Kalória és szénhidrát számolással fogyózók beszélgessünk :) (beszélgetés)
És a paradicsomos húsgombóchoz adjak vmilyen fűszert? Vagyis gondolom adjak... de miket? Pici só, pici édesítő, ...?
ÚJABB KÉRDÉS: bocsi Csajok, de a fagyóból ki akarom takarítani a zöldségeket és mától belehúzok.
EGY RAKÁS SÁRGAHÜVELYŰ ZÖLDBABBÓL MIT CSINÁLNÁTOK??? Valami egyszerűt... :) :)
Van répám is...
Este csinálok lecsót (egy rakással) és paradicsomos húsgombócot az embernek. Plusz van egy rakás zöldbabom. :)
Anno megfőztem és tettem rá fokhagymás tejfölt, de annyira nem volt tuti... De ehető, amúgy. Ha más nem az lesz megint.
Összesütni esetleg valamivel? Tejfölös sajtos valamiként?
AZTAMINDENIT!!!!!!!!
Ezt a receptet berakhatom a receptes naplómba??????
Egy újabb kérdés: párom a rakás paradicsomból paradicsomos húsgombócot kér.
Van darált őzhusi (sovány), neki rizzsel gondoltam csinálni... de ahhoz van valamilyen recepted, praktikád?? Ha van egy rakás felolvadt paradicsomom (plötyi állapotban), akkor hogyan kezdjek neki a paradicsomos húsgombócnak? Liszttel habarjam be neki?
Te így csinálod bolognaihoz a szószt???
Rizskúrának vége, most pihi, megyek egy amalgám tömést kiszedetni és utána újra rizskúra.
Majd újra pihi, pihi alatt újabb amalgám kiszedése, majd újra kúra. Így tudom kivezetni a szervezetemből a nehézfémet...
DE! Febr.13-án lesz véradás, oda akarok először menni, aztán tömés, majd újrakezdem a kúrát. Fontossági sorrend. :) (Véradásra nem mehetek fogászati kezelés után...)
Amúgy... szép volt, jó volt, nem volt egyszerű NEKEM, 4.napra változtattam a köv.kúra szabályain. :) SOHA nem fogok CSAK RIZSET enni a kúra alatt sem, csakis zöldségekkel. Így nem bírom ki... ha CSAK RIZSET eszem. :) Íztelenül...
Én még paradicsomból sose csináltam szószt, egy ilyet találtam:
Hozzávalók 2 főre:
12 db napon érett paradicsom
3 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj (lehet kevesebbel is készíteni)
30 db bazsalikomlevél
só
frissen őrölt bors
Elkészítése:
A paradicsom tisztítása olasz módra: kés hátulját kicsit laposan rányomjuk az érett paradicsomra és meghúzzuk rajta, amitől a héj szemmel láthatólag elválik a hústól. Előbb az egész paradicsommal végezzük el a műveletet, azután lehúzzuk a vékony héjat. (Az eljárás csak napon érett paradicsom esetében alkalmazható, nem egészen érett paradicsom esetén a héj nem válik le a húsról! A módszer tehát arra is alkalmas, hogy leteszteljük: valóban elég érett-e a paradicsom. Ha mégsem, ezt a szószt ne készítsük el belőle!)
A héjától megszabadított paradicsom magházaiba belenyomjuk a hüvelykujjunkat és kikotorjuk a magokat. Tisztán a hús marad (pár maggal - kevéske nem árt!)
Megtisztítjuk a fokhagyma gerezdeket.
Serpenyőben megmelegítjük az olajat és egészben beletesszük a fokhagymát.
Lassú tűzön sütni kezdjük, oly módon, hogy a gerezdek duplájukra puffadjanak.
A megsült, puffadt fokhagymákat lyukas kanállal kimerjük az olajból.
Az olajhoz adjuk a paradicsomhúst és a durván összetépett bazsalikom leveleket.
Addig sütjük, míg a csomók szétesnek és aránylag homogén állagú lesz a paradicsom az olajban.
Sót adunk hozzá és frissen őrölt borsot.
Plusz hozzáfűzés: bolognait is készíthetünk belőle!
Csupán amíg a szósz készül, addig a darált husit egy másik lábasban elkészítjük (pici olaj, hús, pici só), majd a szósszal összefőzzük.
MIT SZÓLTOK??? Ti így csináljátok?? :)
Sziasztok!
Paradicsomos húsgombóc?
Hogy tellt a hétvégétek?
Nyitottam egy új naplót amiben receptek lesznek illetve a diétámról fog szólni nem csak diétás kaják lesznek benne. Akit érdekel az jöjjön.
WÁÁÁÁ, GRATULA!!!!!!!!!!!!! :D
Az élet apró örömei!!!!!!!!!!!!!!!!!!
És milyen jÓÓóÓóóóóÓóóóóóóÓÓÓ!!!!!! :D
Jó reggelt!
Máshol is eik még a hó? Nálunk még igen. Kinek, hogy tellik a hétvégéje?
Csengének hívják, 25 hónapos lesz február 16-án. :)
Kinek hogy tellik a hétvége nekünk nagyon jól. :)
Nagyon Boldog Névnapot a kicsi lányodnak!
Csenge vagy Ráhel?
Kellemes hétvégét mindenkinek. :)
JelnetemPsten most kezdett el esni a hó.
Már a mai tornámon túl vagyok és itt is szeretnék boldog boldog névnapot kívánni az én pici lányommal. :)
További ajánlott fórumok:
- 2009 áprilisi babát várók beszélgessünk
- Harmincas Bagoly Anyukák ! Beszélgessünk!:)
- 2010. január 1-től fogyózók, gyertek beszélgessünk!
- Napi egyszeri étkezéssel fogyózók beszélgessünk!!!:-D
- Csak szénhidrát számolással le lehet fogyni? Fogyott már valaki úgy, hogy a kalóriát nem vette figyelembe?
- Kalória és szénhidrás számolással küzdünk az álmunkért!!!