- 6 evőkanál olaj

- 1 cs. sürőpor

- 2 cs. vaníliás cukor

- 4 evőkanál bármilyen lekvár

- mazsola ízlés szerint


Elkészítés:

A hozzávalókat keverőtálba tesszük,jól összekeverjük.

Egy kb. 25x35 cm-es tepsit kizsírozunk,lisztezünk,és ebbe öntjük a masszát.

200 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. kb. 30-40 perc. Tanácsok:Emésztési gondokkal küzdőknek nagyon jó hatású és finom sütemény.

Napi 2-3 szelet csodákat tud művelni. Felvitte:Bévi48,


Kakaós kókuszos zabkorpás bögrés süti


Hozzávalók:

- 1 pohár natúr joghurt

- 1 pohár zabkorpa

- 1 pohár kókusz reszelék

- folyékony édesítő vagy fruktóz ízlés szerint

- 2 egész tojás

- 2 ek kakaó por

- 3 ek. olaj

- 1/2 cs.sütőpor

- csipet só

Elkészítés:

A hozzávalókat jól összekeverjük.

Majd 200 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Tanácsok:Muffin formában is lehet süti. Gyors és finom süti.


Az 1 pohár az egyenlő 1 joghurtos pohárral!!! Elkészítési idő:30 perc Felvitte:Nikó81,



Köszönjük Nikó!

18. wanda2
2009. okt. 27. 07:56

Meggyes-cseresznyés zabkorpás pite



Hozzávalók:


- 2 evőkanál folyékony édesítőszer

- 4 tojás

- vaniliaaroma ízlés szerint

- 13 dkg zabkorpa

- 3 dl tej

- 1 db natúr joghurt

- csipet só

- meggy, cseresznye kimagozva ízlés szerint

- pici sütőpor


Elkészítés:

A tojásokat az édesítővel és a csipet sóval robotgéppel habosra keverem,majd belekeverem a zabkorpát tejet joghurtot sütőport és a vaniliaaromát.

A gyümölcsöket a kivajazott jénaiba rakom és ráöntöm a tésztát. Előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg a tészta nem vált el a jénai falától és a teteje szép rózsaszín nem lett. Elkészítési idő:50 perc Felvitte:Kiss Mária,


Köszönjük Mária!

17. wanda2
2009. okt. 27. 07:56

Almás pite U1


Hozzávalók:



- 20dkg zabkorpa

- 20dkg zabpehely

- 2 tojas + vmennyi a teteje kenesehez

- 2ek tejszin

- 250g cottage cheese - en botmixerrel kicsit homogenne tettem

- edesito izles szerint

- keves zsirtalan szojaliszt, v tk liszt

- reszelt alma, fahej - izles szerint szinten

Elkészítés:


A reszelt alma kivetelevel minden alapanyagot osszekeverni, egybe gyurni - ilyenkor meg kicsit ragadosabb es lagyabb a massza - s hutobe tenni pihenni ( nekem fel napig bent volt, mert nem volt idom folytatni, de gondolom ennel kevesebb is eleg). Akkor jo a teszta, ha a korpa es pehely megszivta magat es kemeny de gyurhato allapotu lesz.

A tesztat kette kell vlasztani, egyenkent kinyujtottam tepsi mereture. Kivajazott-lisztezett tepsibe tettem belole egyet alulra, rahalmoztam a kicsavart reszelt-fahejas-edesitos almat, tetejere a masik lapot ratettem - tojassal meg kell kenni a tetejet s megszurkalni villaval.

Gazsutoben, 6-os fokozaton kb egy ora alatt sult meg, s kihulve konnyu szeletelni! Tanácsok:A tejszin + cottege cheese helyettesitheto tejfollel v joghurttal, ha omlosabb tesztat akarsz, akkor egy kis tejet is elbir sztem. Mi a vekony teszta sok toltelekre eskuszunk :)

Felvitte:blueberry,


Köszi Blueberry!

16. wanda2
2009. okt. 27. 07:55

Muffin - U1

Hozzávalók:


-20-25 dkg zabkorpa

-3 tojás

-2dl zsírszegény natúr joghurt

- kevés tej

- édesítő

- sütőpor

- vanília aroma


Elkészítés:

A fenti hozzávalókat keverd össze, az egész lényege, h piskóta tészta állagú masszát kapj s amennyiben muffint szeretnél belőle, akkor mindenkepp szilikon muffinsütőbe tedd (nekem eddig minden egyéb más módon beleragadtak v a papír kapszliba v a fém formákba :( )

Gázsütőben 6-os fokozaton süsd kb 40 percig, de ha korábban eléri a tűpróbat, akkor nyugodtan vedd ki :)

Tanácsok:En imádom a mákot, így a fenti kép egy mákos muffinról készült, de a mák mennyisége annyira elenyésző, h nem módosítja sem a hozzávalók mennyiségét sem pedig az update kódot. Túróval is nagyon finom, meg bogyós gyümölcsökkel is. Mivel csak 6db-os a muffin tepsim, így a maradék masszát egy üvegtálban sütöttem meg - azt kicsit tovább kellett sütni.

A gyönyört tovább lehet fokozni, ha kettévágjatok a sutit es vékonyan vmi diétás lekvárral megkenitek! :) Felvitte:blueberry,


Köszönjük Blueberry!

15. wanda2
2009. okt. 27. 07:54

Kakaós meggyes túró rudi U1-es

Hozzávalók:

-25 DKG TÚRÓ

-1 TK MARGARIN (DELMA LIGHT)

-3 TK KAKAÓPOR NATÚR

-1 EK FOLYÉKONY ÉDESITŐ

-PICI VIZ

-MAGOZOTT MEGGY (HA NINCS ELHAGYHATÓ)

Elkészítés:

A vizet a kakaóporral és a margarinnal és az édesítővel felforralod,(VACILA receptje)aztán villával összetöröd a túrót édesítő bele és hozzákevered a kakaós masszát beleteszed a meggyet!Hűtőbe tenni!!

Jó nassolást! Ha van kedved TÚRÓ RUDI formát is csinálhatsz belőle ! Elkészítési idő:10 perc Felvitte:nórika77,


Köszönjük Nórika!

14. wanda2
2009. okt. 27. 07:03

Íme a fotó:

[link]

13. wanda2
2009. okt. 27. 07:01

Kefíres gyűrű


Hozzávalók:

- 6 dl kefír,

- 1 kanál folyékony édesítő,

- 2 pohárnyi gyümölcs apróra vágva, vagy turmixolva

- 2dl cukormentes tejszínhab 1 kanál édesítővel felverve,

- 1 cs. zselatin 1 dl forró vízben feloldva.


Elkészítés:

Mindent összekeverünk és mehet a formába.

1 órára hűtőbe tesszük és már lehet is szeletelni.

Gyors, könnyű és finom édesség.

Tanácsok:(Én a tupperware desszertes gyűrű formámba szoktam önteni, mert abból könnyen kijön. Persze más forma is megfelel amiből ki lehet szedni.) Esetleg ha nagyobb formába pl őzgerincbe tesszük, akkor javaslom hogy 1,5 adagot csináljunk és folpackot tegyünk alá, azzal könnyen kiborítható.

(Kép a naplómban 118-as bejegyzésnél. Felvitte:vaczila



Köszönjük Vaczila!

12. wanda2 (válaszként erre: 9. - Vaczila)
2009. okt. 27. 06:49
Majd körülnézek az Update-s csajok receptjei között, és persze megfelelő hivatkozással ide is berakok párat.;)
11. wanda2 (válaszként erre: 8. - 07b78727ed)
2009. okt. 27. 06:49
Kriszta, milyen magvakat szoktál használni?
10. wanda2
2009. okt. 27. 06:45

Köszönöm csajok, a magkeverék remek ötlet, ráadásul egészséges is.

Én azóta felfedeztem a fruttis joghurtot, amely kevés kalóriát és zsírt tartalmaz. Érdemes összevetni egy másik joghurttal, mert megdöbbentő a különbség.

A másik: 1 fagyasztott sóskát felforrósítok, majd 2 dl zsírszegény tejben fél csomag pudingport elkeverek. Ezt hozzáadom a sóskához, majd édesítővel/mézzel ízesítem és egy kis vanília aromát adok hozzá.

2009. okt. 27. 05:15
Az update receptek között is sok jót lehet találni. Érdemes körülnézni.
2009. okt. 26. 09:03
Én szoktam csinálni pl:egy kis tálka aljába teszek magkeveréket,erre kis natúr joghurtot,erre rácsorgatok 1-2 kiskanál mézet,és a tetejére ismét natúr joghurtot teszek.Ha üveg tálkában készíted el a látvány is guszta.Finom nagyon.
7. wanda2 (válaszként erre: 6. - 07b78727ed)
2009. okt. 26. 08:02

Én már most nyitottam egy dokumentumot és az itt összegyűlt ötleteket abba gyűjtöm.

Amúgy tényleg rengeteg lehetőség van a neten (mindmegette, stb) de ha egy helyen össze vannak gyűjtve, mennyivel könnyebb hozzányúlni és nem a cukrászdába rohanni.

Sokszor a háziasszonyoknak olyanok jutnak eszébe, hogy a mesterszakácsok megirigyelhetnék őket, na például ezeket az ötleteket is szívesen venném.

Ma ráhasalok a netre és keresek pár ígéretes receptet/trükköt.

2009. okt. 26. 07:44

Szia Wanda.Örülök a fórumnak.

Elsősorban engem is ötletek,tapasztalatok,esetleg jó kis receptek érdekelnének.Én mániákus fogyózó vagyok,de néha rám is rám tör az édesség ehetnék.Próbálkoztam már teljes kiörlésű lisztből készült sütikkel palacsintával,de nem mindegyik nyerte el a tetszésemet.

2009. okt. 26. 07:33

Az én trükkjeim:

- sütőtök

- reszelt alma fahéjjal

- Tesco-s light gesztenyepüré

4. wanda2 (válaszként erre: 3. - 5e48d37001)
2009. okt. 26. 07:30
Remek, a fogmosásról már hallottam;)
3. 5e48d37001 (válaszként erre: 2. - Wanda2)
2009. okt. 26. 07:28

Szia Nekem a férjem cukorbeteg,de nem készítek diabetikus sütit,mert ezek a mesterséges édesítők annyira károsak a bélrendszerre,hogy 1 szelet után egész nap csak a Wc-n ülünk.De van akiket nem visel meg ennyire a mesterséges édesítő,gondolom ez is egyénfüggő.

Én ha nagyon kívánom az édességet akkor fogat mosok a fogkrém jó étvágycsökkentő,vagy délelőtt eszek meg egy-két szeletett,ha délelőtt eszünk édességet akkor nem biztos,hogy hízlal mert napközben lemozogjuk.

Én 13 kilót fogytam másfél év alatt,de Én néha ettem sütit,meg bűnöztem rendesen csak sosem este.

2009. okt. 26. 07:05
A megelégedést pedig nagyon fontosnak tartom, mert nem szeretném, ha mindenki hisztis csajnak/anyának tartana azért, mert szeretnék egészségesen élni és tartani az alakomat. Azonban mivel magyar kultúrában nőttünk fel, finomabbnál finomabb sütikkel, ezt valahogy muszáj kompenzálni, mert különben oda a lelki nyugalmunk:)))
2009. okt. 26. 07:02

Sziasztok!


Azért hoztam létre ezt a fórumot, mert számomra (mint a legtöbb hölgytársam számára is) az édesség kulcsfontosságú. Már több tippet hallottam,hogy ki hogyan üti el az édesség utáni vágyát.

Nekem nagyon sokat számítana, ha lenne egy olyan hely, ahol ezeket a tapasztalatokat megosztjuk egymással.

Például a cukorbetegek számára készült édességek között remek recepteket lehet találni.

1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook