Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Kalóriaszegény és zsírszegény édességek a jó alak és megelégedés érdekében fórum

Kalóriaszegény és zsírszegény édességek a jó alak és megelégedés érdekében (beszélgetés)


1 2 3 4 5 6
117. wanda2 (válaszként erre: 116. - 9c8432d068)
2011. máj. 4. 06:31
Hmm, nagyon jól hangzik ki fogom próbálni!
2011. ápr. 14. 17:34

Sziasztok!


Egész véletlenül akadtam ma rá erre a fórumra,és nagyon sajnálom,hogy régóta nem ír ide senki.

Én most felteszek egy saját összeállítású receptet abban a reményben,hogy folytatódik tovább a fórum.


Sajtos almáslepény diétásan


Hozzávalók:



Tésztához:


10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

10 dkg zabpehelyliszt

3/4 cs. sütőpor

10 dkg 25-30 %-os zsírtartalmú margarin

1 tojás

folyékony édesítő ízlés szerint

5 dkg reszelnivaló sajt

olaj a sütőedény kikenéséhez


Töltelék:


60-80 dkg alma /lehet héjasan hagyni/

1/2 dl bor/vagy víz

ízlés szerint: édesítő, fahéj, szegfűszeg /őrölt/, gyömbérpor

3-4 dkg margarin


Tészta tetejére 5 dkg sajt reszelve


Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrom, belegyúrom az 5 dkg sajtot is.

Félreteszem pihenni.


A megmosott almát kimagozom /nem fontos megtisztítani/kisebb kockákra vágom.

Egy edénybe beleteszem a margarint, az almát, megszórom a fűszerekkel, édesítővel, aláöntöm a bort/vizet, és kissé megpárolom.


A tésztát kerekre nyújtom úgy, hogy jócskán lelógjon körben a sütőedény oldalán.

Kiolajozott 22 cm-es formába teszem a tésztát, ráöntöm a megpárolt almát /nem kell hűteni/.

Körben ráhajtogatom az almára a lelógó tésztát, majd megkenem tojással, vagy olajjal a tetejét.

A másik 5 dkg sajtot rászórom a tetejére, és előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 30-35 percet sütöm.



Eléggé bizarr összeállításnak tűnik, de meglepően finom íz hatás alakul ki.


Ha valaki szereti, a tetejét tejföllel vagy joghurttal meg lehet locsolni. Én nem tettem rá, így is finom volt.


Lehet sajt nélkül édesen is készíteni, természetesen édesítővel.

2010. aug. 7. 10:54
Joghurtos édesség receptek vannak fenn a neten, én találtam. Cukor helyett lehet bele édesítőt tenni.
114. wanda2
2010. júl. 24. 09:13

Epres-kókuszos túrógolyók:


* 25 dkg sovány túró

* 2 ek canderel (vagy ízlés szerint folyékony édesítőszer)

* 25 dkg kókuszreszelék (de megeshet, hogy jóval kevesebb is elég!)

* 20 dkg apróbbra vágott eper


1. Fontos, hogy minél lágyabb túrónk legyen. A túrót kisebb tálkában villával jól áttörjük, majd az édesítőszerrel alaposan összekeverjük, és hűtőbe tesszük, hogy levet engedjen. /Itt jegyezném meg, hogy emiatt javaslom én inkább a folyékony édesítőszert, mert a sovány túró (főleg, ha bolti és nem házi,) legtöbbször egy csepp levet sem enged. (Az már csak a hab a tortán, hogy a canderel aszpartám alapú, ami nagyon egészségkárosító hatású…)/

2. Kb. fél óra múltán ránézünk. Ha már van leve addigra, úgy a szaftos masszát a kókuszreszelékkel összegyúrjuk, azután ismét hűtőben pihentetjük. (Ha túl száraz a túró, kevesebb kókuszreszeléket vesz fel, tehát annyit adjunk hozzá, amennyi az összes nedvességet felitatja!)

3. Az epret alaposan megmossuk. A masszából félökölnyi gömböket formálunk (vizes kézzel könnyebb) úgy, hogy mindegyik közepébe egy-egy darabka epret dugunk.

4. A golyóbisokat meghempergetjük a maradék kókuszreszelékben.

5. A gömböket hűtőben tároljuk! Tálaláskor díszíthetjük eperszemekkel, vagy öntettel, esetleg szörppel (csak kalóriaszegény maradjon).



By Norbi Update 2

113. Kiss Mária (válaszként erre: 112. - Wanda2)
2009. dec. 7. 07:02

Ugyan semmi gond, végülis nincs védjegy a receptjeimen:)) Csak furcsa volt, hogy picit módosított a süti nevén és úgy rakta fel. De ha ettől boldog semmi gond:))

Vaczilának vannak nagyon jó receptjei és Roxának voltak amiből próbáltam párat elmenteni miután őt törölték a hoxáról

112. wanda2 (válaszként erre: 111. - Kiss Mária)
2009. dec. 6. 08:20

Úgy látom, hogy te is jó kis recepteket hoztál a portálra, ha van kedved, ide is írhatsz néhányat, én nagyon örülnék neki;)

Egyébként nem tudom, hogy miért reagáltam olyan ellenségesen az előbbi hozzászólásomban... bocsi, gondolom valami női hisztéria tört rám:)))

Az az igazság, hogy engem is zavar, ha a szellemi termékeim más neve alatt jelennek meg.

111. Kiss Mária (válaszként erre: 110. - Wanda2)
2009. dec. 5. 11:48
Nem is rád vonatkozik, nem érdekes. Mindenesetre tényleg finom
110. wanda2
2009. dec. 5. 11:40

Szia!


Én azt hivatkozom meg forrásként, ahol én olvasom, ez pedig itt történt:

[link]


Egyébként nem mindenhol szokták (sőt legtöbb helyen nem szokták) megnevezni a forrást, én éppen a problémák elkerülése végett tettem ezt és úgy látszik, hogy helyesen tettem.


A lényeg, hogy jól hangzik a recept, kipróbálom.

109. Kiss Mária (válaszként erre: 101. - Wanda2)
2009. dec. 4. 08:54
Érdekes dolog...ez az én receptem még a szöveg is ugyanaz
108. wanda2
2009. dec. 4. 07:07

Köszi, az utóbbi kettő tuti benne lesz:)


Képzeljétek, tegnap elkészítettem a Béres Alexandra féle diétás túrógombócot....hmmm egy kicsit nekem ez túl diétás:))))

Meg lehet enni, de a család többi tagjának nagyon nem jött be:)))

Végül is próbálgatni kell,, mert így lehet kincsre akadni;)

2009. dec. 3. 22:17
100,102,105:)
106. wanda2
2009. dec. 3. 06:13

A hétvégén be kell mutatnom egy-két finomságot, mert a család kíváncsi rá, hogyan lehet diétásan finom sütit/édességet készíteni...

Ti melyiket javasolnátok?

105. wanda2
2009. dec. 3. 06:09

Kókuszgolyó (update 2)


Hozzávalók:

10 dkg zabpehely, 30 dkg alma, 10 dkg kókuszreszelék, 2 kávéskanál kakaópor, csipetnyi őrölt fahéj, 50-60 csepp Polisweet.


Elkészítés:

A zabpelyhet összegyúrjuk a hámozott, finomra reszelt almával, csipetnyi fahéjjal, a kakaóval, a Polisweettel és a kókuszreszelék kétharmadával. Folpackkal letakarva 2-3 órát, de még jobb, ha egy éjszakát hűtőszekrényben pihentetjük, hogy a zabpehely megduzzadjon, az ízek összeérjenek. Nedves kézzel apró golyókat formálunk, megforgatjuk a maradék kókuszreszelékben, majd fóliával letakarva hűtőszekrényben tároljuk a fogyasztásig. Minyonpapírban vagy fogvájóra, szendvicstűre felszúrva kínáljuk.


Köszönjük Timcsi80!

104. wanda2
2009. dec. 3. 06:07

Citromos-mákos muffin (update 2)



Hozzávalók:

1/4 bögre mák,

2/3 bögre tej,

1 1/2 bögre t. k. liszt,

2/3 bögre édesítő,

1 teáskanál sütőpor,

1 csipet só, 1 tojás,

1/3 bögre olívaolaj,

2 evőkanál citromlé.

(egy kis sütőrumot is raktam hozzá)


Elkészítés:

A mákot elkeverjük a tejben, forrásig melegítjük, kihűtjük. A lisztet, édesítőt, sütőport, sót összekeverjük. A tejes mákba belekeverjük a tojást, citromlét, olajat. Elvegyítjük a lisztes keverékkel. Előmelegített sütőben sütjük.


Elkészítési idő: 25 perc


Köszönjük Timcsi80!

103. wanda2
2009. dec. 3. 06:03

Almás-túrós muffin update1



Hozzávalók:

250gramm túró

2 tojás

1 pohár joghurt

édesítőszer

vanília aroma

1 tk sütőpor

zabkorpa

2-3 alma

fahéj


Elkészítés:

A túrót, tojást,joghurtot összekeverem, hozzáadom az édesítőt, aromát(ízlés szerint), sütőport, majd annyi zabkorpát(szerintem morzsolt zabpehellyel keverve a legjobb) , hogy lágy muffin állagú legyen. Ha itt megállsz akkor túrós muffin lesz belőle:)

Ehhez kicsi reszelőn , hogy pépes állagú legyen 2-3 almát lereszelek, hozzákeverem a tésztához, plusz ízlés szerint fahéjat adok hozzá.

Kiolajozott muffin formába teszem, majd 180fokon kb 25 percig sütöm.


Tanácsok:

Ha teljesen kihűlt akkor jön le róla igazán jól a papírforma.


Elkészítési idő: 25 perc


Köszönjük Panna!

102. wanda2
2009. dec. 3. 05:57

Kakaós kókuszos zabkorpás bögrés süti


Hozzávalók:

1 pohár natúr joghurt

1 pohár zabkorpa

1 pohár kókusz reszelék

folyékony édesítő vagy fruktóz ízlés szerint

2 egész tojás

2 ek kakaó por

3 ek. olaj

1/2 cs.sütőpor

csipet só


Elkészítés:

A hozzávalókat jól összekeverjük.

Majd 200 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.


Tanácsok:

Muffin formában is lehet süti. Gyors és finom süti.


Az 1 pohár az egyenlő 1 joghurtos pohárral!!!

Elkészítési idő: 30 perc


Lehet már ezt bemásoltam, de jobb kétszer, mint egyszer sem!

Köszönjük Nikó81!


Ez a WW szerint kb 11 pont!

101. wanda2
2009. dec. 3. 05:54

Zabkorpás gyümi torta


Hozzávalók:


Tésztához:

3 tojás 4 evőkanál zabkorpa 1 ek. natúr kakaópor 1 ek. folyékony édesítő 1 ek. 12% tejföl 1 mokkáskanál sütőpor 3 evőkanál víz.


Krém:

1 db nagy natúr joghurt, mirelit vagy friss gyümölcs apróra vágva, folyékony édesítőszer ízlés szerint, 1 cs zselatin kis vízben felfőzve.


Teteje:

1 cs tortazselé mirelit vagy friss gyümölcs


Elkészítés:

Egy tortaformában megsütjük a piskótát.

A krém hozzávalóit összekeverjük és ráöntjük a kihűlt piskótára majd betesszük a hűtőbe. Ha ez megszilárdult rárakjuk a gyümölcsöt és ráöntjük az elkészített tortazselét.


Tanácsok:

Fogyasztásig hűtőben kell tárolni. Érdemes előző nap elkészíteni, hogy teljesen meg tudjon szilárdulni.


Köszönjük Nikó81!

100. wanda2
2009. nov. 30. 03:19

Almás túrótotra:


* 500 g túró

* 2 közepes méretű alma (én Granny Smith fajtát használtam)

* 1 citrom héja

* 50 g vaj

* 1 ek méz

* 2 és fél ek gyümölcscukor

* 100 ml víz

* 2 tk zselatin


1. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, tetszés szerinti formájú, kb. 4-5 mm vastag szeletekre vágjuk. Egy vastag falú serpenyőben a vajat a mézzel megolvasztjuk, belehelyezzük az almaszeleteket és néhány percig pároljuk az almát. Óvatosan kivesszük a már megpuhult almaszeleteket.

2. A zselatint 100 ml langyos vízbe szórjuk, állandó keverés mellett felforraljuk, majd félretesszük hűlni.

3. A túrót egy nagy tálba helyezzük, villával jól összetörjük, belereszeljük a citrom héját és hozzákeverjük a gyümölcscukrot. Ha kihűlt már, a zselatint is hozzáadjuk a túróhoz.

4. Egy 18 cm átmérőjű tortaformát fóliával kibélelünk, úgy, hogy a végén maradjon mit visszahajtani a torta tetejére. A forma aljában egy rétegben elrendezzük az almaszeleteket, erre öntjük az ízesített túrót. Végül a fóliát ráhajtjuk és mehet is a hűtőbe 10-12 órára. Tálalás előtt a tortaformából kiborítjuk és a fóliát eltávolítjuk róla.


Forrás: No Salty Webszakácskönyv

99. wanda2
2009. nov. 28. 07:42

Ez saját találmány:


Én kimaradt sütőtökből készítettem.

Zabkorpát a szokásos módon tejjel megfőzzük, leheletnyi édesítőszert adunk hozzá, majd a villával összetört sütőtökkel alaposan összedolgozzuk.


Nagyon finom, nagyon jól laktat és kalóriaszegény. Ráadásul az emésztést is rendbe vágja.

98. wanda2
2009. nov. 11. 07:13

Diétás tejberizs



Hozzávalók:

2,5 dl tej

1,25 dl barnarizs (fele a tej térfogatának)

folyékony édesítőszer

Elkészítés: Ez egy 1 személyes egyszeri adag, most csináltam először és isteni lett. Én Tefál teflonos fedős edényt használtam. Kicsit felmelegítettem a rizset az edénybe. Amíg melegedett, addig a tejbe öntöttem édesítőszert és addig kísérleteztem, amíg finom édes nem lett. Ezután ráöntöttem a rizsre a tejet és ráraktam a fedőt. A legkisebb lángon főztem, addig amíg fel nem vette a rizs az összes tejet. Néha ránéztem és megkevergettem. Amikor láttam, hogy kevés lesz a folyadék még adtam hozzá kb. 0,5 dl vizet.

Tanácsok: Nekem nagyon ízlett, remélem nektek is. Jó étvágyat hozzá!


Köszönjük Katóca5!


(Eddig a barna rizstől idegenkedtem, de most ki fogom próbálni ezt az egészséges édességet, talán mézzel)

97. wanda2
2009. nov. 11. 07:10

Meggyszósz diétásan



Hozzávalók:

meggy

édesítő/cukor

fahéj

őrölt szegfűszeg

citromlé

Vaníliás, vagy tejszín ízű dr Oetker pudingpor


Elkészítés:

A kimagozott meggyet feltesszük főni. Pici sóval, édesítővel, pár csepp citromlével, fahéjjal és őrölt szegfűszeggel ízesítjük. Nem kell sokáig főzni, én kb 10 percig szoktam. Elzárom és amikor kicsit meghűl, vaníliás vagy tejszínes pudingporral sűrítem. (A pudingport előzőleg pici vízben kikeverem és lassú tűznél folyamatosan keverve adom a meggyhez) Egyet forralok rajta és kész. Lehűtve fogyasztjuk


Köszönjük Vaczilla!


(szerintem pl aranygaluska mellé is finom lehet)

96. wanda2
2009. nov. 11. 07:08

Power műzli(fogyókúrás)


Hozzávalók:

10 dkg árpapehely

6 dkg napraforgómag

25 dkg zabpehely

3 evőkanál narancslé

2 evőkanál méz


Elkészítés:

A keveréket öntsük sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 40-45 percig süssük 120 fokon.

Tanácsok: Az adag akár egy hétre is elég-persze, ha beosztjátok:)


Köszönjük Dizzz!

95. wanda2
2009. nov. 10. 07:27

Almakrém:


Hozzávalók 2 személyre:


4 piros alma

50 ml víz

2 EK citromlé

1 tasak vaniliáscukor

fahéjpor

1 EK cukor

90 gr tejszín

2 TK durvára vágott mogyoró


3 almát felkockázunk, vízzel, 2 ek citromlével, vaniliáscukorral és fahéjjal kb 10 perc alatt pürévé fözzük.

1 órát hagyjuk kihülni.

Felverjük a tejszínt és a fél almapürét belekeverjük.

Egy fél almát apró kockára vágjuk, a másik felét szeletekre, és meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljanak be.

A maradék pürét elkeverjük az almakockákkal, és 2 desszertes pohárba töltjük. A tetejére pedig a tejszínes almapüré kerül.

Mogyoróval és az almaszeletekkel díszítjük.


Köszönjük Gubaa!


Jó étvágyat.


Egy adag 3,5 pont.

94. wanda2
2009. nov. 10. 07:25

Cseresznye rozskenyérágyon:



Hozzávalók 4 személyre:


1 üveg cseresznyebefött (350 gr)

6 szelet rozskenyér (vagy feketekenyér)

90 gr liszt

1 tasak sütöpor

200 gr sovány túró

2 tojás

2 ek zsírszegény tej

néhány csepp folyékony édesítöszer

1 tk margarin

1 tk porcukor


Lecsöpögtetjük a cseresznyét. A szétmorzsolt kenyeret összekeverjük a liszttel és a sütöporral.

Ehhez adjuk hozzá a túrót, a tojásokat és a tejet, majd az édesítöszerrel megédesítjük.

Kimargarinozott tüzálló tálba nyomkodjuk bele a tésztánkat, a tetejére kerül a cseresznye.

Elömelegített sütöben 180 fokon a sütö közepén kb. 45-50 percig sütjük. (Gázsütöben a 2-es fokozaton)

Porcukorral a tetején fogyasztjuk.


Jó étvágyat.


Egy adag 6,5 pont.


Köszi Gubaa!

93. wanda2
2009. nov. 10. 07:23

Grízpuding papyaöntettel/barack-narancs öntettel:


Hozzávalók 2 személyre:


125 ml zsírszegény tej

6 tk méz

80 gr gríz

2 ek felverhetö tejszín


Az öntethez: 250 gr papaya

60 ml narancslé

5 ek limett (kifacsart)leve

1 1/2 ek barnacukor


A tejet a mézzel felfözzük, levesszük az edényt a tüzröl, majd hozzáadjuk a grízt, és kb. 5-10 percig lassú tüzön fözzük tovább.

Felverjük a tejszínt, majd óvatosan a grízbe keverjük.

A két hideg vízzel kiöblített pudingformákba töltjük a krémet, majd félretesszük, hogy teljesen kihüljön.


Az öntethez összevágjuk a papayát. Egy edényben a narancs- és limette-levet felhevítjük, beledobjuk a papayadarabokat, a cukrot és 2 percig fözzük majd pürésítjük.


Ezzel az öntettel tálaljuk a pudingunkat.


Jó étvágyat.


Egy adag 5,5 pont.


Variációk:


Barackos-narancsos öntet:


2 barackot (lehet befött is, de cukor nélkül, kb. 205 gr) forró vízzel nyakonöntünk, lehúzzuk a börét majd a gyümölcs húsát kockára vágjuk.

70 kl narancslét egy edényben felhevítünk, bele a barackkockák valamint az 1 1/2 ek cukor, és 2-3 percig lassú tüzön puhára fözzük illetve pürésítjük. (A pont ugyanannyi marad.)


Epres-mentás öntet:


250 gr epret (friss vagy mélyhütött) 1 ek barna cukorral összepürésítjük, 1 tk frissen összevágott mentalevéllel elkeverjük. (Egy adag 5 pont.)


Köszönjük Gubaa!

2009. nov. 8. 07:21

Zabpelyhes túrógombóc


100 gr joghurt

50 gr félzsíros tehéntúró

25 gr zabpehely

10 gr zabkorpa

1 tojásfehérje

édesítőszer



A túrót finomra áttörjük. A zabpelyhet kevés joghurttal összekeverjük és hagyjuk, hogy felszívja és megpuhuljon. Utána összekeverjük a túróval, édesítővel, tojásfehérjével és a zabkorpával majd a hagyományos módon kifőzzük, vagy kipároljuk.


Tálalásnál tejföl helyett joghurttal locsoljuk.


Recept:Béres Alexandra:súlykontroll program

2009. nov. 8. 07:13

Fahéjas-szilvás zabos muffin

12 db-hoz:


tej, 1,5%-os 3 dl

zabkorpa 200 g

cukormentes szilva befőtt 1 üveg

tojásfehérje 3 közepes darab

sütőpor 0,5 csomag

édesítő por 3 evőkanál

fahéj


A tojássárgáját az édesítővel kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, a sütőport, beleszórjuk a zabkorpát, ízesítjük fahéjjal, és könnyedén hozzákeverjük a tojáshabot, végül a szilvát. Formákba öntve előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 20-25 perc, 180 fok).

90. wanda2
2009. nov. 8. 06:47

Csokis rostkeksz / Norbi update

7,5 dkg zabpehely

7.5 búzakorpa

0,5 szódabikarbóna

3 evőkanál natúr kakaópor

10 dkg vaj

1 tojás

folyékony édesítő ízlés szerint


A zabpelyhet száraz serpenyőben megpirítod, majd pár pillanatra kávédarálóba dobod. Ha nincs daráló akkor vmilyen más aprító alkalmatoság is megteszi.

A tojást a vajjal és az édesítőszerrel habosra kevered, hozzáadod a búzakorpát, a zabpelyhet és a szódabikarbónát. Az így kapott masszából golyókat formálsz, amit aztán sütőpapírral bélelt tepsin kilapogatsz, h keksz formája legyen. 180 fokon 8-10 perc alatt kész.


NLC, Cyclone

89. wanda2
2009. nov. 8. 06:45

Túrófelfújt

- 6 tojásfehérje

- 25dkg túró

- édesító

- 2 db alma


Az almát lereszeltem, összekevertem egy kis citromlével és fahéjjal.

A keményre felvert tojássárgájához hozzátettem a túrót meg az édesítőt és egy kis extra reszelt citromhéjat.

A massza egyik felét tepsibe öntöttem, erre kerül a jól kinyomkodott alma és végül beborítottam az egészet a maradék túróval.

Közepes fokozaton olyan 15-20 perc alatt kész. Nagyon finom ilatta lesz és nem utolsó sorban laktató :-)))


NLC, cyclone

88. wanda2
2009. nov. 8. 06:42

Reform muffin12 db)

1 tojás

10 dkg barnacukor vagy édesítőszer, gyümölcscukor, glukonon, stb.

1 kefír

5 dkg margarin

15 dkg teljeskiőrlésű liszt(lehet tönköly is)+ fél cs. sütőpor


A tojást a cukorral, a kefírral, a margarinnal kikeverjük. A lisztes keveréket belevegyítjük. A végén hozzáadjuk az ízesítőket.


Ízesítő: bármilyen gyümölcs kis kockákra vágva, fahéj, kakaó, dió, mazsola, aszalt gyümölcs, stb.


Almával és fahéjjal csináltam legutóbb, nagyon finom lett!


Forrás: NLC, Lianna

1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook